Inlägg

Inlägg som Youhna har skrivit i forumet
Av Youhna
Skrivet av Yoshman:

Likt t.ex. Cinebench verkar testerna för heltal och flyttal köras helt ur CPU-cache, så resultatet är i princip opåverkat av RAM hastighet. Som tur är finns lite specifika tester för RAM.

Rätta mig om jag har fel, men använder inte zen Infinity fabric för att kommunisera med cache, vilket i sin tur arberar snabbare baserat på ram hastigheten? Eller blandar jag ihop hur saker fungerar?

Av Youhna

Så om man tänker efter lite, så är ju Radeon VII ganska precis vad man borde ha förväntat sig efter att det började pratas om Vega2. HBM2 minne, 'vega 7nm är inte för gaming' diskussionen osv. Detta är helt enkelt andrahands sorteringen av enterprise vega. Spara på kostnader, låta navi mogna lite till, och att inte ta för mycket spotlight från RX590.

Navi nämns knappt och alla läckor osv har talat för att navi kommer vara chippet som ska slåss med en bättre prislapp.. Vega var aldrig med i den diskussionen, så vitt jag har sett. Besvikelse, javisst.. men men, ingen hade väl förväntat sig (realistiskt) mirakel från RTG i dagsläget.

Ryzen är dock en het liten rackare. Toe to toe med in i9 9900k är ju ingen dålig prestation. Oavsett vad man hade hoppats på. 8c vs 8c, HT/SMT på båda. 9900k boostar 5ghz. Om man tar allt i beaktning, så ligger ju Ryzen väldigt bra till.

Sett till hela showen, ganska återhållsam. Dock fick vi se chiplets. Och vad som kan komma att bli verklighet med vad det antyder.....

Av Youhna

Uppstår inte frågan om inte CDON begår bedrägeri genom att dom inte uppger att cataclysm inte behövs längre (och inte går att aktivera pga att 'det redan finns på kontot'). Enligt Blizzard(Gm) så har dom sagt till 'retailers' att sluta sälja cataclysm, såvida det inte är ett C.E.