Inlägg

Inlägg som Bemushroomed har skrivit i forumet
Av Bemushroomed
Skrivet av Swedishchef_90:

4.2kwh för 12h(enbart GPU) . Räkna 2kr/kwh ink allt i februari (snittet SE3 är precis under 100 öre hittills) så runt 240kr kostar det

Tackar! Det låter ju överenskomligt, drar igång en ny text-till-grafik model på en gång

Av Bemushroomed

Vad kan det kosta nu per månad (ungefär) att ha en PC med 3090 som är igång på max (maskininlärning) 12-15h/dag? har rörligt.

jag är så kass på att räkna ut sånt, borde fråga chatgpt (rätt bra för sånt) men kan lika gärna fråga här. Tusenlapp, räcker det? kanske borde tagga ner lite på det men är så roligt

Av Bemushroomed

Röstkommandon till spel kan vara smidigt. Kommer ihåg när jag fick SWAT 3 (slutet av 90-talet) tyckte det var så tråkigt och jobbigt att hålla reda på alla kommandon ("vad fan är F4 för kommando nu igen då"...) så jag röststyrde allt istället.
Bara säga te.x "breach and enter!" osv. Även mycket mer inlevelsefullt.

Slog mig precis att det är över 22 år sen jag använde det senast (lol) så kanske inget MÅSTE till de flesta spel, dessutom tar det lite tid att prata in allt / programmera, men klart värt det om man tänkt lägga många timmar på nått.. ska sätta mig in i X4 och NMS snart och det ska jag spela i VR så då är röststyrning väldigt bra när man inte kan kolla på tangentbordet så lätt.

Av Bemushroomed

Ok det funkar visst, dom hade stängt av fel grej på telefonen.

Så ja, att stänga av "uppmärksamhetsfunktioner" gör så att telefonsignalen inte sänks. Fungerade på två telefoner.

Dåligt av Apple att inte fixa denna bug, finns väl ingen funktion på en telefon som är så viktig som att kunna ha en ringsignal som man hör liksom..

Av Bemushroomed
Skrivet av edson:

Hej,

Testa att slå av enligt diskussionstråden:
https://discussions.apple.com/thread/252044575

tack. jag bad mina föräldrar göra detta men de säger att ringsignalen är jättelåg fortfarande "knappt hörbar" enligt farsan (som har betydligt bättre hörsel än min mor). trist. verkar som många har problem med detta i tråden som du länkade till, men för några fungerade detta. riktigt kasst.

Edit: en annan säger "I had to turn off face recognition entirely and the problem was solved" så jag får prova det också..

Av Bemushroomed

Iphone, låg ringsignal

Märkt att ringsignalen på min Iphone 12 först är hög men blir direkt lägre, ungefär som att någon snabbt trycker ner volymen så fort ringsignalen hörs.

Morsan har samma problem fast snäppet värre med sin Iphone 12 mini. Hon är hörselskadad och skulle behöva jättehög volym men volymen på den är ständigt låg vad gäller ringsignalen. Gör man en test där man provar vilken ringsignal man vill ha är det hög volym, men inte i närheten av den volymen när det sen ringer.

Försökt gå igenom allt som har med volym och ringsignal att göra, allt är på högsta. Är det något jag missar någonstans som inte heter volym eller ringsignal? Ett välkänt problem med nyare iphones kanske (vi hade 5 och 6 förut, mycket bra volym på dom)?

Av Bemushroomed

Jag menar rent allmänt, finns även en del andra ord jag skriver ofta som jag vill slippa skriva, låt säga min inköpslista när jag handlar. Det fanns ju förr en som funkade till allt, lärde sig ord som man skrev ofta, oavsett var man skrev (fält/app). Jag gillar ju idéen med Textersättning, men funkar ju sådär..

Av Bemushroomed

Iphone - ersättning till "textersättning"?

Finns det något vettigt alternativ till den inbyggda som verkar vara buggig?

Jag provade att lägga till b.la min email som är tråkig att skriva in varje gång. Den kommer upp som förslag, men man kan aldrig få in den i textfältet, den går bara bort när man trycker i textfältet igen efter att den kommit upp som förslag, provat ett 20 tal ggr. Mitt personnr däremot fungerar och jag kan bara trycka i textfältet när det kommer upp som förslag.

Måste ju finnas något vettigare och som inte är buggigt. Skulle spara mig sjukt mycket tid då jag verkligen hatar att skriva på mobilen.
Skulle inte ha emot en funktion som fungerar precis som autokorrekt fast endast för valda ord.. eller en funktion som lär sig att hur man skriver och efter ett tag fattar vad man vill skriva in (vet att jag haft en sån app för många år sen, sen slutade den funka.)

Av Bemushroomed

Dall-e 2 är ZzzzZz... Stable Diffusion är mkt bättre, gör porträtt till Pathfinder, tycker dom blir bättre än de jag gjorde med Dall-e, dock får man photoshoppa en hel del på vissa bilder.

https://i.imgur.com/Xwwt6Fw.jpg

Av Bemushroomed

Nån som köpt det där kajak-spelet? är det nått att ha? Ser ju snyggt ut i alla fall...

Av Bemushroomed

Gjort lite rollspelsporträtt (wasteland, pathfinder och kanske ska släppa det till baldur's gate också på Nexusmods) i DALL-E 2..

Synd att det precis börjat kosta pengar. 190:- gör man ju slut på ganska snabbt märkte jag (1 dag).

Midjourney är inte lika bra enligt mig, missar de finare detaljerna, accessoarer osv, du kan få fina bilder men dom blir också lite tråkiga i jämförelse. Stable Diffusion är bättre.

Har man ett 3090 så kan man ta hem Visions of Chaos och köra (lokalt) Disco Diffusion, RuDall-e och hundratals andra text-till-bild program i ett mycket bra interface (bättre än google colab).

Elen är så jävla dyr så jag får avstå, drar sjukt mycket kräm, pillade i en månad (mars) med det och den elräkningen var dubbelt så dyr..

https://i.imgur.com/6uQdGxx.jpeg

https://i.imgur.com/CATuYHM.jpg

Edit: Hade lite kul med lite olika skådisar (lyckades fixa Stable Diffusion)

Av Bemushroomed
Skrivet av kdk_warhead:

Jag köpte mitt BOBOVR M2 (standard) ifrån www.mytrendyphone.se utan problem. Jag hade köpt pro versionen om jag hade köpt idag.

Dom är lite scammiga... de säger 10% om man reggar sig/första köp, reggade mig fick rabattkod.
Dom säger 7% ytterligare om man blir medlem (gratis) blev medlem, ser till att vara inloggad. Gick till betalning. Slutgiltigt pris på beställningen (sista steget) är exakt samma som ifall man inte är inloggad som medlem eller har rabattkod.

Nä jag vet inte, Amazon.se tar 700-nånting, denna affär tar över tusenlappen + som sagt med rabatter som man inte får. Amazon gillar jag förvisso inte heller speciellt, lång leveranstid på denna (över en månad).

edit: skitsamma, beställde ändå. orkar inte strula + vill kunna komma igång snabbt med mindre ont i skallen från headsetet..

Av Bemushroomed

tänkte köpa BOBOVR M2 Pro då jag inte är nöjd med original-headstrapen + kan vara bra med lite extra batteritid. någon som köpt från vortexvr.se ? finns inga recensioner någonstans, gillar inte riktigt att beställa när man inte vet om det är seriöst eller inte.

Av Bemushroomed

Okej, tack!

Av Bemushroomed

Jag är i princip aldrig nöjd med AA, ser ut som skit i GTA V oavsett vad man har. Körde jag deras inbyggda 2x DSR så ser allt plötsligt fantastiskt bra ut, jätteskarpt och utan jobbig "shimmer". Men jag har ingen 4K-skärm, sitter med 2560x1440. ska testa x4 nu med nvidia istället..

De gånger AA ser bra ut så är det när jag har x8, men då tycker jag musen kan släpa efter och det blir lag, även om man ligger på bra FPS:

Av Bemushroomed

Okej, det är så det fungerar, jag trodde helt enkelt det fungerade som så att den uppskalade x4 och sen nedskalade till min vanliga upplösning. Då funkar det nog ska prova igen.

Vad är DL-skalning "samma kvalité" som man också kan välja och to.m välja ihop med det andra?

Av Bemushroomed

DSR, funkar ibland?

Funkar DSR bra för någon? Jag provade det för några år sen i Alien Isolation för det spelet hade inte AA (eller bara dålig sådan, kommer inte ihåg), men det fungerade inte (för mig, fungerade för andra).

Jag provade det nu igen med mitt 3090, och nu i GTA V. Jag testade 4x (svårt att veta vad "DL-skalning" är, så jag lämnade det orört). Men nej, det kickar inte igång alls. Provade även i No Man's Sky, här fungerade det faktiskt, allting blev skarpare och det såg ut som AA var igång trots att det inte var i-klickat. Sen började jag leka med inställningarna, provade bl.a att klicka i DL-skalning och testade att ha 100%, nu fungerade det inte alls istället. Tog tillbaka till originalinställningarna jag hade när det funkade men nä, det var en en-gångs grej för nu är det massa aliasing och GPU-usage är lågt (64% typ istället för 98% som det låg på när jag hade det fungerande).

Är det såhär för alla? Något speciellt man ska göra för att få det att fungera mer konsekvent?

Av Bemushroomed

jag bryr mig inte hur det ser ut alls, men jag tänkte mer på de som har snygga lådor osv. allt mitt ser ut som totalt fallfärdigt skräp, kan inte bry mig mindre, står under skrivbordet liksom, orka

Det såg ut som plasten satt under saker på kortet så att man skulle få skruva bort delar för att få bort det ordentligt, men så var det inte.

Av Bemushroomed

Hittade en äldre reddit-tråd, då handlade det om ett äldre Nvidia kort. Svaret där var att det ska sitta kvar och enda anledningen till att det är transparent är att det ska synas lite mindre. Hade något med luftflödet att göra samt SLI.

Edit: sökte på bilder, ingen av dom tycks ha någon ful plastfilm. det måste vara något som ska väck, även om det tycks sitta under delar av kortet (kanske synvilla, vet inte förrän jag börjar dra bort det)

Av Bemushroomed

plastfilm på 3090, ta bort?

Märkte när jag tog ur kortet ur kartongen att det på samma sida som fläktarna sitter någon slags plastfilm. Ska det sitta kvar? Är det för att styra luftflödet på något sätt eller är det något som ska skydda det mot repor under transport/fabrikshanteringen?

Vore bra om det fanns ett litet klistermärke som sa "don't remove!" eller "remove" liksom..

Jag lät det sitta kvar. Temperaturen verkar normal på kortet så jag antar det inte är nått som skadar iaf... frågade på ett amerikanskt forum, någon svarade direkt "ta bort!" men litar inte alltid på dom

edit: och nej, plastfilmen sitter såklart inte ÖVER fläktarna, bara på samma sida. hade det suttit över hela baksidan hade man direkt förstått vad det är för slags plast. Det verkar vara lite hårdare plastfilm, inte nått som bara är superlätt att bara dra bort liksom.