Inlägg

Inlägg som Masyve har skrivit i forumet
Av Masyve
Skrivet av Sgart:

Jag fattar ärligt talat inte vitsen med att ha så här många varianter av samma produkt.

Möjligt att jag är cynisk här men jag tror att medelidiotsvensson baserar sin uppfattning om bra/dåligt typ helt efter pris. De som inte fattar skillnaden på produkterna annat än "3060 bad" "3090 good" kanske ser 6 olika 3060-utföranden och känner att "ok men jag kan lägga 300kr till så får jag en lite bättre" - då vill kanske den leverantören att sagda 100kr till går till deras andra exakt likadana kort med valfri extra-branding istället för till en konkurrent vars kort bara råkade kosta 300 spänn mer. Antingen det eller att de väl på plats tänker "äh vad fan jag kanske kan lägga några kebabrullar extra nu när jag ändå ska spendera" och väljer nästa modell upp men inte har råd att gå hela vägen till 3070.

Av Masyve
Skrivet av Chris_Kadaver:

Vram i all ära men kan ett spel se mer "generic" ut? Inte så att jag vill punga ut 6000 spänn eller mer för att kunna lira det där direkt. Om dom inte har ett bättre dragplåster att visa upp blir jag smått orolig. Ser ju ut som ett högupplöst mobilspel med massa effekter typ.

Min första tanke var att de i princip designat ett benchmark och kallar det för spel.

Av Masyve

Pixel 5 säger jag, tycker inte att någon annan handskas med dynamiskt omfång och färg bättre än Google gör. Köpte en Note 20 Ultra nyligen för att jag ville ha stor jävla skärm bara och kom över en via jobbet, men redan min Pixel 2 som jag gick ifrån klarade av en del saker bättre än den gör även om Notens kamera har lite andra roliga finesser också.

Edit: Tål att tilläggas iofs att jag är yrkesfotograf och bedömer telefonkameror utifrån lite mer specifika grejer än bara "tycker jag att bilden ser cool ut", möjligt att medelanvändaren ser på det annorlunda om de uppskattar de lite mer "effektfulla" hanteringarna som Samsung har för sig ibland. Hittills tycker jag att Samsung är väldigt duktiga på hudtoner och svart, medans Pixeln har vunnit på färghantering i väldigt dynamiskt ljus, lite mindre "over the top" hantering av HDR och lite mer behagligt natt-läge.

Av Masyve

Användare: @vargeEEEEn

Typ av affär: Jag köpte, budgivning
Tillvägagångssätt: Swish + PostNord
Produkt: Blue Mo-Fi, hörlurar

Positivt:
Strulfri, bättre emballage än vilken webshop som helst och rapp respons. Postade samma dag som betalning inom ett par timmar bara.

Negativt:
Nada.

Slutbetyg: 5/5

Av Masyve

800+ frakt

Av Masyve

Jag pröjsar gärna 500 + frakt, varit nyfiken på att testa de här förut.

Av Masyve
Skrivet av careface:

Det glädjer mig!

Du har rätt på brand, men fel på kategori, det är XF-objektiv, så nej, inte 100 lax, allt ditt snor till mig tack!
Jag är lite för självkritisk för att ha egna bilder som wallpaper, men jag fotar natur själv också: https://instagram.com/davidkarlsssons

Bra, jag var redan lite ingångsbitter över hörlurarna nämligen så det glädjer mig att du inte har min drömkamera också.

Av Masyve
Skrivet av careface:

https://i.imgur.com/YqxGrUM.jpg

https://i.imgur.com/FyzULgt.jpg

Flyttade in här i februari och börjar äntligen känna mig klar.
Jobbar hemifrån på heltid så det känns viktigt att trivas vid skrivbordet.

Jag gillar växter.

Älskar den här genren skrivbord. Men off topic - Yrke: Systemutvecklare, och så ser jag vad jag skulle sätta mitt snor på är Fuji GF-objektiv för typ 100 lax på hyllan. Vad fotar du för något? Är bakgrundsbilden hembakad rentav?

Av Masyve
Skrivet av anon324648:

Håller lite koll på 1D X Mark II begagnat, ibland dyker det upp runt 30k-isch men saftigt fortfarande. Ha-begäret och behov-begäret ligger inte alltid i linje med varandra...

Ska du leka video med den så påstår iaf jag att du hade hatat livet mindre med en EOS R. Ja, 120p är lite sexigt här och där och autofokusen/brustoleransen i 1DX2 är fräsch men videoformaten är 8-bit, du har ingen LOG och signalen ut över HDMI är inte roligare den heller. "MEN SONY@@@" ja, det finns andra märken också som har bra modeller.

Däremot som all purpose fotokamera "som också kan filma hyfsat" så är jag rätt nöjd. Tyckte färgen i förra 1D X var mer levande och vibrant men det är väl mer personlig åsikt än något annat och olika attackvinklar i post typ.

Av alla kameror jag haft i jobbet är det både den bästa och den jag brytt mig om minst. Lite märklig mix.

Av Masyve
Skrivet av Miska:

Drönarbild?
Ser ut som en miniatyrbild. Helt suverän ju!

DSLR från helikopter, 1D X:en och en 70-200 på 98mm. 🙂

Av Masyve
Av Masyve
Skrivet av AxxT:

Måste bara säga att ni lägger upp sjuk snygga foton! (avis)
Skulle lätt kunna ha dem som bakgrund/screensaver! Ingen som har emot att man tankare hem och använder?

Men är inne förmycket på Cyberpunk/Synth för tillfället, passar inte så bra med resten av skrivbordet

Mitt får du sno vad du vill av fritt iaf, vill du ha något utskrivet får du PM:a för högupplöst.

Av Masyve

Jag med, tog en uppe i Norrland också när jag ändå hade en vettigt mörk himmel i närheten.

24mm F1,4 @ 15s och 3200 ISO. Tyvärr är förgrunden rätt ointressant, hade inte ork att dra iväg den natten.

https://i.imgur.com/hgL2toy.png

Av Masyve

Och när jag kravlade omkring Stockholmar-död i kroppen så snubblade jag över lite finare än normalt sällskap uppe på övre platån av Sjöfallets vattenfall, den här gossen stod där och såg cool ut.

https://i.imgur.com/P9bFfFY.jpg

Av Masyve

Lite panorama från stora sjöfallets nationalpark, precis hemkommen från att ha hängt där en vecka hos en kompis som flyger saftblandare i krokarna.

Saltoluokta

https://i.imgur.com/NhnLyhw.jpg

Saltoluokta

https://i.imgur.com/lVYcNtB.jpg

Vietas

https://i.imgur.com/h3YEnt9.jpg

Av Masyve

https://i.imgur.com/CdVIPcp.jpg

Stora sjöfallets nationalpark, nära Vietas. Har en 2 metersvägg hemma som är soptom och har länge velat ha någon sorts panorama på den, tog mig i kragen idag och körde en rejäl rackare här så bildfilen är 28,600 pixlar bred haha.

Av Masyve
Av Masyve
Skrivet av Miska:

Det behövs inget mer än ett stadigt stativ för såna här monteringar.
Skywatcher Star Adventurer, som jag har på bilden, har en RA-axis som är motoriserad. Så länge polarisationen är komplett så kan jag ta uppemot 4 min subs (kallas för subs när det kommer till astrofoto), men jag tror jag ska hålla mig kring 120-180 sek (2-3 min) per sub.

Skywatcher kom precis ut med en ny version av Star Adventurer, nämligen 2i, med wifi funktion. Men den har ingen betydelse eftersom du kan inte göra mycket med den mer än styra kameran. Och prislappen kommer säkert bli sjukt hög på den också.

Såg att Skywatcher har gjort en riktig montering, EQM-35 Pro GoTo, som har en lastförmåga på 10kg och kan dess DEC kan demonteras så den blir som en Star Adventurer samt att man kan även göra timelapse med den, precis som med Star Adventurer.

Cool, då verkar jag ha fattat grundprincipen utifrån det jag läst. Riktigt kaninhål men tillräckligt teknikorienterat för att vara intressant som fotokategori, för mig iaf. Tack för alla svar!

Av Masyve
Skrivet av Miska:

@Masyve: Brännvidden är alltid densamma, 250mm, men teleskopet är av Petzval-typ (Quadruplet) innehållandes FPL-51 och FPL-53 som tar bort kromatisk aberration. Finns ingen koma på kanter eller hörn. Du kan se lite bilder tagna (av andra) med Redcat; https://www.astrobin.com/gear/92792/william-optics-redcat-51/

Beställde precis M48/Nikon F adapter så jag kan göra något närmaste tiden. Ordinära adaptern, Wide-T2/S52-Nikon Z och Baader-Planetarium UFC (Universal Filter Changer) adaptrarna kommer först om någon månad pga backorder hos tillverkaren. Med UFC kan jag använda 2" filter, och där tänkte jag sen skaffa Baader UHC-S vilket ökar kontrasten på motivet samtidigt som det tar bort ljusföroreningar i luften.

Och vad för modell stativ/huvud kommer du hänga det här på sen? Det som är i bild bara, är det motoriserat?

Av Masyve
Skrivet av Miska:

Fick äntligen min katt, och veckan innan kom stjärnföljaren.
Nu inväntas bara adaptern till kameran så jag kan påbörja fotandet.

https://www.saarikko.nu/swec/hellokitty.jpg

No way, det här ska följas flitigt. Är de byggda på ett sätt där du kan översätta utsnittet till en ungefärlig brännvidd så man fattar vad det rör sig om?