Inlägg

Inlägg som Fiddezz har skrivit i forumet
Av Fiddezz

Sluttid, ikväll kl 20.00.

Av Fiddezz

Ny i5 7600k

Tjena! Säljer min i5 7600k för datorbygget blev aldrig av. Den är fortfarande förseglad, alltså, inte ens uppackad.

Bud startar på 1100kr och köp direkt för 1600kr.

Frakt tillkommer.

Finns att hämta i Bromölla, Skåne.

Läs hela annonsen här

Av Fiddezz

Köper gärna chassifläktarna.

Mvh, fredde

Av Fiddezz

Är intresserad av paket 3 med fläktarna om du kan tänka dig att ändra dig angående att skicka.

Mvh

Av Fiddezz
Skrivet av donfalcon:

Ja, det ska funka bättre än SATA, se länkarna som @ubbe1 postade. Alla risers har inte PCI-e-kontakt men om dina har det bör det funka. Bara att testa.

Det har dom, ver008s har alla 3, sata, molex och 6pin. Föredrar att veta att de är rätt innan man testar, kan bli dyrt annars. Bör ju vara någon som har ett evga 1600 och som har stenkoll på detta.

Av Fiddezz
Skrivet av donfalcon:

Menar du PCI-e-kontakter när du säger VGA? Har du fler än 6 PCI-e-sladdar från din PSU? Jag hade kört vanliga molex till risers. Mina risers har även 6 pin PCI-e-kontakt så om du har såna över så funkar de också.

Ja, det sitter 9st pcie på evga 1600. Har 3 pcie sladdar över. Men funkar det att köra en pcie sladd direkt från Psu in i risern? Isf skulle jag kunna strömförsörja risers med 3st pcie, 2st på samma slinga molex och sedan ingick det en kombinerad slinga med 2 molex och 2 Sata där jag kan köra den sista på molex. Låter det vettigt?

Av Fiddezz

Hjälp angående mining rig

Tjena!

Har precis byggt (ännu inte startat) en mining rig med 6st asus 1070 dual oc (1x8pin) tillsammans med ett evga 1600 g2 nätaggregat. Jag skulle vilja höra mig för om jag har kopplat rätt angående strömförsörjningen. Har 1 vga sladd per grafikkort, har kopplat 2 st sata slingor med 2 risers i varje, och de två sista korten är inkopplade med en molex-slinga från perif/sata porten och min ssd ligger i en ensam sata slinga från sata porten. Bör jag göra något annorlunda? Kör med risers vers 008s. Är det möjligt att köra med en vga (8 pin) från vga porten på psu:n rätt in i risern?

Alla tips är välkomna.

Med vänlig hälsning, Fredde

Av Fiddezz

Grattis Edmondo, Skickar PM!

Av Fiddezz

Frakten går på 99kr, men skrev 60-70kr i ett tidigare inlägg så vi kör på 70kr.

Edmondo leder med 650 + frakt

Av Fiddezz

Sluttid är 22.00

Av Fiddezz

Betalning efter lön är helt okej.

Av Fiddezz
Skrivet av jensvo:

Finns i/o plåten?

Nej tyvärr!

Skrivet av BlondeDexter:

Hej!

Vad tror du frakten ligger på?

Mvh//Daniel

Ca 60-70kr

Skrivet av Gustenrocks:

@Fiddezz: Var i landet finns den?

Bromölla, Skåne.

Av Fiddezz

Detta är mitt förslag, windows köper du för 250kr på Kinguin. Där har du dator för flera år framöver. Vet ej om du ska överklocka CPU:n, då hade jag lagt lite mer pengar på kylaren.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/11271874/

Av Fiddezz

Z170i Pro Gaming mITX

Tjena!

Dags att sälja detta pga uppgradering. Kortet funkar precis som de ska. Usb 3.0 har dock fått sig en törn vid plasten men ingenting som påverkar funktionen. Kortet är köpt begagnat här på Sweclockers och kvitto finns. Inga tillbehör finns förutom wifi modulen.

Startbud 500:- avslutas senast imorgon kväll.

Kortet kan skickas, men då tillkommer fraktkostnad.

https://new.webhallen.com/se/product/226614-ASUS-Z170I-Pro-Ga...

Med vänlig hälsning, Fredde

Läs hela annonsen här

Av Fiddezz

Finns noctua 120mm fläktar kvar? vilken variant är de? kompletta med alla tillbehör?

Mvh

Av Fiddezz

Tack för hjälpen

Av Fiddezz

Den rätta frågan jag skulle ställt var kanske om det är rimligt att idle temperaturerna på cpun kan gå från 25-30 grader till 45-50 pga ett ”varmt” grafikkort? Låter högst orimligt i mina öron.

Av Fiddezz
Skrivet av MinscS2:

Ditt grafikkort är semipassivt, dvs. fläktarna står still upp till en viss temperatur.

Det leder till ett tystare men varmare grafikkort (ej skadligt) under idle.
Om det stör dig kan du alltid göra en egen fläktkurva i t.ex. MSI Afterburner så att kortet går svalare.

Men påverkas cpun så pass mkt av grafikkortets temperatur? Så den ökar så pass många grader. Jag har fått uppfattningen att msi korten går svalare än 60-62 grader även när fläktarna står stilla. Sätter jag fläkten på grafikkortet till 40% kommer jag ner till ca 48 i idle.

Av Fiddezz
Skrivet av Lorault:

Grafikkortets fläktar snurrar inte vid idle.
Temperaturerna i load ser väl mycket fint ut. Men vid idle så bör du kolla klockfrevenser går neråt (processor/grafikkort).

Nej det är jag medveten om, men läst om en del andra kort som ligger på 30-40 grader vid idle (fläktarna står stilla). Load temperaturerna är kanon! Hur kollar jag detta?

Mvh

Av Fiddezz

Msi 1070 värmeproblem

Tjena! Köpte mig ett nytt Msi 1070 gaming x idag, har inte överklockat eller ändrat några inställningar. Kör med 2 skärmar, en 24" MG248QR och en Benq 24" sidoskärm. Har ett fractal define c med en Noctua nh-d15 som kylare, 2 fläktar i fronten och en där bak. I7 6700k base clock, inte pillat något med den heller. Brukar ligga på 25-30 grader i idle.

Och nu till problemet. Grafikkortet ligger på mellan 60-62 grader i idle konstant. Cpu:n har ökat till 45-50 grader i idle. Under ca 3 timmars spelande i PUBG ligger processorn på 55-60 grader och grafikkortet stabilt på 68 grader, efter ett tag går de ner till ovan nämnda temperaturer vid vanligt surfande. Har inga problem med speltemperaturerna, men vad har hänt med idle temperaturerna? Tacksam för svar och tips.

Mvh, Fredde