Inlägg

Inlägg som epb har skrivit i forumet
Av epb
Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xerent
Är det inte dags att återuppliva detta igen?

Hehe, jag slängde precis ut MSN för tredje gången igår, jag röstar för återupplivning

Av epb

HE QUIK BROWN FO JUPS OER HE LA DOGS

IBM model M årsmodell 1997

Av epb

Vid arkivering borde du använda ett öppet filformat för att undvika problem i framtiden. Jpeg bör väl vara patentfritt nu men fundera på hur stödet för det formatet ser ut om 10-20 år. Aktörerna kanske bestämmer sig för att "nä, nu är jpeg gammalt, nu kommer vi på nåt nytt och droppar stödet för jpeg!". Och då sitter man där med skägget i brevlådan om man inte har en gammal dator att använda bilderna på. Jag rekommenderar formatet PNG för komprimerade bilder. PNG kommer säkerligen vandra samma väg i sinom tid men då har du i alla fall möjligheten att implementera formatet i systemet du kör då eftersom det är öppet och fritt.

Av epb

Kan bara hålla med ss_lamby. Intel är väldigt GNU/Linux-vänliga så ju mer prylar från dem desto bättre. AMD är hyffsade och bättrar sig ju längre tiden går.

Enda krånglet jag har ibland med mitt moderkort (MSI K8N) är inbyggda ljudet (nåt AC97 Azalia-rackel), beroende på Ubuntuversion funkar det antingen bra eller hyffsat. Bra i 7.04, dåligt i 7.10.

Chipset från Nvidia är lite "hit or miss". Kan funka bra, kan funka dåligt.

Av epb

På högstadiet fick jag lära mig att solguden i Egypten hette Ra och inte Horus.

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2pac

Hur som helst, majoriteten inom den vetenskapliga världen är överrens om att människan påverkar den nuvarande uppvärmningen.

Där har du fel. De flesta som satts på listan "2500 forskare tror att global uppvärming beror på människan" är på listan mot sin vilja. Listan hade varit ännu större om inte en hel skock forskare hotat med rättsliga åtgärder för att stoppa lögnen!

Av epb

Att jorden håller på att bli varmare just nu har väl knappast ungått någon, men att det skulle bero på den växthusgas som det finns minst av i atmosfären låter rätt otroligt. Att dessutom lära barn att koldioxid = smuts är rent av skrämmande (ja, Lilla Aktuellt lär våra barn detta). Vi behöver alla koldioxid, utan koldioxid dör våra växter och vi med dom. Jorden har haft betydligt högre halter koldioxid i atmosfären långt innan vi uppfann förbränningsmotorn och det enda det ledde till var en grönare planet. Sahara har inte varit en öken i alla tider.

Angående Al Gores propagandafilm, här får ni en intressant länk: http://scienceandpublicpolicy.org/monckton/goreerrors.html

Tro inte på allt som media matar er med.

Av epb

Den ska vara guldplätterad om dom ska sälja det till mig!

Av epb

Vilket jävla rån! Jänkarna får den för 79 dollar (och dollarn är billig idag) men vi måste betala 89 euro!!

Av epb

Ultra-Flat har tröga tangenter och är för kompakt enligt mig. UltraX Flat är mycket bättre.

Av epb

Är det litiumbatteri uppnår det inte full kapacitet förrän efter ett par laddningar och urladdningar.

Av epb

Det är ganska roligt att se att nästan ingen bryr sig om det som spelar mest roll i en kamera: bildkvalitén.
Men vi är ju iofs nördar så det är väl inte så konstigt

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ztoffeh
Snabbfråga angående Logitech UltraX:

På bilden finns inte ÅÄÖ, hur löser man det?

Reklambilder visar nästan alltid amerikansk eller engelsk tangentlayout, de som säljs i sverige har givetvis svensk layout.

Av epb

Det är vida känt att alla inte passar för skiftjobb, men någon utbrändhet är det knappast tal om. Byt jobb eller bit ihop, det är den bistra verkligheten tyvärr.

Av epb

Har en A4-tech PK-635M som funkar out of the box och uppfyller alla dina krav med undantag för kontrasten kanske, jag tycker den har bra kontrast men jag vet ju inte hur petig du är. Märkte dock att den har bättre bildkvalité i det där andra operativsystemet.

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Första gången du använder en dator?

Nej, däremot använder jag sen 2 år tillbaka ett operativsystem som efter 2 års utveckling bara innehåller runt 400 icke-kritiska buggar.

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iNeXi

1000 uppdateringar - se där. Det ser trevligt ut.

6 ÅR (!!!) och nu släpper de 1000 nya buggfixar??? Varför betalar folk för betaprogramvara? Detta är ju definitionen på ett kasst operativsystem!

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av August
Det där med rökning: Iom att jag började röka så skapades ett visst skydd mot att sjukdomen skulle blossa upp, men den har nog funnits latent hela tiden. När jag slutade röka fick jag inget skydd och då kunde den börja härja.

Helt seriöst, läkaren rådde mig att börja röka lite igen för att lugna skovet. Jag var faktiskt på väg att söka bidrag för fördyrade levnadskostnader p.g.a rökning, men där tyckte läkaren att gränsen var nådd.
Det skulle se ut, 99.999% av hela läkarkåren är eniga om att rökning inte är bra, och jag ville ha bidrag.

Nu blir det "endast" 5-6 piller om dan, det är det minsta jag knaprat. Tidigare var det ungefär 15st/dag, i 15 års tid. ~85 000- 90 000st totalt. En skaplig hög om man skulle lägga dem på ett bord.

Min morsa har UC och för henne började det när hon slutade röka precis som för dig. Dock sa läkaren att det är lika bra att sluta röka för de som fortsätter röka utvecklar förr eller senare Chrons som är mycket värre.

4% av befolkningen är immun mot medicinen och då återstår bara stomioperation, morsan min tillhör givetvis den gruppen

Män som har UC klarar sig bättre än kvinnor.

Men hon lever ett fullkomligt normalt liv bortsett från att hon tömmer en påse istället för att skita i princip.

Av epb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gego
openoffice.org Base är i min erfarenhet inte bara seg utan ostabil(av någon anvledning är alla oo.o program så på min dator, men Base über ostabilt)

Jag har samma erfarenhet av Oo.org, seg som sirap och hänger sig väldigt ofta alternativt försöker steka processorn.