Inlägg

Inlägg som Celebmir har skrivit i forumet
Av Celebmir

Att ha kärnkraft i Japan kanske inte är en så bra idé men att Tyskland (på grund av Fukushima) inte skulle har det är inte rimligt. Japan ligger i en mycket utsatt zon och kommer alltid att få svårt att säkra sina kraftverk. Men Tyskland (och Sverige) som inte riskerar jordbävningar eller översvämningar fattar ett beslut baserat på vad som händer i Japan är bara konstigt.
Att Sverige sedan beslutar sig för att inte ens tillåta forskning på kärnkraft är bara sorgligt. Att Torium kraftverk fungerar visste vi redan på slutet av 50-talet men på grund av att politiska beslut valde att gå vidare med Uranium. Torium finns det så mycket av och överallt och med de inbyggda säkerhetssystemen i anläggningarna vore det en självklarhet.

Av Celebmir

100/10 är inte optimalt för att lägga allt på molnet. Skulle satsa på en NAS/moln lösning där du jobbar med filerna lokalt, lagrar dem på NAS och kör backup på NAS till molnet.

Projekt kan du ha synkade på datorn mot NAS’et och efter en första backup till molnet köra delta backup dygnsvis till molnet och kanske en full backup veckovis.

Har du istället möjlighet att ställa ett NAS på annan adress så kan du ta och synka två NAS (detta är inte backup) och ställa den andra NAS’et på annan adress, skapa VPN tunnel mellan platserna och låta dessa fortsätta synka.

(Eller sätta upp det som en mycloud lösning på andra adressen, så slipper du ha skyddat material ute på vift i världen)

Det finns många lösningar.

Av Celebmir

Har tänkt på hur denna branschen kan sälja något med orden ”upp till 100Mb”.
0 Mb är också upp till 100Mb. När skall vi säga till dem ”Då betalar jag upp till 399 kr”?

Av Celebmir

Grannen har 4G och jag kör adsl. Det fungerar fint för grannen, om inte det regnar kraftigt eller snöar.
Vi väntar bägge på iponly (i fyra år har de sagt ”innan jul”)

Av Celebmir
Skrivet av Dyluck:

John Keogh tog patent på hjulet i Australien 2001.

Intressant om patentverket godkände patentet. Skulle inte tro det då hjulet räknas till en av de sju mekansika grunduppfinningarna. (Kan ni lista ut de övriga sex?)

Av Celebmir

När jag bodde i lägenhet så hade jag en VM maskin med web, mail, och lite annat. Men innan jag satte upp det så kontaktade jag ISP och de fick ge mig ett skriftligt tillägg på mitt avtal att jag fick göra detta. Jag läste nämligen igenom avtalet innan och såg att de inte tillät detta.
Eftersom det var för labb och personligt gick de med på det. Fick till och med uppgifter hur jag skulle sätta upp min mailserver då de inte tillät trafik på port 25. Det tog några veckor att få det godkänt men säkrast att göra det rätt.

Av Celebmir

Jag vill inte ha ihjäl min mor och andra släktingar så det är självklart att jag vaccinerar mig så fort jag får möjlighet.

Vill såklart inte heller bli sjuk, yngre personer än jag har dött.

Av Celebmir

Priset, alla telefoner idag har mer kraft än jag behöver. Köper begagnat från returhuset. Ingen ny telefon för mig. (Om inte jobbet ger mig en, och då har jag i regel lite/inget att säga till om)
Men som tvåa på listan blir batteri mot förbrukning. Hellre sämre kraft på processor än att ladda varje dag. Sedan är integritet viktigt, blir nog inte fler android lurar.

Av Celebmir

Har den fritösen och den funkar fint. Har haft några problem med att locket till filter-oljetråget öppnades när jag skulle hälla över oljan tillbaka i fritösen.

(Senare lyckades jag sätta på en platta som fritösen stod på vilket smälte uppsamlingstråget. Men fritösen fungerar fint ändå)

Av Celebmir

Läser endast på sweclockers. Har inget intresse av att titta på personer som pratar. I en text kan jag snabbt ögna igenom det som är intressant.

Av Celebmir

Usch, jag är gammal. Fick välja första alternativet. Fram med lödkolven. Sedan har jag haft i stort sett alla generationer av Intel PC fram till det nya årtusendet. IBM XT, 286, 386, 486, pentium, PII, PIII, P4. Några andra har också slunkit med som Cyrix och AMD. Jag hade också en C128 och Atari 520 ST. Mac blev det ingen egen innan 2008 men kommer nog aldrig köpa en Mac igen för egna pengar.

Av Celebmir

Efter Starcraft kom och Broodwars till det så var jag ordentligt sugen på Starcraft II. Men efter har spelat igenom det som släpptes så släppte jag det helt. Kampanjen var inget mot vad som hade varit. Att det senare skulle komma expansioner hjälpte mig inte, skadan var gjord. Och Multiplayer har jag aldrig roats av.
Går hellre tillbaka till Total Anihilation.

Av Celebmir

50+ och jobbade mycket på det i början. Lödde in mer minne i Atari ST 520 osv. Guldåldern för överklockning låg i pentium PII och PIII. Där fick man riktigt god nytta av överklockning. PII på 233 MHz gick att få upp över 300 MHz. Försök komma upp till 50% idag utan flytande gaser.

Idag har jag en marginell klockning som fortfarande är tyst.

Av Celebmir

Men hur kommer det gå för Hackintosh?

Av Celebmir

Jag tror nog att du har fått en butiks/demo stol och att de inte har emballaget kvar.

Av Celebmir

Har skapat VPN-tunnlar mellan mig och mor samt några kompisar. Bra att kunna korslagra viktiga filer.

Av Celebmir

Om du funderar på begagnat men är osäker på vad du får, kolla upp någon begagnat affär. Lite dyrare men kontrollerat och retur/garanti.
Jag kollar ofta på rehifi.se

Av Celebmir

Jag har tålamod. Kan vänta flera år tills dess att priser och spelutbud ligger på en nivå som tilltalar.

Av Celebmir

Kan reglerna, tittade en del på det under -90 talet. Föredrar det fortfarande framför fotboll men klarar inte av reklampauserna och avbrotten. Om jag inte har det inspelat blir det ingen titt. Snabbspolning är nödvändigt.

Tittar mycket hellre på rugby. VM senast var askul. Där har man ett annat problem dock, VM varar över två månader då spelarna går så mycket sönder på en match att de behöver vila. Högst en match i veckan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Kan ärligen säga att jag mycket hellre läser än tittar.

Skickades från m.sweclockers.com