Inlägg

Inlägg som n0thing har skrivit i forumet
Av n0thing

CD-bootningsproblem - moderkortsfel?

Hej,

Jag har märkt problem med installation av operativsystem på min stationära dator. Både Ubuntu (7.10) och Vista vägrar installera sig. Den hittar den bootbara CDn och försöker boota som vanligt, men inget händer.

I Vista-installationen kom jag bara så långt att det stod "Tryck valfri tangent för att boota från skiva", då tryckte jag och skärmen blev svart (inget problem med skärmen dock, den får signal) som när den ska starta installationsprogrammet. I Ubuntu-installationen var det liknande problem, jag kom in i den vanliga menyn där man kan välja mellan olika alternativ, t.ex. starta/installera eller verifiera skiva. När jag väljer något av dessa alternativ startas kerneln upp men sedan blir skärmen svart. Inget händer, och jag har försökt vänta (i timmar).

Jag testade att mata ut CDn för att se om den skulle reagera, och det gjorde den. Det kom upp ett meddelande om att jag bör kontrollera så att alla externa enheter var utkopplade osv (detta bör inte vara ett problem, men jag testade att koppla ur dem ändå).

Mitt moderkort är en budgetmodell, Abit IP-95, och DVD-enheten är en NEC ND-2500A. Fel på moderkortet? Allt annat fungerar perfekt, inga problem med DVD-enheten annars.

Av n0thing
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dblood
Om S.T.A.L.K.E.R blir film och de lyckas fånga den stämningen som spelet har, skulle jag gråta mig lycklig

Hört talas om filmen Stalker som spelet är delvis baserat på?

Av n0thing

Bioshock. Och nej, det är inte riktigt läskigt. Stämningsfullt, men definitivt inte läskigt (utom nån enstaka gång då en fiende hoppar fram). Fantastisk story, fantastisk känsla, fantastisk grafik, fantastiskt allt. Utan tvekan ett av de bästa spelen någonsin.

Lite kort dock.

Av n0thing

Att inte Mafia har nämnts gör mig djupt oroad. Världens bästa spel?

Av n0thing
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Opatagio
Någon som kan ta sig till adressen Amiralitetsgatan 14 - 414 62 Göteborg - Sweden för att se om butiken verkligen existerar?

Skulle vara hysteriskt kul om det verkligen var så...skulle lätt vallfärda dit.

Jodå, jag kan garantera att affären existerar då jag går förbi den varje dag. Han verkar sälja lite av varje, en salig blandning av ost, godis, salami och datordelar. Rätt kul kille egentligen.

Av n0thing

Hittade det här på Gamespot:
http://www.gamespot.com/pc/action/marinesharpshooteriii/index...

Kanske är något? Jag tycker det låter som exakt det du beskrev (enligt Gamespots beskrivning iallafall), och det släpps om ett par dagar.

Edit: Såg inte din edit, men det här är isåfall en uppföljare, och den kanske ser bättre ut?

Av n0thing

Jag har ett elektriskt och måste säga att jag är nöjd. Man kan inte riktigt förvänta sig ett fantastiskt set för de pengarna, men mitt Roland TD-3 håller en bra kvalite och är inte för dyrt. Utmärkt för att träna på, men att ersätta ett akustiskt trumset med ett digitalt är kanske inte det bästa.

Har testat det Medeli-setet du pratar om, och får faktiskt ta och säga att det inte riktigt kändes lika bra som de kiten man får om man lägger på en tusenlapp eller så. Det kändes lite plastigt och hade vissa problem med triggningen (dvs. att t.ex. baskaggen inte triggade ibland om man spelade lite snabbare och mer avancerade saker). Jag skulle rekommendera att du sparar upp till 7000 spänn och köper Yamahas billigaste set, för det är ungefär där man kommer upp i riktigt bra kvalité. Jag föredrar Roland, då utbyggnadsmöjligheterna är större, men då måste man punga ut runt 10000 spänn för ett TD3.

Dock så rekommenderar jag verkligen att du drar in till din lokala musikaffär och testar, för vissa hatar verkligen digitala trumset, medan vissa gillar dem.

Av n0thing

Varm dator - utan nämnvärd belastning

Hej, jag har lite problem med min bärbara. Det är en Fujitsu-dator med Sempron 3300+, 893 MB minne, inbyggt grafikkort. Jag har inte modifierat den på något sätt, och nu har jag haft den ett år och den börjar bli väldigt varm utan att den belastas. När jag surfar så ligger CPU på 79 C (tror jag, kallas Temp 1 i SpeedFan), och när jag spelar så händer det att den startar om sig (på grund av att det är inställt i BIOS antar jag?). Hur kommer det sig att den plötsligt börjat hålla på så här? Något att oroa sig för?

Av n0thing

Jaså, det var värst. Tack för svaret.

Av n0thing

Ha på datorn dygnet runt - problem?

Tjenare. Detta kanske är en lite udda fråga, men far min håller på att klaga på att jag har min bärbara dator på hela tiden (oftast dygnet runt, men nån gång i veckan har jag den avstängd över natten), och menar att den tar skada av det. Jag tvivlar, och undrar om detta är sant?

Av n0thing

Program lyder inte filassociationer

Hej,

jag har ändrat lite i ett program, nämligen ett program som håller koll på ens filmsamling. Detta program, Movie Collector, använder en HTML-baserad fil som sköter programmets tema. Det jag har ändrat är att lägga till en länk (<a href="C:/blabla/blabla/bla.avi"> t.ex.) som öppnar den valda filmen. Men programmet vill inte öppna filen i rätt program, det som filtypen är associerad till.

Filmfiler har jag associerat med VLC både via kontrollpanelen och via högerklick--->Öppna med-->Välj program, men programmet envisas med att öppna filmerna i Winamp. Jag testade att avinstallera Winamp, och då öppnade den dem i Media Player Classic istället.

Hur åtgärda?

Av n0thing

Tack för svaret, och det var nästan det jag letade efter. Verkar bra och så, men det var inte riktigt ett HTPC-program jag letade efter utan ett program som bara kunde hålla reda på filmer.

Eftersom det är hemgjorda filmer som jag vill hålla bättre koll på så måste det gå att SJÄLV lägga till skådespelare i de olika filmerna, och sen gärna infoga en bild av skådespelarna som används när man browsar efter skådisar osv.

Av n0thing

Mjukvara för att hålla koll på sina filmer?

Jag hittade ett program som verkade passa mig perfekt, men det visade sig vara för Media Center endast (My Movies) och jag använder Windows XP.

Då undrar jag om det finns nån motsvarighet till XP, där man alltså kan "browsa" igenom sina filmer efter olika sökord, t.ex. skådespelare, genre osv.

Tacksam för svar

Av n0thing

Movie maker - dålig bild och fel upplösning

Tjenare,

Jag håller på att slänga ihop en liten film till ett skolprojekt, och denna försöker jag redigera i Movie Maker. Jag vet, det är verkligen inget höjdarprogram, men eftersom jag inte har tid att skaffa ett bättre program, och så finns det jag behöver i Movie Maker.

I'll cut right to the chase, jag har sparat ner den redigerade filmen men har ett (eller två) problem. Orginalfilmens, en wmvfil, upplösning är 768x432, och har en enastående klar bild. När jag sparar den redigerade filmen (jag har testat flera alternativ, både AVI och WMV) så envisas den med att sätta upplösningen som 720x576 och ge den en dålig bild. Bilden är suddig och matt, är när det är någon snabbare rörelse (på ett ställe sprängs en sak t.ex.) så blir bilden riktigt pixlig. Detta i alla format jag har testat. Hur går detta att fixa?

Tack för svar!

Av n0thing

Jag har ett litet problem. Jag följde instruktionerna angående om det inte gick att komma åt datorn genom nätverk. Jag har kommit så långt som Datorhantering i Administrationsverktyg, men det som följer efter det. Jag testade att aktivera gästkontot via Användarkontopanelen istället, men det hjälpte inte.

Av n0thing

Re: Re: Två datorer dela en uppkoppling?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zibpka
från bbb får man fler än ip nummer....iaf jag...fast det var inte en överflyttning från bostream...

vad är det för adsl modem du....model o beteckning?=

XAVi X5222r-P3 står det på undersidan.

Av n0thing

Två datorer dela en uppkoppling?

Hej!

Den här frågan har antagligen blivit besvarad flera gånger, men när jag sökte runt så hittade jag inte riktigt vad jag sökte.

Problemet är att jag har två datorer, en bärbar och en stationär, båda med Windows XP. Min internetuppkoppling är Bredbandsbolagets (tidigare Bostreams) 10Mbittjänst (även fast jag får 8-9Mbit). Det ADSL-modemet (tror att det är det iallafall) jag fick med har fyra ingångar för TP-kablar, och två för "tele".

Jag har kopplat båda datorerna till modemet, den bärbara i första uttaget och den stationära i andra uttaget. Nu funkar endast den bärbaras internetanslutning. När jag startar min stationära varnar den bärbara (och även den stationära när den kommit in i Windows) om en IP-konflikt. Som jag har fattat det delar BBB endast ut ett IP-nummer till kunden, men angående det har jag ingen aning.

Behöver man kanske en switch, hub eller router? Om mitt adslmodem har fyra ingångar för nätverkssladdar så borde den väl kunna funka som en hub?

Tackar för svar.:)

Av n0thing
Citat:

Ursprungligen inskrivet av david901101
glappar kontakten ? titta så att grafikkortet sitter i ordentligt

Nej, det verkar sitta fint och inget glapp heller. Tack ändå.;)

Av n0thing

Skärm slocknar

Hej,

Jag har ett väldigt jobbigt problem. På senaste tiden har min dator börjat bete sig konstigt och min skärm har börjat slockna utan någon större anledning.

Det kan vara i spel eller när jag surfar som datorn fryser. I spel brukar det bara börja funka igen efter ett par minuter, och ibland när jag surfar så slocknar bara skärmen och tänds sedan igen snabbt. Dessvärre händer det också att efter skärmen slocknat och startats igen så är skärmen full med artefakter då och då.

Jag har kollat temperaturer på grafikkort och processor, och dom verkar inte allt för kritiska. Minnena körde jag med memtest, och hittade inga fel där heller.

Vad kan felet vara? Extremt tacksam för svar!

Av n0thing

Mer stämningsfullt och spännande än läskigt skulle jag kalla det. Hoppa-till-saker är det jag definitivt blir mest rädd av, och det används inte så mycket i FEAR.