Inlägg

Inlägg som djperryboy har skrivit i forumet
Av djperryboy
Skrivet av anon42512:

Vad ville du ha sagt med detta? o_O

Du skrev att en vanlig användare behöver 2-4 GB ram? Om jag inte ens klarade mig på det för några år sen, skulle jag då göra det nu?

Av djperryboy
Skrivet av anon42512:

Mycket skitsnack i tråden.
90% av alla som sysslar med datorer klarar sig på 2-4GB RAM (mindre än så ska man nog inte ha på moderna operativsystem).
Resterande ca 9% klarar sig på 8GB och max 1% kräver mer än 8GB.

Har man 140GB använt på en i stort sett nyinstallerad dator är det nåt som är fel.

Kan ju säga att en gammal dator som jag hade 2GB ram-minne på inte räckte särskilt långt. Men sen beror ju det på att jag körde rätt många krävande program samt en hel drös med internetflikar öppna. Men ibland måste jag ha det så för att underlätta för mig själv så jag slipper stänga ner starta upp samma flikar hela tiden men också för att komma ihåg.

Sen om man har internet, chattprogram, musikskaparprogram eller spel, musiklyssningsprogram, nedladdningsprogram, bildredigeringsprogram m.m. på samtidigt så tar det ganska mycket ram, också beroende på vad för program man använder såklart. Men i alla fall så räckte det inte alls åt mig. 4GB som jag har nu fungerar hyfsat men då har jag heller inte så mycket igång oftast. Skulle garanterat behöva mer.

Av djperryboy
Skrivet av I_KILL_HORSES:

Vill du verkligen ha ett så kraftfullt grafikkort i en musik-dator? Kommer du spela spel på den också?

Kan ju säga såhär att det är ju aldrig fel med grafik. Får jag tid över kanske jag spelar ett spel eller sysslar med videohantering, animering, 3D-effekter eller vad vet jag. Sen om det är värt det priset är ju en annan fråga. Men nu har jag i alla fall något att gå efter. Och som jag även nämnde så är jag inte så kunnig i vad man behöver. Men det viktigaste är att den är bra på musikproduktion då det är detta syfte jag tänker använda datorn till i huvudsakligt syfte. Ser gärna fler förslag.

Av djperryboy
Skrivet av GreenSoap:

Vet inte om alla har sett den här, har väl inte blivit jätte ''Viral'' än. Men jag tänkte göra en trevlig diskussionstråd om det här enligt mig, intressanta ämnet.

https://www.youtube.com/watch?v=olQll0_6yZQ

Kolla på videon och försök att inte skratta.

-Watch_Dogs lär ut folk att hacka sig in i iDevices etc.
-Call Of Duty ger tonåringar självmordsbenägenheter.
-Teknologi är dåligt för familjen.
-I alla spel är man en ''antihjälte''.
-Spel hjärntvättar folk.
-E-böcker är onda.
-Jämför teknologi med knark.

Vi är beroende av teknologi av en anledning. Det gör livet lättare! Ska vi ta bort flygplan så simmar vi över Atlanten istället? Samma grej.

Vad tycker ni?

I och med att jag är så less på sånt här snack så tänker jag inte ens kolla på videon. Jag tänker bara tacka för dom nyheter jag en gång jag såg på TV där de gjorde reklam för våldsamma spel. Goldeneye 007 till N64 (Som jag hade), något mer fint spel (som jag hade) samt Postal 2.. som jag inte hade. Blev direkt att man köpte sig ett exemplar av Postal 2 och senare också Postal (1). Vart ju sjukt sugen på att slå någon med en spade i huvet (in-game såklart). Ibland kan såna här nyheter vara riktigt bra Fram för fred på jorden, men tv/dataspel är fantasi. Kan man inte skilja på detta så är det ju något som är fel. Men människor blir arga. Någonstans måste man få avreagera sig? Skulle en boxningssäck, IRL-ishockey, en studsmatta, eller varför inte en vanlig löptur vara mindre skadlig än tv/dataspelande?

Som allt annat här i livet skall saker göras med måtta. Spelbranschen framkallar mängder va lärdom inom logik, språk socialism etc som är svår att få lika bra lärdom någon annanstans. Detta bygger jag på egen erfarenhet samt många andra som jag har pratat med, läst hört osv. Finns naturligtvis "hatare" inom allt. Personligen hatar jag sport på grund av att så många blir skadade, sjuka ja till och med dör. Vill jag att det ska förbjudas för det? Nej, folk måste väl få ha kul med det dom tycker om. Nu råkar vi vara "några stycken" som gillar att spela. Låt oss få göra det. Sen att någon tar ut det i verkliga handlingar, skyll inte på mig. Du skyllde väl inte på mig när Foppa blev söndertacklad? Nej just det.

Av djperryboy
Skrivet av Aldhissla:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6820141/2014-06-05http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6820141-00.png

Detta kanske kan vara något? Fläktarna är super tysta samt att processor kylaren gör sitt jobb med. bra med ramminnen som ska heta duga en bra tid frammåt. en ssd för snabbt arbetande dator samt en till lite segare hårdisk för lagring av din musik film bilder eller vad som nu än kan behövas =D

tog inte med någon skärm då du inte sa att detta skulle behövas. Högtalare finns det olika mängder av beroende på vad för musik du gör

Skickades från m.sweclockers.com

Tackar så sjukt mycket Ska fundera på detta!

Av djperryboy
Skrivet av Jantelagen:

Köpte den 28 maj, alltså för lite mer än en vecka sen, en teve på NetOnNet, Scantic B3920FHD, för 2790 kr. Är nöjd med skärmen, men idag när jag gick in på NetOnNets hemsida för att dubbelkolla kontrastration på skärmen såg jag att de sänkt priset till 2490. Det är bara 300 kr, men jag får väl skylla på att jag är student för detta stör mig.

Det jag undrar är förstås om det är lönt att uppmärksamma NetOnNet på detta och be om mellanskillnaden tillbaka, eller åtminstone ett presentkort. Kanske snålt, men jag vill mest veta om det är lönt att lägga tid på (och kanske bemötas av sura miner av säljarna på NetOnNet), enligt er?

Som andra har skrivit så borde du väl veta själv om det är värt besväret. Du ser det som schysst av företaget att göra en efterhandsdeal med dig. Jag har aldrig haft moral att gå och begära pengar för något jag redan har köpt som sjunkit i pris. Det priset som jag köpte varan för vid köptillfället är vad jag accepterade som avtal. Jag betalade det priset och därmed har jag accepterat det. Sen huruvida du tycker att det är rimligt att begära tillbaka pengarna på detta sätt är hur du själv ställer dig till frågan. Oavsett vad jag tycker så anser jag att du kan ha helt rätt i din idé då detta handlar om dig. Gör ett försök om du tror att det är värt det, så som du köpte den TV:n som du trodde det var värt det. Lycka till i alla fall!

Av djperryboy
Skrivet av Azodan:

Canary installeras 'brevid' din nuvarande installation så du har två versioner installerade samtidigt. Dev installerar du 'över' din nuvarande installation.

Canary uppdateras dagligen och testas inte därför kan det hända att Canary inte ens startar.

Skickades från m.sweclockers.com

Det tackar vi för!

Av djperryboy
Skrivet av robbankentor:

Jag använder i stort sett bara chrome, jag tror aldrig den har hängt sig. När menar du att vanliga chrome hänger sig?

Detta är som skrivet "enligt talan" och är baserat på ett par sidor jag läst på internet. Är väl tester som gjorts.

Av djperryboy
Skrivet av Mars SSX:

Den ena uppdateras mer än den andra. Svårare än så är det inte.

Då kunde de väl bara ha föklarat det? Men vilken uppdateras mer? Och varför? Det är alltså en version som är lite äldre och kanske mer stabil och sen en version som är extra ny och kan ha en bättre eller sämre stabilitet? Om jag har förstått det rätt.

Av djperryboy
Skrivet av netbuddy:

Tydligen finns de... Det konstiga är att han har 100% positiv feedback... Har försökt googla utan resultat, någon multimeter äger jag tyvärr icke. Ska som sagt se vad eBay säger. Jävligt surt nu bara, var taggad på att kunna lira watch dogs med hyfsad grafik

Skickades från m.sweclockers.com

Se till när du köper något att säljaren inte bara har positiv feedback utan även att den har många kunder. Bara så du tänker på det. Jag skulle inte lägga mer än ytterst låg summa på något från en som är nästan ny som säljare, hur hög feedback säljaren än må ha.

Av djperryboy

Stationär dator för musikproduktion

Jag vet att ni vill ha så mycket information som möjligt om vad jag söker men om jag vore kunnig skulle jag inte fråga här på köpråd :D. Nej jag är ingen höjdare alls på det här med hårdvara. Vill som rubriken lyder ha en dator som klarar musikproduktion. Sitter nu med en enkel laptop och den funkar inte så bra att producera i. Hack, hack, hack. Nåväl. Jag har hört att man ska ha tysta fläktar för inspelning men samtidigt vill jag ha en kraftfull dator. Prislappen ska ligga på max runt 20000. Om det går att få för 15 eller kanske till och med 10000 så varför inte. Antar att det bör vara bra men tyst kylning, mycket ramminne och bra ljudkort. Högtalare är även det intressant att veta vad som är bra. Men det är inget jag behöver köpa till med detsamma. Så alltså, alla delar som behöver för att skapa musik utan att behöva bekymra sig för ramminne, dåligt ljud och annat. Då jag inte är en hajare på hårdvara så är det bra om ni anger delar som passar ihop eftersom jag inte förstår mig på sånt särskilt bra. Förslag?

Av djperryboy
Skrivet av anon186252:

Hej hopp.

Jag är tyvärr otroligt dålig på att leta i detta forum så jag hoppas att ni inte blir allt för sura om detta frågats förut.

Det jag undrar över är vad jag ska titta på om jag vill ha ett par lurar som har lagom bas, diskat osv. Vad menar jag med detta? Jo men jag tar och försöker ge ett exempel ! Jag sitter just nu med ett par Creative Fatal1ty lurar till datorn och vanliga Iphone lurarna till mobilen, jag har använt liknande budget lurar hela livet och är därför van vid att det inte är för mycket eller för lite bas i jämförelse med tex diskanten. Jag testade häromdagen ett par Beats studio hörlurar och undrade då följande. Vem vill lyssna på detta skräp? Basen är så pass överröstande att jag inte ens hörde låt texten!
Det blev nog inte helt solklart vad jag menar med detta men jag hoppas någon förstår sig på vad jag är ute efter och om det är oklart så får jag försöka mig på att förklara detta lite noggrannare.
Har även ett par AKG lurar som jag inte kommer ihåg exakta namnet på, jag tror det var någon utav de första "DJ" varianterna de släppte. AKG lurarna har helt underbart ljud då basen är riktigt tung men ändå inte överröstar allt annat ens en aning, de är däremot så otroligt obehagliga att man får ont i huvudet efter 30 minuters användande, så om ni vill tipsa om några så får ni gärna räkna in komfort då jag inte vill ha tidsbegränsat användande ;).

Pris spelar mig inte så stor roll då jag mer är ute efter ifall det är något i specifikationerna man kan kika på för att få någon uppfattning utav hur ljudet kommer vara.

Jag är absolut inte någon fanatiker som ni nog förstår när ni ser vad jag använder, jag är däremot väldigt petig med att det ena inte slår ut det andra.
Jag vill helst ha några som man inte skäms över att gå runt med men det är väl inte super viktigt, om man nu inte kan få ett par hyggliga hörlurar utan att se ut som ett miffo så får det väl vara så :D.

Ber om ursäkt vad gäller punkt och kommatecken då jag även är ganska usel på detta, hoppas att det inte är allt för illa och att det går att läsa ändå.

Tackar för att ni tar er tiden att hjälpa till !

Edit: Jag fick klart för mig att det kanske var lite otydligt vad jag söker, för att klargöra detta så är det då portabla lurar som går att driva med telefonen.
Har nu 2 röster för Sennheiser Momentum samt 2 röster för Audio Technica ATH-M50.

Vet inte om det löst sig för dig men vad jag kan rekommendera om du vill ha bästa möjliga njutningsljud är Pioneer HDJ 2000 och för musikproduktion då du kanske vill ha mer brus för att framtydliga ljuden så rekommenderar jag starkt Beyerdynamic T70P. Dom går naturligtvis även dom alldeles utmärkt att lyssna i men det är inte samma fylliga bas. Kort sagt, allting låter bra i HDJ 2000 men är du ute efter att höra varenda liten effekt och varenda litet fel så tummar jag up för Beyerdynamic. Tack för mig.

Av djperryboy

Google Chrome 64-Bit Beta

Google Chrome 64-bit är enligt talan mer stabil än vanliga Chrome och hänger sig hälften så mycket. Finns dock bara i BETA-version som jag tänkte pröva. Men då stöter jag på ett "problem". Vilken version ska jag välja? Dev eller Cavary? Har ingen aning om vad det är för skillnad på dom och jag kan inte hitta någon information om det.

Av djperryboy

Jag förstår inte varför personen i fråga beställt varorna till din adress istället för en annan. Man måste ju ändå kunna se vart varorna kommer?

Beställde nyligen en vara från annat land. I leveransanvisning stod det att jag måste vara på plats eller att mottagaren har mitt ID-kort annars lämnar de inte ut varan. Nu var jag inte på plats när det kom men tydligen gick det ändå bra att leverera bara dom fick en liten underskrift. Nu var det ju en en närstående till mig som tog emot paketet. Detta var alltså ingen avi eller leveransbekräftelse via sms eller dyligt utan endast ett paket. Men i princip kunde ju vem som helst ha skrivit en kludd och tagit emot varan då. Detta var också en vara som inte längre går att köpa ny. Så vad händer om den försvinner? Är inte det ett avtalsbrott? Hur undviker man att sånt här händer? Nu är det heller inte första gången det händer mig att folk inte kollar upp vem jag är när dom borde det. Men köpa sprit till min och tjejens födelsedag fick jag inte (vi fyllde år på samma datum) bara för att hon var med. Hon råkade vara 19 år och skulle fylla 20 om två dagar. Själv var jag 24. Detta är nu några år sedan. Då kunde man kolla minsann. Men det löste sig med att jag åkte till till nästa bolag så var det fixat. Det med posten är ju svårare att lösa. Nä vi får se om det blir andra regler om sossarna får makten. Samhället har ju ändå utvecklats en del under detta millennium. Detta vart lite off topic men hoppas att ni är okej med det.

Av djperryboy
Skrivet av Hulta1:

Jag har nyss införskaffat ett Snes men nu får jag inte fram någon signal till tv har testat diverse olika kablar någon som vet vad de kan vara för fel?
Eller är det bara skrot?

Börjar med basic. Har du satt i elsladd i SNES och i eluttag som är påkopplat? Lyser den röda lampan som bekräftar att strömmen är på? Hur har du kopplat bild/ljud? Vi brukar köra med en extradosa emellan som sitter i TV:n. Från den går antennen till väggen och bild/ljud-kabeln till SNES:et. Vad gäller kanalsökning så brukar det fungera bäst att göra detta manuellt. Alltså välja manuell kanalsökning i TV:ns meny och hålla in tills man ser SNES-bilden. Se till att du har ljud på så du hör om ljudet fungerar när du hittar bildfrekvensen också. Kom ihåg att det alltid är bra att blåsa ur kassetter och enheter vad gäller NES och SNES. Det kan vara damm i kassett eller enhet. Börja med att blåsa från sidan så du inte får allt damm i ansiktet. ^_^

Av djperryboy
Skrivet av Magatsu Taito:

Hej,

Har sedan 2011 haft ett ASUS Xonar Essence STX i min dator, kört både hörlurar samt kopplat till en Receiver via RCA, men inte hört några störningar alls. Allting har fungerat fint med bra ljud. Nu köptes jag in ett par nya lurar samt en amp, kopplade från RCA på ljudkortet till RCA på ampen, kopplade in hörlurarna och fick direkt ett konstigt ljud. Konstant knastrande som är extremt störande. Kör man igång musik så låter det underbart, men knastret är fortfarande där.

Trodde först att det var min nyinköpta amp men när jag kopplade bort kablarna från datorn så försvann missljudet direkt. Kopplade då tillbaka till min receiver vid teven och när jag verkligen försökte så fanns även ljudet där, dock mycket mycket lägre. Så det verkar vara något från ljudkortet som spökar. Nu har jag dock ingen möjlighet att prova från en annan källa än i alla fall.

Vad kan det vara för fel, eller mer specifikt, finns det något sätt att reda ut varför det blir som det blir. Såg att det ibland kan vara nätagget, men samtidigt är det frågan om man vill punga ut 1000kr på ett nytt agg utan att veta säkert att det är det som är orsaken.

Vad är det för hörlurar du har köpt?