Inlägg

Inlägg som Wrinkleberg har skrivit i forumet
Av Wrinkleberg

Youtube Premium
Netflix Premium
Spotify

Av Wrinkleberg
Skrivet av Chris_Kadaver:

Finns det några konsolexklusiva spel till Xbox som inte finns till PC och som du vill kunna spela? Om inte så är det ju pengarna i sjön. Förutsatt att du har en gamingdator?

Det är främst Halo och Forza jag tycker verkar intressanta. Jag har aldrig testat dessa spelserier men är bekant med genrerna och tycker de är underhållande. Jag äger en speldator men den är rätt gammal och sliten, används mest för kontorsarbete och klarar inte de senaste spelen särskilt bra, oftast 1080P 30 FPS på medium settings.

Av Wrinkleberg

Jobbade på en Kjell-butik några månader under 2021, anger dock inte vart av privata skäl. I det stora hela såg jag det som en positiv upplevelse därför att jag verkligen fick syssla med mitt vardagsintresse som är just teknik. Det var en fin känsla att kunna ge kunder råd om saker som man genuint hade god kunskap om.

Det negativa var främst arbetsmiljömässiga aspekter. Kollegorna och chefen i sig var egentligen mycket trevliga och stöttande, däremot var det tydligt märkbart att vi hade en brist på personal vilket ledde till övertidsarbete under en långvarig period.

Som resultat av underbemanningen var jag även tvungen att ofta jobba själv många gånger, något som blev enormt stressigt särskilt när det kunde komma in många kunder. Detta ledde både till att jag själv blev psyskiskt överväldigad, men även att kunderna inte fick fullgoda förslag och förklaringar på produkter i syfte att jag skulle hinna med allihoppa. Tog jag någonsin tag i detta problem och påtalade det för chefen eller facket? Nej, förmodligen för att jag var för feg. När jag blickar tillbaka tycker jag det var fel av mig att inte göra det, så jag försöker inte ursäkta mina handlingar på något sätt.

Till slut avslutade jag anställningen men det var av helt andra skäl som inte hade med jobbet eller ovanstående punkter att göra. Mitt tips till dig är att du absolut borde söka en anställning hos Kjell och jag tror du skulle trivas stort. Med det sagt tycker jag att du bör vara uppmärksam på personalmängden och din arbetsomfattning så du inte blir överarbetad, fråga gärna chefen i en eventuell anställningsintervju om dessa saker också.

Lycka till!

Av Wrinkleberg

Värt att äga både PS5 och Xbox Series X?

Hej. Äger för nuvarande endast PS5 och njuter av konsolen för fullt med alla dess exklusiva spel och funktioner. På senare dagar har jag dock haft ett starkt sug efter att uppleva det som andra sidan erbjuder, nämligen Xbox och dess spel. Är det en värd investering att ha båda konsoller? Finns det något som gör att man måste ha ett Xbox som absolut inte kan tillfredsställas genom PS5? Vill gärna få input speciellt från dom som redan äger båda, tack i förhand!

Av Wrinkleberg
Skrivet av H4tten:

Den nya modellen med lättare kylning och ny skruv har fortfarande Nidec-fläkt, jag har nämligen den själv (köpt slutet av förra året). Kan säga att coilwhinen är högljuddare än fläkten när man lirar, men överlag är konsolen inte nämnvärt högljuddare än min PS4 slim, tror den är tystare faktiskt.

Lätena från konsolen kommer inte ivägen för mitt spelande och det är det viktigaste. Man köper den ju för spelen.

Är det här med coil whine något som präglar alla enheter? Jag har också den nya modellen men den är i princip helt knäpptyst vid spelande förutom när jag stoppar in en skiva. Kanske bara jag som har enormt tur!

Av Wrinkleberg

Annonsen är avslutad

Av Wrinkleberg
Skrivet av Mammothz:

Hej,

Om du är villig att skicka den trots att du skrivit att du inte vill så är jag villig att betala 1700kr!

Öppnar för fraktning nu, se PM!

Av Wrinkleberg

Annonsen är avslutad

Av Wrinkleberg
Skrivet av SCORPIUS:

Skulle lätt betalat mer om du fraktat den
Då det enbart är avhämtning så säger jag tack för att du säljer billigt och gör någon väldigt glad

Möjligheten finns nu, se EDIT!

Av Wrinkleberg
Skrivet av absolut_max:

Jag tar den Kan hämta.

PM!

Av Wrinkleberg
Skrivet av KarlHelmer:

Finns den kvar köper jag och kan hämta

Finns kvar, se PM!

Av Wrinkleberg

Xbox One 500 GB + 2 kontroller med defekta D-pads, 1 Stereo Headset Adapter, 5 spel och kablage

Hej!

Säljer denna Xbox One som införskaffades strax efter lanseringen 2013 på Netonnet och har mest legat åt sidan nu när jag gått över till Playstation. Konsollen i sig fungerar helt felfritt och funkar perfekt att spela på eller strömma film/serier men utseendemässigt är den ganska sliten med ett flertal repor.

De två kontrollerna som medföljer har defekta styrknappar (D-Pads) som inte alltid responderar vid tryck, däremot fungerar resten av knapparna och styrspakarna helt perfekt och du får även med en Stereo-adapter för att koppla headset. Även de senaste Xbox Series X|S kontrollerna fungerar att använda med konsollen om du redan har eller tänker skaffa en sådan senare. Strömkabel och HDMI-kabel ingår, däremot saknas originalförpackning, manual, kvitto, Kinect-Kamera och Chat-Headset som ursprungligen fanns med.

Spelen som följer är:

Mortal Kombat X
Doom 2016
Fallout 4
Call of Duty: Advanced Warfare
The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition

Skivorna är rena och fria från repor. Allt som beskrivits ovan ingår alltså i ett paket för 200 kr. Vid frågor är det bara att höra av sig så svarar jag så fort jag kan, dessutom har du som är intresserad givetvis möjlighet att närmare inspektera konsollen och prova så att allting fungerar om det så önskas!

Vänliga hälsningar, Abbe

EDIT: Intresset har varit större än förväntat för detta paket. Annons fanns även upplagd på blocket och jag har nu blivit erbjuden 500 kr för paketet där köparen även står för frakt. Initiellt hade jag endast tänkt mig avhämtning men nu expanderar jag till att även kunna frakta och startar budgivning. OBS: Avhämtningar är fortfarande prioriterade över fraktning.

Läs hela annonsen här

Av Wrinkleberg

Asus TUF Gamingskärm VG27BQ 27'' 1440p 144Hz TN-Panel

Säljer nu denna härliga skärm som tjänat mig väl då jag ska övergå till att primärt spela på PS5 och införskaffa en gedigen TV.

Skärmen har fungerat kanonbra, helt felfritt och gör det fortfarande sedan den köptes i Mars 2020 för 4 490 kr på Netonnet. Kombinationen av 144 Hz med 1440p gör den perfekt balanserad för att åtnjuta god bildkvalité med hög bildhastighet, dessutom är det bland dom finare TN-panelerna jämfört med dom jag haft innan. Skärmen har inga skador samt rengjorts regelbundet med mikrofiberduk. Strömkabel och Displayport-kabel ingår, däremot saknas kvitto, manual och originalförpackning. Föredrar helst avhämtning men kan posta den, däremot står köparen för frakt. Vid frågor är det bara att höra av sig till mig och priset kan diskuteras, självklart får du även närmare inspektera skärmen och prova den om du så önskar!

Vänliga hälsningar, Abbe

Specifikationer:

SKÄRMSTORLEK (TUM) - 27

PANELUPPLÖSNING - 2560x1440

UPPDATERINGSHASTIGHET - 144Hz (med möjlighet upp till 165 Hz vid överklockning)

PANELTYP - TN (350 cd/m² i ljusstyrka)

SVARSTID - 0.4 MS (GTG)

SYNKRONISERINGSTEKNIK (VRR) - Nvidia G-sync kompatibel, VESA Adaptive-Sync

PORTAR - 1 st Displayport, 2 st HDMI 2.0

FUNKTIONER - Höj-, sänkbar, tiltbar och vridbar. Inbyggda högtalare.

Läs hela annonsen här

Av Wrinkleberg

Media Markt tar emot beställningar i varuhusen:

https://www.mediamarkt.se/sv/product/_sony-playstation-5-ps5-...

EDIT: Gäller inte längre

Av Wrinkleberg
Skrivet av mrqaffe:

Det finns åtminstone 2 relativt spridda sätt att koppla 4 poliga headsetkontakter så du kan behöva prova adaptern eller ta reda på hur allt är kopplat och välja rätt modell efter det.

Mitt headset har tre poler.

Av Wrinkleberg
Skrivet av eff006:

Uppskattar snabba svaren! Blir att köpa en sån som joeldeluxe94 länkade.

Funkade den? (Tänkte nämligen skaffa en själv)

Av Wrinkleberg

Är du säker på att det är sånna? Man ser inte vilken ingång som tillhör ljud/mikrofon.
Vad säger du om de här? http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/horlurar-headset/til...

Av Wrinkleberg

Finns det en kabel som kombinerar både ljud och mikrofon?

Hejsan!

Jag har en laptop med endast en ljudingång. Mitt headset består av två st kablar, en till ljud och en till mikrofon. Finns det någon kabel som på något sätt kombinerar dessa så jag kan använda båda? Skulle även vara bra för mobiler tror jag. Tack i förhand.

Av Wrinkleberg

Youtube crashar och slutar svara när jag går in på det (Internet explorer 11)

Hejsan! När jag går in på youtube genom internet explorer 11 så fryser allt fast och sen kommer det upp att youtube har slutat svara. Detta händer varje gång och på ingen annan sida, vad kan jag göra för att lösa detta?

Tack i förhand.

Av Wrinkleberg

@Eqon: Antar att det får bli så då...