Inlägg

Inlägg som AndreaX har skrivit i forumet
Av AndreaX

Perfekt, då kan jag dölja ett par Windows only spel som köpts av misstag eller blev det i efterhand. Det ser ju inte bra ut alltså.. ;D

Borde även finnas en ännu kraftigare "arkiveringsfunktion" så man i princip kan ta bort spel som knappt eller alls funkar längre. Som misslyckade MPs eller EA som förblev sådana alltför tidigt tex.

Av AndreaX
Skrivet av AdrWel:

Skillnaden är dock att Windows kostar tusenlappen och har bloat men Linux distros (generellt) har tyå ingen. KDE DE har bloat men det kan man enkelt ta bort med att ta bort paketet för bloaten

Nja.. Inte för att många utanför företagen vet säkert, men kan ändå nog säkert sägas att de installationer som levereras med datorer (vilket ju trots allt är det absolut vanligaste, åtminstone utanför den har sidans användare) inte kostar tillverkaren många kronor om några alls. Och hur många kronor den genomsnittliga Windowsanvändaren här betalar kan man ju även det fundera på. Men jag skulle inte satsa många kronor på att det är tvåsiffrigt.

Och sen att Windows är så hjälpsamt självdestruktivt är ju garanterat ytterligare en faktor till att det uppskattas av datortillverkare. Minskar tiden till en ny behöver köpas. Även när bloaten som sägs skjuta upp det faktiskt används. Windows är planerad obsoletifikation.

Gränsen för vad är bloat kan såklart variera, från allt ej efterfrågat till det som är påträngande. Men många Linuxdistar har trots allt både saker som de flesta aldrig kommer använda, och ibland även frågor om man vill använda dem. Som just backup tex.

Skrivet av Alexraptor:

Inte bara det, men Linux är ju väldigt nischad och saknar mycket i väg av drivrutinsstöd, särskilt vad gäller extern hårdvara.

Linux stödjer definitivt mer hårdvara än något annat oavsett om det är externa eller interna prylar. Att det finns hårdvara enbart med mjukvarustöd för ett visst annat system levererat är ju en väldigt annan sak.

Det är bara laddstolpeproblemet.

Av AndreaX
Skrivet av WDac:

bara titta på Fedora (mitt favorit Desktop OS på jobb datorn, så ja, jag är pratisk) När de är nyinstallerat finns inte super mycket "skräp" där heller, så då skulle Fedora också vara "nedbantat" och Gnome har ju på senare år lagt till fler funtioner så du slipper använda Terminalen för OS inställningar osv det kan ju räknas som "neddummat" också xD

Även om vi leker med tanken att Linux i alternativuniversum var vad som kom förinstallerat på 95% av färdiga datorer, så skulle de flesta av dem garanterat också varit rätt bloatfyllda. Att tillverkarna vill ha reklampengar ändras nog inte så mycket av att de har ett annat OS liksom.

Gnome har visserligen också tappat funktioner innan de ökade igen. Det är såklart också trender som styr vad som är nödvändigt för användaren. Men det man åtminstone kan säga är lovande för utvecklingen är när de som utvecklar faktiskt också är användare.

Det kan kan man aldrig rimligen anta har en motsvarighet på corpa system. Oavsett om de är av kaffe eller Redbull-varianten.

Av AndreaX
Skrivet av Ostbullen:

Har dock noterat att djuraffärer mm andvänder ai-genererade bilder av djur i sina fb-inlägg, vilket känns lite mer "opassande"?

Nä, AI-djur är framtiden. Som i Bladerunner.

Av AndreaX

"Du har inte känt dig gammal på riktigt förrän du sökt stockfoton på skateboardåkande gamers med tatueringar."

Självinsikt är början på.. Undrar bara im AI någonsin kommer utveckla det, för det ligger ju lite i beskrivningen .

Trodde först det var användarbilder faktiskt, för de såg ut exakt som några som var med in tävling de hade.

Av AndreaX

Haha, "super". Marknadsföringen för PC-delar alltså.. ;D

Av AndreaX

Om FB gått överstyr jämfört med förra året eller förra decenniet så undrar jag ju hur det skulle gå till.

Värre är att det nu ser ut som på FB för tio år sen på annat håll. Varenda kommentarsfält oavsett vad den handlar om kan idag landa i att det är bö.. Eller nått.

Om ämnet är bilar, film eller trädgård verkar knappt korrelera till svaret på allt.

Lösningen hittils verkar vara att flytta kommentarer under 25 reklamrutor.

Av AndreaX

Black death.

Av AndreaX
Skrivet av Siimuliize:

Då kom brevbäraren nyss! Project - Arasaka Tower 07 kan börja

<Uppladdad bildlänk>

Är det dom där IKEA säljer?

Av AndreaX

Meh.. hade hellre sett en ny miljö. Eller åtminstone en av de andra från GTA.

Men får hoppas man kan köra träskbåt åtminstone. Och även offline!

Av AndreaX

PSVR

Och det börjar bli dags för en riktig microdator som kan vara på skrivbordet. Är så trött på den oundvikliga sladdhärvan som oundvikligen uppstår och gör dammsamling och vidare sladdhärvning till et tekniskt moment 22. : i

Men varför kostar helt plötsligt ITX tre gånger mer än hyfsade ATX. Är det för att minidatorn är helt ute numera, eller mer inne än nånsin?

Kanske borde gå direkt på NUC, för det alternativet börjar nästan kännas prisvärt vid jämförelsen på "litet" Legobygge ändå.

Skrivet av Xelfeir:

Kanske en Raspberry pi 400 vore något ?

Även om 400 kan vara lite snabbare än 4 som de är, så är det bättre att vänta in 5 om man tänkt sig PS2 på dem.

Det finns visserligen en del av dess spel den klarar bra, men de tyngre kommer ingen nivå av överklockning förvandla till roliga upplevelser.

Av AndreaX
Skrivet av Sarato:

De kan de snällt skriva av det på skatten för att få en massa skattelättnader från pappa staten.

Hjälper inte. Valve betalar snart ingen skatt alls då de nyligen blev godkända som religiöst samfund.

Av AndreaX

Verkar mer överdramatiskt bombastiskt än jag minns den. Men men, det ska la göras GoT av allt numera.

Rör inte fisken..

Dold text
Av AndreaX
Skrivet av SiRai:

Nej, den här heter väl inte ens slim iofs så som PS2 slim och PS3 slim gjorde. Vet inte om 4:an hade en slim.

De hette inte heller slim. Tror faktiskt inte Sony kallat en enda maskin förutom PS mini något som antyder att de är mindre än tidigare. Och den vet jag inte om man kan räkna.

Av AndreaX
Skrivet av BasseBaba:

Är det någon som är insatt i varför man som företag väljer att släppa denna?

Jag tänker att det är ett nytt kretskort, ny kylare, nytt "chassi" som kräver nya "formar" när det gjuts/sprutas, etc etc. Mao iaf som minst en "uppdatering" av tillverkningslinan. Sen ska skiten testas av / QA etc. Det lär inte kosta gratis.

Så vad är drivkraften bakom det? Knappast att Sony vill vara så superschyssta mot sina kunder.

Det jag kan tänka mig är:
1) Trots kostnaderna för utveckling/omställning så blir det en billigare tillverkningskostnad
2) En "förväntan" från marknaden att det ska komma en slim -> ett sätt att fortsätta försäljning när man kommit till mitten av konsolens förväntade cykel
3) Väldigt långt ute på en kant, men eventuellt att man försöker tilltala köpare som tycker den första är för stor

I min lekmanna-gissning så borde det "enklaste" vara att bara fortsätta tillverka den dom redan har, så det är därför jag blir förvånad över att det läggs tid på en "slim" som inte verkar revolutionerande....

De har ju redan gjort flera revisioner av kortdesignen utan att det syntes på utsidan. Detta gäller antagligen även formarna för delar av chassit. Så Sony ser uppenbarligen inga problem med detta.

Det finns säkert köpare som kan acceptera den om några cm försvinner. Den gamla går precis in i min bänk, men det kan säkert finns gränsfall. Dock tror jag det är ett försvinnande fåtal som verkligen planerar sin köp till den graden. Åtminstone inte så det övervinner de som vill ha mer (större) för pengarna.

Men biljettpriset på båten blir ju helt klart lägre.

Av AndreaX
Skrivet av medbor:

De hade ju bara kunnat böja plasten några millimeter så hade kanten högst upp bara tagit i marken istället? Fattar nada

<Uppladdad bildlänk>

Nja, det förtar det mesta av den lite svävande effekten som uppenbarligen var densamma som med den gamla modellen.

Men lösningen här var ju helt klart märklig. När jag först såg den så trodde jag ju direkt att benen var utfällbara, som landingsställ under vingen passande nog.. Och att de i raketläge då infällda istället är en del av den genomskinliga, upplysta eller ej, listen i skåran. Som jag även trodde skulle repeteras på ovan/vänstersidan.

Men nej, det var tydligen för uppenbart och alltför mycket som PS2.

Av AndreaX
Skrivet av nu1mlock:

Om det du skriver stämmer så är det något fel på din släktings dator eller självförvållat med installation av skit.

Dagens underdrift. Inte ens min min G4 lampfot tar över en minut med leopard. Och det från ett CF-kort.

Men åas har jag sett folk som verkligen lyckats ställa till även Macar till den genomsnittliga Windows-datorn som kämpar med allting hela tiden.

Inget är omöjligt! ;D

Av AndreaX
Skrivet av Kotan:

Varför det blir kallad för sekt är ju för att största delen av anhängarna sväljer det mesta med hull och hår utan att ifrågasätta. Är väl därför Apple använder löjliga namn på vanliga redan existerande saker för att användaren ska känna sig speciell. Mighty Mouse, Super Multidrive osv

En "apple-religion". Och religion är åt sekt hållet.

Men Microsoft gör ju exakt samma sak, och deras användare jublar även de åt att bli lurade.

"Bra att musen heter Explorer så jag vet vilken webbläsare jag ska använda den till. :)" Men lugn, om du har köpt fel råtta kommer Microsoft ändå påminna dig ifall du använder fel.

"Smart delivery™ > "Åh, jag får den sämsta versionen med möjlighet att ladda ner den bättre istället för tvärtom. Fan vad bra, för det känns då som jag uppgraderade! :D"

Nä tacka vet jag jobbiga bakronymer som säljer allt och ingenting!

Av AndreaX
Skrivet av Whitepilledoomer:

Är det inte Musk som var SÅ himla rädd för AI och skrev på ett dokument där han tyckte att utvecklingen bör frysa.
Han ville ha försprång kanske.

Nä, detta blir ju helt klart en failsafe mot AIn som vill förslava eller utrota mänskligheten.

Eftersom den oundvikligen utvecklas till en prepper som hoardar cigarrer och uran inför hotet från liberaAIerna som viker sig för Huawei AI. Sen kommer den skratta åt alla andra nere i sin bombsäkra bunker byggd i de utbrända resterna av SpaceX förråd.

Friheten kommer överleva allt oavsett utfall, typ.

Av AndreaX
Skrivet av Gelantious:

Sony har denna blockering på kontrollers redan, så dom som kör speciella kontrollers för fighting spel t ex har dragits till xbox just för denna blockeringen inte fanns där.

Njä. Att gamla kontroller inte stöds på en ny plattform är inte samma sak som att de blockeras. Finns ingen brist på tredjepartskontroller direkt, vare sig slagsmålsstickor eller vanliga.

Och vill spelutvecklare stödja en äldre generations kontroller så går faktiskt även det. Vilket ju faktiskt är en sak just vissa slagsmålsspel gjort tidigare. Även för bilspelsrattar är det en faktor, även om slopat stöd för gamla sådana kan verka mer rimligt.