Inlägg

Inlägg som Johan321 har skrivit i forumet
Av Johan321
Skrivet av HaBBarN:

Yep, tog direkt från KBDFans, så fick en fin tullavgift på 566kr extra

Dock ångar jag mitt val av ISO PCB

Det var just oklarheten kring eventuell tull som gjorde att jag valde Candykeys. Lite synd att då inte kunna beställa någon extra case och den extra väntan men det är väl ett givande och tagande Jag vill verkligen bli av med alla kablar på skrivbordet så för min del blev det Bluetooth ANSI, hoppas batteritiden upplevs som ok med 1900mah batteri.

Av Johan321
Skrivet av HaBBarN:

Durock V2 stabilizers brukar rekommenderas också.

AKKO CS Lavender Purple är taktila brytare, håller på att bygga ett KBDFANS KBD67 Lite R3 med Gateron black ink V2 brytare.

Detta brukar man använda till fjädrar:
https://www.maxgaming.se/sv/lube/switch-lube-105-5g

Gissar att du beställde direkt från kbdfans om du redan fått din bräda? Jag beställde från Candykeys men har inte hört något om leverans ännu. Min förhoppning var att det skulle komma lite tidigare än 20/1 som är ETA då andra leverantörer börjat skicka ut brädor men det var troligtvis naivt.

Av Johan321
Skrivet av maniac:

De lade på tillägg för 'taxes' i kassan. Mest troligt moms enligt One-Stop-Shop (IOSS) som trädde ikraft i Juli i år.

Ok, tack för svar!

Av Johan321
Skrivet av maniac:

I väntan på gruppköpen ska levereras beställde jag tangenter med NP profil och nordisk layout från KBDfans. De kom fint packade
https://i.imgur.com/WJuZtYZ.jpg

Åkte du på tull/moms på din beställning från kbdfans? När jag beställde från dem sist skickade de via UK men jag kan tänka mig att det kanske har förändrats?

Av Johan321

Nu funkar det! Jag vet inte exakt vad det var men det var något med adblockern/att jag bara tillåtit nödvändiga cookies. Tack för hjälpen

Av Johan321
Skrivet av Bernd_P1:

testat olika webbläsare?

Yes! Olika webbläsare, olika enheter med olika opperativsystem och från olika nätverk (wifi/mobil data).

Av Johan321
Skrivet av izzie:

Är det guerilla marketing detta för att driva trafik?

Funkar bra för mig. Har du adblocker eller något?

Haha Tack för att du kikade. Yes, jag har adblocker. Det löste dock tyvärr inte problemet att inaktivera den på sidan.

Av Johan321

Tekniskt problem netonnet.se (Löst)

Är det någon mer än jag som har problem med Netonnets hemsida? Jag kan varken lägga varor i varukorgen eller logga in, utöver detta verkar sidan lite allmänt "trasig". Jag har testat med olika webbläsare, operativsystem och från olika nätverk men problemet kvarstår. Jag tror att jag har nekat alla cookies utöver de "nödvändiga" men det ska ju räcka för att sidan ska fungera tänker jag. Problemet var detsamma igår. Ber om ursäkt om jag placerat tråden fel men jag kände att det inte fanns något helt passande underforum för denna fråga.

Av Johan321
Skrivet av Kommenterande 2:

Är det alltså så att DHL har levererat paketet och att du fick en räkning på moms från DHL i efterskott? I så fall finns det kanske en till lösning. Du kanske kan bestrida fakturan från DHL med hänvisning till att avsändaren uppgav att moms skulle inbetalas via IOSS-systemet och att DHL inte sagt något annat till dig innan du fick paketet och att DHL:s krav på dig därför är ogiltigt, så får DHL och avsändaren lösa det sinsemellan. Tror du att det är tillåtet att göra så?

Precis! DHL har agerat helt korrekt utifrån den information de fått. Det hade säkert varit möjligt att försöka bestrida fakturan men det är inget jag orkar lägga energi på då jag upplever att jag redan blivit gott kompenserad.

Av Johan321
Skrivet av Kommenterande 2:

Är det så att säljaren skrivit dit IOSS-numret för hand? I så fall såg nog inte DHL det, för DHL går nog på vad som finns lagrat elektroniskt i datasystemet. Om IOSS-numret lagts in elektroniskt låter det som att du borde klaga på DHL, annars på Etsy/säljaren. Så här i början kanske en del inte känner till att man ska ange IOSS-numret och då blir det felaktigt så att momsen får betalas två gånger.

IOSS-numret var handskrivet på följesedeln från Etsy som satt under fraktsedeln. Jag kontaktade Etsy igen och de kunde inte betala tillbaks några pengar men jag blev generöst kompenserad med presentkort så för mig är saken avslutad. Det verkar uppenbarligen ha varit en miss från säljaren men skönt att det löste sig på ett ok sätt tillslut.

Av Johan321
Skrivet av pravus:

Troligen är DHL importer of record och ansvarig för importmomsen. Etsy skulle ha varit ansvarig för att betala in momsen. Baserat på svaren har inte Etsy gett DHL rätt instruktioner.

Det är nog svårt att korrigera mot Tullverket i efterhand om importen hanterats felaktigt men riktigt dåligt av Etsy att inte ta ansvar eftersom de sålt en vara och även ansvarat för transport och import genom extern part. Förutsatt att du får betala momsen två ggr.

Min gissning är att säljaren på grund av nya rutiner missat att dela Etsys IOSS nummer till DHL som då tagit ut moms som vanligt. Den första jag pratade med på Etsy menade att jag skulle få motsvarande belopp tillbaka om jag kunde visa kvitto från DHL men nu när jag kontaktat deras kundtjänst igen säger de att allt gått rätt till och att jag inte betalat moms utan "sales tax". Det kan vara ett missförstånd från min sida men min tolkning är att jag nu får betala momsen två gånger.

EDIT: Jag har nu kikat på paketet och IOSS numret stod på en lapp under fraktsedeln....

Av Johan321
Skrivet av xSean145:

Det är ju uppenbart att alla parter inte har orkat bry sig om att ställa om sina system i tid för ändringen.
Jag skulle inte betalat extra i allafall om det inte är något jag behöver akut. Skulle låta försändelsen gå tillbaka.

Så din tolkning är att momsen läggs på vid två separata tillfällen? Dels vid köp och dels vid tull?

Av Johan321
Skrivet av m4gnify:

Beställde du alltså 1:a juli eller senare?

Precis, tror jag beställde 7 juli.

Av Johan321

Fråga kring moms vid import

Hej!
Jag beställde nyligen en klocklåda av en säljare utanför EU på plattformen Etsy. EU uppdaterade sitt regelverk kring import 1 juli där min tolkning var att säljare/plattformar som registrerar sig kan ta ut momsen vid försäljningstillfället. Så här står det på deras hemsida: "Last month we announced that starting July 1, Etsy will collect import VAT on physical goods under €150 that are shipped to the EU from an outside country." // "This new VAT will be shown to EU buyers as part of the listing price if the item is under €150.
We’ll automatically collect this VAT from the buyer at the time of purchase, then send it to local tax authorities, so you don’t have to worry about handling it yourself.".
https://www.etsy.com/se-en/seller-handbook/article/updated-ju...
På produktsidan står det "VAT included (where applicable)" vilket jag tolkar som att momsen läggs på priset med hänvisning till deras hjälptext. Priset på varan ändrades också mellan 30 juni och 1 juli med omkring 25%. Nu till problemet, det pris jag har fått från DHL inkluderar moms utöver den hanteringsavgift som givetvis ska betalas. Min tanke är alltså att jag får betala momsen två gånger. Är det någon kunnig som kan svara på om det är en missuppfattning från min sida eller om det blivit fel någonstans? Jag har varit i kontakt med både DHL och Etsy. DHL kan inte säga mer än att baserat på den information de fått så ska jag betala moms. Etsy vidhåller att allt gått rätt till och om jag fått betala något utöver det jag betalat dem så står det utanför deras ansvar.

Av Johan321
Skrivet av Neon:

Vad använder ni när ni bakar ut pizzorna? Det sägs att man ska använda Semolina för att inte bränna mjöket och få en något krispigare yta. Vad jag förstår så är Semolina halvmald mjöl ex av Durum. Videon oven använder man just durum mjöl men det framgår inte om det är en semolina version eller om all durum räknas som semolina? Annars finne det en del som använder mannagryn.

Jag har testat att baka ut med vanligt mjöl, mannagryn och rismjöl. Enligt mig så är rismjölet den klara vinnaren av dessa då det upplevs som betydligt "lättare" än det vanliga mjölet. Mannagrynet var absolut sämst då jag upplevde att det gav en söt smak till pizzan.

Av Johan321

Av rent intresse, vad är det med XB323UGP som motiverar ett betydligt högre pris än andra QHD IPS 144Hz? Är det HDR600?

Edit: Missade att den var 32"..........

Av Johan321

"När klockan slår måndag blir det heta erbjudanden från SweClockers samarbetspartner."

Det här betydde inget speciellt eller?

Av Johan321
Skrivet av elisson:

Hej, Det går utmärkt, hur kan man skriva meddelande tillvarande ?
Första gången jag postar här, brukar mest läsa

MVH
Stefan

Om du går in på personen i frågas profil så har du en brev-ikon höger om namnet, där skickar du privata meddelanden.

Av Johan321

Användare: @Ompax
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Acer XB241YU

Positivt:
- Mycket trevlig
- Snabb och smidig kommunikation
- Inga konstigheter

Negativt:
Ingenting

Slutbetyg: 5/5

Av Johan321

Såld!