Inlägg

Inlägg som MexxII har skrivit i forumet
Av MexxII

Sett att några har skaffat sig HD6XX från Massdrop. Vad blev extrakostnaden? Är smått sugen på att beställa hem både Sennheiser HD58X samt AKG K7XX beroende på vad kostnaden blir i slutändan.

Av MexxII

Efter att ha använt mina Fidelio X2 i över ett år så är jag sugen på att testa något nytt. Har varit supernöjd med dessa men suget att testa något annat har vuxit fram över tiden helt enkelt och uppskattningen försvinner väl med tiden..

De lurarna jag fått upp ögonen på är Beyerdynamic DT 770/880/990, dessa verkar vara rätt poppis och ser både bekväma och snygga ut. Likaså skulle jag vilja testa någon av Sennheisers HD600/650 eller däromkring. Då fick jag syn att massdrop har "rea/kampanj" på HD58X för endast 150$. Vad kan man förvänta sig i skillnaden på dessa jämfört då med nuvarande X2?

Edit: Även ett par Sennheiser Momentum 2 skulle vara kul att testa då dessa känns passande både för pendlande och hemmabruk

Av MexxII

En av få gånger då jag inte lyssnar på musik är när jag kör competitive i CS:GO då det är förbannat jäkla tråkigt att dö och tvingas se på när dom andra spelar. Detsamma gäller väl för COD, så fort det kommer en respawn timer så körs det utan musik. Rocket League är givet med musik, men bara till den nivån att man fortfarande hör var dom andra bilarna befinner sig. Hände väl att jag muteade Shadow of War för att lyssna på lite skön musik istället

Av MexxII
Skrivet av SFGD:

Någon update ifall Inet kommer ta in den nu när den funnits ett tag på marknaden? Jag Är väldigt intresserad av den.

Nu är det ju inte riktigt detta du söker men en kompis till mig beställde Vue från highflow.nl några dagar in på nya året, han har ännu inte fått det och slutet på februari är det senaste preliminära datumet han fått höra Lika bra tillgänglighet som dagens gpu:er... :/

Av MexxII

@Maxens Vad heter vattenblocket mer exakt? Finns alla tillhörande skruvar? Är det ett sådant här block ?

Av MexxII

Nu vet jag inte varifrån ni köpt era chassin men på inet.se så tycker jag att det framgår rätt klart att det endast är 3st 140mm Silent Wings 3 som kan monteras i fronten och ingen annan modell. Men kanske det är det ni testat?

https://www.inet.se/produkt/6902568/be-quiet-dark-base-700-sv...

Av MexxII

Är inte så insatt i Samsung, men brukar inte dom ha 2 varianter beroende på vilken marknad? En som skeppas med Exynos och den andra med Snapdragon?

Av MexxII

Kul att se att det går fortsatt bra med Switch!
Anledning att skaffa Switch:
Jag ser dock bara en anledning till Switch och det är för Nintendos exklusiva titlar. Zelda, Super Mario och typ Pokemon? Zelda hade säkert varit kul att spela igenom en gång, men det är ett spel det... För mig känns som att Switch är ämnad mest åt barn/tonåringar med tanke på spelen.

Att konsolen är portabel kan väl trevligt för främst yngre som är på resande fot? Dock så har väl Nintendo 10st(?) varianter av DS som täcker detta redan.

Gillar att man kan spela 2spelare utan att köpa till en extra kontroller från början. Funkar kanon för kortare stunder

Nintendo är "mestarna" av remakes i min mening Då det känns som att det är remakes hela tiden på tapeten av Zeldas/Pokemon/Super Mario.

För egen del så räcker det med att spela Mario Cart någon enstaka gång med gänget.

Av MexxII
Skrivet av KalBumling:

@perost:
1. Intel anger inte längre specifikt vad deras processorer klarar i 2-6 core turbo.
2. Intel skickar ut coffelake till reviewers som testar processorerna på z370 entusiast kort utan TDP limit samt använder bra kylning.
3. Sen när OEMs sätter Intels TDP som en riktig gräns i sina datorer så presterar processorerna 5-15% sämre.

1. Tycker det är rätt dåligt att Intel inte specificerar det, men brukar gå att hitta ändå på en och en annan sida.
2. Intel skickar alltså ut både CPU och moderkort? Alltid trott att det varit Intel som stått för sitt och moderkortstillverkare stått för moderkorten. Ofta handlar det väl om också att det är engineering samples som reviewers får dessutom så ansvaret ligger väl snarare hos reviewerserna? Som entusiast är jag intresserad utav hur bra det nya överklockas, men det är svårt att veta om reviewersen fått handpicked CPUs eller ej.
3. "Sen när OEMs sätter Intels TDP som en riktig gräns i sina datorer så presterar processorerna 5-15% sämre."
OEMs "fel"

Av MexxII

För att inte kompromissa mellan fps och grafik. Gick från ett GTX980 -> GTX1080, stundtals varit sugen på att nypa ett 1080ti, men inte tyckt att det varit värt det. Då jag värderar att priset är för högt för vad jag får ut i prestanda när jag tar det klivet. GTX1080 duger rätt bra för 1080p, mer vet jag inte

Kör då i 1080p@144hz

Av MexxII
Skrivet av Tiamat:

ändå lite underligt att de inte länkade till Inet:s

Här kan du för första gången få en knivskarp bild med den utmärkta IPS-panelen, hög uppdateringsfrekvens på 144hz och en 4K-upplösning (3840x2160). Inte nog med det så är Predator X27 är dessutom utrustad med NVIDIA G-Sync, så att du inte behöver oroa dig för tearing, samt att skärmen har stöd för 99% Adobe RGB-, 100% sRBG- och 95% DCI-P3-färgspektrat.

I spec. står det att det är ips på Inet. Vi får se om det stämmer.

PG279Q står det också IPS på, men det är ju egentligen AHVA-panel på. Likaså på Acers motsvarighet. Inet skiljer alltså inte på IPS och AHVA

Av MexxII

Mycket intressant skärm. Det här med skygglappar på skärmarna måste vara bland det fulaste på evigheter... Aja, kul att se att det går framåt

Sjukt dyr skärm när jag kan köpa en annan skärm för 900kr )))

Varför klagar alla på att den är dyr? Senast jag kollade så är den den billigaste för sin spec, eller är det jag som missat något?

Av MexxII

@Delerium: kan nog mycket väl vara tack vare det bytta batteriet, får man fråga vad det kostade? Eller du kanske bytte det själv

Har en iPhone 7 och har haft det sen release. Tycker inte den är särskilt snabb, men inte heller slö ännu. Det är batteriet som är största nackdelen. Releasen av iOS 11 var bedrövlig fram till 11.1 eller något sånt. Hade stora problem med det, likaså andra inom kompiskretsen med äldre/andra iphones.

Senast häromdagen tvärdog den helt plötsligt utan förvarning när jag var på promenad med hunden.

Av MexxII

@obbeluff: ingen aning, har dålig hur mycket space som finns i chassit, så vågar inte riktigt svara på det Res/Pump-combo är väl att önskas då det blir en mindre dragning med slang och tar något mindre utrymme. Bay res combo låter annars oerhört smidigt

Av MexxII

Det låter klokt, eller kanske en 140mm

Av MexxII

Finns flera punkter som jag inte gillar med iPhone X.
- Flärpen
- Avsaknaden av touchID. Ser inte fördelen med faceID framför touchID? Om man tvingas välja tar jag touchID alla dagar i veckan.
- Priset? Den ryktas kosta $360-ish att tillverka, men ser inte hur det rättfärdigar priset på $999. Kommer den kännas sig rapp i 1år sen blir den lika kass som övriga?

För mig är kameran rätt så ointressant. Och detta med att det är glas på fram och baksida, är nästan så man känner igen det... just ja, det var det ju på iPhone 4/S. Så frågan är då varför Apple övergav det då för att nu använda det igen?

iPhone 8/+ känns ganska tråkiga, där iPhone X säkert är en bidragande faktor. Eller om det är för att det i stort sett är samma design.

Har stora förhoppningar för nästa generation

Av MexxII

@obbeluff Hellre för mycket radiatoryta än för lite, så om det får plats med båda 240 och 180 så kör på det

Tyvärr är det så att då 980Ti, eller för den delen 780, är gamla generationer så kan vattenblock vara svårt att hitta. Nu råkar det vara så att det ligger ute på marknaden här på SweC för 980Ti.
https://www.sweclockers.com/marknad/149832-2st-ek-fc-vattenbl...

Av MexxII

@Bernd_P1: ja, då får man kolla vad alla ÅF har gemensamt, AMD. Om AMD kan ju ta vilket pris som de känner för? Det kan däremot inte Tillverkarna, Distributörerna eller ÅF.

Apple som tidigare nämnts här i tråden har ett lysande exempel på detta: iPhone X kostar $999 hos Apple. Medan kostnaden att tillverka den sägs ligga runt $357.

Vega säljs trots de hutlösa priser som är på dessa, varför skulle inte AMD passa på att gå med större vinstmarginal?

Av MexxII

AMD->Tillverkare->Distributör->ÅF

Jag tänker mig att alla vill ha sin del av kakan och tyvärr så blir det ÅF som står för kostnaden av hela kalaset. AMD gav väl ut från första början ett dåligt estimerat MSRP som inte alls har hållit. Yielden var väl inte lika hög som AMD hoppats på. AMD höjer då priset för att täcka sina marginaler, sen är det tillverkarnas tur att ta en del av kakan och lägger på ytterligare kostnader. När ÅF sen ska sälja korten så har priset redan trissats upp, men ÅF måste likaså få ut sin del av det hela också.

Av MexxII

Den ena skärmen du länkat till är 1080p, medan den andre, den dyrare, är 1440p.