Inlägg

Inlägg som Bemushroomed har skrivit i forumet
Av Bemushroomed

Fick kortet idag! Testade med mitt agg lite snabbt;

No Man's Sky 518w
RDR2 508w

Har svårt att tro att 1000w är nödvändigt.

Testade med en Revogi Smart Meter. Nej, knappat någon proffs/lab-utrustning, men jag mätte även PS5:an, den visar runt 200w när man spelar PS5-spel, 130w när man spelar PS4spel.. Min Analog Four (synt): 14w. Verkar stämma rätt bra även om den säkert visar fel på kanske 1-10w (vem vet utan att ha tillgång till proffsmätverktyg), men googlar man på te.x PS5 power draw så verkar 200w vara det man ska få.

Sen visst, finns väl kanske andra anledningar att byta, som att vara "säker" (säker är man aldrig) på lite bättre livslängd på agget... men å andra sidan kan ha otur och få måndagsex eller vad som helst...

Av Bemushroomed

Tack igen, får googla lite tester och så. Just ja, de låter säkert mer när de börjar nå max, aldrig tänkt på!

Av Bemushroomed

Ja, trist att bränna kortet eller nått, visst, man har ju drulleförsäkring men...

Nått speciellt PSU ni rekommenderar isf?

Av Bemushroomed

Tack, vad rekommenderar ni för agg?

Köpte detta för att det fått bra kritik, i testet fick det bra för att det klarade leverera ordentligt (vilket inte alla agg gör).
Livslängden vet jag inte alls hur den är.. ett agg kan ju alltid paja eller ha något fel te.x., även ett nytt.. så HELT riskfri blir man ju aldrig.

Beställde 3090 OC från Inet istället

Av Bemushroomed

Ok tack!

Fan, nån annan han knipa den sekunden innan antar jag. Ser nu på min order när jag går in på webhallen att den inte är i lager och inte kan levereras. Ordern gick igenom dock, men nån måste varit på knappen samtidigt och fått den. Suck.

Av Bemushroomed

PSU till 3090 OC?

Har i5 8600K (överklockad en del) samt en 800w PSU (Fractal Design Newton R2, 800W).

PSUn är kanske 5 år.

Klarar jag mig med denna eller dumt att chansa? Vad är det värsta som kan hända, det blir ostabilt?

Av Bemushroomed

Lösningen för mig (när den låste mig ute i princip): starta appen på telefonen... nu lades alla appar till igen. ifall nån annan får problemet. tack till reddit /OculusQuest och inget tack till idioterna på OculusQuest2 som inte tillät mig fråga.

Edit: Oculus support helt värdelös också, behagade aldrig att ens svara.

Av Bemushroomed
Skrivet av Exydia:

Underligt.. Aldrig läst om något liknande problem, men pröva Virtual Desktop Discord, där kommer du att få hjälp.

https://discord.gg/74y7a6w

Fast det är inte bara Virtual Desktop, utan alla appar, så dom vet nog inte mer.

Discord funkar f.ö aldrig för mig när jag får såna där länkar, står bara "invite invalid". Kan inte påstå att jag är något "fan" Discord alls iofs, men många tycks använda det.

@Molotov ok.. ska prova igen senare.

Av Bemushroomed

Inget funkar för mig idag. Försökte starta Virtual Desktop, får svaret att jag inte får använda det, att jag måste köpa programmet (vilket jag gjort, kör inget pirat). Tänkte att det är väl nån bugg, startade om. Nu är flera appar borta. Startar om igen, nu syns bara "setup" och "files" som apps, allt annat är puts väck. Tittar på "appar" och vad som är installerat/utrymme, den låter mig se utrymmet använt men inte vilka appar som finns installerade.
Verkar som jag är helt utlåst från att använda den. Deras store fungerar, men trycker man något säger den "something went wrong" (samma på massa andra grejer).

Nån annan som fått det problemet någon gång?

Försökte fråga på Reddit Occulus 2,men min post togs omedelbart bort "for several reasons". Trots att jag bara frågade samma som ovan men på engelska, minus att jag inte skrev något om "pirat" alls då jag tänkte att botarna kanske inte gillar inlägg med det ordet. Rätt skumt.

Av Bemushroomed

Provat Chromecast nu nån timme eller så, väldigt smidig får jag säga. Tog kanske 5 minuter att fixa in mitt Netflix, Disney+ samt HBO. Från Chrome browser så kan man klicka de 3 "..." till höger och välja "cast" så kan man streama browserfönstret, man kan även streama filer, men väldigt begränsat över vilka format, mkv finns inte te.x.

Upptäckte att VLC också hittar min CC, viket är suveränt, bara högerklicka och välja min CC som renderer.

Bestämde mig för en lite mer imponerande soundbar också (bästa som går att få tag på vad gäller Atmos). Eller "soundbar", det är soundbar, sub + 2 högtalare. Har för mig det är 17 högtalare totalt. Ska bli intressant att prova...

Av Bemushroomed

Tack, bra att veta att det finns lite nyare projektorer med 3D, får kolla in prisjakt!

Av Bemushroomed

Tack alla. Blir inte direkt klokare dock, kollar recensioner + här, folk ger antingen 1/5 eller 5/5 om i princip allt. nvidia tv shield pro verkar dock vara den som överlag har bäst när man kollar användarrecensioner.

Tror jag testar en CC eftersom den är bland det billigare, funkar inte det bra så får man skicka tillbaka och testa något lite dyrare.

Skrivet av Trigger:

Måste bara ställa frågan om varför det är så viktigt med atmos? Kör man det in i en limpa och känner att man är nöjd med ljudet från just en limpa… så vet i sjutton om det är just den detaljen som är viktigast. Det finns ingen magi i atmos som gör en limpa/soundbar blir mycket mer än vad det är. En limpa inget fel på något sätt men det är så mycket annat som gör ljudupplevelsen bra eller mindre bra än just den funktionen.

Jag kör ibland filmer med bara 2kanal ljud i min lite mer dedikerade hemmabio (7.2.2) och det är mer än en gång jag tänkt, fan vad bra det låter trots stereosignal som processorn skalar upp till flerkanalsljud

Ger ändå lite fler möjligheter att ha det.. Gillar jag inte ljudet så expanderar jag nog min (som har sub redan te.x) med två (bak)högtalare, vilket alltså är möjligt med denna modell... sen kanske jag inte gillar soundbaren alls och skickar tillbaka den och tar ett dedikerat system.

Av Bemushroomed
Skrivet av Swennis:

Japp, då använder vi infuse, är som ett kodi, men mer cleant utseende, och den sköter all koding, så filmerna kan ligga på en gammel skitdator.
Dock så vet jag inte hur DTS HD funkar, blir ju PCM hela vägen, men jag är rätt kräsen, och låter jäkligt bra... 4k och atmos från tex netflix och disaney plus funkar fin fint!
Och ripade 4k material från en gammel PC flyter på kanon, utan att belasta PCn!
Vi delar ut biblitoteket med plex server, men går att använda infuse egna om man vill det... spana in lite ytube videos

Tack igen, låter som vettigaste alternativet hittills.

Av Bemushroomed
Skrivet av Swennis:

Vi är nöjda med våran AppleTV 4k till våran 4k projektor... alla sv appar bara funkar, och autoHZ och auto HDR/SDR funkar med på allt.(ändrar hz tex 24, 23.976, 50, 60 etc, och slår över tillHDR när det kommer med in i bilden) Sålde shielden, va mer nöjd med appleTVn...

låter ju bra. jag vill ju framförallt streama backups av filmer, är den bra på det?

Av Bemushroomed
Skrivet av Trigger:

Eftersom du nämner att det ska gå att spela upp Atmos så är väl ljud via HDMI din enda chans. Antingen så kopplar du via hemmabioreceiver eller som du är inne på via soundbar och därifrån vidare till din bildvisare.

Nvidia sheild gör jobbet men var beredd på att den har lite annorlunda ”färg/karaktär” på bilden än många andra bildkällor. Kör man bara från den så kan man ställa in tv/proj så det blir bättre men har du flera enheter som typ dvd/blueray att justera efter så kan det vara irriterande. Det finns inte vad jag vet någon möjlighet att justera detta ”fel” i sheilden. De har väl också börjat med reklam i sheilden men det finns vägar runt det just nu men det kan vara ett skäl att hoppa Nvidia ändå.. bilden är inte bäst på den heller om man jämför lite. Nu får jag säkert mothugg på det där om bilden men jag hatar bild som drar åt det röda hållet och det hjälper sheilden till med att skapa och det går inte att justera i den.

Ska du bara spela upp mediefiler och struntar i streamingtjänster som behöver ”godkänd” mjukvara så finns det ganska många alternativ. Jag tycker fortfarande någon variant med Kodi är oslagbart för det. För min del en enkel pc eller andoidbox från exempelvis Formuler.

Bra info, tack. Så den visar reklam? Vad i helvete... nej det vill jag absolut inte ha, vill inte ens stödja något sånt, kanske om den varit nästan gratis, då kan man förstå att man måste få in pengar på annat sätt, men den är väldigt dyr!
Jag hatar också bild som drar åt det röda, och det låter inte bra att bilden inte går att justera..

Det kan vara bra ifall den klarar streaming, men det är inte ett måste, jag har det på TV'n. Min projektor används framförallt till filmer, inte så mycket till te.x serier eller så.

Så något sånt här alltså? https://www.amazon.se/Formuler-ALPHA-UHD-4K-Box/dp/B083RWY384

edit: tror mer på https://www.hembiobutiken.se/produkter/blu-ray-mediaspelare/m...

verkar ta allt. dolby atmos, 3D osv...

Av Bemushroomed

ok..
HDMI 2.0 (eARC, 4K60, HDR10+, HDCP 2.2)
Video Pass Through med 4K/HDR10+

står det att den har

https://www.hifiklubben.se/samsung-hw-q810qa-soundbar/samhwq8...

På Shield står det att den klarar Dolby Atmos, vet inte riktigt hur det är med Chromecast vad gäller det...

Av Bemushroomed
Skrivet av fragande:

nVidia Shield TV är väl vad som ofta brukar rekommenderas i sammanhanget om du vill ha något med hög prestanda som fungerar "out of the box", men kanske du redan har kollat på.

Ej tittat på innan, ser rätt bra ut (snabbkoll).

Skrivet av snajk:

Nyaste Chromecast med Android är ett alternativ också. Brukar kosta runt 800 så rätt mycket billigare än Shield, men prestandan är ju lite sämre också och den har bara 8GB lagringsutrymme, vilket dock räcker rätt bra för streaming-appar och sånt. Det är en helt annan produkt än tidigare Chromecast då den kör Android och har en fjärrkontroll, tidigare CC hade ju typ inget gränssnitt utan man fick bara casta från ens telefon. De kan ju funka också förstås men ska man ha stöd för 4K så kostar de ungefär som den nyare ändå.

Får man verkligen ut ljud från Chromecast till en soundbar eller surroundsystem. Jag funderar på hur det skulle funka isf.. 800:- låter ju annars bra! Jag är rädd att köper jag en sån till min projektor blir det enda ljudet från projektorn som jag har i taket, och det ljudet är sämre än sämst.

Har ännu inte fått min soundbar.. antar man isf kopplar in chromecast:en direkt till soundbaren, sen finns det något HDMI ut som levererar bilden till projektorn?

Av Bemushroomed

Får man verkligen ut ljud från Chromecast till en soundbar eller surroundsystem. Jag funderar på hur det skulle funka isf.. 800:- låter ju annars bra!

Av Bemushroomed

Mediaspelare till en projektor

Någon med bra koll?

Vill kunna spela upp sparade filmer, ska kunna spela upp dolby atmos, ljud ut till soundbar måste funka. Netflix osv är ju också
bra ifall man kan streama.

Finns det något som klarar detta förutom att köpa en hel dator (min tidigare lösning, men den har nu gått sönder).

Av Bemushroomed

3D TV / Projektor

Någon annan 3D-fantast här? Otroligt synd att det övergavs då inget överträffar 3D imo..
Hur som helst, vad var egentligen det senaste / bästa som kom ut vad gäller 3D TV's eller projektorer, någon med koll?

Har en äldre 1080p 3D projektor nu (124" duk), skulle vilja uppgradera till något (3D TV eller projektor) som även är bra att game:a på (PS5) så något med låg latency.