Inlägg

Inlägg som Celebmir har skrivit i forumet
Av Celebmir

Företag använder oftast flera lager av brandväggar, ofta från olika tillverkare. Även på klientdatorerna. Ofta sätter man upp olika zoner och om trafik behöver röra sig mellan zonerna så behöver den passera en (eller flera) brandväggar på vägen.

Av Celebmir
Skrivet av Hasseman84:


Men han tyckte att det är mitt jobb att hålla mig själv uppdaterad om detta.
Bredband2 håll inte med om detta. …

Då får du ringa honom dagligen ett tag och fråga om de planerar någon underhåll under dagen. Ring tidigt på morgonen så du kan planera din dag.

Av Celebmir

Jag gillar Eton, slipper stryka.

Av Celebmir

Använder Brave, Orion, och FireFox i den ordningen. På jobbet, Brave och MS Edge för interna saker. Använderintegreringen i Edge funkar bra. Privat kommer jag nu helt överge Windows. Det gick inte att avinstallera Edge från Windows 11 för Arm, så det blir avinstallation av Windows 11 istället.

Av Celebmir
Skrivet av nu1mlock:

Är det någon som har hittat något liknande denna: https://www.amazon.com/NexiGo-Controller-Accessories-Recharge...

Jag tycker att PS5-kontrollerna har för dåligt batteri. Spelar man några timmar en gång och glömmer att stoppa i kabeln så är risken stor att batterit tar slut under nästa session. Jag hatar att ha en kabel inkopplad medan jag spelar så ett litet laddningsbart batteripack vore super.

Det finns i USA men hittar inget liknande på Amazon i Sverige.

Jag bytte batteriet i mina kontrollers och fick en fantastisk uppgradering. Visst, de gamla batterierna är nu ett par år gamla och kunde inte längre driva kontrollerna mer än en till två timmar. Nu laddar jag inte ens varje dag.

Jag hittade mina batterier på batterikungen i Malmö, så jag kunde åka dit och plocka upp ett par för runt 200 kr styck. Byta var förvånansvärt lätt.

Inte direkt vad du frågade efter men är ändå väl värt det.

Av Celebmir

När jag höll i datautbildningar på -90 talet, så gav jag alltid mina elever rådet att inte berätta för någon att de kunde/jobbade med datorer.

Av Celebmir

Även om jag är väldigt glad för vägen Sony har gått den här gången så är de inte historiskt utan skuld…någon som minns memory stick?

Av Celebmir

Böcker: Läser du en prolog/förord?

Jag undrar hur vanligt det är att hoppa över en prolog/förord när du läser en bok första gången.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Celebmir
Skrivet av BananaFace:

Finns bara en enda anledning till att det köps hemglass i vårt hushåll.

Barnen..

En varm sommardag och glassbilen åker förbi och plingar så är det svårt att motivera ett nej

Du får berätta för barnen att signalen betyder att deras glass är slut, ingen idé att gå dit.

Av Celebmir
Av Celebmir
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Ett problem är att företag betalar ut. Det blir då lönsamt för vissa personer/länder att lägga ner väldigt mycket tid på att försöka komma in i ett system. Säkerheten är ofta inte byggd för att motstå dessa riktade attacker.

Jag påstår som vanligt att den största orsaken till ökade attacker är att det idag genom kryptovalutor är enklare att lösa betaldelen. Går man tillbaka 20år i tiden och någon hade låst några servrar, så var momenten att anonymt få betalt det svåra. Och historisk sett så har detta moment varit det svåra.

Jag tänker tillbaka till filmen Speed år 1994. Där krävde skurken att de la många miljoner dollar i en soptunna. Polisen vaktade soptunna och fick genom en tracker se att pengarna flyttade sig, huvudkaraktären sprang då till soptunnan och fick se att skurken hade gjort ett hål under och flydde genom tunnlar.
Samma film år 2023. Skurken kräver att pengar insätts i kryptovalutor.. (gäsp) Alltså t.o.m. våra actionfilmer blir dåliga om det är så enkelt att kräva betalt anonymt.

Ett annat exempel som jag ofta tänker på är äldre filmer som inte skulle fungera idag på grund av att tillgången på mobiltelefoner.

Av Celebmir

Facit stämmer. Vad får du cos56 till? Det skall bli ca 0,56

Tror du har miniräknaren satt på rad istället grad.

Av Celebmir

Köp en access punkt. Du behöver bara en router.

Av Celebmir

Som framtidsyrke skulle jag råda dig att satsa på säkerhet. Det blir så klart mer studier, men framtidsbehovet är enormt och du kommer inte ha problem med jobb. (Eller lön, efter några år och ett par företagsbyten)

Av Celebmir

Har helt bytt fokus till fördel för konsol. Mitt grafikkort är 770 och den har inte varit igång på ett år.

Av Celebmir

Intressant att de skapar en ”trend” med två punkter som data. 2021 och 2022.

Av Celebmir

Efter PS5 klarar jag inte av laddtiderna på Switch längre.

Av Celebmir

Jag förstår din fascination av att stirra på en progress bar, själv satt jag sedan DOS tiden och glatt tittade på defrag tills den var klar.

Av Celebmir

Innan hade jag på min stationära dator på 24/7/365, nu har den inte varit igång på ett år. Behöver den inte. Jag har också stängt ner alla NAS utom ett. (Som i och för sig har 12 diskar och två PSU, men den står i garaget så den bidrar med uppvärmningen där)

Jag klarar mig till 95% med min iPad Pro och jobbelaptopen. Ibland slår jag på min egna laptop för att göra saker som behöver en riktig dator som inte heller är begränsad av företagets EDR.

Av Celebmir
Skrivet av Kamouflage:

Haha precis. Celebmir har säkert hört detta typ från sin hyresvärd som hade ett fantastiskt tillfälle att skylla ifrån sig. Det finns ju ingen (utom kanske Celebmir) som rimligtvis tror på att den stackars hyresvärden verkligen ville sänka hyrorna men dumma dumma HGF tvingade honom att ta mer betalt istället.

Nej, informationen kommer delvis from HGF och egna studier. Hyresvärden hade ägt husen sedan 1940 och tog väl hand om sina hyresgäster. Hyresvärden ville inte sänka hyran men ville inte gå med på HGF’s höjningar då hon inte behövde dem. Hon fick förhandla fram att de som redan hade kontrakt skulle få rabatt under övergångstiden.

Och representanten från HGF i dörren till och med sa det rakt ut att våra hyror var för billiga.