Inlägg

Inlägg som AndreaX har skrivit i forumet
Av AndreaX
Skrivet av Sarato:

De kan de snällt skriva av det på skatten för att få en massa skattelättnader från pappa staten.

Hjälper inte. Valve betalar snart ingen skatt alls då de nyligen blev godkända som religiöst samfund.

Av AndreaX

Verkar mer överdramatiskt bombastiskt än jag minns den. Men men, det ska la göras GoT av allt numera.

Rör inte fisken..

Dold text
Av AndreaX
Skrivet av SiRai:

Nej, den här heter väl inte ens slim iofs så som PS2 slim och PS3 slim gjorde. Vet inte om 4:an hade en slim.

De hette inte heller slim. Tror faktiskt inte Sony kallat en enda maskin förutom PS mini något som antyder att de är mindre än tidigare. Och den vet jag inte om man kan räkna.

Av AndreaX
Skrivet av BasseBaba:

Är det någon som är insatt i varför man som företag väljer att släppa denna?

Jag tänker att det är ett nytt kretskort, ny kylare, nytt "chassi" som kräver nya "formar" när det gjuts/sprutas, etc etc. Mao iaf som minst en "uppdatering" av tillverkningslinan. Sen ska skiten testas av / QA etc. Det lär inte kosta gratis.

Så vad är drivkraften bakom det? Knappast att Sony vill vara så superschyssta mot sina kunder.

Det jag kan tänka mig är:
1) Trots kostnaderna för utveckling/omställning så blir det en billigare tillverkningskostnad
2) En "förväntan" från marknaden att det ska komma en slim -> ett sätt att fortsätta försäljning när man kommit till mitten av konsolens förväntade cykel
3) Väldigt långt ute på en kant, men eventuellt att man försöker tilltala köpare som tycker den första är för stor

I min lekmanna-gissning så borde det "enklaste" vara att bara fortsätta tillverka den dom redan har, så det är därför jag blir förvånad över att det läggs tid på en "slim" som inte verkar revolutionerande....

De har ju redan gjort flera revisioner av kortdesignen utan att det syntes på utsidan. Detta gäller antagligen även formarna för delar av chassit. Så Sony ser uppenbarligen inga problem med detta.

Det finns säkert köpare som kan acceptera den om några cm försvinner. Den gamla går precis in i min bänk, men det kan säkert finns gränsfall. Dock tror jag det är ett försvinnande fåtal som verkligen planerar sin köp till den graden. Åtminstone inte så det övervinner de som vill ha mer (större) för pengarna.

Men biljettpriset på båten blir ju helt klart lägre.

Av AndreaX
Skrivet av medbor:

De hade ju bara kunnat böja plasten några millimeter så hade kanten högst upp bara tagit i marken istället? Fattar nada

<Uppladdad bildlänk>

Nja, det förtar det mesta av den lite svävande effekten som uppenbarligen var densamma som med den gamla modellen.

Men lösningen här var ju helt klart märklig. När jag först såg den så trodde jag ju direkt att benen var utfällbara, som landingsställ under vingen passande nog.. Och att de i raketläge då infällda istället är en del av den genomskinliga, upplysta eller ej, listen i skåran. Som jag även trodde skulle repeteras på ovan/vänstersidan.

Men nej, det var tydligen för uppenbart och alltför mycket som PS2.

Av AndreaX
Skrivet av nu1mlock:

Om det du skriver stämmer så är det något fel på din släktings dator eller självförvållat med installation av skit.

Dagens underdrift. Inte ens min min G4 lampfot tar över en minut med leopard. Och det från ett CF-kort.

Men åas har jag sett folk som verkligen lyckats ställa till även Macar till den genomsnittliga Windows-datorn som kämpar med allting hela tiden.

Inget är omöjligt! ;D

Av AndreaX
Skrivet av Kotan:

Varför det blir kallad för sekt är ju för att största delen av anhängarna sväljer det mesta med hull och hår utan att ifrågasätta. Är väl därför Apple använder löjliga namn på vanliga redan existerande saker för att användaren ska känna sig speciell. Mighty Mouse, Super Multidrive osv

En "apple-religion". Och religion är åt sekt hållet.

Men Microsoft gör ju exakt samma sak, och deras användare jublar även de åt att bli lurade.

"Bra att musen heter Explorer så jag vet vilken webbläsare jag ska använda den till. :)" Men lugn, om du har köpt fel råtta kommer Microsoft ändå påminna dig ifall du använder fel.

"Smart delivery™ > "Åh, jag får den sämsta versionen med möjlighet att ladda ner den bättre istället för tvärtom. Fan vad bra, för det känns då som jag uppgraderade! :D"

Nä tacka vet jag jobbiga bakronymer som säljer allt och ingenting!

Av AndreaX
Skrivet av Whitepilledoomer:

Är det inte Musk som var SÅ himla rädd för AI och skrev på ett dokument där han tyckte att utvecklingen bör frysa.
Han ville ha försprång kanske.

Nä, detta blir ju helt klart en failsafe mot AIn som vill förslava eller utrota mänskligheten.

Eftersom den oundvikligen utvecklas till en prepper som hoardar cigarrer och uran inför hotet från liberaAIerna som viker sig för Huawei AI. Sen kommer den skratta åt alla andra nere i sin bombsäkra bunker byggd i de utbrända resterna av SpaceX förråd.

Friheten kommer överleva allt oavsett utfall, typ.

Av AndreaX
Skrivet av Gelantious:

Sony har denna blockering på kontrollers redan, så dom som kör speciella kontrollers för fighting spel t ex har dragits till xbox just för denna blockeringen inte fanns där.

Njä. Att gamla kontroller inte stöds på en ny plattform är inte samma sak som att de blockeras. Finns ingen brist på tredjepartskontroller direkt, vare sig slagsmålsstickor eller vanliga.

Och vill spelutvecklare stödja en äldre generations kontroller så går faktiskt även det. Vilket ju faktiskt är en sak just vissa slagsmålsspel gjort tidigare. Även för bilspelsrattar är det en faktor, även om slopat stöd för gamla sådana kan verka mer rimligt.

Av AndreaX
Skrivet av raGGGe:

Antar att du pratar om Samsung Dex, testade det för något år sedan var ok men klarade inte dubbla skärmar då.

Mitt jobb är VDI tunga och om MS skulle bundla en in telefon som kan fungera som en tunn klient i en M365 licens skulle nog jag iallfall vilja testa en.

Många tillverkare har varianter. Vilket möjligen kan anses problematiskt i sig. Men inte värre än Android överlag.

Dubbla skärmar låter som ett hyfsat knasigt "minimumkrav" på nytta dock. Räcker det verkligen inte med att byta skrivbordsytan..? Vilket jag förutsätter de flesta system gör.

För börshajen på språng kanske 6 skärmar behövs. Det blir en tjock yuppieresväska det.

Om man vill ha en hyrnalle som en tunn klient spelar det la ingen roll vad för system den använder. ..? Men visst, Microsoft skulle naturligtvis säkert se möjligheter med ännu en trojanks häst.

Av AndreaX
Skrivet av raGGGe:

Tänk er en mobil man bara jackar in i en USB-C sen har du en komplett arbetsplats.

Finns redan på Android. Och om 365 verkligen är behovet på detta telefonskrivbord så funkar det ju likadant på dem redan nu.

Känns som hela grejen med telefonskrivbord är lika dödfött som Windowstelefoner var. Dessa dockningsbara Chrome OS funkar utmärkt, men jag känner ändå inte för att använda det. Även allting som vore extra bra även på en telefon motiverar inte ens det lilla krånglet att plugga i den, då det finns billiga lösningar som gör dessa ännu enklare.

Kanske om nallarna hållt sig under 4" vore det mer motiverade?

Av AndreaX
Skrivet av Rickosaurus:

Jag har ägt Playstation sedan den första konsolen och för mig så är 5:an den sämsta konsolen de har släppt, jag tycker överhuvudtaget att Sony håller på att tappa bort sig totalt med sin nya fokusering på "games for service" istället för single-player spel som de gjort innan.

Maskinen är ju rent faktiskt bäst. Vore konstigt annars.. ;D

Att den belastas med en rad korkade begränsningar till tjänster är en annan sak. Man kan ha åsikter om hur väl PS2 online var upplagt, men kanske var det delvis bättre på den tiden nätåtkomsten var utanför plattformens godtycke.

Man saknar ju helt klart minneskortsläsare numera också..

Av AndreaX
Skrivet av anon345099:

Yikes, tänkte jag skulle byta min ps3a mot en ps4a men om detta är fallet blir det inget med det.

PS3 är bättre än PS4 på BD-film, så det är ju inge uppgradering att rekommendera ändå.

Och även PS3 kan ju faktiskt behöva mjukvaruuppdateringar för att ens spela vissa filmer. Minns att det bar en av fördelarna över helt vanliga spelare när formatet var nytt. Då fanns det redan efter ett par år maskiner som inte kunde spela allt för att de inte uppdaterades.

Av AndreaX
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Dina argument var väldigt bra för 20 år sedan. Idag så är vissa spel på skiva nästan helt tomma och man måste ladda hem allt, vissa spel kräver man uppdaterar konsolen, många spel vid release är extremt buggiga och patch behöver laddas hem.

Vi går då emot en utveckling där fysisk media försvinner, det har det redan gjort för musik, filmer, datorprogram, spel etc.

Att vissa får problem när de har kass internet, så är som sagt senaste konsolen och spelen svindyra och inget måste att ha. Värre är allt det andra de kommer efter utan att ha bra internet.

Och dina argument kommer inte heller fungera mycket bättre om tjugo år än de gör nu, vare sig det fortfarande finns skivor att välja oå eller ej då. De enda konsollspel emellanåt "som knappt fungerar v1.0" idag är onlinespel. Vilka rimligen ändå är en ickefråga i kontexten "jag har inget internet..".

Vi är också redan i en tid där gamla media återkommer. Men ja, och hur kul blev det egentligen med tjänsteeran. Istället för att välja vad man faktiskt vill ha så blir det en slapp buffé utan vare sig ambitioner eller fantasi, som gårdagens julbord.

Eller så kanske de får nått vettigare gjort istället för att kolla på den senaste serien Netflix inte kommer slutföra..

Av AndreaX
Skrivet av doctor_N:

Som anställd inom ett bolag i en finsk koncern så har det såklart alltid varit Nokia som varit första valet på mobilsidan,

Microsoft tog ju just med Nokia död på ett betydligt finskare telefon-OS än Android. Hade det fått leva istället så hade vi kanske haft en lite annan marknad, då det systemet vid tiden kändes betydligt modernare än vad Android gjorde på flera år efteråt.

Att ingen vanlig konsument ville ha en Windows-telefon vid tiden är bara logiskt. För vem vore intresserad av den genomsnittliga Windows-känslan från dator. Särskilt då.

Av AndreaX
Skrivet av Thunderbolt:

Man blir bara gladare att man bytt till Linux när man hör sånt här, även om Linux också har sina nackdelar.

Jo, har råkat på ett liknande tilltag på Linux med. "Vet du att det finns en snap-version av programmet?" ;D

Ibland är prylar så frågvisa eller hjälpsamma att det blir störigt. Särskilt direkt efter installationer.

Av AndreaX
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Spel på skiva känns så otroligt förlegat. Det stora problemet med spel på lagring är en artificiell begränsning att sälja spel som de har för att maximera deras speltillverkarnas intäkter.
De hade även kunnat göra en lösning där man kan ladda hem spel till en extern hdd/ssd från vilken dator som helst, sedan tar folk med dålig internetuppkoppling hem dessa filer där det finns bra internetanslutning.

Folk i fattiga länder så är en PS5a och dens spel i dyraste laget. Jag tror i framtiden kommer skivor att effektiveras bort, så de finns inte att köpa för de som vill ha dem.

Snacka om att behöva hyra en båt och åka över ån för att hämta vatten.

Då ska alltså dessa fattiga stackare utöver att slita ihop till en PS5 även behöva skaffa en hårddisk, släpa med den till ett internetcafé, betala för att sitta där och vänta, på att en garanterat dyrare version av spelet än på en skiva tankas ner. Eftersom det tydligen är ett rejält teoretiskt U-land detta utspelas i måste de garanterat köpa ett par burkar CocoaCola med för att det tar en timma även med caféets uppkoppling.

En process de eventuellt dessutom en dag kan behöva repetera när de tvingats prioritera i deras hårddisks tillfälliga utbud.

Det blir många ton burkar att panta för ett spel det..

Skrivet av BlackBird:

Och det skulle på riktigt hända tror du? På allvar?

Det har iof hänt flera gånger bland flera tillverkare.

Senast var det ju Tesla som helt plötsligt ville ha betalt för flera tidigare helt vanliga standardfunktionr som vi haft i de flesta bilar sen sjuttiotalet.

Men visst, det finns ju någonstans förhoppningsvis en naturlig spärr för mer normala företag som inte vill alieneras totalt mot sina, tidigare, kunder.

Av AndreaX
Skrivet av s0sdaf:

Frågan är ju dock om inte problemet är värre än så? Vad jag kan se på fotot på Twitter så är det standardutgåvan som avbildats på kartongen, inte Digital Edition. Isåfall är det ju riktigt illa, men jag kan tyvärr se att Sony faktiskt gör det, då de väl bara vill tillverka en SKU (alla tillverkas som digital edition och disk drive monteras på denna i samband med att den packas i kartong, om den ska säljas som Standard Edition).

Vet inte om skivspelaren testas innan skeppning på nuvarande modell. Men om den monteras redan på fabriken vore det bakvänt att inte helt enkelt göra den testen efter montering på de nya.

Kan inte tänka mig att den ligger löst i paketet iallafall.

Eller så är fet därför stället inte är med längre. Bara en sak att klämma dit fortfarande..

Skrivet av Mithos:

Antar också att efter den "godkänts" av Sony, kommer den inte längre funka på någon annan PS5a i framtiden.

I det fallet blir det ju ytterligare ett steg onödigare att inte para den redan innan skeppning.

Av AndreaX
Skrivet av ipac:

uppkopplingen är på Sentinel Island

Eller atomubåtar..

Men det vanligaste argumentet är det om framtiden när service på gamla saker blir krånglig pga servrar som inte kan nås och sånt. Det kan ju helt klart bli ett problem. Som det där med Nintendo för inte så länge sen demonstrerade tydligt.

Men kanske sänks kraven på verifiering när PS6 varit ute ett tag. Och förhoppningsvis har den åtminstone en skivspelare att köpa till.

Av AndreaX
Skrivet av Thor:

Så för att omformulera frågan, vad är grundorsaken till att kravet är endast vid installation vore intressant att veta.

Det beror på var styrlogiken sitter antar jag. På PS3 var skivläsaren låst till maskinens moderkort. På PS4 är den på det, och alltså gåt det att byta drive utan transplantation av styrkortet.

Varför det inte är så på PS5 vettefanken dock. Antar att de helt enkelt inte ville ha styrkortet på maskinen när alla PS5 från och med nu tekniskt sett är den utan disc. Oavsett om den är inkluderad eller ej. Det kostar ju säkert en halv € extra.

Skrivet av Ragin Pig:

Sen finns ju versionen med optiskt läsare också - vet inte hur bra det går att spela spel helt utan uppkoppling idag men tror inte man köper digital edition isåfall

Den kommer dock försvinna.

Nä precis. Detta rör ju främst de som just köpt en DE. Och gjorde man det utan att ha nät så har man ju verkligen all anledning att ångra sig och skaffa en skivläsare. ;D