Inlägg

Inlägg som FlottigFrippa388 har skrivit i forumet
Av FlottigFrippa388

Gaming laptop

Hej! Ute efter någon prisvärd gaminglaptop för 10tkr
Kollat runder lite och skulle behöva 1tb hårddisk då spelen blir allt större och kör lite skol arbete med på datorn.

Hittat denna : https://www.elgiganten.se/product/gaming/gaming-pc/gaming-lap...

Är detta ett bra köp eller finns där någon annan ni kan rekommendera? 🙂

Av FlottigFrippa388

Värdering dator från 2015

Hej! Nu när ny bruk är införskaffad så går tankarna om att sälja den gamla datorn hel eller i delar. Vet dok inte vad den skulle kunna vara värd och undrar om någon vänlig själ som har lite koll på priser skulle kunna värdesätta den. Delar som sitter i mitt Fractal Design Define R5 Svart är :
ASUS Z97-PRO GAMER
Intel Core i7 4790K 4 GHz 8MB
MSI GeForce GTX 980 Ti 6GB Gaming
be quiet! Pure Rock
Fractal Design Integra M 750W
Corsair Vengeance 16GB (2x8GB)1600 MHz
Crucial BX100 250GB

Mvh

Av FlottigFrippa388

Montech SKY ONE Lite luftflöde

Hej! Precis införskaffat ett Montech SKY ONE Lite till bygget men är lite tveksamt med fläkt placering. Ingick 3st 120mm där 2 sitter fram till insug och 1 bak för utsug. Min fråga är lite om detta är tillräckligt eller om man skulle flyttat fram alla 3 och satt en extra som utsug för att få lite mer övertryck i chassit. Komponenter är 6950xt samt 7800x3d.

Av FlottigFrippa388

Gamingdator 19tkr

Hej! Skulle vilja ha lite hjälp med komponenter till datorbygge. Spelar mestadels CS2 och som jag har förstått skall nvidia vara bäst i den klassen. I dagsläget kör jag 1080 men i ev framtid 1440. Min fråga är lite om det är möjligt att få i ett 4070 Ti i bygget och eller hur stor skillnad med amd. Kan tänka mig 19tkr +/- 1tkr och då att inet bygger den. Helst ganska välkylt chassi, och är inget fan av rgb men kvittar om priset blir för drabbat.

Av FlottigFrippa388

Absolut vi har en kaminfläkt redan men då vår kamin är inbyggd i sten utan någon direkt vettig plats att ställa den på så blir det knappt märkbart med fläkten då varmen ej blir så hög. Valde 12v pga har fri tillgång till batteri som laddas via solpanel så drar ingen direkt ström och självklart skoj att bygga och pilla lite.😁

Av FlottigFrippa388

Ok, har tänkt köra den nu för att vispa runt luften lite från kaminen i vinter men som ren bordsfläkt kan jag tänka mig att det blir lite dåligt luftflöde. Frågan e mest om dimmern är optimal för syftet eller finns någon smartare lösning föe justera hastigheten på fläktarna 😊

Av FlottigFrippa388

fläkt av chassifläktar hjälp med styrning

Hej tänkte slänga ihop en bordsfläkt av chassifläktar och någon slags dimmer/potentiometer för att kunna justera hastigheten.

Tänkt köra 2st Corsair AF140 men osäker på själva styrnigen. Hittat https://www.biltema.se/fritid/husvagn-och-husbil/belysning/di...
Om den skulle kunna funka sen driva med 12v bilbatteri. Tips välkomnas hjärtligt

Av FlottigFrippa388

Tack! Skulle du vilja sätta ihop en likvärdig fast intel istället tänker kanake i5 12400f. Sen är det ju inte jätte stor skilland på pris emot 6600xt.

Av FlottigFrippa388

Hur ser det ut med gpu känner att 980 ti kanske inte riktigt hänger med i squad iallfall på några vettiga settings. Byggt denna dator 2015 och för tillfället e cpu samt gpu överclockad för att orka med på riktigt så kanske bättre satsa på byta allt i samma chassi för nöjd med chassi och har gott om fläktar.

Av FlottigFrippa388

Tips på uppgraderingar med denna setup

Hej! Spelar Valorant,CSGO samt Squad
Nuvarande setup:

Av FlottigFrippa388

Hej, vet inte riktigt vad som sägs om denna setup men har tagit lite ifrån vad stocken skrivit. https://www.inet.se/datorbygge/b1192981/tips-bygge

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1192981/tips-bygge

Av FlottigFrippa388

@Alling:

är hyffsat ny på det här med sätta ihop dator skulle inte du kunna sätta ihop en som du tycker e lämplig för gaming?

Av FlottigFrippa388

moderkort hjälp

bör jag köra detta moderkortet till denna setupen eller ska jag välja något annat alternativ?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8588265/2015-10-06

Av FlottigFrippa388

bygga Speldator hjälp

Hejsan, har tänkt mig att jag skulle köpa en ny spel dator dok så är jag lite ny inom det här med att bygga själv.
Så hade varit underbart om någon kunde slängt ihop en liknande dator på inet där dom monterat den till en för dom har inte samma delar där.

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2936677&view=m