Inlägg

Inlägg som BeWMan har skrivit i forumet
Av BeWMan

Udda. Testa följande då, det ska fungera - för så gör jag själv:

1. Skapa en ny genväg på skrivbordet till firefox.exe.
2. Högerklicka på genvägen, och välj "Egenskaper".
3. I inputrutan för "Mål:" borde du nu ha sökvägen till firefox.exe
Efter sista citationstecknet ("), lägger du till:

-ProfileManager

Mellan bindestrecket och det avslutande citationstecknet ska det vara ett mellanslag.

Av BeWMan

Starta Firefox så här:

"C:\Program\Mozilla Firefox\firefox.exe" -ProfileManager

En gång, så kan du editera dina profiler. Om nu sökvägen är den rätta.

Av BeWMan

Autospela CD-skiva

Hej!

Hur ska jag göra om jag vill autospela flera program på en CD-skiva när den sätts i? Är det verkligen bara att lägga posterna efter varandra i autorun.inf i rooten, kommer de inte att köras samtidigt då? Jag skulle vilja att program1 körs klart innan program2 kan köras, och när program2 är klart körs sedan program3. De efterföljande programmen som ska köras är patchar till program1, så då behöver jag även veta vilken sökväg det är till program1 på hårddisken, går det att lista ut likväl?

[autorun] ShellExecute=MyProgram1.exe ShellExecute=MyProgramUpdate.exe ShellExecute=MyProgramPatch.exe

:?

Tack på förhand!

Av BeWMan

Finns det inte ljudkort med RCA-utgångar då? Kanske inte funkar? Är rätt novis, men vill göra något på min lediga tid.

Edit, hittade minst ett som verkar ok. ESI Juli@. RCA I/O med AD- & DA-omvandlare. Tycker att det borde fungera?!

Av BeWMan

Driva dom med HTPC.

Av BeWMan

Till min HTPC, ska alltså sitta i vardagsrummet...

Av BeWMan

Tackar! Hittade även lite inwall-högtalare på hifiklubben.se.

Är det något som man bör tänka på när man köper elementen? Ska en viss bas passa till vissa högtalare, osv.?

Av BeWMan

Högtalare

Hej!
Jag tänkte fixa eget högtalarbygge, men skulle ju då behöva att köpa endast högtalarna (utan lådor och panel). Var kan kan man hitta dessa? Eller måste jag köpa "hela" högtalare och strippa dem? Vilket är smidigast?

Mv,

Av BeWMan

Spela film på TV

Hej!

En kompis har lite problem med sin burk, framförallt sitt grafikkort. Han vill kunna spela upp film på sin TV genom s-video-utgången, men spelaren visas aldrig på TV'n. Skrivbordet syns dock, och han ser när musen rörs på. När han sedan sätter igång spelaren (WMP) visas dock inget på TV'n, fortfarande bara skrivbordet, men på skärmen spelas filmen. Han har senaste drivrutiner till kortet, och jag gissa på någon inställning i antingen WinXP HomeEdt. eller inställning i WMP. Grafikkortet det gäller är ett x800xt.

Tacksam för hjälp.

Av BeWMan

Blade är väl f.ö. en IBM-burk, och inte en Sun-burk så det är väl okey.

Av BeWMan

Men alltså, det går ju att pinga åt ena hållet. Det är bara åt det andra hållet det inte går... Och konfigurationerna är så vitt jag vet lika. Och att pinga eller inte pinga, är egentligen inte frågan, frågan är varför jag inte kan komma åt utdelade skrivare i nätverket! Men tack för svaren så långt.

Av BeWMan

Varför skulle Windows brandvägg störa ett hemmanätverk i WinXP? Den är igång och jag har tittat igenom konfigurationen så att ingenting ska störa. Förresten är jag osäker på att det är SP2's brandvägg, tror inte att han har uppdaterat med SP2... Kan den verkligen störa i så fall? Låter märkligt.

Av BeWMan

Jag har testat att inaktivera Norton, glömde säga det. Jag vet inte om det ligger några underprocesser för Norton kvar, jag dödade programmet genom Aktivitetshanteraren - hittade inget ställe där man inaktiverade det... :r

Av BeWMan

Litet hemmanätverk som inte fungerar

Hej!

Jag försöker hjälpa en kompis med hans nätverk han har, för det fungerar inte riktigt som det ska. När jag satte upp det åt honom fungerade det prima, men av någon anledning så gör det inte det längre.

Nätverket är trådlöst och består av två datorer, två skrivare och en trådlös hubb som går till ett ADSL-modem, D-link - minns inte modellen.

Skrivare1 är kopplad till dator1 och skrivare2 är kopplad till dator2, och dator1 bör ha tillgång till skrivare2 samt vice versa. Bara att dela ut dem på nytt tänkte jag (Eftersom delningen jag gjorde första gången funkade). Jag tog bort gamla delade skrivare och delade ut dem på nytt, men det hjälpte föga. Oh well, jag får väl konfigurera om hela nätverket istället, men inte heller det hjälpte. dator1 kan pinga dator2, men dator2 kan inte pinga dator1. Däremot kan båda surfa på nätet, så internetdelningen fungerar som den ska. Vad är det som kan vara fel? Norton används på båda burkarna, dator1 använder 2003:an har jag för mig, och dator2 använder 2004:an. Eller så kör båda på 2004:an. Detta gjorde dom även första gången jag var där...

Vad kan vara snett? Tacksam för hjälp.

Av BeWMan

Platta skärmar och CAD

Halloj!

Jag har från vissa hört att platta skärmar inte lämpar sig speciellt bra för CAD-användare, bl.a. därför att streck kan bli taggiga och kantiga. Nu är det så att en vän använder CAD uteslutande på en dator, och funderar på att köpa en platt skärm, en 21''. Han fick rådet av en datorfirma att köpa en skärm från Samsung (Minns inte vilken), som tydligen skulle fungera för hans ändamål. Kostnaden för skärmen är strax över 13 000:-, och han vill gärna veta lite mer om hur det är ställt med det här med platta skärmar och CAD. Har någon bra koll på större skärmar och vilka som lämpar sig bäst för CAD blir han och jag tacksamma.

Med vänliga,

Av BeWMan

JSP och kompilerad kod är snabbare än vad PHP är, som måste tolkas i PHP-tolken. JSP är så mycket mer än bara JSP. Jag skulle nog vilja säga att t.ex. Struts tillhör kategorin med JSP, likaså TagLibs (Mycket vackert och användbart) & bönor. Servlets/JSP är vackert, och det går lika fort att utveckla i som i PHP - jag ser faktiskt bara fördelar för Servlets/JSP.

Citat:

Servlets bör bara användas till större projekt då det är rätt omständigt att sätta upp "grundpelarna" för att få igång ett projekt.

Nja, Servlets kan man låta ta hand om informationsflödet klient->server och låta JSP hantera informationsflödet server->klient - oavsett storlek på projekt. Servlets används oftast inte för att presentera information, om man inte använder bakomliggande logik som t.ex. templatefiler eller liknande.

Av BeWMan

Och framförallt, under utbildningtiden - bind er inte till en plattform/ett språk. Chansen att få jobb är mycket större om man har en bredare kunskap om programmering i allmänhet, än att man har kunskaper i ASP/PHP (Som man för övrigt kommer nowhere med...). Att bara kunna utveckla för webb är nog ingenting företag söker (Jag skulle inte göra det).

Av BeWMan

Kan man inte serialisera objekt på något sätt i ASP? Om det går, skicka objekten manuellt/semi-automatiskt mellan sidorna då - och håll dig till SysOveRRidE's riktlinjer.

Av BeWMan

Du kan inte ha letat länge.

http://se.sun.com/utbildning/certifiering/

Av BeWMan

Jag har fortfarande inte löst problemet. Tyvärr. När jag nu testar min andra fråga (John Doe) verkar det bli rätt... Frågan stämmer således, verkar det som.

Första frågan kvarstår. Jag får den ändå inte att fungera.

SELECT employees.name FROM part_query AS pq, (employees LEFT OUTER JOIN meetings ON employees.employeeid=meetings.employee) WHERE employees.employeeid=pq.m_employee AND pq.m_count < 3;