Inlägg

Inlägg som swerome har skrivit i forumet
Av swerome

@Laxpudding: Efter mycket smidigt och tacksamt handlande av Per och Jimmy på Elgiganten i Eskilstuna så byttes skärmen smärtfritt mot en ny likadan skärm. Den har jag nu använt felfritt sedan dess och jag kan verkligen intyga dina ord Laxpudding: till rätt uppgift är denna skärm helt fantastisk. Mitt hobbystudio har nått en helt ny dimension av effektivitet och njutning. Stort tack!!

Mvh/swerome

Dubbelt så mycket information mot min två gamla skärmar, dessutom ingen irriterande skarv i mitten!

Av swerome

@Laxpudding: Tack, nu är det gjort också och samma fel kvarstår, så nu har jag varit till Elgiganten Ea som tar hem en ny och byter ut den defekta jag råkat fått (vilka för övrigt skött sig utmärkt i ärendet, stor eloge även där).
Jag ser dessutom att felet verkar accelerera med tydligare linjer och nu både gröna och röda linjer.

Tack Laxpudding för all hjälp, jag är dig evigt tacksam!

Mvh/swerome

Av swerome

En ledtråd till: den störande gröna linjerna dyker inte upp om monitorn är kall, dvs datorn har varit avstängd ett par timmar och skärmen släckt ner sig (i.e. stått i Stand-by läge).
När jag startar datorn igen så är de gröna linjerna borta i ungefär 10 minuter, sedan dyker de upp igen...

Mvh/swerome

Av swerome

Slut på idéer

@Laxpudding: Tack för tipset, jag provade just det (ledsen att jag inte gjorde det direkt innan jag postade)

Jag provade att flytta BDM4350-skärmen till min andra dator som jag har i hembion. Den datorn spelar upp samma fil felfritt på projjen. Tyvärr är det samma fel på skärmen på den datorn också.

Jag har också provat att byta HDMI-sladd från original-HDMI-sladden som följer i förpackningen och med en lika lång 1.5m HDMI-kabel från netonnet med guldpläterade kontakter (Andersson) och tyvärr är de gröna flimrande vertikala linjerna kvar

Felet syns främst och är direkt störande på filmerna via VLC pch MPC-HC; på stillbilderna jag har lagt upp på dropbox visade med Windows Fotovisare, osv. Det är alltså mest framträdande på bild och film med gradienter.

Inget uppenbart fel syns i MS Office-produkterna som Word, Powerpoint, Cubase, Line 6, Wavelab.
Men, när jag provar att göra en "gradient-boll" i Powerpoint så syns felet på endast "en gradient". Även skrivbordets miniatyr-ikon av gradientbollen visar felet, men eftersom den ikonen är så liten så är det bara flimrande prickar.

En annan sak som jag ser är att prickarna eller lodräta strecken sitter med ~4mm avstånd från varandra. Eftersom skärmen är ~937mm bred med 2160 pixlar så borde avståndet mellan prickarna/linjerna vara ~ (4/937)*2160 ~ 9 pixlar om det kan vara någon hjälp? För nu har jag slut på idéer...

Bilder på gradientboll och ikonbild där den sista bilden är tagen på väldigt när håll mot gråskiftande bakgrund och väldigt tydligt beskriver felet: https://www.dropbox.com/sh/1yhu13rvx1mal3p/AAC33ogF2Ohu3Xrlsn...

All hjälp mottages tacksamt!

Mvh/swerome

Av swerome

Mysko gröna flimrande vertikala linjer

@Laxpudding (och alla andra): Nu är skärmen hemma och jag har provkört den ett par dagar.
Överblicken i hemstudio-miljön är helt överväldigande till en början, men jag vänjer mig snabbt. Och som vanligt blir jag snabbt bortskämd och undrar hur jag kunnat klara mig utan denna skärm (eller dess föregångare) Stort tack för hjälpen, fantastisk!

En egenskap som dock förbryllar mig är att den visar konstiga gröna flimrande vertikala linjer vid film-visning (se länk till dropbox-bilderna nedan). Jag undrar om du erfarenhetsmässigt kan säga att det är något som kommer från skärmen, filmvisningsprogrammet (MPC-HC utan extra filter och VLC) eller skärmkortet? Det jag är ute efter är om skärmen kanske har en defekt som skulle försvinna med ett byte? Jag ser inte motsvarande ränder i Cubase eller andra applikationer på denna skärm, men däremot på Förhandsvisningen (Extra stora ikoner) av bilderna i Utforskaren...

När jag ser samma filmfil i min hembio (inhandlad med tacksamma råd från dig och Per) med MPC-HC, Sony VW500 och ClearPix finns inga ränder att se (men däremot övriga artefakter som posteringar etc). Därför utesluter jag filmfilen.

Bilder tagna med en enkel mobilkamera (Samsung A3) kan hjälpa: https://www.dropbox.com/sh/1yhu13rvx1mal3p/AAC33ogF2Ohu3Xrlsn...

Tack på förhand/swerome

Av swerome

@Laxpudding: Tack för svar, Laxpudding! Bilden du hänvisar till var klockren och jag ska tänka på flimmret som kan finnas på 4065 om man drar ner ljusstyrkan.

Av swerome

Nya Philips BDM4350 eller gamla Philips BDM4065...?

Skrivet av Laxpudding:

BDM4350UC är fortfarande en användbar skärm för rätt sorts uppgifter. Men skärmen gör fel på flera punkter den borde göra rätt på.

Sedan kanske man inte använder skärmen på sådant sätt att dessa fel blir uppenbara eller tydliga. Eller att man helt enkelt är lyckligt omedveten om de problem som finns. Det måste alltså inte nödvändigtvis handla om enögdhet.

Ni som har erfarenhet av de båda UHD-skärmarna BDM4350 (IPS 43") och BDM4065 (VA 40"); kan nå'n kanske hjälpa mig välja vilken som borde passa mig bäst (eftersom jag inte lyckas hitta någon återförsäljare som kan visa mig en, ännu mindre båda två sids-vid-sida)?

Jag kommer i huvudsak att använda för mitt arbete med min DAW med Cubase (alltså en datorbaserad musikstudio) på skrivbordsavstånd samt lite SVTplay-tittande i hemgymmet som står 3m ifrån.

Att jag överhuvudtaget vill byta ut mina två 24" HP LP2465 som jag trivs med, mot en UHD-skärm, är för att slippa skarven mellan skärmarna och dessutom få dubbelt så stor arbetsyta.

Mvh/swerome

Skickades från m.sweclockers.com