Inlägg

Inlägg som H_A_N_72 har skrivit i forumet
Av H_A_N_72

ordlig.se nr 567, 2/6

⬜⬜🟨⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Av H_A_N_72

Min 280 A-RGB var så klart drabbad, f*ck

Av H_A_N_72

Poäng: 7182
Operativsystem: Win11
Grafikgränsnitt: DX12
Grafikkort: 3080 Ti
Processor: 12700K

Poäng: 6828
Operativsystem: Win11
Grafikgränsnitt: Vulkan
Grafikkort: 3080 Ti
Processor: 12700K

Av H_A_N_72

Lätt!

Av H_A_N_72

Powe 100%!

Av H_A_N_72

Jag som gått från att tycka att vanlig cola blivit mindre god, cola light är äcklig och den gamla cola zero var godast, gillade inte den nya cola zero smaken.. men är väl en vanesak, kommer säkert dricka alldeles för mycket av den nya också, en halvliter om dagen..

Av H_A_N_72

Fastighetsskatt 2065kr för en tom tomt, känns helt sjukt att man ska betala skatt för det, men pengarna ska ju in till statskassan på nåt sätt.. 1397kr för public service känns också helt sjukt, vi borde dra ner PS till en fjärdedel eller så.

3886kr restskatt.

Av H_A_N_72

Jag fick också 0. :/

Av H_A_N_72

Jag var ute en sväng på lunchen här i Västerås, härligt med soligt väder och blå himmel, det var länge sen.. Ett ettrigt surrande av 2 flygplan som flög väldigt nära varandra störde lite, tittade upp och såg..

https://i.ibb.co/gZh9D1f/20201120-124632.jpg

Av H_A_N_72
Skrivet av Söderbäck:

Jag skulle nog snarare säga att lösningen ligger i den delen du säger är problemet.

Såhär då. Att nvidia har installerade spel är i sig inte ett problem för spelutgivarna. Häri finns inte en problembild beskriven riktigt. Jag tror snarare att problemet ser ut som jag skrivit om i början av tråden:
#18444120

Hur ska spelutvecklarna tackla problemet då?
Spetsen som kan riktas mot nvidia för att återta kontrollen är väl just det att mjukvaran är installerad på nvidias datorer Det är en rimlig angreppspunkt rent juridiskt. Det är den svaga länken för nvidia. Så att det är nvidia som installerat deras spel är väl tvärt om spelutgivarnas räddning. Tänker jag ;).

Hade spelaren själv installerat på distans så hade samma problembild som jag beskrev från början funnits kvar, men spelutgivarna hade rent juridiskt kanske fått det lite lurigare att hindra det hela med rådande avtal. Men ja, det hade väl gått att hantera det också. Som @whisky tar upp så finns det regler för OSlicenser per installerad burk så det går ju att skriva avtalen på andra sätt framöver

Med "problemet" menade jag om vad jag personligen tycker är rätt och fel, vem jag ska "heja på", inte vem som har rätt rent lagligt/licensmässigt, det är alldeles för snårigt för mig.

Av H_A_N_72

Det jag ser som problemet är att det är Nvidia som "installerat spelet på sin dator" och sedan streamar det till en kund. Nvidia har inte betalt spelbolaget för att få streama innehållet till någon annan.

Om Nvidia istället hyrde ut en virtuell maskin i en serverhall som kunden sedan fick installera sitt köpta steam spel på, och sedan streama från den, då ser jag inga problem med det.

Skillnaden är hårfin, och gör ingen skillnad för slutresultatet, men för egen del så är det vad som gör, att som det är nu tycker jag Nvidia har fel och spelbolagen rätt, och om Nvidia skulle hyra ut "tomma VMs att installera spel på" så skulle jag heja på Nvidia istället.

Av H_A_N_72

10/10! Min första 10:a!

Av H_A_N_72
Skrivet av Shinzou:

Du ska kunna skruva fast grillen i stommen jo! Men det är ingen urfasning för skruvhuvudet, så skruvarna kommer sticka upp och se fula ut (min åsikt).

Skrivet av JesperOlsson:

@H_A_N_72: Jag skruvade dit den lite lätt med dom rundade skruvarna för strömkabelen till grafikkortet ville lyfta grillen lite annars!

Skrivet av burj3:

Topgrillen/"locket" sitter fast med magneter.. ? Har du en tophat som är upp&ner? Eller missförstår jag helt vilken grill vi pratar om?

Aha det är magneter där, de var så svaga att jag trodde att grillen/locket bara satt fast litegrann för att det var klämt av kanterna.

Av H_A_N_72

Jag fick till det till slut! Fick böja pipes:en en del tillbaka annars gick inte sidoplåten ner, men nu är ghosten uppe och kör Fick såga i mitt Asus GTX 1060 Dual också, så klart.. blev jäkligt fult men jaja.

En sak som jag måste ha sett/förstått tidigare, men glömt bort för jag blev förvånad.. grillen ska bara ligga löst uppepå? Känns som man skulle vilja fästa den på nåt sätt, verkar ju t.o.m. finnas skruvhål i den.. men inget i beskrivningen, eller nåt att fästa den i på tophaten.

Av H_A_N_72
Skrivet av andra94:

@H_A_N_72: Hur menar du fel? Nu får du allt ta lite bilder - i och med att vi har en PCIE-riser och inte ett grafikkort så kan vi sätta den större delen "neråt" mot grafikkortslotten. Kollar jag på bilderna på kortet bör det inte vara några problem att sätta den så jag tänker med "pinnarna" mot PCIE slotten. Headsup så har du lite headroom du kan fixa med fästningsannordningen

Beroende vart du bor och om du inte har öppet köp kvar så kan jag ev tänka mig att byta mot ett asus Z370i jag har liggandes som inte används till något. (Gör detta för o vara snäll inte för att hoppa runt marknaden)

Böjen på pipes slog i nån kylgrej på moderkortet när jag satte den åt "rätt" håll.. Nu håller jag på med en "ghetto-mod", försöker bocka till pipes:en så att de inte slår i:

https://i.ibb.co/Sd9nYRh/pipes.jpg

Problemet nu är att hålen för att kunna skruva fast kylaren har kommit snett över skruvarna.. :

https://i.ibb.co/qp3cCHW/h-l.jpg

Ska se om jag lyckas skruva fast den ändå.. om jag ändå hade haft en liten sån där "vinkelnyckel" från IKEA!

Tack för erbjudandet om byte! Jag har meckat ganska mycket med lådan/moderkortet nu så öppet köp lär vara väck, men nu borde jag kunna få fast den ändå.. tillbaka skruvandet! Återkommer med resultat!

Av H_A_N_72

Vad ni än gör, köp INTE ett MSI MPG Z390I GAMING EDGE AC att ha i Ghosten med en Noctua NH-L12!

Går bara att sätta fast kylaren åt ett enda håll på moderkortet (så att den skulle hängt "fel" inne i chassit, med heat-pipe-böjarna uppåt) annars tar pipesen emot ram eller feta kyl-delar på moderkortet.. och på detta, enda, sätt så passar inte kortet/kylaren i chassit! Jäkla piss!

Hmm vad ska jag göra nu.. köpa ett nytt moderkort, annan luftkylare, eller nån AIO-vattenkylare.. men då måste jag köpa större tophat.. Faan vad tråkig dag det blev!

Av H_A_N_72
Skrivet av Nima2001:

Jag har ingen aning egentligen men själv hade jag messat louqe direkt om det. Känns lite för viktigt för att bara fråga oss på forumet om. Vi kan inte hjälpa dig med garanati på chassit eller registrering hos louqe, så själv hade jag vänt mig direkt till dom.

Jo jag mailade dem och frågade, får se vad de kommer fram till. Konstigt är det!

Av H_A_N_72

Jag fick mitt chassi idag, likt många andra verkar det som! Men en konstig sak hände när jag skulle registrera min låda på louqe.com.. när jag skrev in serienumret som står på baksidan av mitt chassi så svarade sidan "The serial number is already registred by another user"?! Jag kunde alltså inte registrera mitt chassi för att få garanti, manualer osv.. Någon annan som råkat ut för det? Är inte serienummren unika, eller har någon annan "snott" mitt chassi-registrering, tro?

Av H_A_N_72

Jag har bara fått en S-tophat än så länge.. har detta (bl.a. nånstans i postnord händer):

Chassi: Ghost S1 Ash(väntar..)
CPU: Intel Core i5 9600K (fått)
CPU-Kylare: Noctua NH-L12 (fått)
Moderkort: MSI MPG Z390I GAMING EDGE AC
RAM-minne: 2 stickor från min x99 - Corsair Vengeance LPX Red 32GB (4x8GB) / 3200MHz / DDR4 / CL14 (CMK32GX4M4B3200C14R) (har)
PSU: Corsair SF600 V2
GPU: Asus Dual 1060 6GB.. får ta fram sågen, tydligen.. (har)
Lagring: Samsung 970 Evo NVMe M.2 1TB (fått)

Av H_A_N_72
Skrivet av agitax:

inet nämnde ju inget om att promotion inte gällde det erbjudandet.

kan ju va värt att gnälla på asus med
support@asus-promotion.com
du har en produkt i kampanjen som köptes under perioden.
skicka bild på kvitto till asus och fråga vad som försiggår

Ja jag ska prova att höra direkt med asus, men jag har inga större förhoppningar där heller, "jag kan ju redan ha fått en kod och försöker fuska till mig en till".. Men värt ett försök.