Inlägg

Inlägg som Bemushroomed har skrivit i forumet
Av Bemushroomed

hittade en sida som skriver att interfacet har:

USB: USB 3.0 B type

Av Bemushroomed

tack alla!

Av Bemushroomed

vad heter denna kontakt?

Skulle behöva ha denna kabel men längre än vad jag har till mitt ljudinterface... svårt att veta exakt vad man ska leta på, manualen beskriver den bara som en USB-kabel.

https://i.imgur.com/tePV5nm.jpg

Tack

Av Bemushroomed
Skrivet av Rouge of Darkness:

Du har troligen fortfarande överledning på vad du nu spillde ditt kaffe på.

Så låt den stå urkopplad några veckor till och hoppas att det hjälper och att inget annat gick sönder också.

okej, bra att veta.

Av Bemushroomed

ifall nätagget pajat...

...börjar ändå dioden på moderkortet lysa när man sätter i strömmen? Eller är det ett bra tecken på att något annat är sönder än PSU:n?

Spillde(droppade från bordet) kaffe på den (inget chassi på för tillfället), men det såg bara ut att komma över framdelen där jag hade några lösa hårddiskar låg + under sitter en DVD-läsare ändå, tänkte att det hände nog inget. Drog i alla fall ut strömmen till PSU.n för att vara säker.
Men nu när jag testar den idag händer inget.

Av Bemushroomed

..saltiga folk är så fort man inte ger 5/5 i recensionerna btw, får alltid minus på mina 4/5 recensioner. jag är alltid helt ärlig bara, aldrig gett någon etta eller tvåa och brukar dra mig för att sätta lägre än 4:a (gav denna skärm 3:a eftersom den har en alvarlig bugg i sin firmware som inverkar rätt mycket på hur den är att använda.)
...såg att på nån recension hade jag nu -5 lol, detta trots att jag gett 4:a (populär SSD, min hade ett ljud vilket jag tyckte var värt att nämna såklart - folk blir direkt arga och ger tumme ner lol). (Kan ju vara personalen också, vad vet jag.)

Hur som, eloge för att de törs ha recensioner uppe för produkter de säljer. Det hör verkligen inte till vanligheterna.

Av Bemushroomed

Nån som vet hur man får fram (live)chatten på youtube? har lyckats någon gång, men fattar fan inte hur, höll på i 5+ minuter igår men lyckades inte hitta något.

detta är en något äldre OLED LG, men jag misstänker det är liknande på de nya, ifall någon mot förmodan vet hur man gör.

Av Bemushroomed
Skrivet av Bausz:

Du kan se skillnad på fyndhörneprodukter genom att kika vad produkten har för "x" nummer, detta står i den länk du har skickat ovan. I länken ovan har fyndhörneprodukten x-nummer x198646.

Du kan även se på kvittot vad ditt x-nummer är då det står specificerat där med

Tack, ja det är inte samma nr som min, så man får anta de har två skärmar som har exakt samma fel, lär väl som sagt visa sig när jag får den imorrn

Av Bemushroomed

Fyndhörneskärm

Beställde denna igår (har inte skickats än):

https://www.inet.se/produkt/x198646/cooler-master-27-tempest-...

varför är den fortfarande i lager och kan beställas av någon annan undrar jag, dock med priset höjt med 500:-?

Skärm nr 2 som har död pixel i vänstra hörnet kanske, men det verkar lite långsökt.

Edit: nåväl, skickad nu verkar det som. antar det var en till skärm med exakt samma problem då... visar sig.

Av Bemushroomed

Rabatten på 29K är rent trams. TV'n kostar alltså 19K på flera ställen (Komplett, Power), så det är ingen rabatt alls.
Däremot är det ju trevligt att man får en extra produkt, man kan ju te.x sälja den ifall man inte vill ha den och på så vis komma ner kanske 5-7K i pris.

Av Bemushroomed
Skrivet av Laxpudding:

Pixelshift förhindrar inte inbränningar. Endast förmildrar och fördröjer dem. Istället för en distinkt logga/ikon som bränns in blir det en diffus logga/ikon som bränns och det tar längre tid att bränna in den.

B7 är den generationen inom 2016 och 2017-panelerna som har en varierande kvalitet där just mitten av panelen med tiden blir sämre. Som en fläck mitt i bilden, lite diffus och ibland spräcklig. Behöver alltså inte vara ens en faktiskt inbränning utan en generell försämring/slitage som kommit oavsett.

2017-modeller är som bilar från 50-talet om vi drar en tidsmässig parallell med en annan teknikutveckling. Det har hänt väldigt mycket med OLED-panelerna sedan dess. Vilket är en klen tröst, jag vet.

Ok. ja min inbränning är iaf en "bara" en fyrkant, exakt så stor som youtube fönstret är så det är därför jag tror det är en inbränning från det. syns egentligen bara vid väldigt gult, te.x om det är en öken.

Jo man får hoppas det skett en del. Kanske blir att man sparar ihop till en OLED. Annars har jag tittat på denna

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5258108

Där klagar (vissa) på några horisontella linjer istället. Så åter igen en crap shot ifall man får en bra eller nån skärm med problem.

Av Bemushroomed
Skrivet av Laxpudding:

Vad har du för OLED-TV och hur kör du den inställningsmässigt? Ingen OLED är riktigt som den andra beroende på panelgeneration, tillverkare och handhavande.

LG B7V.
Den har iaf någon slags pixel-shift funktion för att förhindra inbränningar. Men visst, inte nyaste generationen direkt.

Inställningarna på den har varierat från jättemörk och ljussvagt (på kvällen då jag inte vill bli bländad av massa blått ljus och bilden inte spelar roll, te.x vid live streams) till ljusstarkaste HDR som bara går.

Av Bemushroomed
Skrivet av Sarg:

Om ljusstyrka är det du bryr dig mest om så känns OLED rätt för dig. Inbränningar ska inte vara ett realistiskt problem vid normalt användande om jag förstått rätt från vad jag läst från inbitna både här och andra forum. Vet att Laxpuddingen själv kör(t) med OLED/TV som daily driver ett bra tag.

Hade dock returnerat eller reklamerat den där skärmen. IPS-glow ska man bara märka i mörka förhållanden.

Har OLED som TV (och ett tag som skärm) och den har inbränningar, en ruta i mitten efter allt mitt youtube tittande (där jag har chatten öppen på sidan så därför inte fullskärm för youtube).

Av Bemushroomed
Skrivet av Laxpudding:

En bild berättar mer än dussinet foruminlägg.

Nu vill jag gärna se hela skärmen på bild för det är mycket runt omgivning och liknande som berättar en del. Med det skrivet ser det ut som ditt exemplar är dåligt. Att något filterfilm i panelen (ofta ett polariseringsfilter vid detta problem) inte är riktigt rätt justerat mot LCD-filmen. Vilket normalt ej går att "fixa". Panelen är vad den är och skärmen kan rimligen klassas som ett dåligt exemplar.

Plockat ner den nu.

Ja detta är ett rent uselt exemplar får man anta då jag innan tittade på flera recensioner på youtube och ingen nämnde något om detta men de var samtidigt kritiska till en del andra petitesser (enligt vad jag tycker iaf), de hade absolut nämnt det!

Egentligen vill jag ha denna igen och hoppas på ett perfekt exemplar, men kommer såklart inte våga beställa en annan, kan ju vara en hel "batch" som är dålig och därför är priset satt som det är. Men det är ju bara min konspiration här såklart.

Av Bemushroomed
Skrivet av perost:

Nja, man bör ju anpassa skärmens ljusstyrka till omgivningen. Att sitta med en alldeles för ljus skärm kommer bara förstärka problemen utan att ge bättre bild. Sweclockers har en läsvärd artikel om ämnet.

Inte med denna, med så mörkt som bara går är det ändå grådaskig/dimmig bild i hörnen och som fortfarande lyser ganska vitt/grått. Med lägre ljus blir de redan väldigt dåliga detaljerna ännu sämre och försvinner helt.

Att ställa in en skärm är inte direkt svårt, du vill få en bild som blir så 3D som bara går, då vet du att du fått till en bra bild där svärta och vitaste partier skapat ett fint djup i bilden. Färger är ett parti för sig, jag hårdvarukallibrerar alltid. Man får aldrig en bild som kommer se "3D-aktig" ut om bilden är för mörkt inställd eller om du inte har en väldigt ljusstark skärm.

Det blev riktigt fin bild när man slog på HDR på denna och hade ljus på i princip så högt som bara gick, väldigt 3D jämfört med min TN där det blir en mer "blaskig" upplevelse, finns inte alls samma djup.

Av Bemushroomed
Skrivet av Lakoni:

Tror jag skippar den efter bilderna du la upp, kommer du skicka tillbaka den? Jag hade nog fan gjort det. Jakten på en skärm är fan för jobbig haha och priserna känns som att dom har skjutit upp i höjden, men det kanske är bara kronan.

Jo jag måste tyvärr det, synd på en annars så bra monitor. Området som är värst är lika stort som min hand ungefär, där man får riktigt usel bild i mörka scener.

Jaga skärm suger. OLED är dubbla priset, men iofs blir man säkert 100% nöjd, tills man får inbränningar

Av Bemushroomed
Skrivet av Lakoni:

Den som kostar 5990kr på Inet? Tänkte precis beställa en men tveksam nu. Kan du lägga upp bilder så man kan få se? Oj missade precis. Tackar!

jao, om du läser recensionerna där så ser du iaf en till som skriver att det är bleed i hörnen.. nån som helt enkelt accepterat det.

finns i fyndhörnan, så fler som inte är nöjda.

finns kanske en anledning att priset är 5990 istället för typ 8900 som de kostar på te.x Amazon.se? Vem vet..

Av Bemushroomed
Skrivet av hollowman71:

Hur länge har du haft det?
Om du beställt den på nätet gäller distanslagen och bara att skicka tillbaka.
Och ange att varan inte motsvarade dina förväntningar!
Inga konstigheter.
Mvh Peter

Bara haft en dag, så det blir att skicka tillbaka.

Är väl kanske ingen idé att försöka sig på en ny av samma modell heller, tror dock jag haft rejäl otur mest, men svårt att veta till 100%. Kan ju vara en batch av dåliga skärmar där alla är sådär.

såhär illa är det, växlade mellan min TN och IPS:en, fast i verkligheten ser det mer ut som dimma än "glow", kameran gör att det faktiskt ser lite bättre / tydligare ut på IPS:en än vad faktiskt är.

https://i.imgur.com/E86oDUA.png

Av Bemushroomed
Skrivet av twit:

Baserat på din beskrivning talar du om det som kallas IPS glow, vilket är ofrånkomligt med IPS-paneler om de inte har ett polariseringsfilter. Backlight bleed beror på ljusläckage från den bakomliggande ljuskällan.

Även om IPS glow kan variera mellan olika skärmar av samma modell är det ingenting du kommer ifrån om du skall köra en IPS-skärm. Bästa sättet att minimera effekten är att dra ner ljusstyrkan till vettiga nivåer istället för att kika in i en strålkastare.

Ok, bra att veta!
fast man minimerar inte effekten, du gör det bara värre för då tappar du nästan all färg och alla detaljer i dessa områden ifall du drar ner på ljuset.. att det är lite ljusare är egentligen minsta problemet tycker jag, det var därför jag tänkte behålla den först.

jag vill ha en så ljusstark skärm som bara går, annars kan jag lika gärna ha kvar min gamla TN.

har haft iaf 2 IPS skärmar tidigare (många år sedan nu) inga problem alls med någon back bleed eller glow på dessa.

Av Bemushroomed
Skrivet av Rouge of Darkness:

Njae... De flesta har lite tolerans i sin garanti på hur pass kinkig man får va iom att de flesta paneltyper är mer eller mindre känsliga för x fel.

Ips vad jag förstått det lider välgenerelt av ips glow vilket gör att de kommer behöva en viss tolerans på det för att kunna leverera några paneler öht.

Backligtht bleed har jag inte så stor koll på men generellt har jag för mig det framförallt är dålig konstruktion på skärmchassit som orsakar detta dvs monterings eller konstruktionsfel där ramen läcker bakgrundsljus. Men kan ha helt fel i det.

jo exakt, man kommer ju ihåg när det var pixlar som fastnat och hur många man hade tolerans för..

vissa verkar tolerera att det är ljust i alla hörnen på denna skärm (läste lite recensioner), de kanske inte tänkt på att skärmen också tappar detaljer och färger i det omårdet, eller så har dom inte exakt samma som mig, omöjligt att veta. vet heller inte om det är back bleed eller "ips glow", kan inte påstå att jag vet skillnaden.