Inlägg

Inlägg som Danero har skrivit i forumet
Av Danero

@FBGKimpan: Det jag har är ett USB Modem. Den har inget batteri. Stor som ett USB-minne. Bara att plugga in i datorn när man vill koppla upp sig. Men den funkar förstås inte fristående, utan måste kopplas in i en dator. Telia verkar inte ha dom på hemsidan längre. Men kanske i butik?

Av Danero
Skrivet av Nepsir:

Sitter med i princip samma problem. Har dock flera utgångar från min mediaomvandlare men testade först genom min privata router av samma modell som ovan. Men när det inte funkade drog jag direkt från mediaomvandlare till tivon.

Det kan vara så att man måste öppna nått speciellt i routern för att IPTV ska funka. I så fall bör den du köper TV-tjänsten av kunna berätta VAD som behöver öppnas för att det ska funka. Sen får du läsa manualen till routern eller höra med tillverkarens support HUR du gör för att öppna det som behövs.

Av Danero
Skrivet av jeffan97:

Hmmm, det verkar som att det funkar nu oavsett om man drar ur sladden eller inte. Verkar konstigt men får se om det händer igen.

Hur kollar jag efter nyare version av Bios och drivrutiner?

Kolla på moderkortstillverkarens hemsida.

Av Danero

@DTMSilverback: Ja, det är väl en av dom enklare grejjerna att prova. Byta GPU är ju också rätt lätt, om du har någon att byta med.

Av Danero

Sonata III miditower chassi

Antec Sonata III miditower chassi med Corsair HX520W modular power supply.
En high-end låda med ett high-end nätagg.
Begagnat men i fint skick. Kablar och manualer följer med.

Hämtas på plats. Skickas ej.

Läs hela annonsen här

Av Danero
Skrivet av Red110:

Är ute efter en router då vi byter från com hem till bahnhof 100/100 fiber. Vad är det man ska ha?

Min erfarenhet är att den router man får med från internet-leverantören inte brukar vara särskilt bra.
Bor själv i radhus av samma storlek och det funkar bra med Asus RT-N66U, fast vi har inte särskilt tjocka väggar.
Max-effekten begränsas i lag, så man kan inte köpa en router med högre effekt för att få bättre räckvidd. Alla har samma effekt. Däremot kan flera antenner hjälpa till lite.

Av Danero

@jeffan97: Jag tror inte problem nr 1 har med fläktarna att göra. Är du säker på att den inte startar om du bara försöker igen några gånger?
Vad gäller problem nr 2 så skulle jag börja med att kolla om det finns nyare version av Bios eller drivrutinerna till moderkortet och i så fall uppgradera.

Av Danero
Skrivet av FBGKimpan:

Har ni några förslag eller ska man köpa Telias? Ingen aning vilken det är.

Telias USB-sticka har funkat bra för mig.

Av Danero
Skrivet av Pastrami:

Funkade tills jag startade om datorn, nu startar de ej när datorn går igång som de gjorde innan, går ej att avinstallera eller köra som admin, testat att ladda ner å installera de på nytt utan att avinstallera, väldigt märkligt har inte hittat något som ska störa iallafall. De ligger bara i aktivitetshanteraren å drar runt 11-16% CPU men sen händer inget mer.

På Spotifys supportforum tipsar dom att man ska radera en katalog efter sen man avinstallerat om man har det problemet.

https://community.spotify.com/t5/Desktop-Linux-Windows-Web-Pl...

Av Danero

@DTMSilverback: Om temperaturen är ok skulle jag gissa på att minnet. Kör ett minnestest. Googla på Windows Memory Diagnostic.

Av Danero

@Darkus: Att det är "en lina", som du skriver, är inte problemet. Den räcker.
Port-testen i TIVO boxen är ju inte särskilt bra om det säger att all funkar, men sen funkar det iaf inte. Så du kan bortse vad det testet säger.
Får spelkonsollerna kontakt med nätet? I så fall är nog switchen ok.
Funkar det om du kopplar förbi Asus-routern, dvs kopplar direkt från ComHem till switchen? I så fall är Asus problemet.
Funkar det om du kopplar förbi ComHem-routern, dvs kopplar direkt från "mediaomvandlaren" direkt till Asus routern? I så fall är ComHem-routern problemet.

Av Danero
Skrivet av nabilos43:

Jag behöver hjälp med en ny dator med gamla delar som sagt. Ni kan byta ut och lägga in nya men helst så många delar från gamla datorn som möjligt(förutom moderkortet). Kan även köpa från blocket eller något sånt typ en gtx 970 eller 980. Försökt göra det så billigt som möjligt jag är student och får 1000kr varje månad (5000kr). Farsan kan hjälpa lite med de ekonomiska.

Tyvärr är det dom dyra delarna som behöver bytas om du vill ha mer fart (CPU och GPU). Jag skulle dubbla minnet också.

Av Danero
Skrivet av superegg:

Fick ett email där det står om jag inte uppdatera min skype till den 1 mars så kommer jag inte kunna logga in mer på den version hur ska jag lösa detta då jag tycker om den gammal version.

Om Microsoft väljer att spärra gamla versioner av Skype så är det inte mycket du kan göra åt saken annat än att försöka få dom att ändra sig. Microsoft har en supportsida för Skype. Prova och se om du får någon respons.

Av Danero

@Repair: Programmering är som matte eller spela instrument i den meningen att det inte räcker med att läsa om det för att blir bra på det. Fundera ut något program du vill göra och sätt igång.

Av Danero
Skrivet av Al3xswe:

Någon som har coil whine på sitt kort? Jag har :*(

Vad kan man göra?

Om det piper vid låg belastning så kan detta prg hjälpa:

http://www.deepcoldsoft.com/coilwhine.html

Piper det vid hög belastning så är det nog bara att byta kort eller nätagg.