Inlägg

Inlägg som Schluug har skrivit i forumet
Av Schluug

3D skrivare är generellt verkligen inte plug-and-play, kanske vissa modeller och tillverkare gör detta bättre dock. Det kan jag säga som relativt nybliven ägare av en 3D-skrivare (en begagnad Ender). För min del var det rätt mycket pill att få det bra och mycket jag var tvungen att lära mig; Kompliera custom Merlin FW för just den uppsättningen jag har på min maskin. Justering av g-kod, inställningar i Cura. Ställa in bädden, testa olika temperaturer på både extruder och bädd. Olika filament kan kräva lite olika inställningar m.m.

Detta är dock mina erfarenheter av just en begagnad, ganska gammal Ender V3 med en hel del uppgraderingar av den förra ägaren.

Av Schluug

Jag har haft igång mitt Eufy-system bestående av en HomeBase 3, en SoloCam S340 och två EufyCam S300 sen början av året. Två av kamerorna drivs med externa solceller vilket har fungerat kanon. Får se om solen räcker till under vintern men tror inte det är några problem sålänge kameran inte registrerar onormalt många events. Varje event väcker kameran ur sleep och drar såklar lite batteri, speciellt på S340.

Över lag tycker jag att det fungerar väldigt bra. S340 är riktigt bra då den kan rotera kameran och följa mål, dock så är den lite okänslig för små objekt, mindre barn t.ex. men det kan bero på att den i mitt fall synfältet delvis täcks av ett trappräcke.

HomeBase 3 är ganska kompetent, den har "AI Recognition" där den kan särskilja en del saker, husdjur, bilar och även lära sig att känna igen ansikten vilket funkar helt OK efter ett tag. Jag har 1TB lagring och det ser ut att räcka väldigt långt, jag har 94% ledigt efter 9 månader. Dock spelar kamerorna endast in kortare snuttar efter de detekterat något, inte 24/7 inspelning som mer avancereade system gör.

Jag har nyligen utökat systemet med Eufy's hemlarm som jag håller på att utvärdera. Tanken är att det ska ersätta mitt dyra Sector Alarm-system på sikt.

Av Schluug
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Vad är det som du tycker är tveksamt med pallfrakt? Helt klart det säkraste alternativet och prismässigt bör det vara klart överkomligt med tanke på andra alternativ. Skulle inte skicka dyra högtalare via bussgods.

Det mest tveksamma var hur man går till väga. Det verkar som det är mest riktat för företag. Jag chattade med en Johanna på DHL som sa att det var flygfrakt som gällde och då lät det det kunde bli dyrt, men jag ska kolla mer på detta. Då det är rätt mycket pengar det rör sig om så vill jag ju ha något fraktsätt som är säkert.

Edit;
Ska tillägga att säljaren har originallådorna kvar till högtalarna vilket gör mig mycket mer konfident i att skicka dom..

Av Schluug

Frakt av stora/tunga saker inom Sverige

Hej!

Jag funderar på att köpa ett begagnat högtalarpaket till mitt kommande biobygge. Problemet är att dessa högtalare är ca 110 mil från mig och jag är inte jättesugen på att köra den sträckan med bil då det blir ca 25h i ren åktid plus en hel del soppapengar och ev. övernattning på hotell.

Vad finns det för alternativ att som privatperson att frakta stora och tunga (ca 300kg) grejer detta avstånd? Har kollat lite snabbt på DHL och PostNord att frakta på pall men det verkar lite tveksamt. Jag är villig att betala några tusen på frakt då priset ger utrymme för det jämfört med att köpa nytt.

Någon med erfarenhet av detta?

Av Schluug
Av Schluug

Första var lurigast tycker jag..

Av Schluug

Intressant test. Med det skräpiga jobb-headsetet hördes ingen som helst skillnad, fick 1/6 med att chansa. Med mina Sony XM3 kopplade till mobilen via BT så fick jag 4/6 där jag gissade på 320kbs på en av de som var "fel". Vissa genres/låtar är ju mer förlåtande än andra.

Av Schluug

Det kan vara något elektromekaniskt fel. Avbruten ledarbana nära kontakten är ganska vanligt fel. Kan vara en kallödning också. Kräver lite skicklighet med lödpennan för att fixa.

https://www.youtube.com/watch?v=Ecq7FPFHndE

Av Schluug

Jag stämmer in i skaran som hoppas på OLED vid release, men jag tror nog inte att det kommer bli så. Jag kommer nog att köpa en vid release ändå, främst då jag inte har köpt en OLED av den nuvarande, så jag vet inte hur mycket bättre den är

Av Schluug
Nytt bud: 1 000 kr Kan tänka mig att köpa DJI drönaren som paket. Hämtar i Linköping
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Schluug

Galet! Old-me minns att jag köpte ett 256MB SD-kort till en av mina första digitalkameror och jag tror att det kostade en bra bit över tusenlappen omkring 2002-2003 någonstanns.

Av Schluug

Personligen så kommer jag köra 100% luftkylt vid nästa bygge. Jag har bara kört AIO-kylare, ej custom loop som du föreslår här. Mina erfarenheter är att det har varit en del strul och aldrig varit riktigt nöjd med ljudnivån. Alltid någon fläkt eller pump som låter, vattenblock som ärjar igen m.m. En bra dimensionerad luftkylning är så mycket mer problemfri över tid.

Av Schluug

Jag gick från ett Fractal R5 till NXZT H1 (mini ITX) och kommer defninitvt gå upp i storlek igen till nästa bygge. Små chassin blir ofta en stor kompromiss när det gäller luftflöde, temperatur och ljudnivå.

Av Schluug
Skrivet av Pågenbröd:

Kostar den mer än 4000:- är det rent skräp.

2017års prolle, enda 'moderna'' från 2023 är väl rDNA3 gpu'n.

Du får nog ta det där x2 ungefär skulle jag gissa. PS5 säljer fortfarande ganska bra så det finns inget som motiverar Sony att dumpa priserna.

Av Schluug

Ja, galet nog så innehåller många påkostade hembio-förstärkare (reciever) radiodel 2023. Det vore intressant att se hur stor del av användarbasen som utnyttjar radiofunktionen..

Av Schluug

Damn you sticky keys! Stäng av det om du ska testa pinball-spelet..

Av Schluug

Jag väntar nog på en eventuell 2:a. Jag kan inte riktigt se behovet för en SD ännu, då Switchen till viss del fyller det behovet för mig men om de släpper en uppdaterat SD2 med OLED kommer jag nog att slå till.

Av Schluug
Skrivet av cracko:

Ser kanske lite bättre ut men det ska nog mätas mot Starfield 2 snarare än Starfield.

Sant, men Starfield har ju 7-8 års utvecklingstid baserad på en gammal/befintlig spelmotor. Så vad Star Citizen åstadkommit är åtminstone visuellt ganska imponerande. Men måste tillägga att fortfarande är skeptisk till vad Star Citizen kommer att vara vid release, om det blir någon..

Av Schluug

Jag har varit skeptiskt till Star Citizen från i princip dag ett, men videon ovan tyckte jag såg rätt bra ut. Det ser ut som ett bättre Starfield.

Av Schluug
Skrivet av Petir2:

Tjeenare

Klisterlappen på förstärkaren är borta numera

Skönt att höra! Nu kan jag sova bättre.