Inlägg

Inlägg som AndreaX har skrivit i forumet
Av AndreaX

Ser bra ut. Men skulle behövas en ny standard som fixar byggproblemet alla adaptrar och konstiga designomvägar halvt hjälpligt försöker komma runt (bokstavligen i det här fallet) utrymmessköseriet idag.

Skrivet av superapan:

Och när elasticiteten i tyget är borta, och hänger som en gammal tubsocka, finns inga reservdelar.

Reservdelar finns ju i textilbutiker då.

Men även om det nu är elastiskt så töjs det naturligtvis inte ut större än grejen det är på. Har haft en klockradio med tyg runt. Har inte tappat formen det minsta på flera år.

Sen antar jag att det snarare är limmat ändå. Låter som en krångligare process att spänna runt det med det stora hålet på baksidan.

Av AndreaX
Skrivet av kelthar:

Nä, men det fungerar i det andra fallen. Hellre att en blir lurad av desinformation än två.

Misstänker att det inte bara är CIA som kommer att vara factcheckers.

Visst, det kan säkert finnas gränsfall. Men informationsbekräftelsesökande kan ofta bara bli ännu mer benägna att ta till sig den ursprungliga informationen om de känner att big state lägger sig i förutfattade meningar.

Exemplet jag syftade på var alltså inte att CIA misslyckades med att stoppa desinformation. De var ansvariga för den. Det var riktat främst Filippinerna i syfte att eskalera antikinesiska stämning runt Covidfrågan. Det var en omfattande trollkampanjan på sociala media som utöver, såklart att peka på Kina, även varnade för vaccin. Det var en payback för att Kina pekade på USA som källa för viruset.

Men som det sägs, det behövs knäckas mycket ägg för att göra en stor röra.

Av AndreaX
Skrivet av kelthar:

Man kan tycka vad man vill om X, men jag tycker att den funktionen är fantastisk när det gäller desinformation från ryssbottar och annat pack.

Fungerar i vanlig ordning inte när det är något folk ändå vill tro på. CIA orsakade en hel del extra dödsfall med sin Coviddisinformationskampanj.

Av AndreaX

Så de som ska bedömma om en faktaruta är korrekt blir alltså exakt samma foliehattar och memers som lägger och avgör toppkommentarer på de flesta videor om vadsomhelst. Kommer fungera toopen det. Inte konstigt att AIn rekommenderar klister på pizzan..

"Lemuren är giftig pågrund av dess kost bestående av portugisiska örlogsmän." +1

Av AndreaX
Skrivet av Swedishchef_90:

Transienter, då borde ljudet vara vid källan inte i centralen?

Kanske de svajar så friskt att snabbsäkringar eller jordfelsbrytare inte riktigt kan bestämma sig.

Låter som en lindrigare version av hur strömregulatorer kan hålla på när det är åskväder.

Av AndreaX
Skrivet av noMad17:

Det jag menar är att det inte nödvändigtvis är bättre att låta ungarna scrolla TikTok än att de får vara ute med kompisar och hitta på samma sattyg som vi själva gjorde.

Nävisst, möjligen värre rentav.

Ute i verkligheten finns det ju eventuellt oftare några runtom som kan kalla på hjälp när experimentet med att dricka 3 liter Cola med Mentos i näsan går överstyr.

Av AndreaX
Skrivet av noMad17:

Du har missat alla s.k. "TikTok-challenges" barn och ungdomar håller på med nuförtiden?

På något märkligt vis var det där vanligt förekommande redan på åttiotalet. Hoppa med mopeden från stationsplattformen? Vafan erru feeeegis eller? Det vill man ju inte va.

Men visst. Matning av korkade grejer "alla" verkar göra, äkta som fejkade, ökar säkert chansen att acceptera en dare. Särskilt om det finns möjligheter att bli fler likes än "polarna" kunde ge.

Av AndreaX

Extra mycket besparingar blir det på jourpersonal med mångas resonemang här.

Av AndreaX
Skrivet av Mörksuggan:

Undrar om detta hade varit lagligt i Sverige?

I regeringen talsessioner finns ju snarkdetektorer som ska avslöja om någon sitter och sover på jobbet. Men det är ju frivilligt att aktivera dem.

Av AndreaX

Pröva kabel om du inte redan. Haft problemet med vissa streams att om det tar extra ms att starta så tolkar vissa appar det som långsamt, och anpassar önskad bitrate efter det. Sen fattar de inte att det faktiskt finns bandbredd sen heller. Spola framåt några minuter kunde hjälpa ibland. Ny förfrågan skickas antar jag.

Har varit fallet även med GFN. Fast där kan man såklart tyvärr inte spola fram av uppenbara orsaker..

Av AndreaX

Ja, jag avskyr när beslut som konsumentverket fattar ger mig bättre villkor som konsument. Vill ju processa mot alla företag själv!

Av AndreaX
Skrivet av omxz24:

Rätt skön kommunism i kommentarsfältet här. Vad är problemet med att betala för DERAS TJÄNST om ni vill använda den? Antingen med reklam eller med en summa pengar. Vi pratar 100 kr något i månaden för en musiktjänst som har mer musik än Spotify och oändlig video content.

Sluta helt enkelt använda YouTube om ni inte har råd
Och nej, youtube kommer inte sakna en obetalande kund (adblock eller inget abonnemang). Ni är ingen inkomst för dom, endast en kostnad i form av bandbredd.

Betala bara eller sluta kolla 😂

Fast YT vilar också till väldigt stor del på material som "kreatörerna" inte betalar för. Alla dessa reaktionskanaler där det bara nickas till musik eller film som är spegelvänd, fasinverterad, uppsnabbad, med en annan låt, och lagom många "wow" pauser, i hörnet, med akvariefiskar över, för att inte pengarna ska riskera gå till någon som faktiskt skapat materialet i videon som drar intresset. Så högst oklart idag om det främst är kapitalism eller kommunism som lutar sig bekvämt på gratis arbetskraft. Eller slaveri helt enkelt.

Så är det såklart. Men, annonserna är även riktade till kanaler med tittare. Färre tittare, mindre reklam, mindre pengar, oavsett om alla ser reklamen på just den kanalen. Det kommer bli kännbart först för kanaler, men naturligtvis i slutändan även för YT. Kanske måste modellen då övergå till mer som Vimeo.

Av AndreaX
Skrivet av Airikr:

GOG är den enda sista utvägen annars. Alternativt att installera till exempel Pi-hole och se om man kan blockera all traffik till Kina.

Ja kinesiskt utvecklade spel har ju garanterat inga servrar utanför Kina.

Av AndreaX

Kanske helt enkelt inte vill bli störd under spelandet. Jobbiga ungar liksom.

Annars finns det en massa saker som är lätt att komma åt. Man kan ju alltid pröva att ta bort sånt som flygplansläge, stör ej osv från swipe-menyn.

Av AndreaX
Skrivet av BettyBoo42:

Något missvisande att kalla dem för "Steam Deck-kloner" då Ayaneo släppte sin första modell för crowdfunding strax innan Valve visat upp Steam Deck under 2021. Absolut är Steam Deck det som kickat igång den större vågen av nya användare, men den var inte handheld-PC'n som väckte intresset.

Det var allt just decken som var ögonöppnaren.

Som sagt så fanns det i sin tur andra portabla datorer med handkontroller på flera år innan den där Ayan också. Även de med Linux på dessutom. Men att för det kalla SteamDeck, eller Ayaneo då för den delen, en klon på dessa blir ändå bra långsökt.

Av AndreaX
Skrivet av Joppis:

Google har väl inget OS redo som klarar att spinna upp mina Steam-spel lokalt? Detta faktum gör att en eventuell handhållen enhet från dem blir ointressant.

Nä, men det finns nu iallafall en emulator för Android som åtminstone kan köra lite mer retro Windowsspel. Så en dag när Androiderna har ännu mer onödig kraft än de redan har så..

Av AndreaX

Friggebod är bra annars. Lite dyrt, men går att använda till annat senare åtminstone.

För ljuddämpning ska man nog sänka förväntningarna på akustikpaneler, blymattor och allt däremellan. Vibrerar väggarna så vibrerar grejerna på dem med. Och då blir det så många lager på lager till sist att man ändå kommer undan billigare med det man borde gjort från början. Akustiskt frikopplade extraväggar.

Räcker det inte fullt ut med det heller är det kanske bättre läge att klä i sin tur dem med något hightecmaterial.

Sen är det också en lite annan fråga att isolera ett rum från att störa, och isolera det från att störas. Vill man ha luft i rummet också, så blir det tidigare betydligt krångligare än det senare.

Av AndreaX

Spelar den fortfarande .sid?

Av AndreaX

Att loggan "försvinner" från paketet säger kanske inte så mycket om nånting annat än just att det antagligen inte är en särskilt säljande detalj.

Gissar att den helt enkelt flyttar till baksidan. Precis som på lådan till Xboxen tydligen, men inte lika tydligt naturligtvis, har. Vi får se när de väl finns i det vilda.

Skrivet av Gurrrra:

Bara för nånting påstås så betyder det inte att det är så. Människan har alltid kunnat uppfatta framerates lååångt över 60fps.

Skrivet av Pågenbröd:

Inte enligt vissa ''experter''

Tydligen var man en supermänniska om man kunde uppfatta skillnaden, det var en stor debatt på den tiden.

Att kunna uppfatta någon slags skillnad och att faktiskt kunna få ut den fulla nyttan av den är dock olika saker.

Det som de som inte ser skillnaden eller helt enkelt inte bryr sig stödjer antagligen faktan på är synaptisk respons. Den är runt just 60 för människor. Den kan man mycket riktigt inte träna upp, vara evolutionärt i bräschen med eller liknande med mindre än att hoppas på en karmatisk omstart. Som fluga.

Däremot så är ju naturligtvis även video som allt annat datareducerat något där detaljerna kan ligga emellan raderna att läsa.

Skrivet av leopard01:

Med allt tunnare TV som produceras så krymper även högtalarna och folk har upptäckt att man åtminstone ska ha en soundbar för bättre ljud. Då ser budgeten annorlunda ut och man satsar inte lika fullt på senaste tekniken.

Ja. Fast min i övrigt nästan rakbladstunna TV har en ansenlig klump på baksidan delvis av den anledningen antar jag. Inte för att jag tycker det verkar hjälpt särskilt mycket.

Ibland är det form över funktion på saker. Det är ju viktigt att visa att TVn åtminstone kunde varit jättetunn.

Av AndreaX
Skrivet av Nyhet:

Kanske är jag återigen nostalgisk, jag saknar när vi bara hade PSP och 3DS. Tråkigt att det bara fanns två, men det var två unika konsoler som erbjöd två unika upplevelser, vilket jag saknar från dagens Steam Decken-kloner: Variation!

Fast det fanns en hel hög med andra portabla spelnaskiner då med. Vissa var ju dessutom just "datorer" med handkontroller, precis som SteamDeck.

Likheten med då, kanske, var nog just att det helt plötsligt blev för många och ofokuserade släpp från företag som bara ville vara med, utan att nödvändigtvis tillföra något mer än förvirring.

Det är därför allt utom SteamDecken är dödfött idag med.