Inlägg

Inlägg som Melubas har skrivit i forumet
Av Melubas
Skrivet av fAkkFejz:

Gå in i c:/Windows/SoftwareDistribution/
Släng download mappen och dess innehåll
Ladda hem ddu o den drivern du vill installera.
Starta om i felsäkert läge och disconnecta internet.
Kör ddu o rensa befintlig driver, reboota.
Installera den nya du vill ha, plugga in internet igen.

För om det ligger en ny nvidia driver i den download mappen så försöker windows update lägga in den.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack! Ska prova detta.

Av Melubas

Ok, det fungerade inte som SoilBleed föreslog, windows tycker att jag har en nyare och bättre version.

Av Melubas
Skrivet av SoilBleed:

Om du väljer "uppdatera drivrutin" för grafikkortet så får du välja om du vill ladda ner den automatiskt, eller om du har filen på datorn. Det senare bör ju göra att man kan installera valfri, oavsett om du har din gamla, eller Windows val av drivrutin installerad.

Ah ok. Ska prova detta ikväll och hoppas på det bästa. Tack för svar.

Av Melubas
Skrivet av SoilBleed:

Trodde verkligen att det gick att stänga av hämtningar för tredjepart. Det är inte så att du installerat Experience som laddar hem senaste drivisen?
Man ska ju inte ha fler drivisar men i detta fall så skulle jag testa att inte försöka ta bort uppdateringen utan bara välja den gamla manuellt i enhetshanteraren? Går inte det?

Jag har geforce experience men den funktionen är avstängd, så det ska inte påverka (laddar alltid hem drivrutinerna manuellt). Jag ser ingen funktion för att välja en annan drivrutin i enhetshanteraren? Problemet är också att den drivrutinen jag vill ha aldrig varit installerad då windows automatiskt installerar 382.05 så fort jag startar om datorn.

Av Melubas

Problemet är att windows ändå installerar om drivrutinen, det hjälper inte att stänga av det. Men tack för svar.

Någon som vet vad det kan tänkas bero på?

Av Melubas

Stoppa windows från att automatiskt uppdatera grafikkortsdrivrutin?

Hej! Det är så att jag försöker installera en gammal grafikkortsdrivrutin (Nvidia 378.92) för att kunna spela Mass Effect Andromeda i HDR. Creator's update gjorde så att HDR inte fungerar alls i spelet vilket är ett känt problem och den gamla drivrutinen är den enda som avaktiverar detta såvitt jag förstått. Problemet är att när jag avinstallerar den nuvarande drivrutinen installerar windows om till version 385.69 automatiskt, vilket gör att jag inte kan installera den drivrutin jag vill ha. Jag har följt detta https://www.tenforums.com/tutorials/8280-hide-show-windows-up... och även stängt av att windows automatiskt hämtar appar och uppdateringar under system -> advanced -> device installation settings. Likt förbannat sitter jag där med en nyare drivrutin än jag vill ha ett par minuter efter att jag startat om datorn. Någon som vet hur jag fixar detta?

Av Melubas
Skrivet av infigo:

Personligen så är tangentbordet i Thinkpads den största anledningen att jag kör just de datorerna. Ta en titt på Thinkpad 13 G2 för den storleken och prisklassen
Det är mitt tips.

Tack för svar, den såg trevlig ut. Min Lenovodator kom med fruktansvärt mycket bloatware, är det fortfarande så?

Av Melubas

Laptop för skrivande

Hej! Jag tänkte uppgradera min klumpiga Lenovodator som jag haft i några år nu. Använder laptop främst till att skriva och har försökt hitta bra köpråd på nätet men det är en djungel, och många av de tips som finns från i år verkar inte säljas i Sverige / har utgått. Det jag söker är en dator med 13.3-tumsskärm med bra tangentbord, bra batteritid, snabb uppstart och framförallt att den inte väger mycket så att man kan bära den med sig enkelt. Har tittat en del på Macbook Air vilken verkar lovande men det hade varit skönt att ha en PC då det blir lättare att synka med min stationära. Ett annat alternativ jag tittat på är Asus Zenbook UX330 (som dock verkar vara på väg bort): https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3925051 . Min budget är runt 10 000 kr, gärna lägre än det.

Någon som har bra tips?

Av Melubas
Skrivet av AndyKingz:

Har du fått rätt på de?

Skickades från m.sweclockers.com

Nja, på sätt och vis. Jag fick nöja mig med en tremeterskabel som jag drog rakt över golvet, hittade aldrig någon över den längden som fungerade. Tremeterskabeln fungerar dock perfekt.

Av Melubas

Jag hade samma dilemma, försökte med en femmeterskabel men fick det inte att fungera. Fick helt enkelt möblera om hemma och dra en tremeterskabel rakt över golvet. Inte så snyggt men nu funkar det finfint Köpte premium high speed-kabel på Kjell & Co.

Av Melubas

1080 ti MSI Gaming X - Någon anledning att inte alltid ha OC mode på?

MSI gaming app har ju ett OC mode som ger de högsta klockfrekvenserna ur lådan. Jag har bytt mellan gaming mode vid idling och surfning och oc mode vid spel, med tanken att det sliter mindre på kortet, men det kanske inte spelar någon roll? Det klockar ju bara upp vid belastning. Vad säger ni, kan jag köra på OC mode hela tiden eller finns det någon vits med att byta till de lägre lägena när jag inte belastar kortet?

Av Melubas

Jaha, och här köpte man ett MSI Gaming X 1080 ti för drygt en vecka sedan utan någon spelbundle ^^ Bundles är inte min vän.

Av Melubas

Verkar som att det blir ett 1080 ti för mig istället för Vega trots allt. Varit för mycket dröjsmål och för dålig information från AMD. Frågan är vilket kort man ska välja... MSI är ju det billigaste och enligt Sweclockers tester presterar det även bäst. I många andra testsviter ligger det under både Asus och Gigabytes varianter. Någon som har lite visdom att dela med sig av? Antar att jag inte kommer ha några problem med ett Asus Maximus Hero VI-moderkort och ett Define R4-chassi oavsett kort?

Av Melubas

Verkar som att det blir ett 1080 ti för mig istället för Vega trots allt. Varit för mycket dröjsmål och för dålig information från AMD. Frågan är vilket kort man ska välja... MSI är ju det billigaste och enligt Sweclockers tester presterar det även bäst. I många andra testsviter ligger det under både Asus och Gigabytes varianter. Någon som har lite visdom att dela med sig av?

Av Melubas

Lutar mer och mer åt att det blir ett 1080ti för mig istället, trots att det gör ont i min röda själ. Hade underlättat om de bara gett ett releasedatum att förhålla sig till. Trött på att spela i 1080p på min 4k-tv.

Av Melubas
Skrivet av akikk:

https://www.kopplat.se/Produkt/8377/Premium_HighSpeed_w_Ether...

billig HDMI på 6m, HDMI premium certified. Vet ej hur kvaliten är, har själv beställt 2x1m. Men dom är certifierade. HDMI Premium = 18Gbit/s.

Gick in på Kjell & Co och köpte en tremeters Nikabe-kabel idag, den ska klara 21gb/s enligt förpackningen. Ska testa och se om det funkar, plånboken gråter lite och jag kommer få ha datorn mitt på golvet men vad gör man inte för sitt kära 4k 60 hz

Av Melubas
Skrivet av Travhäst:

5 meter på hdmi kablar är max längden, jag rekommenderar att du testar en kortare då det låter som om den glappar.

Det här med att inte kunna ha datorn precis bredvid tv:n och 4k 60hz är ingen bra kombo uppenbarligen. Får sätta datorn mitt på golvet, haha. Hjälper det om man ser till att hålla kabeln så rak som möjligt? Undvika skarpa svängar och dylikt så gott det går. Om det nu är längden som spökar borde en tremeters garanterat klara 4k 60hz antar jag?

Skrivet av Yomster:

Om problemet försvinner vid lägre inställningar så lär det vara kabeln. Kortare kabel eller, om du har tur, bara en annan likadan.

Får titta på detta. Har sett att många med AMD-kort har liknande problem och då har det inte hjälpt att byta kabel. Känns surt att slänga 3-400 spänn extra om det inte skulle vara det, men jag har väl inte så mycket val. Tack för svar.

Skrivet av donald1963:

Hmm, är den bättre än Nikabe-kablarna? Nikabe stödjer upp till 21gb/s vid kortare längder, den verkar bara stödja 18. Nu stödjer ju min femmeters bara 18gb/s också, frågan är om det blir någon skillnad.

Av Melubas

TV - dator tappar signal (svart skärm) kontinuerligt vid 4k 60hz UHD color

Hej! Det är så att jag har en Samsung KS7005 kopplad till min dator (AMD 390x) med en Nikabe HDMI high speed-kabel på 5 meter https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/kablar-adapt... , i sin tur kopplad med en club-3d displayport 1.2 -> hdmi 2.0 adapter till grafikkortet. Grejen är den att jag får svart skärm i två sekunder, bilden kommer tillbaka, och så håller det på. Ibland går det tio minuter innan mellan gångerna, ibland händer det var femtonde sekund. Det händer både när jag spelar, kollar på youtube eller bara sitter med en statisk bild på windowsskrivbordet. Stänger jag av HDMI UHD color försvinner det (jag har fortfarande 4k 60hz) men jag tror inte att jag får 4:4:4-färger då. Problemet försvinner även vid lägre upplösningar / hertz. Har läst om många som använt Nikabes kablar i den längden och upp till 7,5 meter utan problem med 4k 60hz så jag tror inte att det är kabeln det är fel på. Har tyvärr inte möjlighet att testa med ett annat grafikkort just nu. Någon som haft liknande problem som har några tips på hur man kan försöka fixa det? Jag har två skärmar kopplade till grafikkortet men kör inte båda samtidigt, det kan väl inte spela någon roll? Tacksam för svar.

Av Melubas
Skrivet av Poppu-chan:

@Melubas: Om du inte har fönstervarianten kan du testa slänga in en sidofläkt också. En fläkt som blåser på GPUn i typ 500RPM fick ner min GPU temp/ljudnivå mycket mer än jag trodde. Jag har iofs ett 970 som redan gick hyfsat svalt innan, men jag tror att även ett 390x borde bli gladare av den extra luften.

Kanske skulle ta och göra det. Ska i alla fall skaffa en extra frontfläkt så att jag har två, finns en plats där jag inte använder nu. Kan inte skada.

Av Melubas

@Icecrystal: Naturligtvis är det så. Det lägger ovanligt mycket på kortet sett till vad det borde, om man säger så. GPU:n går på 100% konstant. Men jag löste det i fredags, blåste ur hela datorn med tryckluft, hittade ett filter jag aldrig rengjort som såg ut som fan, sedan slängde jag ut en massa delar ur chassit (hårddiskställningar och sånt) som jag inte behövde. Fick upp luftflödet ordentligt Kortet sjönk 15 grader direkt. Tack för svar!