Inlägg

Inlägg som Kräft-Birger har skrivit i forumet
Av Kräft-Birger

@ChrisMANEY:

Ungefär så här stark behöver din arm vara för att klara den vikten:

https://cdn2.omidoo.com/sites/default/files/imagecache/full_widt...

Av Kräft-Birger

Just börjat med Far Cry 5 som tyvärr, eller som tur är beroende på hur man ser det, slukar väldigt mycket tid. Jag lider dessvärre av mentaliteten att varje hörn måste utforskas, helst på marken, så det blir väldigt mycket off-roadkörning.

Av Kräft-Birger

Enemy of the State main theme:

Hitman makes a decision från Hitman 2:

Av Kräft-Birger

Hej, jag skulle behöva lite hjälp/råd/tips kring trådlösa in-ear hörlurar då alla som ser ut som nedan inte passar mina hörselgångar (alldeles för trånga):

https://cdn3.volusion.com/ocdyz.qurhw/v/vspfiles/photos/AE-215-2...

Tyvärr verkar 99% av alla trådlösa lurar använda sig av just denna utformningen på gummikuddarna.
Köpte nyligen Samsungs IconX 2018 efter noga studerande av recensioner och folk på youtube som testar dem, där en överväldigande del sa att de bara passade direkt, inga problem. Well, prövade alla medföljande kombinationer av gummikuddar som följde med, ingenting gick att använda.

Av Kräft-Birger
Skrivet av Sinery:

Sitter på en Yeti lite mer än en armlängd ifrån i ett echo rum.
Funkar väl nog.

Aha, och ingen som du snackar med som klagar på att det hörs massa bakgrundsljud?

Skrivet av Nightwing:

Min yeti tar upp allt , avskyr den personligen.

Men jag bor nära en väg också så man hör bilarna köra förbi som att jag satt ute på vägen och lirade spel.

Bra att veta, finns det inget sätt att ställa in så den undviker för mycket bakgrundsljud?

Skrivet av Birkus:

Jag skaffade nyligen ett par RS 185 från Sennheiser (trådlösa), är på det stora hela mycket nöjd! Prislappen är ganska saftig men jag tror verkligen att man måste upp en del i pris för att få vettig ljudkvalitet i trådlösa lurar. Jag har iofs inte testat t.ex. corsairs void-serie men jag har lyssnat på ett mikrofontest och de känns spontant som rent skräp.

Komforten på Sennheiser RS 185 kan jag verkligen inte klaga på, de sitter fint på skallen och en av anledningarna till att valet föll på de här var att de är öppna. Väldigt många trådlösa lurar är tänkta mer för utomhusbruk och är därav slutna, vilket kan bli väldigt irriterande om man sitter och snackar på discord. Det blir så att man skriker istället

Jag hade dessförinnan ett par K702 från AKG (med tråd) och skulle väl säga spontant att ljudkvaliten är i ungefär samma liga. AKG var kanske t.o.m. snäppet vassare. Kan inte jämföra direkt då de har gått sönder hehe... Men de lurarana hade fantastisk ljudkvalitet så att RS 185 är snarlika tycker jag man får se som något positivt. Om man bara köper ett par RS 185 utan transmitter så blir det en tusenlapp billigare, och det kan också ha med i kalkylen tycker jag.

Det minst roliga är kanske att det inte finns någon möjlighet överhuvudtaget att ansluta en telefon eller liknande. De är helt enkelt bara gjorda för att användas vid dator/TV och liknande. Men om man vill ha vettig ljudkvalitet är det nog priset man får betala... Mina 2 riksdaler!

/Birk

Tack för utförligt svar kring hörlurar! Förstår att det inte är bluetooth-hörlurar vilket är både bra och dåligt (kompatibiliteten mot andra enheter än dator, som du nämner). Hur stabilt är det, tappar det nånsin kopplingen?

Sen nämner du "Om man bara köper ett par RS 185 utan transmitter så blir det en tusenlapp billigare", vilken transmitter är detta? Behövs inte det för att kunna använda dem?

Skrivet av Zippman:

Jag kör med en AT2020 USB Plus med boom arm. Funkar ypperligt, men plockar ju upp en del tgb-ljud osv, men skulle inte byta till något annat

Kan tänkta mig att det tar upp en del ljud, har du mekaniskt tangentbord?
Samma fråga till dig som till Sexybeast93, finns det inget sätt att justera hur mycket bakgrundsljud den skall ta in?

Tack för alla svaren!

Av Kräft-Birger

Bra kombination bordsmikrofon + trådlösa hörlurar

Hej,

Tänkte kolla om det är nån som kör Yeti-mic för användning vid spelande, snack på discord främst? Hur fungerar det? Behöver man sitta nära inpå eller kan man sitta en bit ifrån och ändå höras? Tas det upp för mycket bakgrundsljud?

Till detta tar jag gärna tips på trådlösa hörlurar, komfort är mycket viktigt, priset spelar mindre roll.

Av Kräft-Birger

Citroën Visa, den är fräsig

Av Kräft-Birger
Skrivet av AplAy:

Tiden är inne att spara det som en gång filmades på gamla analoga kameror med barndomsminnen som måste bevaras till varje pris! (alltså, kopiera analogt till digitalt med så "äkta bevaring av bilden och ljudet som möjligt")

Frågan är vad som fungerar på marknaden och till vilket pris?

Exempelvis har jag sett många produkter från exempelvis Blackmagic Design som påstås ska kunna kopiera data från VHS men av recensionerna jag läst så verkar det inte bli så bra med färgerna, ljudet och/eller båda, eller är det möjligt att det är primärt ett handhavande fel?

Vad har du använt dig av när du ville backupa dina VHS-kassetter så att minnena från den analoga tiden kan bevaras för gott? ^_^

Jag köpte en sån här för ett år sen:

https://www.inet.se/produkt/6305826/elgato-video-capture

Fungerade mycket bra, enkel installation, enkelt att förstå och bra storlek på de nedsparade videofilmerna.

Av Kräft-Birger
Skrivet av CDON.COM:

Hej Ralle_81,

Vad roligt att ni är intresserade av att köpa nya komponenter till er dator, givetvis finns vi här för att hjälpa er på bästa möjliga sätt och om ni har mer ingående frågor gällande de nya komponenterna du önskar så är ni välkommen att skriva till mig på PM då vi håller generella frågor i forumet.

Vi tar tacksamt emot feedbacken från alla som skriver här vilket gör att vi kan förbättra vår kundservice. Vårat mål är givetvis att våra kunder ska vara nöjda, få hjälp i tid och kännas sig trygga att handla på CDON.COM. Vi jobbar ständigt med att utveckla vår kundservice för att uppnå dessa mål, därför är vi väldigt glada att vi har denna nära dialog på forum så som sweclockers.

Vänliga hälsningar,
CDON Fredrik, Customer Service Electronics & After Sales

Tja, en start hade ju varit att fixa ett telefonnummer man kan ringa när man vill ha kontakt eller hjälp.. som alla andra vettiga e-handlare har.
Detta har dock påpekats sen det togs bort så det är väl inget man kan förvänta sig skall ändras.

Av Kräft-Birger
Skrivet av EmilH:

Är det bara jag som tycker att huvudpersonen är lik Fares själv?

Det är modellerat efter Fares Fares:

https://i.imgur.com/pooo8E9.jpg

Av Kräft-Birger
Skrivet av fillemessi:

Slutar jobb 6 och såklart stänger dem sin kundservice då också....

Skickades från m.sweclockers.com

Inet stänger 19.00 på vardagar så vitt jag vet:

https://i.imgur.com/UGa0IEn.jpg

Av Kräft-Birger
Skrivet av VituraZ:

Har du inget kupévärmaruttag?

Jovisst, men som jag skrev har jag ingen möjlighet att få el utifrån.

Skrivet av Blackbeardie:

Torrboll. Kan göra egen med kattsand och strumpa. Suger upp mer än vad man tror.

Torka ut hela bilen inomhus om du har möjlighet med en byggfläkt eller dylikt under någon natt.

Flytande isskrapa är grymt om isen sitter riktigt hårt. Spruta några få gånger och gå runt. Vänta några sekunder och skrapa bort med vanlig isskrapa.
Använt min flaska ca 10ggr och använt cirka 30% av innehållet.

Putsa insidan av rutan ordentligt med fönsterputs.

Kolla gummi listor så dom inte är torra. Någonstans läcker det ju in rejält :). Kolla under mattor och bagaget.

Får bli torrboll också, denna idé hade jag missat, tack för tipset. Gammal bil så jag har inte brytt mig om att det immar, kört tomgång tills det är borta.

Skrivet av Da MusH:

Har du så mycket fukt i bilen att du får frost på insidan så är du nog i behov av att torka ur den lite (vattenläcka? textilmattor som suger upp all fukt ur skorna?) med någon torrboll eller så.

Utsidan går ju snabbt att ta med en is-skrapa och rekommendationen är att du inte väntar in motorns värme för det. Motorn vill snabbt komma upp i värme, vilket den inte gör om du står och kör den på tomgång. Så starta den bilen först när du ska iväg helst.

Jag tror på det dom andra säger att en kupévärmare som går på 12V inte kommer göra jobbet tyvärr.

Visst går det fort, men allt som underlättar när man har bråttom till jobbet är positivt! Skippar 12-voltare helt.

Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Skulle köra på folie, det gör jag och det fungerar kanon för vindrutan. Det är bra att tomgångsköra någon minut för motorns skull men inte med mycket fläkt. Syftet är att värma upp motorn.

Angående kupévärmare så menar du att den skulle drivas av bilen? Att driva den via ditt 12V uttag som är på mellan 10 och 15 ampere är ingen idé och att köpa en spänningsomvandlare hjälper bara om du kan plocka från batteriet. Båda alternativen är dåliga och kommer att få ditt batteri att dö inom en kort period.

Om du kan få tag i ett vägguttag så skaffa en kupévärmare. Alla kupévärmare är i princip lika bra. Att omvandla elektrisk energi till termisk energi är det lättaste som finns så hitta den med högst effekt som samtidigt inte har en kompakt och farlig design som tar eld efter en tid eller vid dålig ventilation.

Jo, det var så jag menade innan jag insåg att det var alldeles för låg effekt på detta, skippar det helt.

Tack för svaren!

Av Kräft-Birger
Skrivet av robertlindgren82:

Jag skulle nog gå på folieduk direkt av 2 anledningar.

1. För dålig effekt på en 12V värmare, jag är tveksam till om du får bort frosten på rutan med en som inte klipper säkringen för uttaget.

2. Har du en du kopplar direkt på batteriet som klarar av att få bort frosten så drar den ström, ganska rejält med ström. Kör du inte tillräckligt långt för att ladda upp batteriet igen kommer du att få batteritorsk eller så blir du tvungen att underhållsladda batteriet.

Skrivet av fantomsmurfen:

Håller med.12 V fläktvärmare från cigarettuttaget räcker inte alls till (och skulle den göra det skulle batteriet bli tomt innan vindrutan är upptinad). En filt på vindrutan är nog enda alternativet om du inte har möjlighet att parkera bilen under tak eller har tillgång till ett eluttag.

Misstänkte detta efter lite googlande men bra med ytterligare input. Det får bli en filt!

Av Kräft-Birger

Tips på värmefläkt för bilen

Hej!

I dessa dagar med minusgrader vill jag införskaffa en värmefläkt att ha i bilen som hjälper till att smälta frost främst på framrutan, både utvändigt och invändigt. Bilen som sådan tar väldigt lång tid på sig att få bort detta för egen maskin.
Har funderat på sån där "folieduk" men det får bli en annan dag.

Har ni tips på fläktar av bra kvalitet som ansluts via cigarettuttaget? alternativet är en omkopplare till stickkontakt. Har ingen tillgång till ström från uttag utifrån där jag parkerar.

Av Kräft-Birger
Skrivet av Deerhall:

Haha, ett av mina favoriter i spelserien.
FC2 & FC3 var epic!

Enig, förstod aldrig riktigt all kritik som var mot FC2, tyckte det var väldigt nyskapande att förlägga spelet till ett afrikanskt land där det rådde en form av inbördeskrig.

Av Kräft-Birger
Skrivet av tomas1976:

En serie böcker jag själv älskade som 11åring var Lloyd Alexanders serie om landet Prydain.
Kan varmt rekommenderas. Är väl svåra att köpa idag men bör finnas på biblioteket

Skickades från m.sweclockers.com

+1 på denna! Trodde jag var ensam om att älska dessa böcker. Läste om böckerna flera gånger som yngre och letade sen upp hela serien på antikvariat när jag blev äldre.

Av Kräft-Birger

Att de bara orkar, våra storkar..

Av Kräft-Birger

Nere nu igen.. trist. Nere för alla enligt "down for everyone or just me?"-sida.

Av Kräft-Birger
Skrivet av Barbaskoen:

https://pcpartpicker.com/list/

Listar pris från amerikanska återförsäljare men du kan i alla fall jämföra inbördes pris mellan olika builds.

Perfekt, det var exakt nåt sånt här jag var ute efter, tackar.

Av Kräft-Birger

Sida där man sätter ihop dator enligt mall?

Känner nån här till om det finns, gärna hos någon återförsäljare, en mall man kan fylla i med datordelar för en stationär dator, där priset räknas samman? Visst, man kan göra en lista på t.ex. Inet men hade varit skönt med en bättre översikt så man inte missar något.