Inlägg

Inlägg som Kelo har skrivit i forumet
Av Kelo

XTZ Divine Hörlur 1090kr inklusive frakt. Magiskt bra med Dirac appen:)

Står att det är DEMO men när jag hämtade ut paketet från posten var det helt nytt inplastat och på följsedeln står inget om att det är demo.

http://www.fyndborsen.se/demo/begagnat/headphone-divine-demo

Av Kelo

Gammal krets? Det är den senaste och bästa AMD har?

Amd, lär släppa nya kretsar snart kan du vänta gör det. Har du bråttom så är ett radeon r290 riktigt prisvärd! (mer än 290x)

Av Kelo

Som tidigare har sagt så tycker jag du ska vänta med ett inköp, för att med säkerhet veta vilka kort som AMD kommer med för kommer troligen vara mer prisvärda/krona än de nuvarande om prestandan ligger så högt som de påstår.

Av Kelo

Hej!

Jag tycker du har fått helt ok förslag här några högtalare som jag tror att du komemr bli nöjd med och som jag har hört spelas på ett antal gånger är dessa:
http://www.fyndborsen.se/dsp/multimedia/hogtalare/s-800-black

Dessa spelar mycket bra, är lättplacerade,snygg och skickar med rumskorrigering för att rätt till brister i rummet osv, (mer eller mindre automatiskt)

Även dessa har ett mycket bra värde:
http://www.thomann.de/se/m_audio_studiophile_dsm1.htm och den större varianten dsm2.

Detta är enligt mig de starkaste kandideterna i prestanda/krona (behringer är också bra men varför ta dem när M-audio är bättre?)

Sen är det ju bra att veta mer exakt vad du är ute efter. Hade en golvhögtalare, ska de vara små på skrivbordet?

Bra golvhögtalare finns det ju gott om för billiga pengar begnat.

Av Kelo

Hej!

Jag har inte läst igenom hela tråden, men du hade redan högtalare?

Annars tycker jag det här paketet är grymt prisvärt, med både bra högtalare, förstärkare och som bonus romskorrigeringsmjukvara. http://www.fyndborsen.se/dsp/multimedia/hogtalare/s-800-black

Dessa har jag hört på mässor flertalet gånger, med det förstärkeriet som ingår och blir förbluffad över hur bra det låter. Troligen är det högtalarna och rumskorrigeringen som gör det mesta. Mycket värt sina pengar enligt mig och dessutom har det fått grymma recesensioner, så de kan vara väl värda en tanke. /kelo

Av Kelo

Min personliga åsikt är att AKG K271 MKII är oerhört välljudande för pengarna. Känns som man får gå upp en hel del i mer pengar för att det ska vara lönt att få bättre. Finns relativt billigt på thonmann.de.

Ett annat alternativ om letar begnant är ju såklart sennheiser hd600 och hd650.

Dessa är de lurar som jag tycker ger mest för pengarna, men även Shure SRH840 verkar bra, dock har jag inte lyssnat på dessa själv.

Av Kelo

Borde inte rimligtvis dt990 pro vara lättare att driva för förstärkaren, då har en högre impendans. Det troligaste är ju förstärkare har en längre impedans än den luren, eller tänker jag fel nu?

Av Kelo

Jag klassar realtek som kort som är tillräckligt bra, eller ok om man så vill. Jag är dock mer "mätmänniska" och mäter någonting ok eller bra, då är det liksom ok.

Har inte lyssnat på något utav asus ljudkort som sägs vara riktigt och det hade varit kul att testa ett sådant! kan tänka mig att skillnaden bör vara ganska stor mot realtek.

Av Kelo
Skrivet av upl8447:

Om man lägger till en 0 så har du ungefär min budget. Annledningen till att du kunde jämföra dom hörlurarna att ditt realtektek ljudkort begränsar bägge hörlurarna. På mina nuvarande lurar hör jag ingen skillnad mot min lille brorsas koss lurar om jag pluggar in. Dem i mobilen. Men vilken jävla skillnad det är när jag gemför dem i min dator!
menar inte att det var ett dåligt förslag. Men jag blir lite tveksam. Dock så tycker alla om olika lurar. Min lille brorsa tycker att hans koss lurrar låtter bättre än mina! Dock är han ton döv;)

Jag håller med dig helt om att realtek inte är ett bra ljudkort. Men jag tycker att det är tillräckligt bra av den enkla anledningen av de får helt och ok värden när det har varit testat mot exempelvis Right Mark Analyser som tycker att det är bra kort.

Sedan borde det rimligtvis låta lika dåligt för båda lurarna, och dåligt låter defentivt inte, men utrymme för förbättring finns det ju alltid när man sysslar med sådant här.

Av Kelo

Varför skulle jag vara ett troll, har du testat lurarna och vaddå random stereoförstärkare? Jag har lyssnat på exempelvis project headbox och tycker personligen min förstärkares inbyggda förstärkare är bättre. Vad vill du ha sagt med detta?

Ingen har sagt något om att man får en studiolur för 300kr, jag säger bara att man får mycket välljud för pengar från dessa lurar, det är allt. Jag står för att det är par bra lurar för det är det.

Visst det finns bättre ljudkort, tycker det dock irrelevant då båda lurarna körde på samma "plattform" det var mer ett test för min del mellan lurarna och ingenting annat.

Av Kelo

Hej jag brukar inte skriva här, men jag läste den här tråden kände jag att jag var tvungen.

Känns konstigt att ingen har nämnt Superlux Hd668B, ett par utmärkta lurar för ett mycket bra pris. Kostar cirka 300kr med frakt tror jag. Finns här på http://www.thomann.de/se/superlux_hd668_b.htm

Jag har ett par av dessa och har testat de litegranna mot beyerdynamic dt990pro, och de där philips lurararna som 8900(?) som nämnts i tråden. Efter den jämförelsen så kan jag säga att Superlux lurarna är inte är mer än ett kap.

Visst de låter kanske inte lika bra som Beyerlurarar, men med tanke på priset är de riktigt vassa. beyer lurarans främsta poäng över superlux är en miladare diskant som inte är lika aggressiv som superlux, men framför alllt beyer djupare bas och så klart skönare komfort med sina sammetskuddar. Men basen på superlux riktigt bra den med tycker jag, visst inte avgrunds djup eller någon pang på rödbetan lur. Men basen fungerar och är fullt tillräcklig för mig.

Jag skulle vilja säga att ljudsignaturen på 668B och DT990-pro är väldigt snartlika varandra, men där beyer känns som en hemma hifilur man sitter och myser med och superlux är liter mer pang på och bara leverar spelvänligt ljud rakt igenom.

Båda lurarnas främsta styrka är detaljerna som man hör. De är två lurar som verkligen låter dig hör "allt" som finns på inspelningen.

På detta är faktiskt superlux snäppet än vassare beyer och mejlsar ut mer detaljer. Men det beror på troligen lurens inriktining som en studio lur och inte "hemmalur". Båda lurarna är väldigt bra på detta och kan plocka tillräckligt med detaljer för att man ska höra hur hårt komprimerad en mp3:a är eller hur illa en dålig studioinspelning låter.

Alla lurarna har varit kopplade mot en och samma TEAC förstärkare, Hörlursuttgången på denna är en av de bättre enligt mig och leverarar mer än många separata . Källan jag körde med var ett inbyggt realtek HD någonting från min laptop.

Men det jag försöker säga är att jag kan varmt rekommendera superlux HD668B för sitt välljud och pris speciellt när 990pro inte känns så jätteprisvärda längre....

Av Kelo

Hej igen! Tack för svaren Stallion!

När jag sitter ocjh kollar på prisjakt så tycker jag mig inte se någon mobil som kan mäta sig med denna i 1500-1800kr klassen?

Vilka android mobiler tänkte du på stallion?

Av Kelo

Hej!
Jag har några frågor angående 5800.

1. Är denna mobilen värd att köpa nu för cirka 1500-2000kr?
2. Hur är det att skriva sms på den, är det lätt, funkar qwerty bra?
3. Hur är känslan i luren?

/kelo

Av Kelo

Jag ringde supporten och angav mitt persnummer. Jag skulle egentligen avbeställa då jag inte trodde att jag skulle hinna få den innan den 31. Men så de att de var skickad och jag fick kollinumret.

Av Kelo

Ville bara säga att jag beställde en vit 3gs 16GB från the phonehouse onsdags. Idag skickades den har fått kollinr och allt. Så det verkar som thephonehouse fått in ett lager!

Av Kelo

Tja!
Den där c510 verkade rätt nice, men tyvärr riktigt ful. Det verkar även vara en samma hårdvara som deras lite äldre modeller rätt eller fel?

En kompis till mig vill sälja sin Nokia n95 (8GB) till mig för för 2000kr låst till tre, kan jag låsa upp den gratis någonstans? Är det värt att köpa en n95 för det priset, är det en bra mobil?

Av Kelo

PÅ en Sandisk sansa Clip, eller fuze tycker jag det är klart bättre ljud än k800s ljud. Tycker även ljudet är är bättre än ipods och creative spelare. Har både en sansa fuze och sansa clip. De kostar väl en 500kr för 4gb. Stödjer massa olika format och även flac numera med senaste firmwaren.
recension finns här:
http://www.anythingbutipod.com/archives/2007/10/sandisk-sansa...

Av Kelo

Söker mobil med iPhone likande sms funktion?

Tja!
Jag håller på och kollar på en ny mobil och jag har kommit fram till att jag vill verkligen ha en mobil med en konsversationsliknade sms funktion. Har sett att det finns symbian mobiler med program för sådan funktionallitet.

Det jag eftersöker är då.
1. iPhone liknande smsfunktion.
2. Så billigt som möjligt, nytt eller begangnat spelar ingen roll. (om enheten är liten är det ett plus)

Edit. Skulle en nokia E51 funka med ett sådant program för symbian?

Av Kelo

Jag tycker sansa clip. Utmärkt ljud, lätt att navigera osv.
Finns recension här -> http://www.anythingbutipod.com/archives/2007/10/sandisk-sansa...

Dessutom så spelar du även upp flac och ogg nu med senaste firmware uppgraderingen!

Av Kelo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde
På silicon images hemsida ska det finnas drivare och flashverktyg samt firmware för att få 3112 att fungera.

Man ska också kunna ändra i AppleVIAATA.kext för att få ett helt vanlit kort att fungera, men dock inte att boota ifrån, om man inte flashar dessa.

Hmm, jag har ett 3112 kort liggandes nånstans... som om jag hämtar det och uppdaterar bios så kommer det fungera använda med en system disk?

Om det är fallet hur gör jag då, bara uppdaterar bios från den här sidan?

http://www.siliconimage.com/support/supportsearchresults.aspx...

Mer info hade varit guld!