Inlägg

Inlägg som Celebmir har skrivit i forumet
Av Celebmir

PS VR2

Av Celebmir

Skulle jag rekommendera någon del inom IT som är en framtidsbransch, så skulle det vara IT-säkerhet. Tyvärr, så är säkerhet väldigt stort och man blir tvungen att specialisera sig på något. Men eftersom du har jobbat inom first line så skulle kanske SOC/SIEM vara en väg in.

Av Celebmir

Brave och DuckDuckGo på mobila enheter, Brave och Firefox på datorer.

Av Celebmir

Bilden kom inte med

Av Celebmir

Nytt rekord, 181 gånger så dyrt i SE4 som resten av landet. Det är inte rimligt.

Kostnaderna borde stå i relation till produktionskostnaderna, inte vad det kostar i Danmark. Antagligen sätter de priserna för att slippa göra vinsten vid försäljning utomlands.

Den mesta av elen som importeras från norr går till export till utlandet.
Vi hörde tidigare att de höga priserna i söder berodde på underkapacitet i nätet och att det kostar att transportera elen. Visst, men det verkar som vi överkapacitet då det mesta går till export. Och det kan knappast vara dyrare att transportera elen för att Tyskland har för tillfället högt elpris.

Något måste ändras.

Av Celebmir
Skrivet av Gender Bender:

Å andra sidan så kan man ju yrka på att det finns mängder av dedikerade fordonsrelaterade forum för den som vill djupdyka. Den samlingstråd som finns tycker jag är tillräcklig.

En anledning till varför jag hellre läser om bilar på sweclockers än på (insert dedicated car site here) är att jag respekterar användarna här.

Av Celebmir

Jag har några historier till om hur användare har förstört de gamla floppy diskarna.
Ett företag skulle byta sin CRM dator. De var rädda att deras kunddata skulle komma i orätta händer och den nya datorn skulle komma ett par dagar efter de skulle lämna in den gamla. De tog backup på datan till floppy och förstörde hårddisken. Gav dessa till en person som skulle ha hand om dem tills den nya datorn levererades. Den nya datorn kom. De frågade efter disketterna och personen sa. ”De har jag satt in i pärmen”. Personen hade då använt ett hålslag för att kunna sätta in floppyn i pärmen.

En annan fin historia var en sekreterare som skulle ta hand om backuperna och ville det skulle se snyggt ut och matade disketterna in i en skrivmaskin för att skriva på etiketterna.

Av Celebmir

När man var ung, t.ex. 4år så var ju en sommar 1/16 av en liv. Nu, 1/200.

Av Celebmir

Nuke it from orbit, it’s the only way to be sure.

Av Celebmir

Just nu håller jag på med David Eddings Mallorean. Läser de då och då, de är som serietidningar. De tio böckerna tar runt 10-12 dagar på sommaren. Annars var det nog Terry Pratchett som var innan det.

Av Celebmir

Använde denna länge

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3064554

men bytte till denna

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4394602

Jag friterar ofta mer än en gång per vecka. Gör främst på skivade potatis men ibland kör jag potatis i en pommes frites skärare. Sedan får den råa potatisen stå i kallt vatten (med lite salt i). Lite tork efter det och sedan dubbelfriterar jag det hela. 7 minuter i 165-170 grader. Sedan får de vila medans jag fixar kött. När köttet börjar bli klart så blir det andra friteringen i 180 grader i fem minuter (eller tills de ”känns” rätt med en gaffel).

För bästa resultat så gör man första friteringen dagen innan och förvarar pommes’en i kylen över natten. Men, jag glömmer i regel bort att göra det. Dubbel friteringen som jag gör är ändå nästan lika bra.

Byter olja gör jag kanske var tredje månad. Gjorde också Korean Fried Chicken häromdagen, jätte gott men omständigt.

Av Celebmir

”Edge passerar Firefox som tredje mest populära webbläsare”

Populära? Borde nog stå ”använda”

Jag tvingas i jobbet att använda på edge och chrome.

Av Celebmir
Skrivet av Dennisen:

Har någon av er flyttat ut i hus ensamstående från lägenhet?

Även om månads kostnaden blir mindre med lån osv. Hur mycket pengar går åt till övrigt? sophantering/pendling/bensin/försäkringar m.m

Sen hur har ni kännt det med säkerheten/inbrott i hus med kanske långt till nästa granne?

Har sparat länge till hus vill bort från lägenhet, med kan känna att man möjligt blir något isolerad där ute?

Flyttade som ensamstående från lägenhet till hus (2015) och allt blev billigare (från ca 12 000 kr/månad till 9 000 allt inräknat) fram tills i vintras då elen helt plötsligt blev galen. Nu får jag dock tillbaka en del från staten. Samt att jag nu jobbar helt hemifrån vilket är både skönt och billigare. Senaste ett och ett halvt år har jag varken träffat kunder eller kollegor.

Nu är framtida planerna solpaneler och elbil.

Till närmsta granne har jag 100m åt ena hållet och kanske 150m åt andra. Övriga riktningar är det bar natur. Jag hade uppkopplat larm tidigare men inte längre, nu har jag bara larm.

Vad det gäller att man skulle känna sig isolerad, nej…inte för mig. Känner mig fri från störningar. Jag bodde vid ”Ribban” i Malmö tidigare där det rådde en tro att man inte kan ha trevligt om inte det låter. Här så gör inte decibelmätaren utslag på mer än min andning.

Av Celebmir

Shut the front door!
Darn you all to heck!

Av Celebmir

På slutet av åttiotalet kodade jag en del och det kunde hända att jag kom hem efter festande med fantastiska idéer. Satte mig på fyllan och skapade…

Dagen efter så var det mycket roligt att försöka förstå vad/hur/om jag tänkte under natten…

Av Celebmir

Jag har hållit på med datorer sedan -79 och vill nog säga att jag kunde större andel under -90 talet än vad jag kan nu…
Fanns helt enkelt mindre att kunna. (Jobbar som CISO nu)

Av Celebmir

Tycker kontakten på bilden ser ut som ett mycket litet tangentbord.

Av Celebmir

Rödkål, massor av olika senapssorter.

Av Celebmir

Jag använder Pocketbook InkPad 2. Den dyker bara upp som en disk när man kopplar in den men klarar också vissa molntjänster som jag inte använder. Onecloud om jag minns rätt. Den har även en Micro SD slot så det går på det sättet också.

Det finns nyare från Pocketbook och hade Remarkable 2 varit bättre på ebooks fronten hade jag köpt en sådan idag. Finns att göra anteckningar i PDF’er när man skall läsa saker för jobbet. Att man är tvungen att använda deras app för att flytta filer gillar jag inte. Så, för mycket kludd, men funktionerna är bra.

Av Celebmir

Ser inget problem med traktorer, jag ser ett problem med att det bara krävs traktorkörkort. Kräv att du måste ha B-kort för att framföra traktor på allmän väg. Då kan fortfarande dessa ungdomar köra traktorer på åkrarna och hjälpa till på gården och sedan kan de köra bil på vägarna när de har ålder och har klarat körkortet.

Och om de efter detta fortfarande vill köra sin A-/EPA-traktor efter detta så kan de få som vill fortfarande få göra det. De blir nog få…