Inlägg

Inlägg som Johan321 har skrivit i forumet
Av Johan321
Skrivet av Fenrisulvfan:

Köp din väns dator om du kan få den för under 8000:-

Tycker 8000:- låter i överkant speciellt om det ska vara någon typ av kompispris. Ett liknande paket minus GPU verkar ha sålts för 4500:- https://www.sweclockers.com/forum/trad/1609464-intressekoll-8700k-paket-psu-a-ssd och gtx 1080 kostar omkring 2200-2500:- här på marknaden.

Av Johan321

Tycker att din väns dator ser ut som en utmärkt uppgradering. Personligen skulle jag vänta med att uppgradera grafikkortet och istället lägga de pengarna på en ny skärm.

Av Johan321
Skrivet av mrqaffe:

Finns ingen standard för sånt men skaffa ett fäste som går att justera eller använd likadana skärmar.

Har redan ett dubbelfäste (iiglo mm200) där armarna tyvärr inte kan justeras i relation till varandra.

Av Johan321
Skrivet av adzer:

Har du ett dubbelfäste redan eller skall du skaffa ett vesa-fäste till? Om det är det senare så kan du ju alltid skaffa en som går att justera i höjd och på så vis få samma höjd på skärmarna oavsett hur deras fästen sitter.

Jag tror som evil penguin ovan att det kan skilja en hel del. Tom inom samma tillverkare.

Det är ett dubbelfäste jag har, iiglo mm200. Idag har jag en Acer XB241YU som sekundärskärm och de stämmer i överkant, underkant skiljer det naturligtvis då de är av olika storlek.

Av Johan321
Skrivet av evil penguin:

Mitt intryck är att det är rena djungeln, skulle inte ens lita på att fästet sitter i samma höjd på olika modeller från samma tillverkare.
Men jag har begränsad erfarenhet själv och är kanske väl pessimistisk i frågan.

Någon sådan adapter kan väl förmodligen lösa det rent praktiskt...?

Det är tyvärr den känslan jag har fått också. Rent visuellt ser de Acer skärmar jag kollat på ut att ha fästet på samma ställe men det är som du säger säkert möjligt att det skiljer även där. Det går säkert att lösa problemet med en adapter, för min del tror jag dock att det blir att avvakta bra pris på motsvarande Acer skärm och hålla tummarna att det stämmer direkt från kartong.

Av Johan321

Standardplacering VESA-fäste

Hej!
Jag tänkte höra om det finns någon typ av standard för var VESA-fästet sitter på skärmar. Jag har sett vissa fall där skärmar av samma storlek från olika tillverkare hamnat i olika höjd då de sitter på samma fäste. Är det så att vissa tillverkare kör på samma placering eller är det rena djungeln? Jag har idag en Acer XB271HU och överväger att komplettera med en AOC men vill inte att de ska hamna i olika höjd, båda skärmarna är 27".

Av Johan321

Jag har ett par Philips Fidelio X2 som jag absolut kan rekommendera att testa, visserligen lite tyngre men stora och mjuka kuddar samt subjektivt lågt tryck över öronen gör dem väldigt bekväma.

Av Johan321
Skrivet av Kent:

Produkt: AOC Q27P2Q QHD 75Hz IPS
Länk: https://www.dustinhome.se/product/5011188226/q27p2q-27-qhd-ip...
Kategori: Skärmar
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5364245
Pris: 2190kr

2560x1440 75Hz IPS-skärm med AMD Freesync
Verkar ej att ha freesync, infon har försvunnit från hemsidan.

Någon som vet om denna har något VESA-fäste? Jag kan inte se någon information om att den skulle ha det men med tanke på att foten är löstagbar känns det inte omöjligt.

Av Johan321

Tänkte att jag slänger ut en sista minuten bump i den här tråden. Erbjudandet ska ta slut någon gång under dagen, vet ej när, så passa på att hämta hem ett riktigt trevligt spel

Av Johan321
Skrivet av MaxErikssonnnnn:

Lustigt att alla säger olika, skulle den kosta 3600 är det ändå ett bra pris

Det är det absolut. Men som student utan egentligt behov av uppgradering var det den skillnaden som gjorde att jag avstod. Som sagt, spännande hur de löser detta.

Av Johan321

Jag var precis också på Elgiganten och pratade med en säljare som upplevdes kunnig. Enligt honom så skulle det gå att säga upp abonnemanget direkt men priset skulle då bli 150kr/mån (3600 kr totalt) då 70 kr var någon rabatt som var kopplad till att man var bunden i 24 månader som jag förstod det. Detta var något som bara de kunde se vilket lät lite märkligt men då jag inte är i behov av någon ny telefon valde jag att avstå då jag inte orkade krångla. Det blir väldigt spännande hur de gör då det verkar finnas väldigt många olika svar på samma fråga.

Av Johan321

Gula Gateron, väldigt trevliga i min mening

Av Johan321
Skrivet av Joi:

Var kan man köpa AM4 monterinskit om man inte säger till Noctua? Jag är i färd med att köpa ny dator, bl.a Ryzen 3900.. Tänkte först köpa nya PWM-fläktar till min NH-D14, men nu med detta pris på en ny 15 så blir det ju typ samma pengar. Plus att jag antagligen kan sälja min gamla för en liten slant?

AM4-kit ingår

Av Johan321

Om du har kvar kvitto så skickar noctua ut det gratis till dig, det funkade alldeles utmärkt när jag gjorde det. Saknar du kvitto kan du alltid testa att ta bild på grejerna istället, kan funka det också.
https://noctua.at/en/nm_i115x_mounting_kit

Av Johan321
Skrivet av Slimhunk:

@Eric Hjalmarsson: Riktigt bra tips, tack för filmen! Jag hade tittat på en sådan processorfläkt så blir nog en sån också på din inrådan

Jag valde det morderkortet då jag förstod det som att det var det billigaste som kunde hantera ram-minnen på 3200 mhz. Har jag missförstått det?

Tack så jättemycket!

Angående kylaren. Noctua NH-D15 är en fantastiskt bra kylare, värt att tänka på dock är att det kan bli problem med höga minnen så som Vengeance Pro RGB.

Av Johan321

Budar 3500 kronor.
Jag kan hämta när som helst i Linköping under morgondagen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan321

Användare: @elixyr
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: 4690K/Z97-A/16GB, P400S och NH-D14

Positivt:
- Trevlig
- Snabb och smidig kommunikation/affär
- Inga konstigheter

Negativt:
Inget alls

Slutbetyg: 5/5

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan321

Det har löst sig Jag var helt övertygad om att jag hade rev2 men tydligen var det rev1 som jag hade.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan321

Problem med QMK

Jag har ganska så stora problem med mitt tangentbord. Tanken var att jag skulle lägga till lite funktionalitet så jag fixade min layout med QMK configurator och flashade ny firmware med QMK toolbox. Problemet var bara att med den nya firmwaren är tangentbordet helt knas. De flesta tangenter funkar inte alls och de få som funkar ger fel tecken. Någon som har någon idé vad man kan göra? Layouten i QMK configurator är inte exakt den jag har men vad jag förstått ska det inte vara avgörande. Jag fixade en egen korrekt layout i Keyboard Layout Editor och försökte importera json filen men det gick inte. Tangentbordet är ett KBD67 V2.

Mvh

Av Johan321
Skrivet av janee:

Är det något speciellt som du är tveksam om när det gäller ny Windows 10 installation?

Det är väl främst om jag kommer behöva ett usb då jag faktiskt inte äger något, men det löser sig imorgon om inte annat.