Inlägg

Inlägg som AndreaX har skrivit i forumet
Av AndreaX

Är de där från från franska marknadsföringen tro..

Skrivet av Vattenmelonen:

Testade Oculus i jul och gillar verkligen vr.
Vad är skillnad mellan första och andra PSvr? Grafik bara?
Ni har har PSvr, är det värt det, finns det många spel som är värda att spela?

Kontrollerna borde vara det mest påtagliga. Både fysiskt (eftersom de helt enkelt är helt annorlunda utformade) och hur väl de registreras virtuellt. Har inte testat VR2 särskilt mycket, men det känns ju som det är mindre problem med att "rummet driver iväg", alltså att spårningen inte kan hålla koll på noderna över tid.

Vad som är värt är alltid väldigt subjektivt. Men jag kommer iaf inte skaffa ett förrän priset är under 4K. Vilket det borde varit redan. Att Oculus pris (som ju faktiskt var en god bit under det..) istället har skenat totalt hänger enbart ihop med att det faktiskt säljer bra. Av för mig högst oklar orsak. (Obekvämt som fanken och nästan allt känns som mobilspel) Men det är ju hursomhelst trots allt vad PS har att jämföras med just nu.

För PSVR2 finns la runt 150 spel hittills. Antar det inräknat tidigare generation som gjorts kompatibla dock. ?

Hittar man inte nog motivation bland dem så är man nog helt enkelt inte särskilt intresserad egentligen. För de som tjatar "om bara Halflife så.." kommer bara hitta ett nytt om.

Av AndreaX
Skrivet av Trihxeem:

Nej det är bättre för vanliga personer att skriva på hårdvarurelaterade internetforum och överlåta lagvrängeriet till paragrafryttarna - och aldrig mötas de två

Ja, i framtiden kommer kanske alla som fått sina 15 minuter av ökändhet dömas direkt av forumtribunalerna istället.

Eller ja, straffet är redan en meme. Men är den ett straff ens i dessa tider, när ditt arv skall vara en 2 timmar lång redogörelse för hur du staplade köttbitar. Det går att bygga sitt varumärke även på det. Kanske bygga ett helt hus av kött.

Skrivet av filbunke:

En hel del i tråden verkar tro att Google kommer att ge pengar till gruppen som stämde dem och inga andra, dvs att gruppen får dela på allt som Google ger dem (efter då att advokaterna får sin del. Men gällande den delen så kan man ju påpeka att de i grupptalan inte har behövt betala advokaternas löner och de är ju fria att själva bekosta stämningen.) De i grupptalan har enskilt rätten att godta eller underkänna en förlikning, men om en förlikning sker eller om det går till domstol och företaget hade fått betala ut pengar så kan man, oftast, som amerikan, få del av pengarna som utomstående (i bland krävs inte ens bevis på att man köpt eller använt varan eller tjänsten...)

Bara att söka på open class action settlements.

Edit: Hade nu Google bara betalat ut pengar till den här gruppen så blir ju nästa problem för dem att någon annan grupp kan stämma dem. Och så vidare.

Jo, men det kräver besväret att ansöka sina $xx också, att om vindarna ligger rätt utbetalas inom bara några år. Vilket alltså ingen med någon form av tidsvärdering gör. Däremot så finns det ofta andra bonusar att hämta ut för de inblandade, särskilt om de faciliteterar ett slut på processen de startat, som är flera siffror större.

Av AndreaX
Skrivet av Trihxeem:

Din formulering gör att jag antar att "formuleringar måste vara helt korrekta" är mycket viktigare för dig än för de flesta?

När en vanlig person säger lika inför lagen så menar man: samma konsekvens oavsett vem det handlar om. Inte mer specifikt eller korrekt än så.

Det är ju också därför vanliga personer oftast inte bör representera sig själva i rättsliga sammanhang. Att formuleringar är helt korrekta (helst så enligt lagbokens jargong) kan lägga många vikter i endera vågskålen.

Detta gäller faktiskt än mer i Sverige på lägre nivå än USA. I högre instanser är det mer eller mindre samma.

Av AndreaX
Skrivet av cruZZade:

Vad vimsar du om? Advokaterna styr inte över om käranden vill förlikas eller inte, det styr käranden över. Du får rikta din ilska till dem som stämt Google.

I teorin, visst. I praktiken, njaaaae va. Särskilt inte i en grupptalan där en hel del av förhoppningsvisa helst vill ha snabb och säker utdelning redan innan advokaterna försöker omvända de få som har någon slags ideologisk inställning att förstå att de sabbar för alla.

Av AndreaX

Så, i slutändan är pengar trots allt viktigare än integritet.

Google och integritetshökarna är föga förvånande helt överens på den punkten. ;D

Av AndreaX
Skrivet av SuperSverker:

Släpp dedikerad SDK och kompabilitet med PC -> fler köper headsetet -> Ordet sprids om hur grymt det är och fler köper det till PS5 -> Fler användare ger mer pengar för att utveckla PSVR2-spel -> Profit.

Sony har bara sig själv att skylla - mer marknadsföring och bort med begränsningar

När det vanligaste (enda i princip, förutom sladden..) klagomålen var att det är för dyrt, så känns det ju inte som en toppen affärsmodell att göra det ännu dyrare genom att inte kunna subventionera hårdvaran alls.

Av AndreaX
Skrivet av ipac:

PS5 är klart lägre klockad än t.ex. 6600XT eller 6700XT.

Jag menar alltså högt klockad över vad som är rekommenderat av AMD för liknande SOC ifråga. Det går såklart inte att säga rekommendationer då den inte säljs separat, men antar det finns sådana på snarlika designer åtminstone om man vill uppskatta en omsättningsram / TDP.

Och nu är det ju en APU i PS5. Inte är AMDs IGPUs särskilt mycket i närheten lika uppskruvade som standard.

Vad jag hittar är det bara toppmodellerna som närmar sig basfrekvensen i PS5s ditto. Nu alltså, 3 år senare. Men det är ju en CPU som ensam kostar mer än en PS5.

Av AndreaX

19v var ju väldigt vanligt på gamla laptops. Så kanske tillfälle att fråga runt då folk mest har typ tre stycken i genomsnitt som ligger och skräpar i väntan på döstädningen.

Av AndreaX
Skrivet av Starric:

Jo, var läser du något annat? Och vad har det med saken att göra?

Genrebild då antar jag.

Funderat på AMD nästa gång. Men lägger hellre risken på MB nu när det är så många tunna pinnar. Så det kändes relevant, för mig iaf..

Av AndreaX

Pröva bara knipsa av den vid brottet med ett så takt snitt som möjligt (rakblad) och ev slipa med fint sandpapper och dutta en gång i något klart som kan torka som så.

Kommer naturligtvis påverka signalkvalitet, men lan funka tillsvidare.

Skrivet av Petterk:

Barn kan köpa laserpekare...

De är värre för ögonen, men det syns om du tittar i den och fiberljuset ser du inte.

Om laser är skadlig för synen eller ej är tyvärr inte avhängigt om den är inom synliga spektrat. Även om det låter som en självklarhet.

Internetgissar dock på att transmissionstyrkan från kvarterets distributionsbox är likvärdig Atlantkablarna.

Av AndreaX

Fast det går ju uppenbart allt sämre efter den initiala nyhetens behag. Säljkurvan ner är brantare än en svart pist.

Och när en av de mest "exklusiva" titlarna, som dessutom haft den snabbaste porten, inte ens nått upp till 100000 ex så undrar man ju hur länge de kommer se värdet i den marknaden.

Kanske har int folk mest SSD ännu trots allt..?

Skrivet av Bastich:

Bloodborne when?

Never, med som strategin ser ut nu iaf.

Och tror inte Bloodborne utan online kommer generera många positiva recensioner på Steam.

De kan ju liksom inte förlita sig på att moddare fixar det. Även om nu det uppenbart är vad som skulle hända.

Av AndreaX

Är inte AM5 LGA?

Av AndreaX
Skrivet av Eclipse:

Kallas inte det hyra? Inte köpa.

Det står väl om jag inte minns fel köp och/eller hyr denna filmen. Inte enbart hyr. Ett köp uppfattas som man har äganderätt över det man köper. Att hyra något däremot innebär en tidsbegränsat nyttjande.

Så varför har dom två olika alternativ, isåfall skulle det enbart finnas hyr denna film/serie som alternativ.

Mja. Kanske borde de två konsumentverksgodkända alternativen vara.

"Hyr" & "Långtidsleasing på obestämd tid."

Fast om inte det expiderar en snabb övergång till att enbart GamePass-liknande tjänster är det enda som existerar så vet jag inte vad som skulle göra det bättre.. : /

Skrivet av Timmy Fox:

Alltså, även om det "bara" är en nyttjanderätt som köpet gäller, så är det väl ändå rimligt att antaga att det fortfarande bör bibehållas möjlighet att på oavtalad tid då kunna nyttja det man köpt, eller?

Tänk om den förväntningen expanderas till köp av bostadsrätt.

Det är alltid en massa om.

Av AndreaX
Skrivet av Sysop:

Man måste ju sondera terrängen och sedan pudla om det behövs, klart som korvspad.

Nja.. Om det inte ska pudlas så finns det rimligen bättre slag för PR.

Eller kanske är naturfilmsentusiasterna extra jobbiga på influncer media.

Jag har gnällt på ett par spel (alltså PS huvudsak..) som försvann. Men då är det bara "Hårda bud, men nu är det som det är.. Vill du få en återbetalning?"

Kan man inte komma överens med utgivares ändrade villkor eller saker tas bort av innehållsskäl så är det vad som kommer hända fottsatt med. Det kommer inga regleringar rå på hller, för företagen kommer inte acceptera det sålänge lagverkandet samtidigt medger saker som force majeure. I princip skulle det innebära att ägandet (eller hyresrätten då) vid tvist övergår till distributören.

Låter som ett väldigt bra incitament att aldrig komma överens, för distributionen.

Av AndreaX

Har man denna version av maskinen så har för mig det finns SD-adaptrar för dataporten numera.

Låter nog min maskin vara med det modchip som jag installerade redan när den var ny och dyr. Var lite nervös faktiskt.

Av AndreaX

Sätt en disclaimer bara, som alla reklamrutor ska ha ändå..

"OBS: Recensionerna nedan kan vara betald marknadsföring, fullständigt oinformerade disinformation, skrivna av en AI, översatta, samt av någon som var kraftigt berusad vid tillfället texten formulerades. Eller allt tidigare nämt."

Av AndreaX
Skrivet av Ureet:

Oj, jag har hittills bara sett massor av folk skriva att det är ett av de bästa spelåren någonsin!

Rent objektivt är det svårt att säga annat än att det varit både kvantitativa och kvalitativa släpp.

Men inte ett särskilt intressant år, subjektivt sett. Ser fram emot nästa dock.

Av AndreaX
Skrivet av ztenlund:

@Frux
"De facto global standard för videouppspelning"? Jo, tjenare,

Jo det var ju en illa tur att inte den globala standarden fastslogs när 14 FPS var den vanligaste.

Av AndreaX

Mjaha. Det låter ju bra.

Fram till att licensen för Dolby gör att det blir ännu fler "Detta material kan av licensskäl inte spelas på din två år gamla enhet!"

Av AndreaX

Varför slösa ström på att rendera alls. Bara sno en bild från Pixar eller nått. Det gick ju vägen i förra tävlingen. ;{D

Skrivet av Hox:

Jepp, annars kommer tråden fyllas av icke bidrag som denna.
<Uppladdad bildlänk>

Bar fem fingrar. Verkar ok. Eller kanske ska vara fyra för den stilen iof.