Inlägg

Inlägg som Zoux har skrivit i forumet
Av Zoux
Skrivet av downup:

Nja, hbo är inte min grej. Har de en fungerande app? Kan jag chromecasta?

Installerade på min Apple TV igår, mycket bättre gränssnitt än HBO Nordic, profiler till att börja med, och favorit lista. Samma bra grejer på mobilen och även min nya Google Chrome med fjärr (den som fortfarande inte finns officiellt i Sverige). Går att Chromecasta från mobilen JA.

Av Zoux
Skrivet av Tiiii86:

Abow palla samla in 11kr från 4 pers varje månad. Bara brösta 44kr och shaera till dom närmsta 🙂

Inte så jobbigt om den som ska ge pengar till dig gör en stående överföring varje månad i banken, kräver 3min jobb, sen är det klart, och man behöver aldrig bry sig mera.

Eller så gör man som du, delar med sig gratis. Ett tips då är väl att de man delar med skaffar en annan tjänst och delar med dig... frågan är bara vem du ska hitta som tycker det är ok att betala 179kr i månaden för NETFLIX och dela med dig utan att du betalar något, bortsett från att du delar ett HBO MAX som kostar dig 44,50kr / månad...

Av Zoux

Netflix

Skrivet av IRONBERG:

Den tackar vi för. Aldrig haft HBO tidigare så nu hoppar jag gärna på med 50% och säger samtidigt upp netflix. Som ökat priset allt för mycket för att jag ska vara kvar. Hur många har sagt upp sitt Netflix abonnemang på sistone egentligen?

Delar mitt Netflix 4K abonnemang med två andra, så en 50lapp i månaden, tycker jag det är värt.

Av Zoux

Tips till tråden, LG OLED 77" för 29.990:- Club Deal på Media Markt i helgen, droppad 10k mot BF.

Av Zoux
Skrivet av toobypls:

Bytte från Samsung Q80T till Sony XH95 och är överlag nöjd. Men t.ex. fjärrkontroll och gränssnitt är mycket bättre på samsung tycker jag

Skrivet av KarlHelmer:

Är det bara fjärr och gränssnitt du är missnöjd med eller även något när det kommer till bilden?

Kan kommentera till detta... Strunta i TV:ns inbyggda smart funktion, den hårdkodar allt som jag förstått det i 60fps. Använd istället t.ex ATV4K, så får du dels en smidig fjärr till allt, samt kan köra Dolbyvision på 100% av allt material, med original bibehållen fps från källmaterial...oslagbart.

Av Zoux
Skrivet av Lagerlöf:

Jag har en att sälja till dig om det inte var du som vann budgivningen? Har inte ens spelat igenom alla filmerna... Körde igenom film ett, sen kom jag på att jag tröttnade på att byta skivor och lyssna på blu-ray spelaren snurra, så jag köpte filmerna på Applestore till APTV4K istället 😂

Av Zoux
Skrivet av Chrille1977:

Ok vad säger ni om denna då 70" dock, men amblight. Väldigt bra pris iallafall. Sen kolla jag på q60t och q70t. Är q70t värd de extra pengarna för filmtittning? Och slutligen vilken har bäst media/app system mellan Philips och Samsung?

Q70T ger dig främst spelfunktioner som VRR och 120hz. Men du har ju all information i guiden. Bara att läsa innantill. Som sagt, och även sagt många gånger av Thomas som skrivit guiden. Väljer du en TV ur budgetklassen så är det typ bara att blunda och peka. Går du upp i mellanklassen så börjar det bli dags att välja vilka funktioner du vill satsa på, är det film som är fokus så är ju Q70T fel val.

Av Zoux
Skrivet av Chrille1977:

Letar efter ny tv, va tycker ni är den bästa tv med 75" med ett pris på ca 13000. Ska inte spela på den bara kolla film. Vad hade ni köpt?

Med den budgeten och enda kravet på 75" så är det nog bara att leka Ole dole doff med de modeller som finns att tillgå. Du får dubbla budgeten om du ska komma upp i en nivå på TV där det faktiskt skiljer mellan apparater och man får det ena eller andra beroende på modell.

Av Zoux
Skrivet av Terrassen:

Lyckades komma över en sprillans XH9505 på 55 tum för strax under 10 000 på Elgigantens outlet vilket kändes gött för missade den på BF. Är jäkligt imponerad av kvalitén faktiskt, bättre än vad jag trodde den skulle kunna leverera, var värt o gå upp lite över vad jag tänkt betala för en tv. Men... sen så visade det sig att 55’ är för stort för mig och sambon ändå. Så om nån känner till nåt tv-bytarforum där jag kan försöka hitta nån som vill byta mot en likadan 49’ så kan ni ju hojta haha.

Bara FYI, går du ned på 49an så är det inte samma TV längre. Kommer inte ihåg i huvudet nu vad som skiljer, medän det står säkert i guiden.

Sidnot, jag kan för mitt liv inte förstå hur en 55a kan vara för stor... Sitter själv med en 75a på 2.8m avstånd från öga till bild, och är ledsen för att jag inte får plats med större tv då min vägg sätter begränsningar.

Men du måste väl ha öppet köp som vanligt på Elgiganten?

Av Zoux
Skrivet av omdull:

Hur upplever du skillnaderna mellan Xh95 o q80t?

För det första, sök i denna tråd, jag provade, skriv XH95 så kommer alla inlägg upp som nämner Tvn...

Avsaknaden av DV på Samsung blev en deal-breaker.

Skrivet av Niklasjah:

Också väldigt nyfiken på det 😁

Skrivet av goasmurfen:

Även jag är väldigt nyfiken
Står nu i samma sits antingen köper jag q80t 55tum för 9990kr
Eller så slår jag till på XH90 för 11990kr.

Har läst igenom guiden noga och även kollat klipp där de jämför. Men de flesta är amerikanska och då är det inte samma Q80 modell så kan inte riktigt gå på de testen.
Förmodligen lutar det emot Samsung modellen då jag inte känner att 2000kr skulle ge mig speciellt mkt mer.

Har någon annan medlem något att flika in så jag inte begår en tabbe hade jag gärna uppskattat det.
Tack

Köp Sonyn. Du får Dolby Vision och bättre bildhantering.

Av Zoux
Skrivet av Smilla006:

Efter mycket research och velande mellan Samsungs Q80T Och Sony XH95 så bestämde jag mig för XH95. 65” är det som gäller. Blev så besviken då den inte finns på rean nu, och beställde då en Q80T istället. När jag sett unboxing av denna på YT så ingår 2 fjärrkontroller, en ”vanlig” och en minimalistisk (på europeiska Q80T). När jag läser lite omdömen i Sverige nu så låter det som att bara den minimalistiska fjärrkontrollen med få knappar ingår, stämmer det?
Någon här som köpt Q80T och vet?

Köpte en Q80T på BF, fanns bara den minimalistiska fjärren (som hade allt man behöver)... Den var riktigt fräsch, och grym. Bytte dock mot en Sony XH95, som har en tradionell fjärr, med siffror 0-9... Känns lite 1990 faktiskt.... Vem tittar på TV kanaler 2020? Gillade Samsungs fjärr mer.

Av Zoux
Skrivet av Mainman:

Playstation 5 stödjer inte Dolby Vision va? Hade tänkt köpa boxen och spela den med Playstationen men om det är så stor skillnad känns det ovärt?

Vet inte, har inte brytt mig om PS5an... Den blir en noGo för mig precis som xbox one blev (hade ps4a).

Men googla...

Av Zoux
Skrivet av blunden:

Jo, det går det visst. Finns folk som blir illamående om bilden täcker för mycket av synfältet.

Nu går det ju inte att begränsa ett uttalande genom att ta hänsyn till sjuka personer...

Av Zoux
Skrivet av Korverik81512:

Ser att 65-tummaren av XH95 går för 14000 på Elgigantens veckokampanj. Misstänker att det blir fortsatt samma pris under mellandagarna. Jag har helt bestämt mig för att inte välja OLED då det ej spelas så mycket, det är ett väldigt ljust rum och jag byter TV ungefär vart 10:e år vilket dramatiskt borde öka risken för inbränning. Ser samtidigt att 55:an av Q90T brukar sjunka till cirka 13000 under kampanjperioder. Helst av allt skulle jag egentligen vilja ha 55 tum då 65 kanske blir för stort, särskilt då jag ska flytta till en liten etta inom kort. Oavsett vad så står jag mellan XH95 och Q90T. Vilken hade ni valt?

Det går inte att ha för stor TV, jag har 75" på 2.8m avstånd, ångrar att jag inte köpte 85", men det får tyvärr inte plats på bredden, väggen är för liten, saknar 5cm 😭

Av Zoux
Skrivet av Mindfighter:

Apple rekommenderar minst 25 Mbit/s för 4K, tror den tar strax över 40 Mbit/s när det kommer som mest data, så räcker bra med 100 Mbit/s lina och vem har inte det i Sverige numer? Är imponerad av bildkvaliten man får ur AppleTVn, räcker rätt så långt. Skivorna går väl uppåt 100 Mbit/s så klart det är skillnad, men den är inte gigantisk.

Gör som mig, äg bägge! (plus BD och DVD)

Många som sitter utan fiber i vårt avlånga land och kör mobilt bredband, då får du inga 40mbit... Min pappa är en av de, han bor i Nässjö, centralt, lägenhet, ingen fiber. Gjorde mätning hemma hos honom i lördagskväll... 7mbit var allt det orkade upp i... Många på samma basstation.

Av Zoux
Skrivet av frekish:

Värt att tilläga också är att du aldrig kommer få lika bra bild och ljud via AT4K som via ren UHD-skiva, så om du vill ha bästa upplevelsen finns bara ett val

Det var väl precis exakt vad jag skrev?

Oavsett... Jag kan lova att skillnaden är för de flesta inte märkbar, vare sig ljud eller bild, och det finns inget som motiverar x3 på priset att köpa skivorna...

Av Zoux
Skrivet av Eott:

Så boxen kostar 1000kr medan man kan köpa dom via Apple för 300kr, har jag förstått det rätt?

Ja, det stämmer.

Notera dock att om du har en blu-ray spelare och TV som bägge hanterar 4K och Dolby Vision, så kommer skivorna leverera bästa möjliga bild.

För att få bra bild från AT4K krävs en riktigt bra uppkoppling.

Av Zoux
Skrivet av Badgez:

Lämnade in min A87 för en CX under BF veckan, ångrar beslutet men det gick bra, dom öppnar, testar precis som elgiganten, inga bekymmer eller motstånd.

Jag lämnade en tv jag köpte på elgiganten, de frågade varför, jag sa att den var för liten. De sa OK och tog emot, gjorde retur och tack å hej.

De öppnade inte ens kartongen.

MM, har vid fråga påpekat att Tvn ska vara i original skick och den ska vara packad så att den är som ny, samt att det är inte meningen att Tvn ska gå hemma hos dig till mellandagsrean i en månad för att sen bli returenerad.

Så ja, jag upplevde att MM inte kommer vara lika smidiga att ha att göra med, men vi får se... Dyker det upp några deals som är bättre än det BW deal jag gjort lär jag ju försöka iallafall.

Av Zoux
Skrivet av linderborg:

Är det någon som vet om MediaMarkt hade förlängd öppet köp till januari även under black friday-veckan? Är nämligen rätt sugen på att lämna tillbaka min rätt kassa Philips 58PUS8535, men hade ju varit skönt att kunna shoppa nåt nytt på mellandagsrean först. Kommer inte ihåg vad det stod när jag köpte den, och på fakturan och bekräftelsen står det ingenting. Mejlat dem och frågat men inte fått svar än. Om det bara var 30 dagar så går det ut om några dagar.

För jag gissar att det är för mycket att hoppas på att Philips ska trycka ut en firmware som fixar de, vad det verkar, väldigt utbredda problemen med oerhört bristfällig HDR, hackiga panoreringar och dålig hantering av mörka partier?

Köpte också TV av MM på BF. Står INTE öppet köp till 31/1-2021,trots att det är det som ska gälla.

Rekommenderar dig att åka in asap till en butik och be om att få det handskrivet på kvittot, med signatur.

Sen verkar MM för övrigt vara betydligt svårare att ha å göra med än Elgiganten när det gäller öppet köp och testa produkter hemma, gissar att du kan få problem.

Av Zoux

Hallå, jag fick hem min box från CDON i förrgår, jag och frugan satte oss förväntansfulla och skickade i första skivan... Efter 3h känner jag..... mjaeh.....

Det motsvarade inte mina höga förväntningar...
Kör på en Xbox Series X, som inte skickar ut Dolby Vision.

Hustrun gick och la sig, jag kan inte smälta detta riktigt..

Går in på Apple TV 4K, store, letar upp filmen, drar på förhandsvisning... 4k Dolby Vision stream...

Sååååja, mycket bättre bild...

Stream Dolby vision spöar blue ray HDR10...