Inlägg

Inlägg som Kithio har skrivit i forumet
Av Kithio

Verifiering innan köpet är fast

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7520064/speldator

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/7520064/speldator

Detta är min nuvarande lista. Jag har fått kommentarer på grafikkortet, Ville veta om detta är bra som det är eller om man skulle kunna dra ner på priset utan att förlora någon direkt prestanda i spel.

Planerar på att spela "New Age" spel som...
The Crew
Assassin's Creed IV Black Flag
Watch Dogs

Kanske även
Assassin's Creed Unity

Har kollat på andra chassin med det är den som just nu sitter på grund av storleken på Grafikkortet

Av Kithio
Skrivet av WAJZ:

Var uprsprungligen tänkt att köra en i5 men bestämde mig för att uppgradera. Frågan är om detta nätaggregat fixar detta? Kan ingenting om just sånt här så behöver desperat råd
http://www.inet.se/kundvagn/bild/7521552/2014-12-25

Edit: Glömde lägga till att jag även beställt en processorkylare, https://www.inet.se/produkt/5322365/corsair-hydro-h75.

Tack på förhand och god fortsättning!

Nätaggregatets specificeringar är för det mesta bara för Grafik kortet, om du planerar på att uppgradera det någon gång så behöver du förmodligen ett 600 - 650W eller mer (beroende på kort samt om du ska ha 2 st eller bara 1)

Jag kommer köra med en i7 i min nya dator samt haft i7 i äldre dator med sämre nätaggregat med starkt grafik kort.

Så som jag ser det kommer allt vara fin fint med det som är.

-- EDIT --

Ser att jag kan ha varit lite oklar

Det som bestämmer kraften på Nätaggregatet är grafikkortet då det drar mest kraft på datorn. Så om du planerar på att uppgradera grafik kortet till något starkare i framtiden får du nog kolla på ett annat nätaggregat samtidigt efter som 550W är perfekt för det grafikkortet du har just nu men 980 kräver mer om jag inte tänker fel just nu

Av Kithio
Skrivet av donfalcon:

Tjena,

har precis köpt en Asus Z97-A med i7-4970k samt 2x8GB RAM . Det är dock så att datorn vägrar ens POSTa med 2 RAM-stickor i. Efter en hel del tester visar det sig att RAM-stickorna för sig fungerar i DIMM_A1 och A2, men så fort en sticka sitter i DIMM_B1 eller B2 startar datorn om sig om och om igen efter 5 sekunder.

Spec på RAM: Kingston HyperX Savage DDR3 PC19200/2400MHz Intel CL11 2x8GB (HX324C11SRK2/16)

Jag har testat:
* RAM-stickorna för sig. Båda funkar i A1 och A2 men ingen funkar i B1 eller B2.
* Testat äldre RAM-stickor, samma fenomen.
* Uppdaterat till senaste BIOS, samma problem.
* Dubbelkollat att ingen pinne i CPU-sockeln är böjd.
* Om jag bara kör en RAM-sticka i A1 eller A2 funkar allt finfint.

Nån som varit med om liknande? Tips? Är moderkortet paj?

Tacksam för hjälp!

Dessa du har?
http://www.inet.se/produkt/5316367/hyperx-savage-8gb-2x4gb-cl...

Dom har 1.65V så kolla i dina Bios/UEFI om moderkortet är satt på 1.65V för det kan vara en orsak... Haft problem med det tidigare själv

Om detta inte funkar och att den redan är ställd på 1.65V (visa gör det automatiskt vid första start med RAM) så är det något som förmodligen är fel på kortet / minnet

Av Kithio
Skrivet av Emil Hansson:

Ser bra ut, Hade personligen valt ett vanligt Gigabyte windforce kort eller EVGA kort och sedan klockat det själv istället för att betala några hundralappar extra för fabriksöverklockningen

Något exempel? Grafikkortet kommer inte köpas förens i februari ändå, har tid att ändra. det ända som är fast just nu är chassis, nätaggr, brännaren och mitt OS (Först inköp idag)

Nästa köp görs i början på januari för moderkort och processor

Av Kithio

Har gjort en liten ombyggnad med delar som har blivit rekommenderade till mig...

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7520064/speldator

är mitt upplägg nu, Något annat jag behöver tänka på? Ram minne har jag och en optisk läsare läggs in från annat håll
SSD är just nu lite för dyr, om jag har pengar över när alla delar är köpta kan jag kolla på det

Av Kithio
Skrivet av Peppar2014:

CoolerMaster´s chassin är skräp i jämförelse mot övriga tillverkare det är verkligen ett "du får knappt vad du betalar för" chassi. Personligen skulle jag inte ens överväga att köpa ett CoolerMaster chassi om det så var en sista utväg.

MSI z97-s02 är ett budgetmoderkort saknar ett flertal funktioner som moderkort i samma prisklass har t.ex inbyggda grafikportar och m2 port.

Stockkylare är värdelösa vill man ha något som håller processorn kall är en eftermarknadskylare ett bättre val, skulle fläkten låta för mycket köper du en valfri 120mm fläkt och byter ut.

MSI har problem med Coil Whine, G1 gaming kortet är högre klockat och går svalare än MSI kortet. Nackdelen är väl dess längd.

Hur menar du med att Stockkylare är värdelösa? Varje dator jag har haft samt varje dator jag hjälp till sätta ihop har kört stockkylare och alla datorer har varit high-end gaming datorer som den jag kommer att bygga kommer att bli.

Några av dom chassin jag kollat på och funderat över

BitFenix --
Comrade : http://www.inet.se/produkt/6911722/bitfenix-comrade-vit
Outlaw : http://www.inet.se/produkt/6911712/bitfenix-outlaw-vit-usb-3-...

AeroCool --
Strike X One : http://www.inet.se/produkt/6911639/aerocool-strike-x-one
VS-92 : http://www.inet.se/produkt/6911807/aerocool-vs-92-vit
X-Warrior : http://www.inet.se/produkt/6911638/aerocool-x-warrior-devil-r...
Strike X Advance : http://www.inet.se/produkt/6911645/aerocool-strike-x-advance-...

NZXT --
Lexa : http://www.inet.se/produkt/6911353/nzxt-lexa-s-svart
Tempest : http://www.inet.se/produkt/6911342/nzxt-tempest-410-elite-sva...

Nu har jag lämnat ut Cooler Master chassin jag hade på listan över dom jag kunde tänka mig. BitFenix är jag inte helt säker över, aldrig sätt någon dator köra med dom förut och inte haft tid att kolla in på dom så mycket

Av Kithio
Skrivet av Emil Hansson:

Först och främst skulle jag rekommendera ett annat nätagg med minst 80+ Bronze cert, Kan du gå upp 200kr där så får du ju detta: https://www.inet.se/produkt/6909991/evga-supernova-g1-650w-80...

Det är absolut inget måste men jag hade iaf gjort det för att få ett rejält mkt bättre nätagg.

Angående chassi så är det en smaksak, Är du ute efter bra luftflöde, Låg ljudnivå eller en kombination? Fönster? Inget fönster?

Populära chassin är till exempel: Fractal Design Define R4 eller R5 (Ljuddämpade), NZXT H440 (Ljuddämpat), Corsair 750D.

Skulle jag köpa chassi idag så hade jag satsat på be quiet! Silent Base 800.

För övrigt så ser din lista bra ut, Rejäl speldator för pengarna

Edit: Skulle även rekommendera en extern cd/dvd läsare/brännare, Det är ju sällan man använder dom så känns skönt att slippa ha en 5,25" enhet i datorn tycker jag iaf

Har en hel del cd/dvd läsare liggande, samt hade vi en extern cd/dvd läsare liggande någonstans i lägenheten.
Jag kollar mycket på film och har bränt en hel del på skiva så kommer nog stanna med en läsare i datorn. Samt har jag en del spel som inte finns att skaffa in från online sidor längre om du inte drar in på TPB.

som Chassis, eftersom det kommer stå på mitt skrivbord längst kanten (mot en vägg) med vänster sidan (fronten framför dig) längst väggen så är ett fönster mer eller mindre värdelöst.

Efter en omberäkning av mina slut pengar (~13 mars) är ungefär 13000. drar bort 1000 för annat som jag har planerat på sidan samt en 500 för något jag har i väntan så är det ungefär 11k/11.5k

Skrivet av Peppar2014:

Skulle nog byta ut det mesta i din lista till något komponenter med bättre kvalité. Jag utgår ifrån din Cashl-imit budget. Jag valde inga RAM minnen, ta reda på modell-nr på de befintliga minnena och försök hitta ett 4gb kit hos inet.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7508864/2014-12-22http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/kundvagn/bild/7508864/2014-12-22

Har 2 st 4GB Ram Minnen (Kingston) som är inköpt på sidan som just nu sitter i min dator som sagt.
Kommer uppgradera senare dock för att ha mer ram för jag sitter med 2 spel skärmar samt har jag uppe ganska många saker sammtidigt

Det du satte ihop här är jag lite fundersam över...
Några snabba frågor...

Du bytte MSI Grafikkort (GTX 970) mot Gigabyte GTX 970 Gaming G1... Ser inte anledningen till det, MSI mot Gigabyte- Väldigt liten skillnad när jag kollar in i specs samt design.
Samt slängde du MSI Z97-S02 mot Asus Z97-A som kommer i paket med Intel i7 processorn. Någon direkt anledning till det?

Sista jag undrar över är varför du valde att lägga in en annan Processor Kylare, Stock är mer en nog bra för att hålla systemet i många år. Många jag pratat med som bygger datorer och reparerar samt moddar säger att det inte finns någon mening med att byta ut kylaren om du inte ska hålla på med någon grov överklockning... Vilket är nog inte den bästa iden till att börja med.

-- Mot båda --

Har kollat på Fractal Design chassin förut och har inte direkt gillat vad jag har sätt. Känner några som har sina datorer byggda med dom och dom värkar inte vara det optimala för en användare som jag, fifflar mycket med front portarna samt har jag en ganska grov användning av en cd spelare som är lätt att komma åt, Mitt skrivbord står i hörnet på mitt rum längst 2 väggar. Datorn kommer stå vänster om där jag sitter (brevid mina 2 skärmar).

Jag har kollat på många chassin men aldrig riktigt kunnat bestämma mig. Kollat en hel del på Cooler Master chassin, HAF och Storm Enforcer är dom 2 som jag kollade på mest från CM.

Kollade även på NZXT men efter mer research på dom så har jag räknat bort dom samt Fractal Design på grund av deras huvud design bakom ungefär alla deras chassin. Har även haft ögonen på Corsair chassin och AeroCool chassin... Men eftersom jag har beslutsamhets problem så kan jag inte välja bara ett chassis

Av Kithio
Skrivet av Vzano:

om du har en dator som har redan det bästa som den kan ha varför ska du köpa en ny då?

som jag nämnde så är den datorn jag bygger just nu ATX samt att min nuvarande är mATX... Datorn jag har kan inte hantera dom nyare spelen som jag vill spela som jag redan har köpt. Den datorn jag planerar på att bygga är för att komma in i det nya versionerna av alla komponenter. nuvarande datorn är ungefär 4 år gammal.

Av Kithio

Planerar på att bygga ny dator...

Hej, Under dom senaste 2 veckorna jag har gjort mig själv mer galen en jag var förut...

Har börjat kolla delar för en ny ATX Dator. Kör just nu med en Taurus Value Gamer (mATX) som inte direkt går att uggradera eftersom den har bland det bästa den kan ha just nu.

Vad jag har just nu på inköps listan
Moderkort : MSI Z97-S02 INET EDITION (ATX)
Processor: Intel Core i7 4790K 4 GHz, 8 MB
Nät Aggr: be quiet! KRAFT 600W (funderar på 500W)
Grafik Kort: MSI GeForce GTX 970 Gaming 4 GB

Ram Minnen samt CD/DVD Spelare är ej listade eftersom vi har massa över liggande hemma, förmodligen kommer en CD/DVD Spelare köpas in med för att göra datorn mer komplett. Använder bara den för att installera saker jag inte har liggande via Steam, Origin etc.

Däremot behöver jag ett Chassi (datorlåda) som skulle passa mitt nya monster. (vet att datorn skulle kunna bli bra mycket mer brutal ganska lätt men har en ganska strikt cash-limit. ~10500 kr)

Totalt just nu ligger det på 8500 (8487) kr

några tips? Butiken jag köper från är Inet ( Sisjön/GBG )

-- EDIT --

Har gjort en liten ombyggnad med delar som har blivit rekommenderade till mig...

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7520064/speldator

är mitt upplägg nu, Något annat jag behöver tänka på? Ram minne har jag och en optisk läsare läggs in från annat håll
SSD är just nu lite för dyr, om jag har pengar över när alla delar är köpta kan jag kolla på det