Inlägg

Inlägg som epb har skrivit i forumet
Av epb

Hoppas VFH eller dylik grupp tar hand om det här problemet

Av epb

http://www.watchzworld.com/images/g7710-1L.jpg

Casio G-shock G-7710

Pallar lite stryk, har trevliga funktioner samt att det givetvis är extremt coolt att ha inverterad display

Av epb

Jag blev nyss av med Bredbandsbolaget och min 10Mbits uppkoppling gick helt plötsligt från drygt 3 Mbit till 20 Mbit så jag är väldigt nöjd

Av epb

Min dator har ett Nvidia 6800GT med de ofria drivrutinerna ,som ska vara så rackarns bra, installerade. Ändå laggar Youtube i fullscreenläge. I dagsläget verkar det bara vara att gilla läget. Men Gnash är under utveckling och borde bli bra nog någon gång under året. Om nu inte Adobe kommer ut med en ny superbra version som introducerar nya problem (vissa kallar problemen funktioner).

Av epb

Jag har inte märkt av några krasher sen version nio kom ut. Men segt är det definitivt. Youtube funkar utmärkt så länge man inte kör fullscreen, då blir det så segt att man ser bilduppdateringen i realtid. Som vanligt spelar ofri mjukvara inte boll med fri mjukvara så bra. För att problemet ska lösas långsiktigt måste Gnash bli mer användbart tror jag.

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mental
Returrätt ja, men det är inte det vi pratar om utan dina rättigheter enligt distansavtalslagen, de giltiga undantagen är
Undantag

Distansavtal
Lagen gäller inte distansavtal som
avser försäkringar, krediter eller andra finansiella tjänster
avser uppförande av byggnad eller annan fast anläggning på mark eller i vatten
ingås med hjälp av en varuautomat eller annan liknande automat eller en automatiserad affärslokal
ingås med en teleoperatör genom användning av en offentlig telefonautomat
ingås vid en auktion där budgivningen normalt inte sker elektroniskt. Internetauktioner omfattas däremot av lagen.

Tro gör man i kyrkan, maila nu dustinhome och häv köpet med hänvisning till distansavtalslagen.

Jo jag har mailat dem nu och det verkar som att jag får lämna tillbaka det enda kryphålen som finns för dem nu är det vanliga angående emballering och sånt och där kan de inte klaga alls eftersom förpackningen är återförslutningsbar och jag skickar tillbaka det i emballeringen de gav mig. Det går att sälja igen utan tvekan

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mental
Om man är osäker, maila och fråga.
Och du har inte bränt några pengar, ångra köpet bara, dustinhome betalar returfrakten och ger dig pengarna tillbaka.

Grejen är att jag var inte osäker. Jag är på jakt efter ett 4-cellsbatteri till min Thinkpad. Dustin har 3 sorter till min specifika modell. Ett märkt "8-cell", ett märkt "extended life" och en utan någon som helst märkning. Vad skulle du tro?

De står dessutom på hemsidan att man inte har returrätt på batterier. Jag har inte använt batteriet, bara öppnat och stängt den återförslutningsbara kartongen så jag får väl hoppas på ett undantag.

Av epb

Skriv ut antalet celler på reservbatterierna till laptops! Har precis fått fel och bränt 1300 kronor på ingenting!

Av epb

Jag ställer mig positiv till motivlackade datorer. Det kan vara väldigt snyggt (inte denna dock, hatar "modern grunge"-stuket MTV kör med) och vill folk betala för det ska det givetvis finnas. Själv nöjer jag mig med en Thinkpadsvart dator

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mittens
Aha, tyvärr behövde jag inte använda google. De jävlarna handlar jag inte av igen.

Haha dårå? Tur att jag köpte en Thinkpad då så jag slipper ha att göra med dom mer

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mittens
Var köpte du den?

Inrego Direkt heter företaget, google is your friend

Av epb

http://images.pcworld.com/reviews/graphics/115349-2205P062_1B.jp...

En IBM Thinkpad X40 med dockningsstation och 8-cellsbatteri. Fick pynta 4 papp inklusive ett års garanti. Jag är kääääääääär!

Av epb

Firefox är inte så bra som propagandan säger näe. Men visst väljer jag den istället för Internet Explorer om det är möjligt. Jag föredrar dock Webkit/KHTML-baserade läsare såsom Konqueror eller nya Epiphany. Det kanske är ganska uppenbart att jag skyr både Windows och Mac OS som pesten

Av epb

Öppen källkod handlar om öppen källkod och inte så mycke mer. Se bara Linus ovilja att gå över till GPL v3. Då var visst GPL inte så bra längre.

Av epb

Detta illustrerar skillnaden mellan öppen källkodsrörelsen och fri mjukvarurörelsen. Jag är väldigt säker på att Linus Torvalds inte har några problem med Singularitys licens. Han är ju bara ute efter praktiska fördelar.

Av epb

Äntligen! Intel är enda tillverkaren idag som har vettiga drivrutiner till GNU/Linux!

Av epb

Grundregeln är ju att det är billigare att äga än att hyra. Lånet får man (iaf till större delen) tillbaka när man säljer och betalar man av lånet bor man väldigt billigt.

Av epb

Jag antar att vi får plugga igen alla vulkaner då, de släpper ut 60% mer koldioxid än alla våra fabriker och bilar gör tillsammans. Jag antar att vi får torka upp alla hav också, de släpper ut 200% mer koldioxid än vad vi gör.

Koldioxid står för en extremt liten del av de gaser som påverkar växthuseffekten. Den största är vattenånga som står för över 90%. Jag anser att det är absurt att skylla vårat varmare klimat på några promille mer koldioxid i atmosfären. Folk ser en isbjörn på ett isflak och får panik. Hur fan överlevde isbjörnarna förra värmeböljan då? Ganska jävla bra tydligen för de existerar fortfarande!

Tillväxtfientliga hippies, politiker och företag har att tjäna på detta. Och folk sväljer propagandan med hull och hår.

Kritiskt tänkande existerar inte längre.

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ChristofferC
Jag förstår inte hysterin kring denna dator. Den är för dyr. För 1.5 år sedan kunde man köpa en begagnad Thinkpad X40 med det stora batteriet och extern optisk enhet för lite över 5000 från brittiska Ebay... Och begagnade Thinkpads är inte hästskit bara för att de är begagnade.

I och för sig är EeePC betydligt mindre, men det är väl den enda fördelen. En Thinkpad är ju inte kolossal precis.

Att den har minneskort istället för hårddisk kan kanske också vara en fördel för vissa.

Beställde nyligen en "refurbished" X40 för drygt 3900 så det har du helt klart rätt i. Men det jag tror lockar med EEE är det ännu mindre formatet och SSD-lagring och alla fördelar det för med sig. Dock kan man ju säkerligen byta ut hårddisken i X40'in med en SSD om man vill

Av epb

KDE är snabbare men fulare är min åsikt. Gnome är dessutom lite för nerdummat på sina ställen.