Inlägg

Inlägg som drwlz har skrivit i forumet
Av drwlz
Skrivet av Sweckid:

Jag är nybörjare och undrar om någon kan tipsa om
Något vettigt kit ?

Är sugen på att åka ut nån gång ibland och kasta, lokala sjöar i Halland.

Som sagt nybörjare och vet inte alls vad man ska satsa på...

Några fina "budget"-rullar enligt mig är Okuma Ceymar eller Daiwa Ninja. En kompis var även nöjd med sin Shimano Nexave. Storlek 2500 är lagom.

Vad gäller spö så är det väldigt svårt att säga något specifikt, men du borde nog hålla dig runt viktklassen 10-30g för lite "allround"-fiske. Om du ska rikta in dig på gädda så är det dock lite i underkant

Spön är väldigt subjektivt och personligt, så det är trial and error som gäller. Jag gillar dock Team Dragon-spön. Lite svåra att få tag i bara (har köpt mina från polska sidor). Har ungefär 10 andra som jag har känt på i olika prisklasser (500 kr upp till 2000 kr) och jag vill inte påstå att dyrare alltid är bättre.

Kan du känna och klämma i en butik så gör det, annars är det bara att leta upp nåt på nätet och fråga här om inte annat!

Edit: Glömde linan! Plocka en 0.08-0.13 mm flätad lina. Det kan variera lite i tjocklek beroende på tillverkade osv (alla 0.10 är t.ex inte lika tunna/tjocka). Jag brukar köra 0.10 mm. Vill du "säkra upp" lite så gå upp något snäpp i tjocklek. Spiderwire är ju rätt poppis t.ex.

Av drwlz
Skrivet av filip89s:

Någon mer som dött fast man haft odödlighets elexiret eller sorcs passiva flame shield? Jag har blivit dödad på en smäll 3 gånger fast jag haft någon form av undvik död mekanik…

Är du säkert på att dom inte hade triggats redan? Man kan säkert ha ett jäkla oflyt ibland

Av drwlz
Skrivet av Ninotramp:

Hur ser jag vilka aktiva buffar som visas över mina skills med en kontroll? Med mus kan jag tänka mig att det bara är att hålla över dom.

Du får öppna dina detaljerade stats (öppna karaktärsrutan, klicka på "material & stats") och kika längst upp under "Active effects". Lite bökigt

Av drwlz
Skrivet av Adnerhill:

bara o kämpa vidare då antar jag..! :'D hur levlar man snabbast mellan 45 till 65? dungeons?

Levlade med WW och tyckte att det fungerade helt okej, lite drygt på bossar eller andra tuffare single targets dock (CotA hjälper en hel del).

Bra guide med mycket info:
https://maxroll.gg/d4/build-guides/whirlwind-barbarian-leveli...

Kan du plöja mobs som är 3 levels högre än dig utan att tappa för mycket tid så är det optimalt. Skulle säga att det är så man levlar effektivast till 100. Har inte sett någon som "power-levlar" göra någonting annat i alla fall.

Nightmare dungeons (Tier 1) tror jag håller mobs som är level 54, så du hoppar in som tidigast level 51.

Sen är det ju kul att bryta av lite och köra nån world boss, legion raid eller annat ibland. Samla renown i alla zoner om du inte gjort det. Får du en Tree of Whispers-dungeon som du dessutom inte redan kört så slår man ju två flugor i en smäll på såna t.ex (då menar jag en dungeon du inte har kört för att få en aspect).

Av drwlz
Skrivet av Tizzue:

Hej en fråga, jag brukar just nu fiska ifrån båt och ibland flytring (äger ej båten) och börjat fundera på att skaffa ett ekolod för att hjälpa till att se hur allt ser ut på botten. Finns det någon enkel lösning med ett lod som är lätt att byta mellan de olika "båtarna" som jag använder mig av?

Misstänker att man får trixa lite för att få till ett ekolod på en flytring, men jag använder ett Garmin Striker 4 "portabelt kit" med sugkopp när jag inte vill bära med för mycket grejer eller behöver vara lite smidigare. Kanon för ismete/pimpelfiske också om man pysslar med sånt.

https://res.garmin.com/en/products/010-01550-10/g/cf-lg.jpg

För några säsonger sedan så införskaffade jag mig ett Lowrance Elite Ti7 som jag kör på ett portabelt givarfäste (https://www.kayakstore.se/products/patriot-multifix-givarhall...). Inte riktigt lika smidigt som min Garmin, men ganska mycket "bättre" ekolod.

Vet inte vad du menar med att "se botten", men med ett enklare 2D-lod så ser du ju konturer och det räcker gott till en början. Menar du dock något i den här stilen så får man uppgradera sig till ekolod med "side image" (heter olika beroende på tillverkare).

https://www.the-fishfinders.com/wp-content/uploads/2020/08/Lowra...

Av drwlz

Lång video, men tycker att Kripp summerar betan väldigt bra.
https://www.youtube.com/watch?v=4-l91GoAjkM

Av drwlz

Körde igenom Grim Fandango för ett tag sen och blev inte besviken

Av drwlz

En USB-hubb med typ 4 portar och en stor musmatta (90x40 cm ungefär) är nog det enda jag har i skottgluggen just nu.

Av drwlz

DDoS, vad orginellt. Riktiga elithackers

Av drwlz

Mitt VA88M låter väldigt trevligt iaf. Är riktigt nöjd (fick tag i det billigt vid utförsäljning, typ 700-800 kr).

Vet iofs inte hur högljutt det har varit / är på andra exemplar. Kanske är bra om man kan jämföra med något först

Av drwlz

Byt till en 5800X3D som någon annan tipsade om. Det är inget skämt. Spelar du mycket Tarkov så är det värt det.

Gick från en 3600 till just den CPU:n och fick helt plötsligt 120-140 FPS från att ha tragglat runt med typ 60-80 (inte testat på någon liten karta som labs). Körs med 3060Ti.

Hade stabilare FPS än min polare som satt på en 5600X och ett 3080.

Av drwlz
Skrivet av 925a:

Tycker det är rätt lustigt att "det är poppis" med möss som inte väger nått idag när det för inte "allt för länge sen" fanns vikter man kunde sätta in för att få dem tyngre. Musen jag haft sen början av 2000 är en MS Intellimouse Optical 1.1 och va (säkert) en av de lättaste mössen på marknaden när den kom ut och är isärklass den skönaste musen som gjorts (kommer från en person som sitter 99.7% med penna). Sitter folk med möss med vikter idag eller har den tiden passerat?

Skulle nog säga att vikten på musen är väldigt subjektivt. Om det fanns en mus som vägde 10 gram så är jag tveksam till att så många skulle kasta sig över den.

Personligen tycker jag att 60-70g känns lagom, vet inte om jag skulle vilja gå ner mer i vikt, men vore kul att testa något runt 40-50g bara för att

Av drwlz

Brukar köra en slimmad plånbok från Bellroy där jag har mina 4-6 kort. Sen har jag mobilen i vänster ficka och nycklar i högra.

Av drwlz
Skrivet av lime3003:

Vill bara säga att du kan få ytterligare 4 % genom att använda refunder.
https://www.refunder.se/butiker/elgiganten-presentkort-6506

Ah, nice

Av drwlz
Skrivet av Kberg:

Produkt: Google Pixel 7
Länk: https://www.elgiganten.se/product/mobiler-tablets-smartklocko...
Kategori: Mobiltelefoner
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=7157774
Pris: 4790kr (Med inbyte)

2500kr extra i inbyte om du lämnar in en gammal telefon. Lämnade in min gamla Iphone 6 och fick 110+2500kr i inbyte och betalade 4680kr för telefonen.

Det här var ju rätt schysst ändå. Kan plocka ut en för 3218:- om jag byter in min Xiaomi 11T pro (som jag ändå är rätt missnöjd med).

Av drwlz
Skrivet av SirAlex18:

Kanske någon annan har frågat samma fråga som mig.

Om jag har en switch som jag tycker är lite för lätt när jag trycker ner min tangent, skulle det hjälpa att byta "springs" på mina switchar för att göra den lite anning tyngre? Kommer det att resulterar att nedtryckning blir lite tyngre?

Alex

Ja, det är ju ett alternativ

Av drwlz

Ogillar att vi behöver komma in "bara för att" i princip. Kan sitta 3-4 dagar på kontoret utan att någon pratar med mig. Då känns det jävligt onödigt.

Av drwlz

Det brukar ju framkomma hur man får använda API:erna. Anrop / minut, kostnad osv (om det finns sådana regler). Eller om det krävs en ansökan t.ex.

Trafiklab som exempel:
https://www.trafiklab.se/sv/docs/using-trafiklab/

Av drwlz

Jag prenumererar på Programming Digest (kommer ett mail då och då med lite random artiklar). Såg att dom även har C# Digest samt React Digest.

Det jag gillar med det är att man får väldigt blandade förslag, men också att man blir slussad till olika sidor/bloggar som i sin tur kan vara trevliga att läsa runt på.

Av drwlz
Skrivet av Recall:

Kolla inleed.se Billigt och bra.

Har kört det i ett par år utan konstigheter. Trevlig support också. +1 på den.