Inlägg

Inlägg som Kräft-Birger har skrivit i forumet
Av Kräft-Birger
Skrivet av medbor:

Byter? Jag kör fortfarande MX518 från tidigt 00-tal

Samma här, det är inte långt kvar innan den fyller 20 år, helt fantastisk kvalitet som man nog inte kan räkna med på någon mus man införskaffar idag. Körde WoW 2006 i tonåren med den, nu som 30-plussare används den i WoW Classic.

Av Kräft-Birger

Brave överallt.

Av Kräft-Birger

Dolmen är inte min kopp te, inväntar uppföljaren Elefantschnabeln

Av Kräft-Birger

Komplettera idag, ersätta imorgon.

Av Kräft-Birger

Finns fortfarande behov?

Av Kräft-Birger
Skrivet av Savage_Gray:

Kan berätta att eftersom CDON och dess underleverantörer TVexperten aka Vitvaruexperten inte kunde hålla en utlovad leverans, så har jag avbeställt min lg oled65c9 för 20k.
Istället köptes en lg oled65b9 hos NetOnNet för 17k den 25/12. Julen blev räddad.

Handla via CDON igen? Knappast.

Nja fast bara halvt räddad väl? Det blev ju ingen Kalle Anka om du köpte den den 25e.

Av Kräft-Birger
Skrivet av adfactory:

Ett kombopaket eller två separata, ska ge bort
en Google Home mini och en Cromecast till grabben så han kan röststyra sin tv typ

Ta det lugnt i soffan, maximal lättja är tanken
Rör dig inte en tum, vråla "SVT för fanken"

Av Kräft-Birger
Skrivet av Jacob:

Att inleda en artikel med "Det blåser upp till storm ..." i en annan kontext än grafikkort vore väldigt roligt, men samtidigt så fel! Finns det nån annan lökig fras vi kan använda för processorer?

Det blåser upp till lök

Av Kräft-Birger

Berg- och dalbanepamp 2

Av Kräft-Birger
Skrivet av Teddis:

1) Valve har haft effektiv monopol på digital distribution. Effektivt som i: De var först, du tar det bekväma alternativet, de fortsätter växa.

Detta är inte definitionen av monopol, endast konkurrenskraft. De har inte hindrat nån utvecklare/utgivare från att lansera sina spel nån annanstans via faktiskt monopolistiska tendenser (se Epic Games) såsom köpt exklusivitet.

Av Kräft-Birger

Skulle behöva tips på trådlösa earbuds som INTE har buds av denna typen:

https://target.scene7.com/is/image/Target/GUEST_f55ffe42-a855-43...

Eller denna:

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71UeL%2BqOIKL._...

Kort sagt, inget som förväntas kunna gå in i hörselgången då ingen av dessa typer passar mig (alldeles för stora/trånga hörselgångar) och ramlar ut.

Söker helst denna typen:

https://pisces.bbystatic.com/image2/BestBuy_US/images/products/4...

Hade det funnits som trådlösa hörlurar hade jag köpt direkt (har såna trådade, därför vet jag att de passar perfekt).

Av Kräft-Birger
Skrivet av oqvist:

Är revyer ett ord?

Jo, det är ett ord men har aldrig sett det som en direktöversättning på review.

Av Kräft-Birger

Tycker det här med fler och fler exklusiva plattformar är lite sweenigt .. :/

Av Kräft-Birger
Skrivet av Interferon2:

Uppdatering: supporten påstod sig inte kunna göra något åt detta manuellt. Hursomhelst kopplade jag ur internetsladden från datorn och väntade 25h. Testade nu och det har inte löst sig.

Vid felsökning nätverksdiagnostik i Windows så säger den att den åtgärdar ”standardgateway inte tillgänglig”, men
”Din dator verkar vara rätt konfigurerad men enheten eller resursen (DNS-server) svarar inte” kvarstår.

Vet inte hur jag ska gå vidare. ISP supporten har inte varit till någon hjälp. Finns det något ytterligare jag kan testa alternativt finns det möjlighet att jag gjort något av tidigare steg fel på nå vänster?

Skickades från m.sweclockers.com

Du har inte möjlighet att låna en laptop med nätverksuttag av nån för att utesluta att utesluta ifall problemet ligger i din specifika dator eller ej?

Av Kräft-Birger

Kassa trackpads och som en annan sa, plast.

Av Kräft-Birger

@cheddarjoe: Vad använder du för mail? Menar, det är en webbaserad klient och inte t.ex. Outlook om jag förstår saken rätt?

Det du kan testa, ifall din mailtjänst stödjer det, är att testa installera Mozilla Thunderbird och maila den vägen. Det är ju ingen lösning ifall du vill fortsätta kunna maila från webbläsaren men man kanske kan kringgå problemet på det sättet..?

Av Kräft-Birger

Case-skal för samsung s8 & trådlös laddning

Hej,

Känner nån här till om det finns nåt mobilskal av "fodral"-typ, dvs att man kan omsluta skärmen, som fungerar bra med trådlös laddare? Den jag har i dagsläget är uppenbarligen för tjock. Spelar ingen roll om där finns kortplatser eller ej men det är ett plus.

Av Kräft-Birger
Skrivet av Söderbäck:

@DaDallas: Beror på vilka det är kanske. Finns ju lite olika modeller
Momentum wireless (over ear)
Momentum wireless on ear
Momentum wireless in hear
Momentum true wireless

Jag har ett par momentum wireless (over ear) - de som täcker hela öronen. Jag gillar ljudkvalitén, jag gillar batteritiden (20-30 timmar), jag gillar verkligen utseendet på dem (!) och byggkvalitén är grejt!
Vad som inte är perfekt då... Ja de duger inte som headset till datorn kan jag säga ;). Ett bluetoothprotokoll för duplexkommunikation används som är lika gammalt som bluetoothstandarden vilket gör att ljudkvaliten blir sämre än vanliga telefonsamtal om man vill kunna lyssna och prata samtidigt. Det är förvånansvärt kass - tyvärr. Snopet för jag använder dem ändå på jobbet också i skypemöten och liknande och allt låter då bara bedrövligt för både mig och de andra.
Skiter man i det där med mikrofonen är av relevans vid datorsammanhang så kan man bara undvika "headset mode" och köra stereo med avstängd mic och då blir ljudet kanon igen.

Själv har jag lite svårt att komma ihåg att stänga av lurarna. "hålla in knappen"-grejen indikerar liksom inte om de är igång eller inte så man pausar något och sen lägger av sig lurarna. Dagen
när man tar upp dem ligger de fortfarande igång (för batteritiden är ju awsome) och funkar man ja, hade ju varit trevligt om man kom ihåg att stänga av dem haha. Men det är väl delvis en brist hos mig då kanske ;).
Om det är dessa lurar det handlar om så tycker jag det låter som ett rimligt pris. Finns bättre noise cancellation idag och där ligger väl bose och sony lite före just nu.
Men jag är ändå helt klart nöjd med mina.

Skrivet av Dunder:

Jag gillar det mesta med dem, men spaken på sidan som man justerar volym och styr med känns väldigt fipplig... Svårt att beskriva, men det känns som att den kan gå sönder/sluta fungera när som helst.
Har inte haft dem jättelänge, men just spaken har redan blivit märkbart sämre.

Skrivet av Thex:

Jag har haft over-ear-varianten i snart tre år. På det hela är jag mycket nöjd med dem. Ljudet är riktigt bra, ANC är helt ok, byggkvalitén är hög och de har bra batteritid.

Det finns dock några saker att förbättra; de hade kunnat vara skönare, jag får lite småont på hjässan efter ett tag. ANC är alltid på, vilket hade varit trevligt att kunna stänga av den helt. Spaken som justerar ljud samt byta låt osv är inte särskilt smidig att använda, t.ex. dubbeltrycka för nästa låt. Om jag har vinterjacka med lite större luva slår spaken ofta i jackan så att volymen ändras, det är ganska irriterande. Micen är inte heller särskilt bra, plockar upp mycket ljud från omgivningen.

För 2 000 spänn skulle jag säga att det är ett bra köp ifall man kan leva med de nackdelar jag nämnde.

Kan väl som användare av dessa over ear-lurar skriva under på samtliga punkter, hög igenkänningsfaktor :). Det enda jag kan tycka är att de utseendemässigt hade varit snyggare om bågen som går över huvudet inte låg utanpå kåporna utan att de hade gått ner i dem ovanifrån.

Av Kräft-Birger
Skrivet av alex_farnstrom:

Satt och funderade på det, har typ två månader kvar av min prenumeration, se om det är så att jag kan ta ett steg bakåt och hitta något roligt i spelet igen, känner bara att jag gjort allt (som är intressant för mig, samlar inte pets och är inte intresserad av PVP).
ska ge mig på att långsamt levla en karaktär igenom storyn och se hur det är.

men är lite också att man tröttnat lite på systemet, känns att bara trycka på fem knappar och klart, man kan allt, utforskat det mesta, enda kvar som utmanar på något sätt just nu är heroic raiding, kom aldrig riktigt in i mythic dungeons, dungeons för mig har alltid varit mer en väg till gear än något annat.

känner att jag nog behöver en paus från världen etc, sitter och simmar, leker med PTR etc för optimal rotation etc, och det tar för mycket tid, har tidigare försökt med att dra ner lite, men hamnar tillbaka i raiding oavsett, så känner att ett avbrott blir ett bättre val än att bara dra ner.

Känns ju som att du borde vara sugen på WoW Classic när det nu behagar dyka upp.

Av Kräft-Birger

Tycker Shogun 2 och tillhörande expansioner är det mest välpolerade av Total War-spelen av dem jag har har spelat (Allla utom warhammer-spelen) då det har intressanta agenter, en hyfsad diplomati-del och ett bra flyt i strider.