Inlägg

Inlägg som Celebmir har skrivit i forumet
Av Celebmir

När jag bodde i hyreslägenhet så fick jag också detta besök, det visade sig sedan att HGF ville höja hyran hos oss för den var för låg jämfört med husen intill. De hade tidigare inte något inflytande över hyran i vårt hus, och det såg inte bra ut att deras medlemmar fick betala betydligt mer än vi.

Det slutade med att HGF fick igenom hyreshöjningen på 20% men vi som redan bodde där fick en rabatt under fyra år medans nyinflyttade fick betala den nya hyran direkt.

Under dessa fyra år höjdes hyran från 6500 kr/månad till 10 500 kr/månad. Tack så mycket HGF!

Av Celebmir

Horizon Call of the mountain

Av Celebmir

Du kan prova kommandot memmaker.

Vill du gräva lite djupare så ta en titt här.
https://madsenworld.dk/con_auto/index-uk.htm

Av Celebmir
Skrivet av PlogarN97:

Varför?

Köper du allt annat fysiskt i butik också så som kläder och datordelar?

Ja, det gör jag.

Av Celebmir

Har inget emot tredjepartsbutik så länge jag slipper använda det.

Av Celebmir

Min bästa investering till huset har varit robotklipparen. (Näst bästa Webergrill)

Av Celebmir

Hoppas att SÄPO och MSB är inne och gör root cause analysis nu efter denna attack mot samhället.

Av Celebmir
Skrivet av cyklonen:

Nöjd med att uppfylla maxkraven. Jag har aldrig spelat Portal, så kanske är det nu jag ska skaffa det och spela igenom?

97 eurocent på Steam, så det blev ett köp!

Det är värt att spela igenom bara för låten till eftertexten.

Av Celebmir

Det jag inte förstår är varför det skall beskattas saker som man äger, köpta med skattade pengar. Att ta ut en avgift för att täcka kostnader som staten har för infrastruktur som behövs för boende är en sak, men fastighetsskatt förstår jag mig inte på.

Av Celebmir
Av Celebmir

Det är en riktigt dålig idé att vara inloggade som administratör eller att ta bort UAC på en dator som du arbetar dagligen på. Det är en av de stora anledningarna att att folk drabbas av Ransomware och annat skit. Jag jobbar själv som CISO och har inte ens admin rättigheter på min arbetsdator, och vill inte ha det. Man bör inte vara inloggade som administratör alls (och borde sätta admin-konton så att de inte gör att logga in på en dator med dessa, utan enbart ange admin konto/lösen för att köra uppgifter/program med dessa rättigheter när det behövs)

Givetvis finns det många tillfällen då detta inte fungerar och man blir tvungen att vara inloggade som administratör, men jag vill mycket hellre ha besväret med att ange lösenord lite för ofta än att jag är orsaken till att företaget drabbas av en attack som kan kosta hur mycket som helst. Det räcker med att följa en länk, besöka en webbsida, koppla in ett USB, osv. och helt plötsligt så har det skadliga programmet dina admin rättigheter att leva bus med.

Av Celebmir

Det blir köp, längtar till hösten -23, då jag äntligen får tag på ett…

Av Celebmir
Skrivet av bärplockaren:

Vad blir hans nästa steg, köpa upp Sweclockers?

Pengar nog för det kan han nog hitta i byxfickan eller mellan kuddarna i sin soffa.

Av Celebmir

”Vad är en bra datorbutik?” Och allt handlar om e-handel? Jag vill prata med de som skall sälja saker till mig och jag vill ta med det hem när jag bestämt mig.

Av Celebmir

Krånglar ni inte till det nu?

Cell A1 skriver du varvtal
I B1 skriver du ”=A1*20*34”

Av Celebmir

Robotgräsklippare

Av Celebmir
Skrivet av monmac:

Jag saknar vissa funktioner från samsung. Bland annat när jag skriver och en bokstav blir fel så kan jag inte på iphone bara ändra en bokstav utan jag är tvungen att skriva om hela ordet. Och om det ringer och jag inte vill svara kan finns inte alltid den röda utan bara alternativ svara finns så jag får stänga av ljudet tills det slutat ringa. Tacksam för tips

Håll nere mellanslag, då kan du flytta markören hur du vill. (Till och med uppåt om du har ett stort stycke text)

Av Celebmir
Skrivet av CyberNerd:

Använder webbläsaren Brave, så jag märker inget..

Samma här, skall jag in på youtube så använder jag Brave. Skall jag titta på tv’n, så streamar jag från Brave på plattan till appletv, då funkar fjärrkontrollen också.

Av Celebmir

Astrid Lindgren satt i ett möte med producenter som satt och förklarade vad de ville göra/ändra med hennes alster. Hon lyssnade tålmodigt ett tag, tog producentens händer i sina och sade ”Du har ju så många idéer, varför skriver du inget eget istället?”

Av Celebmir

Har inte lämnat DDR3 än.