Inlägg

Inlägg som AndreaX har skrivit i forumet
Av AndreaX

Fast det går ju uppenbart allt sämre efter den initiala nyhetens behag. Säljkurvan ner är brantare än en svart pist.

Och när en av de mest "exklusiva" titlarna, som dessutom haft den snabbaste porten, inte ens nått upp till 100000 ex så undrar man ju hur länge de kommer se värdet i den marknaden.

Kanske har int folk mest SSD ännu trots allt..?

Skrivet av Bastich:

Bloodborne when?

Never, med som strategin ser ut nu iaf.

Och tror inte Bloodborne utan online kommer generera många positiva recensioner på Steam.

De kan ju liksom inte förlita sig på att moddare fixar det. Även om nu det uppenbart är vad som skulle hända.

Av AndreaX

Är inte AM5 LGA?

Av AndreaX
Skrivet av Eclipse:

Kallas inte det hyra? Inte köpa.

Det står väl om jag inte minns fel köp och/eller hyr denna filmen. Inte enbart hyr. Ett köp uppfattas som man har äganderätt över det man köper. Att hyra något däremot innebär en tidsbegränsat nyttjande.

Så varför har dom två olika alternativ, isåfall skulle det enbart finnas hyr denna film/serie som alternativ.

Mja. Kanske borde de två konsumentverksgodkända alternativen vara.

"Hyr" & "Långtidsleasing på obestämd tid."

Fast om inte det expiderar en snabb övergång till att enbart GamePass-liknande tjänster är det enda som existerar så vet jag inte vad som skulle göra det bättre.. : /

Skrivet av Timmy Fox:

Alltså, även om det "bara" är en nyttjanderätt som köpet gäller, så är det väl ändå rimligt att antaga att det fortfarande bör bibehållas möjlighet att på oavtalad tid då kunna nyttja det man köpt, eller?

Tänk om den förväntningen expanderas till köp av bostadsrätt.

Det är alltid en massa om.

Av AndreaX
Skrivet av Sysop:

Man måste ju sondera terrängen och sedan pudla om det behövs, klart som korvspad.

Nja.. Om det inte ska pudlas så finns det rimligen bättre slag för PR.

Eller kanske är naturfilmsentusiasterna extra jobbiga på influncer media.

Jag har gnällt på ett par spel (alltså PS huvudsak..) som försvann. Men då är det bara "Hårda bud, men nu är det som det är.. Vill du få en återbetalning?"

Kan man inte komma överens med utgivares ändrade villkor eller saker tas bort av innehållsskäl så är det vad som kommer hända fottsatt med. Det kommer inga regleringar rå på hller, för företagen kommer inte acceptera det sålänge lagverkandet samtidigt medger saker som force majeure. I princip skulle det innebära att ägandet (eller hyresrätten då) vid tvist övergår till distributören.

Låter som ett väldigt bra incitament att aldrig komma överens, för distributionen.

Av AndreaX

Har man denna version av maskinen så har för mig det finns SD-adaptrar för dataporten numera.

Låter nog min maskin vara med det modchip som jag installerade redan när den var ny och dyr. Var lite nervös faktiskt.

Av AndreaX

Sätt en disclaimer bara, som alla reklamrutor ska ha ändå..

"OBS: Recensionerna nedan kan vara betald marknadsföring, fullständigt oinformerade disinformation, skrivna av en AI, översatta, samt av någon som var kraftigt berusad vid tillfället texten formulerades. Eller allt tidigare nämt."

Av AndreaX
Skrivet av Ureet:

Oj, jag har hittills bara sett massor av folk skriva att det är ett av de bästa spelåren någonsin!

Rent objektivt är det svårt att säga annat än att det varit både kvantitativa och kvalitativa släpp.

Men inte ett särskilt intressant år, subjektivt sett. Ser fram emot nästa dock.

Av AndreaX
Skrivet av ztenlund:

@Frux
"De facto global standard för videouppspelning"? Jo, tjenare,

Jo det var ju en illa tur att inte den globala standarden fastslogs när 14 FPS var den vanligaste.

Av AndreaX

Mjaha. Det låter ju bra.

Fram till att licensen för Dolby gör att det blir ännu fler "Detta material kan av licensskäl inte spelas på din två år gamla enhet!"

Av AndreaX

Varför slösa ström på att rendera alls. Bara sno en bild från Pixar eller nått. Det gick ju vägen i förra tävlingen. ;{D

Skrivet av Hox:

Jepp, annars kommer tråden fyllas av icke bidrag som denna.
<Uppladdad bildlänk>

Bar fem fingrar. Verkar ok. Eller kanske ska vara fyra för den stilen iof.

Av AndreaX
Skrivet av ErikLtz:

Med en borgerlig grundsyn ser jag "för mycket socialism, ofrihet och höga skatter som bromsar" som orsak till detta. Eller så har andra länder "lärt av oss" och kört om medan vi fastnat i... att dela kakan i mindre och mindre bitar istället för att få kakan att växa. Plus genusvetenskap och identitetspolitik. Oavsett har vi därmed råd med färre GTA-titlar i våra spelhyllor än vi annars skulle haft.

Slutligen är inte jag "mig själv närmast" i varje läge. Jag hoppas fler vill att det skall gå bra för Sverige och när det går bra för landet är det bra för alla medborgare i det långa loppet.

Som indikerat tidigare är inte en borgerlig grundsyn inte logiskt kompatibel med den ekonomiska uppskattning som man tänker sig att den tillväxt och standard vi ser idag skulle kunna utvecklas. Visst, randianer inbillar sig säkert att Sverige varit först på månen om inte socialisterna tagit över under just den där industriella epoken när de verkligen kunde visat vad de gick för. Men en betydligt rimligare alt histora är nog att lortsverige helt enkelt fortsatt femtio år till istället. Genusvetenskap och identitetspolitik har även det rimligen bidragit. Eller menar din borgerliga logik att det hade varit en gynnsammare ekonomisk utveckling både för företag och levnadsvillkor om färre hade jobbat och konsumerat?

Ja. Och där är den. "mitt land, de mina med mig och vårt, för mig". Och sen får man invadera ett annat för att säkra den "balansen". Precis som i produktionen snedvrider ägandets värde produktionsvärdet. Som det alltid fungerat ich alltid kommer. Allt "för mig" är alltid på någons bekostnad, och det går inte att komma förbi. Det är en naturlag. Balansen är krig eller revolution.

Av AndreaX

Tror det blir rätt svårt att sälja in endast 30 fps även för något så hypat som GTA nu när så många andra mer grafiskt spektakulära spel trots allt klarar sig åtminstone ganska stabilt däromkring.

Möjligen kommer inte de omtalade backspeglarna fungera i 60.

Skrivet av ipac:

Och vilken effektnivå man siktar på. Normalt är konsoler återhållsamt klockade ijmf med vad grafikkorts-kusinerna är.

Fast för just PS5 ligger det iof i designen att den kör höga frekvenser. Tror inte de kommer gå ifrån det bara för att en lyxmodell i form av "pro" kan säljas lite dyrare. Det blir för mycket extra kostnad och för lite prestandavinst, för att spara lite koppar och smetmetall.

Och det kommer ju definitivt inte bli fråga om att göra som Nintendo och underklocka istället.

Av AndreaX
Skrivet av Edvin1:

Sorry men det ger ingen bra bild alls. Den här sidans läsare är inte representativa för den kategori som köper spelen. Väldigt många kommer att köpa det här spelet två gånger. Det vet utvecklarna.

Nä precis. Det blir ju oundvikligt en närmast fullständigt bekräftande ekokammare vid frågan om Windowsanvändare eventuellt väntar på ett Windows-spel.

Ungefär som att fråga hur många som är förnuftiga och byter till Skoda på Saabforum. Visst, en del har kanske inget val till slut.

Av AndreaX
Skrivet av TroubleBaker:

Varför är PC unikt?

Det är "den" inte. Det är det som är det främsta problemet.

Av AndreaX
Skrivet av rwkk:

Som att klaga på att en bilmodell släpps i USA först. "Ånej, skit Tesla, som Européare måste jag köpa 2x Cybertruck!"

Så som det var med spel mest förr. Särskilt på konsoll.

Cybertruck ska man nog inte vänta på som europé. Om Tesla inte konkat inom 2 år så kommer den ändå inte tillåtas på vägarna då. Men den finns ju tydligen att köpa för €$ iaf..

Av AndreaX

PS5 om 60
PC om gratis

Av AndreaX
Skrivet av ErikLtz:

De flesta inlägg i tråden klankar ner på hela grunden för det västerländska välståndet och har fått många tummen upp - för att GTA VI presenteras som en "fler-stegs-raket" (först konsol och troligen sen på PC men sannolikt med förbättringar)?

När hårdvaran (oavsett konsol eller PC) kostar flera tusenlappar, bra skärm ytterligare tusenlappar, så bråkas det om hundralappar för en AAA-titel i ny efterlängtad version... näe, verkar snarare som ett "skevt urval" skribenter här?!?

Mäter man "kostnad per timme" blir ett spel för 700 kr med 100 speltimmar otroligt mycket billigare än första bästa biofilm. Även "billigt" jämfört med en god middag på restaurang eller varför inte ett julbord.

Mest förvånad blir jag dock över socialister som verkar drömma om vad gamla Sovjet skulle kunnat åstadkomma om det fortlevt - ett är helt säkert: oändligt mycket smärta, lidande, död och förtryck vilket inte några ev. kulturellt intressanta nischfilmer eller Tetris 2.0 hade uppvägt. Dock fortsätter det nya "onda imperiet i öster" på en dålig väg ändå...

Folk är sig själva närmast är såklart svaret. Sen om någon anser det vara höger eller vänster när man ställer sina egna rättigheter över antingen företags eller individer följer naturligtvis i samma hjulspår. Meningslöst därvid att argumentera i termer av kapitalism eller kommunism när de inte ens är motsatsförhållande. Inte nu, och inte då:

För vad vore retcon-alternativet. Ryssland rikare och rättvisare med Tsarväldet? Vore Frankrike lika fritt utan revolutionen? USA bättre för kapitalismen som det var innan sin? En gång hade ju företagen klart bättre villkor. Man kunde tom äga arbetarna. Inte konstigt att Musk är putt.

I slutändan kan man nog inte komma ifrån att "värdet" som uppnåtts för detta prisvärda system hänger i balansen av att folk har råd att köpa vad som produceras, och de sakerna kan bara produceras om det finns tillräcklig med konsumenter. Det hade garanterat inte hänt utan "kommunism". För vi vet hur det funkade innan.

Greven hade och 10 till kunde fått sitt GTA6, ett mekaniskt underverk av dockspel som tar upp ett hela salongen . Vad hade det gjort för samhällets utveckling? Antagligen inte mycket när hantverkarna gjorde det istället för att massproducera något annat. Som klockor eller automobiler rent av.

Av AndreaX
Skrivet av Dinkefing:

Rockstar klarar inte något som cd project red gjorde lanserade på två generationer konsoller alltså fyra konsoller och PC samtidigt. Och då är Rockstar mycket större.

I det fallet kan kanske bedömningen "klarar" ifrågasättas iof..

Av AndreaX
Skrivet av Djhg2000:

Problemet är delvis att det inte längre skulle förvåna om Sony började ta betalt. Se bara hur de släcker ner sin filmtjänst och tar med sig filmerna som alla har betalat för i graven, eller hur en hel drös andra platformar går mot prenumerationsavgifter.

Fast ilmerna från Sonys filmtjänst och bolag (detta var något som hände för ett bra tag sen nu) är fortfarande kvar att strömma för dem som köpt filmer tror jag? Det som tas bort nu är ju köpta dokumentärer, samtliga från ett specifikt externt bolag. (Discovery) Varför och om det är något som hade kunnat lösas mellan Sony och det bolaget vet jag inget om. Men klart är att någon inte böjt sig i förhandlingarna, om det ens var några.

Tror hursomhelst inte folk som går på sådana bluffar resonerar ens riktigt så långt innan de klickar på länken och lämnar över sina uppgifter. Mer som att någon slags post-FOMO slår till i reptilhjärnan.

För det blir ju liksom precis samma sak som med "Bäste herr. Telia har inte fått din senaste erforderliga inbetalning för perioden. Du löper STOR risk att omedelbart förvanska ditt personliga telefonnummer om du inte betalar snarast!"

Logga in via nån länkförkortare under.

Men ja. Prenumerationer och hyrköp har jag aldrig litat på. Och betalar bara därefter.

Av AndreaX
Skrivet av Blackie:

Yes det stämmer den introducerades 2008 och var Rockstars försökt till en multiplayer plattform till Red dead redemption men den innehöll ingen Gamestore eller Launcher. Så det finns mer tecken på att det skulle kunna bli ett PC släpp samtidigt av GTA VI än vad det funnits tidigare i GTA serien.

Butik är jag ganska säker på att det fanns. Det var la så de krängde GTA-valutan innan S & M eventuellt satte stopp för det. ?

Att det inte fanns en launcher innan det fanns ett spel att launcha verkar rimligt däremot.

Men men, den som överlever får se. Samtidigt släpp kommer det garanterat inte bli fråga om. Men möjligen blir luckan inte mer än ett par månader istället för ett par år. För det skulle ju mer likna vissa andra utvecklare iaf. Vilket i princip fortfarande räknas som samtidigt släpp idag.

Men det hela förutsätter ju till sist ändå att det som brukar sägas om R* inställning till Windowsportar ändrats radikalt. Är det du säger om deras stöd för moddar korrekt så är det helt klart en rejäl sväng.