Inlägg

Inlägg som Bemushroomed har skrivit i forumet
Av Bemushroomed

Ok.
Nä jag menade rent allmänt när det gäller skärmar, att man ser folk som igen och igen får back bleed och skickar tillbaka för att få en ny.

Hört från många nu att kvalitetskontrollen vad gäller skärmar nuförtiden är lika med noll.

Av Bemushroomed

Skärmar och "back bleed" och returna?

Beställde en DELL Alienware AW2723DF och det är ljust i alla 4 hörn (och tyvärr ett stort område i ena ""hörnet""). Jag tänkte först skit samma, får väl vara lite ljusare då, orkar inte skicka tillbaka...

Men nu när jag börjat spela med den lite mer så märker jag att problemet är inte bara att det blir lite ljusare i hörnen utan det blir som en dimma över hela det området (dock bara vid ganska mörk bild, annars är det detaljrikt och fint) och i princip all detalj försvinner och färgerna tappar sin lyster i det området. Rätt irriterande/fult!

Måste alltså skicka tillbaka. Synd eftersom jag gillar den annars.

Hur gör ni om ni får en sån skärm? Återbetalning, sen köper samma igen, hoppas på bättre tur? Eller säger ni "det är fel på skärmen jag vill byta ut den mot samma"? Går de ens med på det eller säger dom att den då ska in för reparation? och så får man kanske vänta 6 mån...?? Det vill jag ju absolut inte.

Jag ser ibland på amerikanska forum folk som säger "jag är nu inne på min 4:e skärm och måste skicka tillbaka den med.." Det känns lite.. osvenskt att göra så, men det kanske bara är jag som tänker så. Tänker även att företaget kanske to.m vägrar efter 3:e skärmen

Av Bemushroomed
Skrivet av tevey:

Den har ju grommet mount också så du kan borra ett hål genom skrivbordet och montera den

ah, fan det missade jag helt. suveränt, då får det bli en sån

Av Bemushroomed

Just ja, går inte för det är sån man skruvar fast i bordet, har ett stort/djupt hörnbord så skärmarna skulle isf komma för långt bort.
Denna kan nog funka: https://www.amazon.se/bildsk%C3%A4rmsstativ-frist%C3%A5ende-b...

men lite synd för skulle gärna kunna vinkla hur man vill...

https://m.media-amazon.com/images/I/71aN1S070WL._AC_SL1200_.jpg

Av Bemushroomed

Japp, ser ju jättebra ut! Får nog bli en sån!

Av Bemushroomed
Skrivet av tevey:

Om du menar Vertikalt som en monitor ovanför den andra så köpte jag själv nyss denna som ska funka bra för det https://www.amazon.se/-/en/gp/product/B0861284GB/?th=1

Exakt, montera ovanför den andra så man spar plats på skrivbordet. Tack, ska kolla upp denna

Av Bemushroomed

Montera 2x monitorer (27") vertikalt?

Har svårt att hitta något, men svårt att veta vad man ska söka på exakt.

Vill montera 2 st. 27" skärmar vertikalt, vad ska jag köpa? DIY skulle också funka om nån har tips, länk.

Tack tack

Av Bemushroomed
Skrivet av Ureet:

Nu blir jag upprörd – musiken i The Terminator är ju helt fantastisk! Älskar både synthsoundtracket och popmusiken i bakgrunden. Tvåan kan jag däremot hålla med om.

"popmusik" är verkligen en stretch det låter som någon som slumpmässigt leker med sin synth, lite så som alla B-filmer lät från den tiden. Tippar på att man bara kontaktade någon med en "fräsig" ny synt och bad honom göra ""musiken"".
Jag skulle lätt (som 15-åring) kunnat gjort något liknande, om inte bättre med det syntar jag pillade med under 80-talet. Det är verkligen inte många minuter man spenderat på detta förutom title-tracket som ju iaf går att känna igen

Edit: ah, du menade såklart 80-tals popen, ja det är helt ok, men soundtracket är verkligen amatörnivå. Finns nog P-rullar från 80-talet där man lagt mer tid på musiken än i denna

Av Bemushroomed

Pandorum. Tror det är 3:e gången jag ser den genom åren. Otroligt bra sci-fi-skräck, känns väldigt mycket som ett rollspel vilket gör att jag gillar den extra mycket. Underhållande twists. 8.5/10

To Catch a Killer (2023). Crime/drama. Nä. Hade kunnat vara bra om det var bättre skådisar. hon som har huvudrollen är dock rätt bra. 5.9/10

Asteroid City (2023). Inte min grej alls. Orkade verkligen inte se klart denna.

The Terminator. Inte sett på säkert 30 år, om inte mer. Riktigt bra faktiskt, bra pacing framförallt, på så sätt bättre än T2, men T2 är kanske en bättre film överlag. Musiken är dock helt otroligt jävla dålig i båda (title track är "ok" men inte mer, resten är verkligen skräp.). 7/10

Av Bemushroomed
Skrivet av Jonas13:

Titta på de andra siffrorna. Du är långt ifrån att maxa din CPU då du ser låga värden på TDP och hastighet på CPU:n. Kör ett mer krävande spel eller ett krävande test som Prime95 så kommer du se hur bra din kylning fungerar.

När det gäller fläkten kan man oftast justera hastigheten i bios men det beror lite på fläkt och hur du kopplat in den till moderkortet. Lägre RPM ger en tyst dator.

Lite 5-10 min tester (skriver ut högsta registrerade temp)

Cinebench (All cores): 84C
Terminator Resistance: 61C
Witcher 3: 50C
Boltgun: 45C
No Man's Sky: 55C
Rimworld: 59C
Resident Evil 4: 64C

artificiella tester som cinebench kan vara intressanta för man ser sitt värsta-scenario, men överlag verkar det som man kommer ligga på kanske 60-64C i modernare spel.

(Idle är 41C)

Av Bemushroomed
Skrivet av Thomas:

Enligt siffrorna så drar ju CPUn knappt något alls -- min drar i princip lika mycket i idle...
Om effekten stämmer så är det nog inte så orimligt.

Jag ska prova lite andra spel också. Men jag blev imponerad att jag får 90+ FPS i jämförelse med min tidigare 8600K, så det är ju inte så att CPU'n inte används till nått

Av Bemushroomed
Skrivet av Thomas:

@Bemushroomed
Som ovan, men ett enklare sätt i min åsikt är att ha program som visar en graf där man kan kolla tillbaka. T ex HWiNFO64 (min favorit till just sånt) eller MSI Afterburner.

Max står ju som 89 C där annars, men när det uppstod och hur länge går ju inte att veta.

Den andra raden för allt där beskriver bara max som är rekommenderat / eller max spec, inte vad man uppnått för tillfället.

Satte i min andra skärm för att kunna se i realtid och satte i 3 extra chassifläktar, en väldigt bra som blåser ut uppåt precis ovanför CPU'n.

Ligger nu på ganska stadiga 50C under hela tiden man gör benchmarks i detta spel.
https://www.youtube.com/watch?v=PkbPXd2Dplg&ab_channel=Vurt_N...

Dessvärre är den där fläkten ovanför CPU'n inte bara väldigt effektiv utan såklart också rätt högljudd.. Tänkte ställa in allt i klädkammaren intill så slipper man ljudet, gjort hål för kablar och bl.a fixat lite aktiva extenders för USB.

Av Bemushroomed

vad har ni för temperaturer?

jag körde benchmarken i Shadow of the Tomb Raider 3 ggr på raken, alt+tabbade sedan direkt ut och kollade i programmet Ryzen Master:

https://i.imgur.com/AduIwmp.png

56C låter ju väldigt lågt? Jag har inte orkat satt i några fläktar i chassit än, har bara CPU-kylaren (billigast möjliga, Cooler Master Hyper 212 EVO V2, kostade 340:- eller nått på inet). Samt sitter det en fläkt i fronten som satt från början..

Mäter kanske AMD Ryzen Master åt helvete fel.. inte en aning såklart.

För att se så inget är fel (för låg prestanda) så jämförde jag med en på youtube, han har dock ett 3070 och 64 GB RAM (vs 3090, 32GB)

Ser väl normalt ut.. hans 115 vs mina 160 med ett 3090. samma inställningar.

Av Bemushroomed
Skrivet av Thomas:

@Bemushroomed Något verkar lite knas isåfall.

https://www.youtube.com/watch?v=bgYAVKscg0M#t=6m31s

Där är den alltid inom 5% av 13900K (snabbare i 1080p, långsammare i 1440p och 4K), som knappast lär förlora till 8600K i något benchmark överhuvudtaget.

min överklockade 8600K stod sig riktigt bra mot 13900K i just detta spel när jag kollade runt senast, kunde faktiskt inte låta bli att häckla några på youtube med den CPU'n angående just detta haha.. jag kollade med just detta spel eftersom det finns inbyggd benchmark så det var lätt att hitta vad för resultat andra CPU's fick. Även om 13900K'n inte var långsammare så var det verkligen inte många FPS den hade i övertag.

Andra spel verkar visa vad man förväntar sig, te.x 90 FPS mer i Shadow of the Tombraider. Allting är uppdaterat (använder drivereasy för att se till att allting är up-to-date)...

Av Bemushroomed

Enligt min test är denna CPU något sämre i Assassins Creed Odyssey än en överklockad 8700K från 2017.
Installerade nu även Windows 11 och då sjönk FPS'en ännu mer (från 109 till 98, average FPS).

overall score blev sämre för 7800x3D, antar det är pg.a den lägre minimum FPS:en..

https://i.imgur.com/LIasxI2.png

I Shadow of the Tomb Raider såg det bättre ut dock, 90 FPS mer (ej testat i win 11 än)

Av Bemushroomed
Skrivet av skanepiraten:

Vill tipsa med om dessa M2 adapter till sata

Mvh

Tack, det var ju intressant.. slippa använda kortplatsen för PCI-E

Av Bemushroomed

Tack för alla svar, ska kolla upp

Av Bemushroomed

SATA kontrollerkort?

Märkte lite sent att mitt nya moderkort bara hade 4st SATA, mitt förra hade 8 så jag skulle behöva 4 till.

Vad finns det för bra men inte allt för dyra SATA kontrollerkort som funkar till Windows 10?

Någon som kan rekommendera ett bra?

I värsta fall kan jag ta ett med bara 2 extra, för jag har en annan PC jag kan sätta in 2 av SSD'erna, men 2 av dom vill jag ha i denna.

Av Bemushroomed
Skrivet av Sveklockarn:

Jag har ingen aning faktiskt, det fåtal trasiga minnen jag råkat har tagit sig förbi de inbyggda testerna men fallerat i MemText86+, så jag betraktar det som en ren kompatibilitetsgrej i första hand åtminstone.

Bra att veta.

Fick delarna redan idag, ska hämta senare. inet trollade mig hårt, sa att det skulle komma nästa vecka (vilket jag tyckte lät länge sådär i efterhand, men jag sa inget, var mest glad att det var fixat hehe)

Av Bemushroomed
Skrivet av Sveklockarn:

Tänk såhär -- statusdioderna indikerar ett kompatibilitetsproblem.

fast det behöver väl inte vara så, om minnet är trasigt så förväntar jag mig att moderkortet ska visa det också med den röda LED'en, annars är det ju en rejäl begräsning.