Inlägg

Inlägg som Melubas har skrivit i forumet
Av Melubas

Jag är trött och har såklart blandat ihop modellerna. Jag pratar om Ryzen 5 7600. Ber om ursäkt. Tråden kan tas bort.

Av Melubas
Skrivet av meanh:

Största anledningen att byta till en bättre kylare till en 5600 om du inte ska pressa processorn mer än vid normalt spelande är ljud/oväsen. Så nej, du måste inte byta ut den om du inte ska överklocka eller köra "tyngre" flertrådade laster och vill få ut maximal prestanda ur processorn utan att det låter som datorn ska lyfta från marken.

Tack för ditt svar! Oväsen är ju onekligen inte trevligt. Om jag skulle bestämma mig för att byta ut den borde det väl vara bättre att helt enkelt köra på en 5600x? Skiljer knappt en hundralapp i pris. Och har du något tips på en bra, billig kylare? Har inte hängt med alls på flera år.

Edit: 7600x menar jag så klart.

Av Melubas
Skrivet av shugge:

AMD hade nog inte bundlat den med cpu:n om det inte funkade 😉

Haha. Jag har dåliga erfarenheter av stockkylare men det är nog en tio år sedan jag uppgraderade min processor. Det har alltså med andra ord blivit bättre på den fronten.

Av Melubas

Duger stockkylaren till Ryzen 7 5600?

Hej! Ska i dagarna beställa ny stationär och funderar på om stockkylaren till ovanstående processor duger eller om det mer eller mindre är ett måste att byta ut den? Kommer inte överklocka initialt.

Av Melubas

Funderar lite på om stockkylaren till Ryzen 5 7600 duger eller om man helt enkelt ska slå till på en annan kylare? Är inte jättesugen på att lägga dyra slantar på det, men har ni något att rekommendera?

Av Melubas

Tack för all hjälp allihop! Detta är vad jag landat i, blev några tusen dyrare men det är värt det för mig att få det från Inet (bor nära). Jag körde i stort sett på Scarabeos förslag men bytte ut ram-minnen då komponentkoll sade att de som var från början inte var kompatibla med moderkortet, samt körde på den PSU Anders9110 rekommenderade. Några tankar innan jag beställer? (Landar på 30 000 med montering från Inet.

https://komponentkoll.se/bild/ZernS.png

Av Melubas

Tack! Om man jämför denna med alternativet scarabeo postade ovan, vad skulle skillnaden vara rent prestandamässigt? Ser ju att det helt klart är några tusen billigare med monteringen.

Av Melubas
Skrivet av Anders9110:

Enda jag skulle ändra på är väl PSU är värt 200 kr extra för att slippa hålla på med 12VHPWR adapter

https://www.inet.se/produkt/6905721/be-quiet-pure-power-12-m-...

Edit Man kanske vill säkra upp med 1000W modellen grafikkorten börjar bli allt mer strömtörstiga nu för tiden ><

Låter rimligt! Tack för din input.

Av Melubas
Skrivet av Scarabeo:

Det skiljer rätt lite mellan olika processorer i 4K. Så här ser det ut med 4090, skillnaden kommer vara mindre med 4080. Med AM5 kan du uppgradera CPU ett par generationer framåt utan att byta moderkort om du känner att du skulle behöva mer kraft senare.

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-9-7950x3d/22.htm...

Ja det var ju minst sagt marginella skillnader. Tack så mycket! Kanske lägger en beställning redan imorgon.

Av Melubas

Tusen tack för din hjälp! Det ser bra ut även med min begränsade kunskap. Fråga: Är det värt att ta en något dyrare processor om jag vill att den ska hålla ett bra antal år eller kommer den funka? Har ingen koll på processorer.

Av Melubas

Speldator runt 25k för 4k 60 fps gaming

Hej allesammans! Mitt gamla hopkok börjar krångla rejält med BSOD och liknande. Jag hade ändå tänkt uppgradera inom något år och orkar inte hålla på att felsöka i veckor så tänkte att det är lika bra att köpa helt nytt. Jag spelar uteslutande på min 4K-TV på grund av hälsoskäl och vill därför ha en dator som klarar 4K 60 fps på nära maxinställningar i de flesta spel (tänker att det borde vara möjligt då mitt 1080 TI fortfarande tuffar på ganska bra i 4K).

Jag har inte hängt med mycket i annat än GPU-marknaden senaste åren och känner mig därför lite lost. Vore oerhört tacksam för all hjälp jag kan få av alla duktiga personer här på forumet. Vill helst beställa allt från Inet inklusive montering. Jag har en nyinköpt hårddisk så behöver egentligen bara en SSD på runt 1TB för operativsystem och allmänna filer.

Har ingen preferens vad gäller AMD vs Nvidia, vill däremot gärna kunna köra DLSS och Ray-tracing då och då. Budgeten är runt 25k.

Tack på förhand!

Av Melubas
Skrivet av Biggiiiss:

Rört mig upp från plats 420 till plats 392 utav 482 på ginza de senaste 20 dagarna. det går långsamt men det går faktiskt framåt

Kul! Jag står själv i Ginzas kö med plats 114. Verkar ju som att de håller på att skicka ut allt eftersom då?

Av Melubas

Ingen tur för mig heller. Surt värre.

Av Melubas

Haha, fan missade netonnet med en kvart. Jaja, grattis till er som var snabba nog Är med i EG:s utlottning för tredje eller fjärde gången nu, hoppas på tur. Har stått i kö hos Ginza sedan oktober, mailade igår och fick veta att jag har plats 114 i kön. Misstänker att Ginza inte får några jätteleveranser så det lär dröja innan jag får något därifrån? Har någon fått sin beställning från Ginza än?

Av Melubas
Skrivet av UndaC:

Dynamisk upplösningsskalning fungerar inte riktigt alls som det ska i dagsläget i Cyberpunk. Varken prestandamålet eller den "dynamiska" biten av skalningen.

Personligen skulle jag testat med 1080p native och high istället för ultra.
Men du kan ju också börja med att bara testa att dra ner screen space reflections om det är så att du maxat dem på psycho tidigare. Det är väldigt svårt att se skillnad på ultra och psycho där i min mening trots att det tankar prestandan rätt saftigt.

Tack för ditt svar! Jag pillade lite mer med det nu under kvällen. Kör jag på native 1080p blir det något suddigare men flyter i stabila 60 fps. Ser fortfarande inte bra ut i open world. Ska försöka hitta någon inomhusscen att jämföra mellan. Det bästa med att sänka till native är ju hur responsivt det blir, har en del input lag med v-sync och dynamic scaling.

Vad gäller hdr då: Vet att den inte är bra implementerad i det här spelet, men jag har testat både utan och med och det är svårt att veta vad som ser bäst ut. Ingen hdr ger väldigt bleka och "bland" färger vilket är tråkigt (som att färgmättnaden är för låg). Hdr däremot ger för hög färgmättnad, syns särskilt väl ute i öknen där allt känns för rött. Kör ni andra här utan hdr eller hur har ni lyckats hitta någon bra inställning för det? Jag var förövrigt tvungen att sätta på hdr i windows för att ens kunna använda det i spelet. Brukar fungera utan om man ser till att köra på full screen men inte här. Vet inte om det stör något. Krångligt det här.

Av Melubas

Hade ett helvete med att få det att se någorlunda bra ut på min 4k-tv med ett 1080-ti. Det jag kör nu är allt på max, grundupplösning 3840*2160 men med dynamic scaling på 50% som lägsta punkt (target 60 fps). Borde som lägst rendera i strax över 1080p? Ser generellt rätt skit ut i open world men snyggt inomhus eller vid storysegment. Flyter i runt 40-50 fps. Borde jag bara sänka till 1080p och skita i dynamic scaling? Någon med ett 1080ti som lirar på en 4k-tv som vill dela med sig av hur de gjort?

Av Melubas
Skrivet av GratZ:

Jag beställde 11/11 och fick då en kreditupplysning från Qliro, så jag tror tyvärr att vi får vänta.
De skriver dock "Kan köpas i vår butik i Fåglum från och med releasedagen"?

Ah, där ser man. Tråkigt Inte för att jag inte har annat att spela men ny teknik är ju alltid kul.

Av Melubas
Skrivet av Entash:

Okej, stod de nåt om 2020 release eller liknande då? Om man köper nu får man leverans under första kvartalet 2021. Själv har jag ingen men hoppas plocka hem från elgiganten eller netonnet imorron. Annars får jag nog ta och boka första kvartalet på ginza för säkerhets skull.

Det stod leverans 1:a kvartalet 2021, tyvärr Men mig veterligen har kreditupplysning aldrig gjorts förutom i anslutning till att varor skickas. Någon som jobbar i butik som har koll? Hoppas hoppas hoppas.

Av Melubas
Skrivet av Entash:

När köpte du? Min polare som köpte där har inte hört något alls.

Det var några veckor sedan, så jag har inga förhoppningar att få den på release. MEN, jag blev hoppfull när jag såg kreditupplysningen.

Av Melubas

Någon som beställt från Ginza som fått bekräftelse på att det är skickat? Fick en kreditkontroll från Qliro på posten igår, gör de det om de inte tänker skicka produkten snart?