Inlägg

Inlägg som littlejoe1999 har skrivit i forumet
Av littlejoe1999
Skrivet av Calle84:

Har exakt samma problem med mitt tri-x 290. Har RMA kortet. Återförsäljaren har testat kortet i tre dagar och ej funnit något fel. Dom rekomenderade att uppdatera nätagget. Får kortet åter på torsdag och ska prova med nytt nätagg + windows 8 från start och se om det hjälper. Kan återknyta med resultat.

Jag hade bara problem med 14.1 betan. 13.12 fungerade bra. Jag tror inte det är fel på kortet, men man vet aldrig.

Av littlejoe1999
Skrivet av Biggiewiggy:

Som titeln lyder så äger jag ett Sapphire R9 290x som är väldigt bra när det fungerar, men ibland crashar diverse spel när man startar dem. Alltså när man kommer in i själva spelet (menyer går bra). När jag lyckas ta mig ur crashen med Task Manager så står GPU aktiviteten på 100%, även fast jag bara är i Windows. En omstart fixar detta, men det är väldigt irriterande.

Jag använder för nuvarande CCC 14.1 betan.

Finns det någon som har / har haft samma problem?

Hade samma problem med 14.1. Det har dock försvunnit med 14.2 drivisarna vilka verkar vara betydligt stabilare överlag.

Av littlejoe1999
Skrivet av bear021:

Hej.
Det finns säkert jätte många såna här trådar om dessa krascher men jag tycker denna är lite speciell då jag lyckades fixa det men sen från ingenstans kom det tillbaka.

Jag har spelat bf4 på full ultra med mitt r9 290x utan några som helst problem , legat på 80-90 fps hela tiden , tills AMDs 14.1 beta drivers kom, när dom släpptes och jag inte hade bytt drivrutiner än så kraschade mitt spel hela tiden. spelet stannade upp och några sekunder senare fick jag "bf4 har slutat fungera", MEN.. jag hade samma fps som tidigare (80-90), bara det att jag kraschade så ofta.

Så jag laddade ner 14.1 och då sjunk min fps till 50 som normalt men sjunk ofta ner ändra till 30 men kraschade aldrig , då körde jag utan mantle.
När jag körde med mantle hade jag 10 mer fps typ men kraschade mycket, så jag tankade CCleaner och rensade registret, såg när jag sökte efter problem att jag hade lite AMD som låg där och poff , nu var jag uppe i 80 fps och kraschade aldrig, när jag switchade till mantle var fpsen lite högre men hade smålagg men kraschade aldrig.

Men idag , 1 dag (eller 2 kanske ? hmm) senare skulle jag spela , funkade bra i 1 timme typ ända tills jag började krascha bara någon minut efter att jag joinat en server hela tiden OCH min fps är nere i 40-50 igen.

Kan någon se vad detta kan bero på ? Det är säkert svårt att säga och jag är ju ingen super expert på data men jag tycker detta är mycket konstigt då det funkade i går och ingenting har förändrats från min sida och AMD har inte släppt något nytt.

(det finns btw mycket mer i CCleaner när jag sökt efter problem i registret, men det är bara massor av saknade delade DLL filer och ogiltiga brandväggsregler), kan inte se hur det kan påverka , speciellt inte eftersom det löste sig av att jag tog bort gamla AMD grejer som låg där och skräpade och sen inte gjort någonting, jag stängde av datorn när det fungerade och jag satte på den dagen efter och då funkar det inte :D.

Skulle vara extremt tacksam för hjälp och tips om detta.

MVH bear

Upplever precis samma sak. Det är som om drivrutinerna blir korrupta efter en krasch och måste installeras om för att få tillbaka prestandan.
Förhoppningsvis blir drivrutinen stabilare när den släpps på "riktigt".

Av littlejoe1999
Skrivet av laitila93:

Jag hittade ett forum där det var fler personer med samma problem som jag, och det verkar som att det har någonting att göra med AMD's grafikkort.
Eftersom att alla med problemet använde olika Radeon kort.

De skriver att det mest troligen har att göra med att kortet ger en YCbCr genom HDMI kabeln och tv:n försöker läsa RGB.
finns det någonstans i AMD's programvara där man kan ändra ut signalen till RGB?

edit: hittade vars man kan ändra signalen till RGB, (AMD catalyst controll center --> Mina digitala bildskärmar --> Bildpunktsformat)
stänger först av ITC-Processing för att se om det är det som orsakade det.
uppdaterar med resultatet

Du är på rätt väg. Jag hade samma problem som jag löste genom att ställa om till RGB (Full RGB)

Av littlejoe1999

Testat lite med datorn i signaturen, i7 920, och allt pekar än så länge på att mantle är riktigt bra för oss med äldre och svagare CPUer.

Har provat MP64 på Zavod där jag tidigare haft 40FPS som lägst kring C och D. Nu på Ultra droppar det ner till runt 60.
Samma gäller för Sieg of Shanghai.

Det betyder att min FPS har ökat till vad mina medelvärden var tidigare. Det är anmärkningsvärt bra med tanke på att det endast är en beta.

Bra jobbat AMD och DICE

Av littlejoe1999
Skrivet av lowngcawt:

ingen super klockare till kort du fick då
mitt sapphire ref 290 tar 1150/1450 på stock spänning, men behövs ju bättre kylning för att det ska hålla sig där.
tur att jag snart får hem min backplate så jag kan smälla dit vattenblocket!

Verkar tyvärr så. Kan en höjd spänning få bort flimret och vilket nivå är ok? Jag använder CCC overdrive.

Av littlejoe1999

har kört 1070 MHz och 1350MHz stabilt.
Vid 1100 flimrade skärmen så jag antar att man måste höja spänningen något.

Av littlejoe1999
Skrivet av natasamunrah:

Tjena, jag tänkte äntligen införskaffa ett R9 290X i bundle med BF4. Jag undrar om jag kommer få resonlig prestandaboost i BF4 med den hårdvaran jag redan äger utan att behöva byta ut något mer än grafikkortet. Jag borde känna mig ganska nöjd med 60fps på Ultra. Som jag har nu ligger jag runt 30-45 fps i BF3. Tror ni jag kommer utvinna 60fps i BF4, eller kommer processorn flaska?

lite specc:
Intel i7 930 (slutet vattenkyld)
Geforce GTX 470
12 GB RAM
Windows 8.1

Hej
Jag har precis gjort det du funderar på.
Jag byte mitt Ati 5850, som mäktade med ca 50fps på low i BF4, mot ett Sapphire R9 290 Tri-x.
Nu jobbar det på med i snitt ca 70 fps på Ultra. Lägsta Fps är runt 45. Det finns några ställen på varje karta där fps droppar.
Jag kör dessutom win 7 som skall vara sämre optimerat än win 8 för BF 4.

Se mina övriga komponenter i signaturen

lycka till

Av littlejoe1999
Skrivet av Jays_swe:

Du skriver så dåligt så jag inte ens fattar vad du försöker säga. För det första, ordet många vet du var det betyder? För det andra vars har du sett att fläktar går på 80-100% helatiden för att hålla kortet på sina 95 grader?

Förklara gärna vad många betyder.

Har själv haft ett om du inte förstod det när du läste mina tidigare svar i tråden.

Av littlejoe1999
Skrivet av WDac:

jag tycker det är MÄRKLIGT att ni säger att kortet SKA ligga på +95C

Det är AMD som säger det. Korten är konstruerade för att arbeta i 95°C. Fläkten skall anpassa sin hastighet för att hålla den temperaturen. Det funkar inte på väldigt många av korten som är utlevererade. Därför har vissa leverantörer och AMD stegvis höjt max fläkthastighet i omgångar för att få bukt på problemet.
Det finns dock många kort som inte kan räddas utan köra fläkten på 80%-100% och då är kortet knappast så tyst att ens hörlurar stänger ute ljudet.

Ska bli spännande och se vad Tri-x kylaren klarar av då den fått bra kritik i de första testerna. Har en på G

Av littlejoe1999
Skrivet av lowngcawt:

Korten throttlar när de når 95 grader samt maxxar fläkten på 55% för att de inte ska gå över det,
vill man slippa lagg och kort som klockar ner sig så måste man dra upp fläkten till ca 70-80%

Skrivet av matte70:

Har ett sapphire 290 som jag klockat till 1Ghz. Kör min fläkt på max 47% och det räcker för att kortet aldrig klockar ner sig det där stämmer inte.

ledsen då missförstod jag dig.

Gott nytt år

Av littlejoe1999
Skrivet av matte70:

Jag har inte fel, mitt kort klockar inte ner sig med fläkten på 47%. Har kollat med afterburner och den håller frekvensen trots timmars spelande.

Det funkar säkert för dig men att påstå att andras kort inte klockar ner sig är fel

Av littlejoe1999
Skrivet av lowngcawt:

Nej det är inte fel på kortet, kylaren är dålig och kortet klockar ner sig för att inte brinna upp.
det är något som alla borde veta om, det är inte direkt svårt att läsa runt lite på forum så till TS, byt kylare till en eftermarknads. lämna inte tillbaks kortet, hatar folk som ska öppna och pilla på saker för att sen lämna tillbaks det, jag vill inte betala fullpris för något som är begagnat!

Skrivet av lowngcawt:

Korten throttlar när de når 95 grader samt maxxar fläkten på 55% för att de inte ska gå över det,
vill man slippa lagg och kort som klockar ner sig så måste man dra upp fläkten till ca 70-80%

Skrivet av matte70:

Har ett sapphire 290 som jag klockat till 1Ghz. Kör min fläkt på max 47% och det räcker för att kortet aldrig klockar ner sig så det där stämmer inte.

Tyvärr har du fel matte70. Det lowngcawt säger stämmer tyvärr för vissa kort. Det beror förmodligen på stora kvalitetsbrister i produktionen av korten.
Och när fläkten är på 70-80% så låter det som en mindre orkan. Jag behövde dessutom köra fläkten på 90%. Sambon som satt på nedre våningen kom upp och fråga vad det var som lät :-). Jag ringde upp återförsäljaren förklarade problemet och fick till svars att det skall uppföra sig så. Så det blev bara till att skicka tillbaka kortet på öppet köp för att inte hamna i konflikt gällande rätten att häva köpet vilket förmodligen skulle kostat mig mer är 155 kr i frakt.

Lycka till med ditt kort vilken väg du än väljer. Jag är fortfarande övertygad om att R9 290 korten är monster bara kylningsproblemet löses.