Inlägg

Inlägg som Strotter har skrivit i forumet
Av Strotter

En kompromiss i 35tkr klassen - rådvill.

Hej,

Som rubriken antyder står i jag inför ett vägskäl. Jag skall köpa en ny dator i år, men har inte bråttom utan försöker samla på mig information för att göra ett så bra val som möjligt. Min behov är tudelat, jag vill dels kunna arbeta och dels gejma på datorn.

Budget ca 35.000 kr

Krav arbete:

  • Cinema 4d R17

  • Adobe CC: Ae, Ps, Pr, Id

  • Design, animation & videohantering är ledorden här.

Krav gejming:

  • Total war serien, warhammer och bakåt

  • Battlefield

  • Massiva spel med många enheter på kartan är här den röda tråden. Det är en fråga om att kunna maxa grafikmässigt, både idag och ett bra tag framöver

Min fråga lyder:
Vad innebär kompromissen att köpa en dator som är byggd för gajming om jag vill arbeta och vice verca. Vilka avkall innebär respektive val, det känns tämligen viktigt för mig att veta med tanke på att investering är hög. Samtidigt funderar jag på om ribban ligger för högt, får jag samma prestanda för 25 000kr och sen uppgradera enskilda delar? Är det stor skillnad i pris om jag hittar någon som kan bygga datorn åt mig?

Det ska vara en snabb effektiv och smidig upplevelse. Utöver prestanda skall det finnas tillräckligt med utrymme(hdd). Jag är själv inte kapabel att bygga en dator så har tittat på 3 färdiga lösningar:

https://www.inet.se/produkt/1517103/taurus-uberkill-gtx-980-ti-sli-skylake#specs
https://www.komplett.se/komplett-gamer-xtreme-i90-black-titan-x/11001
https://www.komplett.se/komplett-gamer-xtreme-red-mist-edition/11050#!tab:extra

Sist men inte minst, tack på förhand!!!!