Inlägg

Inlägg som Xylion har skrivit i forumet
Av Xylion

Kommentarer till "Blå Trä/Plexi HTPC "Mitt första bygge""

Trevligt att du hittade hit, hoppas du tycker mitt projekt är intressant och jag välkommnar alla kommentarer som har något innehåll
/X

Blå Trä/Plexi HTPC "Mitt första bygge"

Av Xylion

Mått på CCFL 12"

Tjenare

Håller på att skissa på en lite HTPC just nu, skulle behöva måtten på ett normalt CCFL rör 12" (30cm) t.ex "http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=314325"

Längden har jag redan, det jag behöver veta är hur breda och höga de är

Tackar på förhand
/X

Av Xylion

Tycket att tangentbordet o musen ska få sig en om gång av Spray burken också =). Jag har ju sett hur folk har gjort med biltema färg på tangentbordet men jag har bara gjort det på musen med utmärkt resultat.

Bara att skruva av "huvan" på musen som satt med två bult sedan Spray o Lacka =). Snyggt som attan har nämligen en Silver metallic standard mus för tillfället.

Härligt bygge i allmänhet, skönt att se att man inte behöver lägga ner 3000h för att modda datorn till ett bra resultat.

/X

Av Xylion

Fasen va nice!!!
Väntar ivrigt på att få se det slutgiltliga resultatet.
Lycka till!

/X

Av Xylion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flamso
Piratpartiet är långt ifrån intressant då de bara behandlar ett problem. Att ställa upp i riksdagsvalet är så fruktansvärt mycket mer än bara ett problem. De som tycker att det är vettigt att rösta på PP gör det, ni som tycker det finns andra problem som arbetslöshet, invandrarpolitik etc. tänk om.

PiratPartiet kommer inte att beröra sådana frågor utan deras mål är att väcka de slummrande politikerna så att de förstår att de inte kan blunda förbi det problem som uppstått.

De frågorna du tar upp är ju mycket omdebatterade i riksdagen, detta problem är ju gömt lite bakom någonstans vilket är på tok fel med tanke på att över 100000 svenskar nu utför olagliga handlingar varje dag.

/X

Av Xylion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hamman
Det visar de iaf inte utåt, då man möts av en splash-screen med texten "Piratpartiet: Avskaffa upphovsrätten. På riktigt." i stora bokstäver då man går in på www.piratpartiet.se

Det är svårt att hålla en diskussion med någon som inte är läskunnig...
Läs mitt inlägg igen så kanske det klarnar lite.
Skrev att det pågick disskussioner på partiets forum, sa ingenting om vad som stod på partiets framsida.

Men jag antar att du är en sådan som bara läser löpsedlarna till tidningarna så den här disskussionen är ju totalt onödig eftersom jag inte gav mitt inlägg någon ämnesrubrik.

/X

Av Xylion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Juggler
Håller med Hamman, riktigt låg nivå här. Milos upprepade uppmaningar om att bomba är ju patetiska.

Har ni satt er in i frågan? Det har kommit en SOU där utredarna föreslår att polis&åklagare ska kunna inhämta abbonemangsuppgifter i undersökningar om alla brott. I dag behövs fängelse i straffskalan och anledning att tro att det i det specifika fallet blir mer än böter.

Remissinstanserna har gett sin syn på saken, det är inte konstigt att vissa vill utvidga sina rättigheter. Det är långt ifrån ett lagförslag.

Enligt mig så spelar det nog ingen roll i frågan om att rösta på ett ev. Piratparti för jag hoppas verkligen inte att de uttalanden om att uttalanden som att "Bomba" och "skjuta" m.m kommer från någon som är över 18år.

/X

Av Xylion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hamman
Seriöst, piratdiskutionerna här på SweC tillhör det mest patetiska som finns att se. En massa neandertalartipps på hur man ska komma undan med att leecha de senaste menlösa hollywoodfilmerna blandat med en massa "Ponten ska dö ffs omg!1!1!!!!!oneone.
Ja, förslaget är jävligt dumt. Ja, APB är hycklare. Ja, kassettavgifter är enormt vidriga. Detta gör dock inte en röst på Piratpartiet vettig. Piratpartiet och piratbyrån är idioter som gör mycket mer skada än nytta. Ett avskaffande av upphovsrätten är varken realistiskt eller önskvärt. Tror ni verkligen att ni skulle få se fantastiskt mäktiga filmer som Sagan om Ringen eller Star Wars om New Line och LucasFilms inte kunde tjäna pengar på det? Tror ni verkligen att någon skulle göra sig besväret att spela in, mastra och distribuera musik bara för att vara snälla? Tror ni verkligen att lika många människor skulle dedikera flera år av sitt liv åt att skriva böcker om det inte fanns någonsomhelst ekonomisk kompensation med i bilden?
Jag önskar att en organisation fanns som opponerade sig emot de lagar jag nämnde ovan, och som satte press på filmbolagen genom att kritisera kopieringsskydd, DRM och bolagens egna försök att få leka poliser, men som var för upphovsrätten. Idag har vi en situation där de två kämpande sidorna utgörs av å ena sidan bolagen, som helst ser att vi betalar varje gång vi ens tänker på den kultur de har rättigheterna till, och å andra sidan flummarna hos piratbyrån/partiet, som vägrar inse att musiker, skådespelare och författare också måste äta.

Du låter ju som en infiltratör just nu, har du läst på Piratpartiets hemsida?!?

Kan upplysa dig om att det inte alls är stadgat att de ska avskaffa upphovsrätten helt utan det pågår diskussioner inom partiet så som jag förstått av deras information på forumet.

Dessutom kommer enligt mig partiet inte få så många röster att de kommer att få igenom sina förslag i riksdagen. Dock kommer de kunne röra till o visa att det finns en betydande del av Svenska folket som tycker att det är dåligt med den "nya" lagen bl.a.

Hade vi haft en folkomröstning när det gällde fildelningslagen hade den inte gått igenom vad jag förstått, så varför kan riksdagen bestluta något så enormt Galet.

Min röst ligger på Piratpartiet endast för att de verkligen vill visa vart skåpet ska stå.
Härligt med folk som tar initiativ, för vem vill leva i ett "Bigbrother" samhälle?
/X

Av Xylion

Angående grafikkort, jag kör med ett Point of View Geforce 7800gt vilket går underbart bra, klocka det med den inbyggda funktionen i drivrutinerna.

/X

Av Xylion

Ja, en del, vad är det du vill veta? Läs FAQen som Crik hänvisade till, där kommer du lära dig mycket.
/X

Av Xylion

25grader, jösses, då skulle jag smälta
Försöker hålla mig runt 19grader, annars får man ju springa runt naken hela tiden vilket inte alltid är så uppskattat av grannarna.
/X

Av Xylion

Angående grafik, vad är det för skillnad på att höja FQ (100mhz) i Bios till PSIe portarna och att höja FQ på minne och Gpu i Windowsmiljö?
Använder ett A8N och ett Geforce 7800gt

Vilket bidrar till att GPUn blir varmast? Och vilket är "säkrast" att göra en OC med?
/X

Av Xylion

alt. CHA1 CHA2 beroende på vad du har för modekort

Jag antar att det är en Chassi fläkt du pratar om?
I så fall håller jag med Strike att sätta den bak o blåsa ut. Ska du ha en extra ska du ha en fram som blåser blåser innåt.

Mät positionen där du kan placera fläkten, finns som standard två modeller 80mm och 120mm dvs 8cm bred/hög och 12cm bred/hög.

Kolla sedan på www.komplett.se www.dustinhome.com www.datorbutiken.com
Här hittar du säkert massor av fläktar att välja o vraka mellan.

Och sist men inte minst, använd SÖK funktionen på forumet, finns massor innan dig som undrat om liknande saker.
Lycka till!
/X

Av Xylion

Ne sålänge du låser IDE på 33mhz o inte låter de gå på FSB sedan om du har SATA diskar så ska Systemdisken sitta på antingen port 3 eller 4 som är låsta från början beroende på vad du har för Mobo iof.

Själv har jag faktiskt också KAB2E 0547 och lyckas med nöd o näppe få upp den till 2850 max. Så det kan vara att våran steppning inte är den allra bästa.

Lycka till!
/X

Av Xylion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Eilert
Det är A64 det. Trådskaparen har en P4.

Ojdå tänkte inte på det, är så van att de flesta kör med AMD

Av Xylion

Asså du har ju fått till en bra OC

Dock är inte prollen Multippel låst Neråt, iaf inte min vilket gör att du i teorin skulle kunna köra 400*10
/X

Av Xylion

Hur ofta har man en Silverpenna hemma då?!? (med riktigt silver?) :D:D:D

Tänkte som ett alternativ om AS5 tuben tagit slut...
/X

Tack för kemilektionen btw

Av Xylion

Grattis!
Ser ut som en helt okej OC från min sida =).
Har du kollat hur många % du tjänat i 3D mark?

Jag skulle testa o dra ner Multippeln lite o höja FSB om du vill kräma ut lite extra poäng i 3dmark. Just nu har du ju fått riktigt bra divider på minnena iaf

/X

Av Xylion

Ärligt talat har han inte testat ska jag garranterat testa =P Har nån gammal prolle som kan få utgöra ett sådant experiment.

EDIT: Någon som har testat o måla ett Tjockt lager med blyerts för att täcka alla små ojämnheter i prollen? Måste ju fungera?!?

/X

Av Xylion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hock
gör såhär istället, funkar bättre:
du häller upp en skål med aceton blandat med barnolja, lägger i processorn och låter den ligga där i c:a 10 min, då blir den helt ren!

Fy faaan va elakt Hock
Tänkt om han hade gjort det, du måste ha en riktigt elak djävul på höger axel eller så är du lite uttråkad en måndag som denna

/X