Inlägg

Inlägg som Celebmir har skrivit i forumet
Av Celebmir

Gjort ca 10 år redan på SOC/on call, slutade med det för sju år sedan nu är det CISO jobb som gäller. Compliance, Risk, Governance, och Security.

Av Celebmir

Är snart inne på mitt tredje år på mitt nuvarande jobb och har träffat kunder en gång och kollegor en gång. Mycket skönt. Kommer nog bli tvungen att åka till Düsseldorf i januari dock.

Av Celebmir

MacOS, men har en Windows 11 för ARM på VMWare som startas kanske en gång per månad.

Jobbdatorn kör W11, är ok, men störs av att man inte kan dela upp ikoner i taskbar då flera fönster är öppna av samma program.

Av Celebmir

Du har redan kommit en bra bit på väg. Du har identifierat ditt problem och är villig att ändra dig. Starkt jobbat. Jag håller på dig. Om du tror att det gagnar dig så sök yttre hjälp. Att berätta för familj och vänner kan hjälpa också, men kan vara tufft.
Kämpa på, det går att vända.

Av Celebmir

Tog körkort på åttiotalet. Gjorde min uppkörning, gick fint.
Instruktören: ”Det här gick bra. Har du någon legitimation?”
Jag, intern dialog: ”Skit, det är klart att jag måste kunna legitimera mig. Annars kan någon annan köra upp för mig”
Jag, till instruktören, sprucken röst: ”Nej”
Instruktören: ”Nu har du det” Räcker över körkortet.

På den tiden fick man körkortet direkt i handen efter uppkörningen. Undrar hur många elever instruktören har plågat på detta sättet.

Av Celebmir

De har bara styrchip för USB3 i A17. Det snåla är väl att iPhone 15 inte får A17.

Av Celebmir

Tar inga cert längre om inte mitt företag betalar och låter mig studera på arbetstid.

Av Celebmir

Sudoku

Av Celebmir

Har inte använt Steam på snart 20 år. Räknas det?

Av Celebmir

Om du sitter i Apples ekosystem, så kör med AppleTV, om inte så kan du komma billigare undan.

Av Celebmir

MacOS

Av Celebmir

Ostbågar, Coca-Cola och snus.

Av Celebmir

DeBuyer Mineral B Pro kolstålsstekpanna för 450 SEK. Pris som en teflon men som kommer leva längre än jag, och lika bra som teflon/non-stick, fast utan plast.

Av Celebmir
Skrivet av Miska:

Så man får alltså upp förfrågan "Vill du acceptera våra kakor?" och man väljer "Neka alla, bekräfta" så dyker detta fenomen upp varje gång man stängt av webbläsaren/fliken/appen och startar om det. Tack, men nej tack. Redan ett helvete med en jänkarsida där jag får samma fråga om och om och om igen när jag en gång redan sagt "FU" till den!

Använd en webbläsare som kan svara åt dig. (T.ex. Brave)

Av Celebmir

Skaffa mobilabonnemang utanför Sverige

När jag reser i eu så betalar jag inte mer än när jag är hemma och kan dessutom ansluta till (i stort sett) alla tillgängliga nät. I Sverige så är jag bunden till den leverantör jag har. Varför inte då skaffa ett abonnemang från t.ex. Tyskland och på så sätt kunna använda alla tillgängliga nät i Sverige utan att betala mer för det?

Av Celebmir
Skrivet av pompado:

Fråga
Om man köper bärbar Mac
Och nte vill slita ut batteriet

Kan man då ta bort batteriet vid hemma användning
Så det inte laddar i onödan
Och endast kopplar på batteriet när den används ute

Hjälper det eller är det bara onödigt
Man vill ju vara rädd om prylarna

Mvh

Ps för en som inte bestämt sig än

Mvh

LiPo batterier mår bäst mellan 20% och 80% därför använder jag ett program på min Mac som heter AlDente som du kan välja hur den skall laddas. Allt du behöver finns i gratisversioner men lite fler finesser finns i betalversionen.

Normalt så har jag ställt min så att den bara laddar upp till 70%, två musklickar behövs för att säga till att den skall ladda fullt om jag skall vara borta från ström en längre tid och behöver ladda den fullt. (Batteritiden på min MacBook 16’’ M1 Max är brutalt bra så det är sällan det behövs laddas till 100%)

Av Celebmir

Som konsult så sitter man ibland på ”bänken” i väntan på nästa uppdrag. Under denna tid så förväntar sig i regel din arbetsgivare att du vidareutbildar dig. Sitter du istället och rullar tummarna så händer det att ett ”HR-initiativ” kan påbörjas. Som är en omskrivning för att lösa dig från ditt kontrakt. Likaså om de under en längre tid inte kan hitta ett uppdrag åt dig.
I Sverige är det dock lite besvärligare, facket vill säkert ha sitt att säga till om om återställnings krav finns, så de kan inte sparka någon och anställa någon annan för samma tjänst hur som helst. (Finns en del vägar runt detta också)

Av Celebmir

De använder svenska flaggan också, skall vi sluta använda den också?

Av Celebmir

Brave men börjar använda Orion mer och mer (är fortfarande i beta)

Av Celebmir

Använder AirPod PRO 2 hela tiden om inte jag skall köra långt eller flyga, då blir det Sony M3 over ear som har bättre NC.

Har aldrig haft några problem med att de inte sitter kvar.