Inlägg

Inlägg som Skomakare har skrivit i forumet
Av Skomakare
Skrivet av andreas_dock:

Jag har inte smällt av fingret mot köp-knappen ännu, men pratade med @Mocka häromdagen om just RDR2 och tredjeparts klienter såsom Epic Games och kommande Steam.

Att Rockstar-launchern kickas igång från dessa är jag med på, men måste man ha ett konto hos/på Rockstar också för att kunna spela ? Eller körs Rockstar-launchern igång i ett ”gäst-läge” alt. länkar ditt Epic / Steam konto till Rockstar per automatik ?

Skrivet av Fluffster:

Du var tvungen att ha ett Rockstar-konto.

Spelet öppnas alltså ALLTID genom Rockstar launcher oavsett vilken launcher du har köpt spelet till.
Har du köpt de till Epic så måste du alltid öppna Epic GL och starta RDR2 sen öppnas spelet upp automatiskt i rockstart launcher förutsatt att du skapat ett rockstar konto. Du kan däremot inte öppna Rockstart GL och starta RDR2 direkt om du köpt spelet via Epic launchern.

Jag lyckades va snabb å köpa spelet via rockstar och har lyckats driva spelet felfritt (4790k + z97x gaming 3 + 16gb ram +1070 )
Medans polaren köpte via Epic games, får klicka install varje gång han startar spelet då den måste leta uppdateringar (Även fast ingen kommit ut) och har haft buggar med crasher, muspekaren syns fortfarande ingame osv. ( Amd Ryzen 3600x + 16gb ram + 1060 )
Vet inte hur mckt som beror på hårdvara men något att tänka på när för er som vill köpa spelet i tidig fas.

Av Skomakare

@snajk: Datorn kom med en Win7 pro key och varje gång man stoppar in en HDD med win7 eller försöker installera via USB så krashar den under "windows starting"
Jag har försökt att installera en clean win7 iso men det är bios som blockar ut en ur setup'en.
De ända lösningen jag hittat är att köpa recovery kit från lenovo vilket jag försöker undvika att göra.

Av Skomakare

@Broken-arrow: Jo menade bara att jag har fått OS att funka på annan dator på samma hdd osv, så de måste ju vara någon låsning i bios som gör att man inte kan ta sig in i win installation.

Av Skomakare

Har ett 1070 ASUS ROG STRIX i kallhäll, aldrig överklockat och mest använt till film och lite spelande. inte någon coilwhine vad jag märkt och de är inköpt i sverige på webhallen. Dock saknar jag låda och kvitto då de försvunnit i flytten så ser helst att någon hämtar kortet.
Tänkte själv byta ner mig då jag inte har någon användning för ett 1070
Om du vill ha de kan du gärna lägga bud.

Av Skomakare

@anon255588: Problemet är att datorn har 1 HDD och den är nyligen bytt. finns ingen partition med software osv.
Hdd'n är whipad tom, och har försökt installera win vista/7/10 från en annan dator men så fort man ska boota så crashar loopen.

Av Skomakare

@Belzader: Tack, såg de där med men känns lite mäktigt för ett par installations skivor.
Tänkte om man kan bränna ner och lägga på skiva/usb som de vanliga windos ISO filerna.

Av Skomakare
Skrivet av Gåsen23:

Hej. Windows crashade totalt. Jag har räddat filerna och tänkte nu installera om windows. Där får jag problem. Windows laddar inte alls. Men jag har sett att min Lenovo partition är intakt, som ska göra det möjligt att installera om windows (tror jag). Finns det ett sätt att komma åt den via t.ex. F2 eller F12 och köra igång en installation?

Jag har en thinkpad T410 från lenovo som hdd'n var trasig på. Jag stoppade in en ny HDD och nu kan jag inte installera något annat än win XP på datorn.
Datorn kom med en Win7 pro key och varje gång man stoppar in en HDD med win7 eller försöker installera via USB så krashar den under "windows starting"

De enda jag hittar i BIOS är "set sata" till compatible / AHCI och testat köra båda.

Någon som vet någon smart lösning?