Inlägg

Inlägg som Melubas har skrivit i forumet
Av Melubas

Hur är det med kylaren på Ryzen 5 3600? Behöver man sätta dit en annan eller fungerar den som den ska om man inte ger sig på överklockning och dylikt?

Av Melubas

@Birkus: Kanon, det låter ju jättebra. Tror det blir till att köra på din variant faktiskt. Ska prata med polaren ikväll!

Av Melubas
Skrivet av Birkus:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/13968091https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/13968091

Såhär hade jag gjort. Inget jättefel på ursprungsbygget, men framförallt nätagg, ram och chassi hade jag bytt ut mot det som finns i mitt förslag. Sen ligger ju mitt bygge inom budgeten också

Det där såg ju onekligen bra ut. Tror vännen blir glad att det kom ner lite i pris också. Stort tack för att du tog dig tid, och tack till alla som svarat ovan också. Jag har personligen noll erfarenhet av Phanteks chassin men det är bra kvalitet antar jag?

Av Melubas
Skrivet av anon42512:

Nej, den sätts i M.2-sloten
Den sitter ovanför PCI Express-portarna, där vid skruvhålen på rad
https://inetimg.se/img/1600x900/1903313_7.jpg

Sorry, tänkte inte på det där med G-sync 😅 Har ingen koll på hur freesync är i jämförelse

Ah, där ser man. Blir nog en sån istället då den var några hundra billigare.

Skrivet av Oneone:

nVidia kort fungerar lika bra med Freesync som AMD.

Men är det inte lite hit and miss med vilka skärmar det funkar med? Eller det kanske bara var så för några år sedan.

Av Melubas
Skrivet av anon42512:

Det där var ju intressant, hade ingen koll på den typen av SSD. Den sätts då in i ram-sloten på moderkortet eller hur funkar det? Sedan är det nog absolut en bra idé att ta ett Radeonkort då Freesyncskärmar är mycket billigare. Tack för svar!

Av Melubas

Hjälpa polare köpa dator, max 15 000 inkl skärm

Hej! Jag ska hjälpa en kompis att plocka ihop en ny dator, och jag tänkte att jag kan fråga här också då det var ett tag sedan jag plockade delar själv. Han har en maxbudget på 15k inkl skärm, och skärmen får gärna vara g-sync / freesync, räcker dock med 1080p som jag förstått det. Jag satte ihop ett förslag på Inet som jag länkar nedan, tar tacksamt emot råd och förslag på ändringar eller andra byggen som funkar bättre. Kan villigt erkänna att jag inte är bra på moderkort så jag tog bara något som verkade bra och låg hyfsat i pris. Kan tillägga att han vill ha med montering så den kostnaden går inte att få bort.

Mitt första hopplock:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/13964243/forslag-erik

Jag lyckades inte hitta någon skärm som passade in i budgeten men ändå hade g-sync, så jag fick ta en annan. Den som är med där är med andra ord en placeholder. Sedan vet jag inte om 2060 super är overkill för 1080p om man ska spela med hög fps? Min tanke var väl att om han ändå har en budget på 15k kan man framtidssäkra lite med ett något bättre grafikkort istället för att ta ett som precis håller måttet. Är medveten om att jag övertrasserat budgeten med 900.

Av Melubas

@mrqaffe: Hade ingen aning om att hembiobutiken hade en butik i Frölunda. Nära och bra för mig, tack! De verkar ha kablar i lager också så får ev bli en tur dit imorgon.

Av Melubas

Efter att ha kollat runt och funderat lite får det antingen bli så att jag köper en bättre tv-modell, eller att jag köper en AOC-kabel som laxpudding rekommenderade. Någon som vet en fysisk butik i Göteborg som säljer sådana?

Av Melubas
Skrivet av Zippeer:

Nu har jag inte läst allt men som jag fattat det har du problem att få 4K på kabel över 3 meter?

Jag kör 4K på en 10 meters kabel ifrån datorn till TV så funkar ska de aboslut göra

Edit: Denna kabel köpte jag och har använt i strax över 2 år
https://www.inet.se/produkt/8904301/deltaco-hdmi-kabel-2-0-ha...

Hmm, men kör du 4k 60hz med hdr då eller kör du "bara" film som inte är lika krävande? För jag har svårt att se att en tiometerskabel skulle fungera med det (inte för att jag tvivlar på dig, mer utifrån egna erfarenheter).

Skrivet av mrqaffe:

Det finns en sak till att tänka på när det gäller att koppla in en dator till tv, ingen dator eller rättare sagt grafikkort i dag har stöd för hdmi 2.1 och den högsta bandbredd en dator i nuläget matar ut via hdmi är 18Gbit, det är därför DP behövs i vissa lägen eftersom det redan har högre bandbredd. Å andra sidan är det inta många TV som tar emot DP.

Nästa generation grafikkretsar kommer med hdmi 2.1 men vi är inte där i dagsläget.
Hur man värderar att kabeln klarar mer än den tekniskt sett behöver får man bedöma själv men 48 Gbit kablage är dyra/dyrare och de lär sjunka i pris när ett verkligt behov pressar upp volymerna.
Kanske är det tillräckligt bra att välja en 18 Gbit kapabel kabel idag för att ansluta en dator och byta den om ett verkligt behov uppstår dvs om man byter till ett värstinggrafikkort i en kommande generation som verkligen kommer att behöva bandbredden och kan kopplas med hdmi.

Nej det är helt sant. Det är lite surt att jag anpassat hela vardagsrummet efter att ha en one connect-box, det blir svårt när man ska köpa nytt. Den enda tv:n med one connect som finns nu vad jag kan se är q90r, vilket är alldeles för dyrt för mig.

Av Melubas

@Defender: Hmm, de verkar inte ha den längd jag behöver. Men tack för ditt svar!

Av Melubas

@Defender: Ja man tycker ju att det borde göra det. Med tanke på tidigare erfarenheter är jag dock nervös för att chansa. Någon som har ett kabelmärke att rekommendera?

Av Melubas

@mrqaffe: Åh det här kände jag inte till. Kanon, ska ladda ner appen och ta mig en sväng bland kablarna imorgon. Tack för ditt svar.

Av Melubas

@Alling: Ok, där ser man. Tack för info. Det är en stationär egenhopplockad dator jag ska ansluta. HDMI-kabeln ansluter till ett MSI 1080ti gaming x-kort.

Av Melubas

Nästa fråga är väl i så fall om det finns någon bra 65-tummare för max 13 000 som HAR en sådan boxlösning och som motsvarar Q70R i kvalitet. Jag kommer spela, kolla på 4k-bluray och Netflix med den. Gillar HDR.

Av Melubas

@Laxpudding: Haha, misstänkte det. Men du verkar ha förstått vad jag menade ändå. Ska försöka förenkla:

Går det att matcha samma överföringshastighet som det är mellan dator -> oneconnect box -> tv nu, om jag istället kör dator -> HDMI-förlängning -> tv med den nya tv:n?

Men ja, det är väl det du säger som jag söker efter. Det var väldigt stingsligt med kabellängden när jag köpte min nuvarande tv nämligen, fick köpa flera olika märken och gå ner till 3 meter innan det fungerade, så jag är lite nervös att jag kommer hem med en Q70R imorgon bara för att inse att jag inte längre kan koppla datorn till den på grund av att en längre sladd / förlängning ger sämre överföringshastighet.

Av Melubas

Bitrate på sladden till Samsung Oneconnect-box?

Hej på er! En vild chansning utifall någon vet, jag har inte lyckats hitta information på nätet nämligen. Ska försöka förklara utan att krångla till det allt för mycket:

Det är så att jag ska köpa ny TV. Min nuvarande är en Samsung KS7005, där HDMI-ingångarna sitter på en Oneconnect-box som därmed också befinner sig en bit från TV:n. Detta har tillåtit mig att dra en 3-meters HDMI-sladd mellan Oneconnect-boxen och datorn. Allt över tre meter fungerar inte med 4k nämligen. Nu funderar jag på att köpa en Samsung Q70R. Problemet är att den inte använder Oneconnect utan istället har ingångarna på baksidan av TV:n. Detta medför att jag om jag köper Q70R inte kommer kunna dra HDMI-sladden från datorn dit eftersom det blir cirka 1,5 meter extra sladdväg dit. Men så tänkte jag: oneconnect-boxen går ju också till TV:n via en sladd. Kan det då vara så att det skulle kunna funka med en snabb förlängning till HDMI:n mellan datorn och den nya TV:n, eller är sladden mellan tv:n och oneconnect-boxen helt enkelt mycket snabbare än en HDMI-förlängning?

Hoppas ni förstår vad jag menar, känner att det blev rörigt att försöka förklara problemet.

Av Melubas

Philips HTL3310/10 soundbar fast i standbyläge, någon med erfarenhet?

Hej på er! Chansar vilt här, men när jag gick upp imorse och som vanligt satte igång tv:n och tryckte på powerknappen på fjärren till soundbaren hände ingenting. Soundbaren är fast i standbyläge (det vill säga lampan lyser och visar att den får ström, och tv:n känner av att det är en högtalare inkopplad via optisk ingång, men den går inte att sätta igång). Jag provar således powerknappen på soundbaren då jag tänker att batteriet i fjärrkontrollen är slut, men ingenting händer då heller. Provar att koppla ur strömmen i olika intervaller, den längsta mer än fem minuter lång, men det hjälper inte. Soundbaren stirrar ilsket på mig och vägrar sätta igång. Jag förstår inte vad felet kan vara. Hade den inte fått ström hade jag köpt att den var paj, men nu verkar allt utom att sätta igång den från standbyläge fungera.

Någon med liknande erfarenhet som har bra tips på hur jag kan lösa problemet? Har skickat mail till Philips support men de har stängt idag, och jag ska ha folk över ikväll så behöver ljud.

Av Melubas

Ok, vad bra! Jag ska se om jag hittar något bra ställe att fästa den på med buntband / tejp eller dylikt. Har ganska stort chassi (define r4) så det borde finnas plats.

Av Melubas

Måste jag fästa en ssd? Kan jag sätta den på min andra SSD?

Hej på er! Ska köpa en extra SSD då min gamla 250gb inte räcker till så mycket längre, den får bli enbart för små program och windows. Då jag på grund av extra lufttillströmning slängt ut mina hårddiskställningar är min fråga om jag helt enkelt kan lägga ssd:n i chassit utan att fästa den? Jag flyttar aldrig min dator. Alternativet är att fästa den med någon form av tejp eller dylikt. Nästa fråga: Kan jag sätta den nya ssd:n på den gamla? Har hört att de inte blir särskilt varma och att det bör vara lugnt men jag litar mer på det här forumet än slumpmässiga googlesökningar. Tacksam för svar!

MVH Alex

Av Melubas

6300 av 22 900, så strax över 25% om jag räknat rätt. Har en hyfsat fin tvåa i Göteborg.