Inlägg

Inlägg som BiggieLiten har skrivit i forumet
Av BiggieLiten

@Gaist: Saken är att det har fungerat bra tidigare och ingen har ökat sin användning av Youtube, instagram osv. Så bör inte vara det.

Av BiggieLiten

@madtop: Okej, har ingen aning om vad för program som kan orsaka detta, av vad jag vet så använder övriga i familjen bara sina datorer för att kolla film osv på och sen sina telefoner till instagram osv. Och det kan ju inte vara det som orsakar detta med tanke på att problemet uppstår även när jag är hemma själv.

Av BiggieLiten

@madtop: Det ska det inte vara eftersom att det har fungerat utmärkt tidigare.

Av BiggieLiten

@mrqaffe: Långtidsmätning skulle nog fungera, går nog dock inte ringa dom när problemet uppstår eftersom att jag kommer få sitta i kö minst 5 min och då kanske det är borta.

Av BiggieLiten

@mrqaffe: Precis, och det är det som är det dumma eftersom att jag vet inte när störningarna kommer eftersom att dom kommer spontant och en tekniker har ju liksom inte tid att sitta och vänta på det heller, så jag får väl testa att stänga av en apparat i taget. Har redan testat med radio, wifi extender, tv osv men inget har fungerat.

Av BiggieLiten

@madtop: Om jag minns rätt så sa teknikern att det var något enstaka CV fel, men det skulle inte påverka något sa han.

Av BiggieLiten

@mrqaffe: Enligt hans mätningar så var det inget fel, alltså han mätte ju från station till routern. Men om du läste allt jag skrev så stog det att det kommer störningar ibland bara, så om det är något från station som orsakar störningarna kanske han mätte när det inte kom någon störning. Men vad som orsakar störningarna där kan ju inte jag svara på så jag får väl ringa felia igen och kolla med dom... För står bara inte hur det kunde komma under en dag detta, det hade funkat utan problem tidigare, men mitt under en dag så började det och har inte slutat sen dess.

Av BiggieLiten

Internet störningar.

Tja.
Jag använder mig just nu av en 30 Mb/s ADSL lina från Telia och nu under en månad så har mitt internet krånglat otroligt.
Det kommer störningar i omgångar. oftast några gånger om dagen. Detta gör att mitt internet blir väldigt slött och går ner till under 5-8 Mbs och pingen går upp. Och detta medför då lagg när jag spelar som är väldigt frustrerande i längden. Jag har även fått en ny router men det blev inte bättre. Jag kan tillägga att jag kör med kabel och inte trådlöst. Har testat annan kabel också.

Internetet har fungerat utan problem innan, det började bara en kväll helt random. Kan inte komma på om jag har gjort något speciellt som har medfört detta.

Jag ringde och bad om att få hit en tekniker, en vecka senare kom han och gjorde mätningar på routern. Han mätte alltså kontakten från stationen till routern och alla värden var bra. Han sa att det kunde vara tekniska prylar som medförde störningar. Och jag har nu testat att ta bort ett antal elektriska saker men det har inte blivit bättre. Så nu vänder jag mig till er som för hoppnings vis kan hjälpa mig, vad kan det vara som stör ut internet. Det är inte datorn för att jag har testat den på ett annat nät.

Kan det vara någon speciell pryl som utger en start signal som stör ut nätet?

Jag kan tillägga att jag använder mig av Teamspeak 3 och den har en slags graf med 5 steg som motsvarar internet uppkopplingen och när den går till tredje steget eller neråt så laggar det. När det ligger på andra steget så är internetet nere på 2 Mbs och då lyser oftast internet lampan på routern rött.

Tack på förhand, hoppas vi kan lösa detta!

Av BiggieLiten

@ProVista: Tack!

Av BiggieLiten

@twonkey Det var exakt vad som hände haha, hade ställt glaset jämte min telefon och sen kan ni nog räkna ut resten själva..

Av BiggieLiten

Tack för alla tips och svar.

Efter en stund med nagellacksborttagning och tops så funkar den som den ska!

Av BiggieLiten

Är det farligt om jag häller i nagellacksborttagning i lite försiktigt eller kommer det att ta skada? Verkade inte funka att tvätta.

Av BiggieLiten

@Dreijer: Får hoppas på de

Av BiggieLiten

@Dreijer: Det står acetonfri, och sen så tog jag inte på någon tangent utan på switchen.

Av BiggieLiten

@ghollghost: Tänk den röda lilla plattan där man sätter knappen på, antagligen så har de kommit på sidan av den så att den går segt. Jag testade men nagellacksborttagning nu så får vänta en stund tills det har torkat.

Av BiggieLiten

@Poptart: Det är inte farligt om det kommer ner för mycket vätska i switchen då?

Av BiggieLiten

Spillde äpple juice på imn TAB knapp.

Tja, har spillt äpple juice på mitt tangentbord, allt funkar bra utom att min tab knapp är väldigt seg. Vet inte hur jag ska förklara men när jag trycker ner den så kommer den inte upp lika fort, antagligen för att det är kladdigt i switchen eller något? Detta är VÄLDIGT störande och jag undrar om ni har några tips på hur jag får bort äpple juicen? Kan jag ta bort switchen på något vis?

Av BiggieLiten

@norrby89: Har kollat men det står inget om det.

Av BiggieLiten

@bärplockaren: Jag testade gå in på TS på min skoldator och då laggade jag inte, men internetet verkar vara segt för alla. Inte säker dock.

Av BiggieLiten

Ostabilt nät, behöver hjälp!

Tja, har nu av någon konstig anledning fått väldigt ostabilt internet. Jag använder Telia ADSL 20Mbit/s.

Det började med att jag startade datorn och gick in i Teamspeak med en kompis och skulle gibba lite, och då laggar jag i TS och även i spelet. Sen startar jag CSGO för att kolla min ping och då får jag lag spikes från 40 ping till 500. Det kan hålla i sig i någon minut och sen bli bättre efter ett tag. Detta har hållt på konstant från kl 16 idag och fortsätter än.

Jag har provat med det mesta såsom att starta om routern, den har varit avstängd i en timme. Jag har testat reseta den. Inget funkar. Jag tror inte det ska vara min kabel, jag har dragit den igenom väggen så det skulle ju möjligt vis kunna vara någon råtta som bitit på den, men då tror jag inte det skulle bli lag spikes eller? Jag laddade ner Wireshark efter att en kompis tipsat om det programmet men det är alldeles för komplicerat för mig.

Så nu undrar jag hur jag ska gå tillväga? Jag funderar på att stänga av routern under natten.

Ingen som har något tips på hur jag kan lösa detta? Det är ingen som laggar själv?