Inlägg

Inlägg som BeWMan har skrivit i forumet
Av BeWMan

SQL-problem...

Hej!

Jag har lite problem med två SQL-frågor som jag inte lyckas få igång... Jag använder MS Access.

Dessa tabeller har jag:

customers employees meetings orders orderrows

Min första fråga ska egentligen hämta en anställd som har haft möte med två eller färre kunder. Så här långt har jag kommit, men nu får jag endast ut de anställda som har träffat en eller två kunder - inte de anställda som inte har haft något möte än (Dom ska också räknas in).
En delfråga för att räkna:

SELECT COUNT(meetings.meetingid) AS m_count, meetings.employee AS m_employee FROM (employees LEFT OUTER JOIN meetings ON employees.employeeid=meetings.employee) GROUP BY meetings.employee;

Sen frågan för att hämta de anställdas namn:

SELECT employees.name FROM employees, part_query AS pq WHERE employees.employeeid=pq.m_employee AND pq.m_count < 3;

Min andra fråga ska hämta orders som inte har blivit beställda av 'John Doe'.

SELECT orders.name FROM orders, orderrows, meetings, employees WHERE orderrows.orderid=orders.orderid AND meetings.meetingid=orderrows.meetingid AND meetings.employee=employees.employeeid AND NOT employees.name='John Doe';

Jag gissar på att jag måste använda subfrågor, men jag vet inte riktigt hur... Är slut i huvet tror jag.

Hoppas på hjälp.

Vänligen,

Av BeWMan

Jikes är najs, den kommer f.ö. från IBM. ( Hittas på deras sidor )

Av BeWMan

Ööh, vill du få en ström som är inställd på att skicka data genom, att ta emot data genom? Låter märkligt.

Vad är det du försöker göra? Borde gå att lösa på ett annat sätt.

Av BeWMan

Jag har inget svar just nu på din fråga, men låter du samma tråd ha hand om alla kopplingar? Oftast brukar man ju skapa en ny tråd för varje ny uppkoppling:

Socket s = serverSocket.accept(); new ReaderThread( s ).start();

Av BeWMan

SOAPMessage m; ... m.setProperty( "CHARACTER_SET_ENCODING", "ISO-8859-1" );

Av BeWMan

Det finns två typer av fragmentering, intern fragmentering samt extern fragmentering. Den externa fragmenteringen är den som har förklarats ovanför, och den interna innebär att en fil är så liten att den inte ens fyller ett kluster. Ett kluster kan endast innehålla en fil, och med många små filer på hårddisken får man alltså mycket fragmentering i kluster ( Om nu filstorleken är mindre än klusterstorleken, duh ). Den interna fragmenteringen kan du inte påverka speciellt mycket när du har allt sparat och klart, men på vissa filsystem ( Inte Windows' filsystem (NTFS, FAT), vad jag vet ) kan du som användare ställa in klusterstorleken om du vet att du ska använda många filer i samma storlek, så kan du ställa in klusterstorleken strax ovanför denna gräns för att åstadkomma så lite intern fragmentering som möjligt.

Av BeWMan

Att du inte har en main-metod i den klass som du försöker köra. En Java-applikation måste ha en main-metod i "basklassen" för att den virtuella maskinen ska veta var den ska börja.

DoNothing.java

public class DoNothing { public static void main( String[] argv ) { System.out.println( "Hej värld." ); } }

Av BeWMan

Vad använder du för algoritm på dispatchern? Och vad skriver du i för språk?

Av BeWMan

Vilken dist som helst fungerar som filserver, i stort sett. RedHat är väl ok, men Mandrake eller Slackware gillar jag bättre. Även Debian är värt att ta en titt på, då det är enkelt att administrera i och med pakethanteringssystemet. Gentoo är också enkelt att administrera, men har en högre inlärningströskel än vad Debian har - samt att det blir mycket kompilering på Gentoo, vilket kan ses som krångligt för användare med mindre erfarenhet. FreeBSD är ett alternativ från GNU/Linux, vilket kan vara värt att slänga ett öga på.

Av BeWMan

Börja med att hitta litteratur om OOP, det är en bra start för programmering. När du väl fått in OOP-tänket är det relativt lätt att komma igång med Java, eftersom att det är ett väldigt OO språk. Tutorials för Java hittar du annars på http://java.sun.com - de är bra för nybörjare och är lätta att ta sig igenom. Vill du ha bunden och bärbar litteratur i form av böcker ( ) rekommenderar jag böcker från Wrox, de är outstanding.

Lycka till!

Av BeWMan

<textarea name="txtArea" id="txtArea"></textarea> <input type="button" onclick="document.getElementBydId( 'txtArea' ).value=document.getElementById( 'txtArea' ).value + 'nyText'; return true;" />

Av BeWMan

Jag skulle kunna sätta en femma på att det skulle gå att lösa på ett eller annat sätt med PHP, eftersom att PHP har en standalone-tolk ( php.exe ) - men jag tror att det blir svårt med ASP då en webserver behövs för att köra ASP-filer. Är PHP ett alternativ?

Av BeWMan
Citat:

allt ser ok ut. men att använda sig av pascal?
tveksamt..

Absolut inte. Pascal är ett hårt typat språk som lämpar sig absolut utmärkt som utlärningsspråk eller första språk att lära sig. Faktum är att många universitet och högskolor använder Pascal under första programmeringskurserna.

Och visst kan orden låta krångliga, men det ser som sagt ut att vara en grundkurs för programmering - där ingår alla de momenten som orden betyder. Vill du programmera ska du läsa kursen.

Av BeWMan
Citat:

1. Finns det anledning att köra 2.4 framför 2.6 när det gäller server, och i så fall varför?

Njä, det finns det väl inte. 2.6 skalar mycket bättre än 2.4 också, förutom alla andra argument som givits i tråden hittills. Så kör den vare sig du kör server eller desktop.

Citat:

2. Är EXT3 det absolut mest högpresterande filsystemet? Vad skiljer dom åt dom olika filsystemen i Linux?

Nej, det kan man inte säga att ext3 är - men det är bland det mest stabila som finns och som är välbeprövat, samtidigt som det är högpresterande. reiserfs fungerar för mig minst lika bra, mycket trevligt filsystem det också. Skillnaderna mellan alla olika filsystem är ju självklart hur de hanterar få filer, många filer, stora filer samt små filer för att göra en enkel beskrivning. ext3 och resierfs är att rekommendera i de flesta fall, då de som sagt är beprövade och stabila.

Citat:

4. Gnome eller KDE, vad rekommenderar ni till en nybörjare när det gäller Linux?

Hugget som stucket, båda fungerar bra för en nybörjare.

Citat:

5. Kommer min hårdvara att fungera med bra med linux?

Jadå.

Citat:

6. Kan någon ge mig en lista på alla spel och rogram som fungerar till linux?

Den listan blir rätt lång...

Av BeWMan

Testat med inledande slash? ( /usr/share... )

Av BeWMan

Novell NetWare är enkelt att administrera och det finns klienter för det till flera plattformar och operativsystem. Om du har tillgång till det vill säga, kanske inte så kul att köpa det.

Av BeWMan

En preemptive kernel har timeslices för hur länge en process får vara i CPU'n, typ. Beroende på algoritm prioriteras vissa processer.

Av BeWMan

http://www.eclipse.org , Eclipse är jäkligt najs - och möjligheten att förbättra den med plugins finns ju! Mycket användbar och trevlig IDE.

Av BeWMan

Ok... Verkar krångligt. Jag behöver inte ha hostname'et så jag passar nog på den här. Tack för era svar, jag har blivit lite klokare.

Av BeWMan

Hur skulle man kunna lösa det på ett snyggt och enkelt sätt för en klientapplikation? Jag vill ju inte vara tvungen att sätta upp någon typ av server för att ha koll på olika hostnames... Jag använder befintliga protokoll mot befintliga servers, inga som jag har utarbetat själv nämligen.