Inlägg

Inlägg som epb har skrivit i forumet
Av epb

Ja det kan man minsann. Funkar även att spela upp windows media-filer efter att ha aktiverat det i någon meny

Av epb

Min garderobsserver kör Debian med apache/php/mysql samt rtorrent och den använder drygt 50 megabyte minne. De 512 megabyte som sitter i är overkill

Av epb

2 av mina 3 datorer innehåller en TPM-krets. En av dem som har det hade det när Vista säkert hade 3-4 år kvar till lansering. Som tur är kan man slå av dem i bios, annars hade jag protesterat ganska ljudligt.

Av epb

jag kör Debian Lenny och har problem att adda folk med Emesene 1.0. Kan det bero på samma sak?

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bashori

Till Nightborn, Tänk på att ditt objektiv saknar ett fast bländartal över hela zoomfånget vilket innebär att det är mindre bländartal (f5.6) vid 85mm. då blir bliden lite mörkare.

Jo jag har märkt det medans jag fotat. Det går ner till f4.0 när det är helt utzoomat. Har sedan jag skrev i den här tråden köpt ett fast Sigma 30mm f1.4 och jag måste säga att mitt 17-85mm numera används väldigt sällan. Dåligt köp. I alla fall för mig. Jag har inte alls några problem med mörka bilder med Sigmat.

Av epb

Jag får starta om min WRT54GL med Tomato firmware ungefär en gång i månaden. Annars är det en väldigt fin router på alla sätt och vis.

Av epb

Jag tjänar mellan 11 och 25 netto.

Av epb

Re: Re: Varför matpriserna går upp

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lyml
Din slutsats är en självmotsägelse. Hur kan

a) politiska insatser gör tillgången på mat så stor att afrikaner inte kan konkurera på marknaden (dvs vi får ett överskott)
och
b) politiska insatser ökar efterfrågan på mat så mycket att priset går upp (dvs vi får ett underskott)

Vara sanna samtidigt?

[edit]
Utöver det så insinuerar du att det inte hjälper miljön och citerar en källa som inte säger samma sak.

a) hört talas om strafftullar? Fri handel my ass. Fri handel innebär att regleringar inte existerar. Reglering och frihet är varandras motsatser. Afrika har inte en chans att konkurera.

En enkel fråga: hur får man Afrika att utvecklas?

Svar: Man låter Afrika utvecklas! Istället för att hindra dem från att sälja sina varor på våra marknader och förbli fattiga.

b) Efterfrågan ökar globalt eftersom fler och fler kineser och några andra länder börjar ha råd att gå ifrån självhushållning bland annat.

I Sverige kan knappast efterfrågan ha ökat. Dock börjar vi bli så fattiga att vi måste börja prioritera. Mat eller bränsle?

Av epb

Har samma kamera, den stödjer "moderna" memory stick duo pro men en adapter krävs eftersom storleken är annorlunda.

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yorii
Läs manualen, skruva upp exp.comp.

Är det mer regel än undantag att man måste göra det trots att man är ute en ganska solig dag? Då lärde jag mig nåt nytt iaf, tack

Av epb

Jag har en 40D med 17-85mm IS USM.

Jag vet inte om jag är för nybörjare för att förstå mig på det här men jag tycker 17-85mm IS USM är alldeles för mörkt. Vad jag än fotar blir bilderna mörka, även utomhus. Testat ställa upp ISO och slutartid så långt det går utan stativ men det blir ett evigt mörker ändå.

Av epb

1. Stäng av datorn
2. Slit ut gamla kortet/disabla inbyggda kortet
3. Tryck in nya kortet
4. Starta datorn
5. Fungerar det?

I GNU/Linux har vi äkta plug & play så länge drivrutinen har sipprat in i paketarkivet
Har den inte det ber jag om ursäkt för att jag var spydig

Av epb

Min Thinkpad X40 ger 1 timme och 50 minuter out of the box med ett nytt 4-cells piratbatteri. Efter lite tweaking med powertop får jag ut 3 timmar och 15 minuter ungefär. Så en del kan bero på dåliga inställningar också. Men samma batteritid som t.ex. XP lär vara svårt att komma upp i som sagt

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jerka^
Ibland blir man nästan mörkrädd när man läser vissa åsikter här.

Iran är alltså ett ociviliserat samhälle utan demokrati och därför är det OK att starta ett krig för att förhindra att de skaffar kärnvapen? Det är bara så fel av flera olika anledningar.

För det första finns det inget som tyder på att en stabil diktatur är mer benägen att använda kärnvapen än en demokrati. Såväl Ryssland som Kina och Nordkorea har kärnvapen och de har hittills aldrig använt dem. Det har bara ett land gjort... Ja, ni vet vilket.

För det andra är det hemskt att vara så likgiltig inför människors lidande. Ett krig medför alltid tragedier oavsett vem som startade det och varför. Ett militärt ingripande för att förhindra folkmord kan jag gå med på, men inte förebyggande anfall av säkerhetspolitiska skäl.

För det tredje funkar det inte att anfalla ett land och tvinga på dem demokrati. Var det något vi lärde oss av Irakkriget så var det väl det. Förut var Irak ofritt; idag ligger det i ruiner. Jag tror knappast att mannen på gatan i Irak är särskilt nöjd med utvecklingen - hellre mat för dagen och säkerhet för familjen än yttrandefrihet och rösträtt.

För det fjärde är det inte diktatorer eller regeringar utan enstaka extremister som planerar och utför terrordåd (Afghanistan under talibanregimen möjligtvis undantaget). Att slå ut centralmakten i dessa länder kan i värsta fall ge en våg av terrordåd mot soldater och civilbefolkning.

Nej, det här är helt enkelt en usel säkerhetspolitisk doktrin som har överlevt sedan 60-talet. Det har visat sig gång på gång att den inte fungerar men ändå håller USA fortfarande på. Hoppas att deras nya president visar sig ha en vettigare utrikespolitik.

Du tog orden ur munnen på mig. Att USA har kärnvapen är ett större hot mot världen än att något annat land har det för det är ju bara de som någonsin använt kärnvapen. Det skulle snarare leda till en säkrare värld om alla land tilläts försvara sig mot USA:s nuvarande imperialism. Klart att USA inte vill att Iran ska ha kärnvapen, det skulle ju leda till mindre makt för USA!

Dessvärre tror jag en attack mot Iran kommer att inträffa. Varken Hitlery, O'bomba eller McWar har något emot det om man säger så. Demokraterna försöker måla upp sig som antikrigspartiet just nu, men ser man hur Clinton och Obama röstat så ser man att båda verkar gilla att kriga. Oavsett hur jänkarna röstar får de samma skit tyvärr.

Av epb

Man måste hålla burken rak. Vinklar man den börjar den spy ut vätska. Fick erfara det på brudens laptop för några dagar sedan. Tangentbordet blektes för en stund =/

Av epb

Det kan väl tyckas av vissa. Men det ger oss fortfarande ingen rätt att bossa över deras politik på samma sätt som USA inte har någon rätt att bestämma över något annat lands politik.

Av epb

Hoppas folk kan skriva bättre spelare än Adobe. Den är verkligen värdelös. Jag har alltid hatat flash (även i Youtubes fall) men det kan kanske ändras litegrann nu

Dock borde folk som använder flash till reklam gå och dö.

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flancen
så vad ska vi göra åt USA då?

USA ska ta hand om sina egna problem. Vi har ingen rätt att berätta för USA hur de ska leva och vice versa. Det enda legitima vi kan göra är att vara ett gott föredömme för andra. När bensinpriset stiger kommer alternativ att tas fram av marknaden. Det ser vi redan idag.

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Tyvärr är Ron Pauls syn på klimathotet ganska efterblivet.
Oberoende av vad man tror om klimathotet, är det direkt idiotisk att som amerikansk president skylla på Kina, speciellt med tanke på att Kina gör enorma satsningar på miljön, till skillnad från USA, som redan nu släpper ut mer koldioxid än Kina, trots att det finns nästan 4 ggr fler personer i Kina.

Väldigt synd måste jag säga, att använda kina som argument är bland det dummaste man kan göra, då det är direkt felaktigt.

Ron Paul anser som alla andra liberala människor att miljöförstöring ska hanteras som en egendomsfråga. Det ska givetvis aldrig vara tillåtet att skita ner någon annans egendom.

Av epb

Såhär ser min xorg.conf ut för en Logitech MX510:

Section "InputDevice" Identifier "Configured Mouse" Driver "mouse" Option "CorePointer" Option "Device" "/dev/input/mice" Option "Protocol" "auto" Option "Buttons" "7" Option "ZAxisMapping" "4 5" Option "ButtonMapping" "1 2 3 6 7 4 5" Option "Emulate3Buttons" "false" Option "Resolution" "800" EndSection

I nyare versioner av xorg behöver man inte köra xmodmap enligt hund-ONEs metod