Inlägg

Inlägg som Schluug har skrivit i forumet
Av Schluug

Säga vad man vill om RGB, men jag som 12-åring hade nog gärna haft den där på skolgården, med synkade RGB-dojjor och kepa såklart..

Av Schluug

Jobbigt läge. Sen undrar man ju lite varför man går runt med 200k i en plastpåse..

https://www.blocket.se/ostergotland/Ica_plastkasse_med_kontan...

Av Schluug

Om möjligt, försök få till en koppling med optisk kabel så slipper du problem med potentialskillnader och andra störningar. Ganska ofta så har lite bättre moderkort optisk (toslink) utgång och väldigt många förstärkare.

Av Schluug

I dagsläget har RTX för stor påverkan på prestandan för att vara värt det kan jag tycka.

Hellre 60+ FPS utan RTX än ~20 med. Sen så är det ganska bortkastat i multiplayer-spel rent generellt då jag oftast inte är ute efter att stå och kolla på hur saker reflekteras i vattnet..

Men visst, om 5-10 år när tekniken är mogen så tror jag att vi kommer tycka att allt utan raytracing känns uråldrigt.

Av Schluug
Skrivet av Storage Jar:

Det märks att du inte spelat Skyrim när du säger sådär. Skyrim med lite mods slår det mesta om man tittar på grafiken.

Visst går Skyrim att få riktigt snyggt med hjälp av moddar, men kontrollerna och stridsystemet är fortfarande otroligt stela och mossiga.

Av Schluug

@finally: Jag har samma bryggare som du, med manuellt droppstopp. Jag tror felet ligger i dess konstruktion. När bryggaren är ny så funkar funktionen som den ska, men efter ett par år så blir öppningen för liten med för lågt flöde som resultat.

Jag skulle rekommendera att köpa en ny filterhållare, ca. 180SEK:

https://www.moccamaster.com/se/tillbehor/reservdelar/filterha...

Av Schluug

Ett problem som du nämner är hur du ska få över bilden till TVn i 8k. Av det lilla jag lekt med min Steam Link så visar den samma upplösning som din dator, ev. max vid 1080p. Jag vet inte hur det är med de inbygda varianterna som din TV har, men jag skulle inte räkna med att det går. Bandbredden på ditt nätverk skulle förmodligen också slå i taket.

Vad har du för ingångar på TVn? Endast HDMI?

Av Schluug
Skrivet av Defender:

4k, 4k hdr, dolby vision, dolby atmos. Allt bara funka direkt i netflix egna app på Lg Oled iaf.

Jag upplever också att Netflix-appen på min hyffsat nya Samsung-tv ger ett bättre flyt än om jag kör den på min NUC. Dock kanske en Apple TV fixar det bättre.

Av Schluug

Rätt så häftigt ändå, att med en så liten krets kan påverka så mycket. Jag vill veta mer om kretsen, men känner på mig att det inte finns datablad att tillgå?

Av Schluug

Du får gärna länka till källan också.. känns som att det fattas bitar av artikeln?

Av Schluug

9/10 Korrekta svar!
Nästan alla rätt! Din plånbok tackar dig.

Av Schluug

Jag skulle gissa att lampan är en väldigt lätt last, drar nog inte många mA, kanske 5-50mA och power-banken är nog designad för en mycket större last och stänger av sig.

Av Schluug

https://www.blocket.se/malmo/Gaming_dator_80833586.htm?ca=14&...

40k, som hittat. Vid ett snabbt nedkast i varukorg på prisjakt landar det runt ca 27k. Hmm

Av Schluug
Skrivet av mrqaffe:

Är man det minsta hifiintresserad så är MP3 totalt ointressant.
Det finns saker för mycket mindre pengar som låter bättre än den teoretiskt bästa MP3 spelare som går att göra.

Ja, så klart. Men om du går in och läser specen så ser du att den spelar i princip alla fil-format. "MP3-spelare" är ju ganska missvisade produktnamn tyvärr

Av Schluug

Jag skulle säga att du inte kommer märka någon som helst skillnad med 16GB vs 8GB. Du kan ju alltid kolla i din aktivitetshanterare för att se hur mycket minne som används. Mycket beror på hur mycket du har körandes i bakgrunden.

Jag körde 8GB väldigt länge med min 2500k utan några problem. Det var nog Witcher 3 som slog i taket någon gång som gjorde att jag köpte lite mer minne.

Av Schluug
Skrivet av RHWarrior:

Gött att de släpper något nytt och fräscht äntligen.

Mm, eller hur! Själv skulle jag gärna köpa det till Switchen, men är inte så sugen på att betala 60$ för ett spel jag redan äger på PC..

Av Schluug

Diablo 3 verkar vara på gång till Switch;

https://www.diablofans.com/news/49037-diablo-3-coming-to-nint...

Av Schluug

Frågan är ju dock om det finns någon ekonomi i att göra en remake av D2. Det är ett stort spel som kräver enorma resurser att polera upp till "HD" och jag tror att spelarbasen är inte jättestor jämfört med många andra genrer.

Att de gjorde om Starcraft 2 är ju mer förståeligt då det är ett grafiskt mindre spel och spelas fortfarande av många, e-sport m.m..

Av Schluug
Skrivet av kokkojambo:

Säker något ytterligare kortspel, MOBA eller multiplayer-only tjafs. Ja, jag är cynisk.

Hmm, nja. Känns som att de kommer stjäla från sin egen spelarbas lite för mycket då. Jag är optimist och tror på ett Diablo 4 och en refresh av Diablo 2 medan vi väntar på 4:an.

Man kan ju alltid hoppas, men som ni säger så är ju något mobilt inte omöjligt tyvärr..

Av Schluug

@Kungen84: Då jag endast äger en 4k-TV som står i vardagsrummet som ej används som primär film-tv så har jag inte lagt någon möda på att lösa 4k-biten. I gillestugan så är det som sagt min i5-NUC som står för medieuppspelningen, mest 1080p, genom Kodi som snurrar i Win10.