Inlägg

Inlägg som Decoman2 har skrivit i forumet
Av Decoman2

Hvis det skal være slik at moderator bare skal få slette alt det jeg skriver, noe som synes å ha skjedd her, så kan dere på Sweclockers få være i fred og jeg skal aldri mer gidde å poste noen kommentar her videre, for hvis jeg ikke kan få gi uttrykk om om ting slik jeg personlig synes er relevant så er det ikke noe god ide for meg å poste på forum hvis jeg skal bedrive absurd selv-sensur.

Av Decoman2

Om ikke annet så bør det være åpenbart for bedrifter, at datasikkerhet er noe teknisk komplekst og er et sett med alvorlige problemer på mange måter, og at man kan ikke stole på noen. Spesielt ikke nasjonale myndigheter og ei nasjonal infrastruktur, hvis man har tilgang til bedre ekspertise annet sted. Jeg tenker at uten egen kompetanse innad i bedriften, så er vel bedrifter like dumme og godtroende som vanlige pc brukere, og er dømt til å måtte stole på andre enn seg selv.

Jeg ser i disse dager at i norge så diskuteres det fra myndighetenes side å frata statsborgerskap fra såkalte terrorister, men andre påpeker at dette er iflg. lovforslag noe som ikke har å gjøre med om hvorvidt noen er dømt eller ikke, så denne verden lever vi i og jeg liker det ikke. Noen datasikkerhet tror jeg man kan se langt etter, beklageligvis.

Inntil videre, så blir min Win 10 + Ryzen maskin brukt til kun dataspill.

Av Decoman2

Har inntrykk av at The Division har spillmekanikk egnet for 10 åringer. Hva slags utfordringer eller spesielle former for innlevelse er det The Division kunne by på?

Jeg har i det siste kommet til å mistenke spillutviklere generelt for å jobbe ut fra mottoet: "Keep it simple AND stupid".

Av Decoman2

Ptrrrt. Horror show'et med datamaskiner og internett fortsetter.

Hvis det er noen patch til bios for hovedkortet, så har ikke Asus noe listet opp noe nytt for Crossfire VI Hero av hva jeg kan se i dag.

Av Decoman2

I andre nyheter:

https://www.techpowerup.com/240306/western-digital-ships-some...
("Western Digital Ships "Someone's Backdoor" With My Cloud Drives")

https://www.techspot.com/news/72612-western-digital-cloud-dri...
("Western Digital My Cloud drives have a built-in backdoor")

Av Decoman2
Av Decoman2

Diverse ting for å jobbe med å installere LED lys i min 1:350 Enterprise refit NCC 1701-A Star Trek modell fra Polar Lights.

Krympetenger (ikke noe jeg trenger kanskje), digital loddestasjon og stativ. Jeg måtte åpne loddestasjonen for å sjekke etter om chassis og innmaten var jordet. Jordingsledningene virker litt tynne. En risiko ved å kjøpe ting fra Kina på eBay. Må sjekke en gang i framtida, om dette er noe jeg må bytte ut med tykkere ledninger, eller ikke. Jeg har ennå ikke fått sjekket ordenlig om loddestasjonen er jordet skikkelig. Har også kjøpt et digitalt multimeter 'UNI-T UT61E', samt EEVblog's "uCurrent" produkt for å få mer presise verdier for mA målinger.

Holderstativet her fra Hakko tror jeg er Japansk kvalitet.

https://s9.postimg.org/mrdbndf0v/ting.jpg

https://s9.postimg.org/r31xcdlxr/more.jpg

Hm, jeg tror det er slik at denne EEV blog saken er begrenset til målinger kun opp til 125 mA. Ucurrent er laget for å fungere sammen med multimeteret for å få mer nøyaktige målinger og minske det som kalles "burden voltage", som ellers gir mer feilaktige verdier på et vanlig digitalt multimeter.

Det skal påpekes at dette digitale multimeteret antas å være av mer tvilsom kvalitet. Det selges visst en Tysk versjon som har test stempel og andre "specs", som nok er mer trygg å bruke. En skal gjerne ikke dauve pga. arbeid med elektrisitet, så det er nok lurt å holde seg unna kraftige strømkilder som 230V og enda verre. For 9-12V fra et variabelt digital 3A/30V strømforsyning, så tror jeg dette duger sånn sikkerhetsmessig sett. Selvfølgelig, jeg måtte også åpne den variabelt digitale strømforsyningen for å se om også denne var jordet skikkelig. Jeg tror det desverre er slik, at dette multimetered har en begrenset voltstyrke for å test dioder, slik at enkelte LED lys antagelig ikke vil lyse opp, eller kanskje ikke kan leses av i diodetesten, usikker. Hvitt LED lys bruker ca 3V tror jeg, mens rødt LED lys bruker ca 2V eller noe sånt. Denne volt styrken kalles "forward voltage" for å indikere "voltage drop" over dioden tror jeg.

Heh, ok, jeg har ogå kjøpt en masse andre ting. Har også bestilt "anti-static ESD" zip loc bagger, men om dette er noe billig skrap eller noe som faktisk hindrer statisk elektrisitet fra å brenne opp komponenter inne i posene, blir noe som jeg må finne ut av for jeg kan jo ikke stole på alt som står i en eBay annonse.

En skal visst være litt obs på hva man kjøper fra utlandet. Det finnes f.eks youtube video som synes å påpeke at kjernen i selve strømledningen til produkt kan innehold en mer billig løsning med aluminiumstråder som har kobber-belegg, men som ikke inneholder rent kobber, noe som man nok eller er vant til. Ledning med aluminiumstråder vil angivelig brenne opp når ledningne blir for varme, dette i tillegg til å ekspandere og krympe med temperatursvingninger iflg. de som har peil på sånt.

Av Decoman2

Hrm, milliarder av kroner i aksjeverdi tydeligvis, men ikke ett éneste spill jeg har lyst til å spille.

Av Decoman2
Skrivet av Veni:

Ser inga problem med hemlig "avlyssning" utav datorer för att finna bevis eller vidare ledtrådar för att komma närmare att lösa brott. Bara den som har något att dölja för rättssamhället och dess rättsväsende lär protestera.

"Bara den som har något att dölja för rättssamhället och dess rättsväsende lär protestera."

Jeg våger påstå at du med dette later til å omtale ting her i verden som best kan forstås som noe fascistisk, for det å ganske enkelt fordømme tanken på å ville protestere mot hemmelig overvåkning som du her tydeligvis gjør, går på bekostning av å mistenkliggjøre alminnelige mennesker på samme måte som man man komme til å ville mistenke de som åpenbart har gjort noe kriminelt. Slikt vil åpenbart stride mot enkle tanker om ytringsfrihet som å ikke skulle bli hetset, og ei bli skadelidende for å kun ytre sin mening, eller på andre måter engasjere seg i diskusjoner om slikt.

Forresten, mitt forsøk på å definere 'fascisme' er noe som i bunn og grunn handler om å uttrykkelig forlange, etterkreve, forvente, formode eller på andre måter arbeide for å underbygge et autoritært styresett for alle mennesker, slik at fellesskapet eksisterer først og fremst som et verdisyn og de som etterlever kravet om å ha et slikt verdisyn, men utelater, ekskluderer og antagelig straffer de som ikke passer inn, eller de som ikke vil passe inn i et samfunn som har slike krav til konformasjon mot alle. Det er pussig nok noe amoralsk med alle ting fascistisk, en overbevisning eller påstand for de ting man selv ikke kan forestille seg å skulle kunne endres, noe som jeg tror ikke fungerer sammen med tradisjonelle ting som rasjonalitet, moralitet (ref. "virtue" på Engelsk) og humanisme.

Av Decoman2
Skrivet av serverfel:

Vi borde storma riksdagen och byta ut allihop nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Når jeg leser slike innlegg så sitter jeg og lurer på om det er en politimann som sitter og skriver dette.

Av Decoman2

Ugh. Jeg tror nok at Asus bare er interessert i penger. Toshiba er et merkenavn som jeg har assosiert med kvalitet, uten at jeg kan si at jeg er noen ekspert på alle typer Toshiba produkt.

Av Decoman2
Skrivet av Marticus:

Ja förmodligen, maktmissbruk är ju ett påhittat begrepp.

Hvis man forstår ordene ' makt' og 'misbruk', så forstår man nok ordet 'maktmisbruk'. Hvorvidt man benytter dette ordet implisitt som en referanse til noe man selv forstår som noen ting eller en type aktivititet kan være maktmisbruk blir jo en annen ting igjen.

Jeg forstod ikke poenget ditt som er sitert av meg like over her, så jeg ville bare påpeke det åpenbare, angående ordet 'maktmisbruk'.

Av Decoman2

Til glede for _Merc_ over her, som gjerne vil lese på engelsk.

As somebody like me who thinks that justice in Sweden is dubious at best, given the harrassment of Julian Assange for many years now, and for me worrying that police state is already here (in norway that is), and who hold my own govenment in such low regard so as to consider them as being a terrorist organization which thinks they can bomb Libya and otherwise be on good terms with states that are directly involved with torture, war, regime change, sponsoring of terrorism, I am spontaneously skeptical to schemes for implementing surveilance, despite it all on the surface being seemingly something that is well meant (as if 'well meant' basically was this idea of "fighting crime").

I believe that a form of secret investigation, which is meant to be completely secret, has to be considered to be something controversial, when it can be thought that:

1) The intention of the authorities, or the methods, preumably would come to mean the monitoring of people in an opportunistic way (to see if they have done something wrong, or to get to learn if they can prove that an individual has or had something to do with others that have, or had done wrong). Such type of work would be indistinguishable from the cases where the authorities would come to persecute somebody, to criminalize them, and then any stated intent for investigations (or whatever you would call it) would then become something unbelievable when the result is something opportunistic, and where the authortities obviously can be thought to be dishonest and thus speak untruthful and thus speak lies about what their intention was in the first place, like when norwegian authorities expressly pointed out how the war was not intended to pursue a regime change as such.

2) The authotiries seek to find information and clues in an opportunistic way. One other way of understanding such a problem, would be to regard the work of the police with computer intrusion and surveilance/monitoring as being a fishing or a trawling for information wherever they think they can find such type of information.

3) The least interesting would be about securing evidence after the fact, something which probably could be done today already, unless one wanted to secure evidence in an opportunistic way (before the fact), which would lead to an impossible role for the police, who probably would would not say "no" to doing this, because of a pragmatic need for abuse of power (as if the authorities were to say that "we must do all we can to fight crime").

4) I think that such a secret monitoring and surveillance of somebody, opens up for a type of corrupt police work, wherein the authorities can work with parallell construction (persecuting suspected criminals, or others, finding evidence of wrong doing maybe fairly quickly), something I think will be synonymous with 'persecution', something which in turn is not what people in general would find to be 'just', or for being a type of police work that is worth of the idea of a society structure loosely undertood to be 'a democracy' (because you would then live in a police state with secret investigations being a common practice). I find it disturbing that commentators might call this the 'surveillance state', as if labeing it that way could make things any better.

I think the most effective argument against mass surveillance and secret monitoring, is the sentiment that such type of scheme bascially turns everybody into 'suspects', and such is likely to be thought to be offending peoples understanding of 'justice', and then there is surely something deeply disturbing with it all. It is bad enough for me using a Microsoft Windows produt, making my very own computer something I feel I don't control, nor own myself.

Av Decoman2

For en som meg som mener å ha skjønt at rettssikkerheten i Sverige er meget tvilsom, med tanke på hetsingen av Julian Assange i mange år nå, og for meg som er redd for at politistaten allerede er her (I norge altså), og som anser egne myndigheter for å være en terroristorganisasjon som tror de kan bombe Libya og ellers være venner med stater som er direkte involvert i tortur, krig, regimeskifte, sponsing av terrorisme, så er jeg spontant skeptisk til ideer om overvåkning, til tross for at det hele på overflaten kan virke velment (som om velment i all enkelhet innebar en enkel idé om "bekjempelse av kriminalitet").

Jeg tror nok at en type hemmelig etterforskning, som er ment å være helt hemmelig, må ansees some spesielt kontroversielt, når det nok kan påstås at:

1) Myndighetene som intensjon, eller som metode, nok vil komme til å overvåke mennesker på en opportunistisk måte (for å se om de har gjort noe galt, eller for å se om de kan bevise at vedkommende har noe å gjøre med andre som har, eller kanskje har gjort noe galt). Slikt vil i så fall ikke kunne skilles fra tilfelle hvor myndighetene forfølger noen, for å kriminalisere dem, og myndighetene vil da ikke kunne tros å ha en klart intensjon for etterforskningen (eller hva man vil kalle dette), når resultatet vil være opportunistisk, og hvor mydighetene åpenbart kan tenkes å være uærlig og således tale usant og fare med løgnaktige påstander om hva som skulle ha vært deres intensjon i utgangspunktet, liksom norske myndigheters uttalelse om at krigen mot Libya íkke må forstås som å ha vært basert på å ville gjennomføre et 'regimeskifte' som sådan.

2) Myndighetene ønsker å søke etter spor på en opportunistisk måte. En annen måte å forstå dette ene problemet på, vil være å se på politiets arbeid med datainnbrudd og overvåkning, som å ville fiske etter informasjon, hvor enn de tror de kan komme til å finne slik type informasjon.

3) Det minst interessante, vil vel være at man ønsker å sikre bevis, noe som nok burde kunne gjøres allerede i dag, med mindre, man ønsker å sikre bevis på en opportunistisk måte, som da jo vil innebære en umulig rolle for politiet, som nok ikke vil si nei pga. pragmatisk trang til maktmisbruk (som om myndighetene kom til å ville si at "vi må gjøre alt vi kan for å kunne bekjempe kriminalitet").

4) Jeg tror at en hemmelig overvåkning av noen åpner opp for en type korrupt politiarbeid, hvor myndighetene kan arbeide med en parallell konstruksjon (etterfølge mistenkte kriminelle, eller andre, så finner man omsider noe som er galt, kanskje ganske raskt), noe som jeg tror vil være ensbetydende med 'forfølgelse', noe som neppe er noe folk flest vil tro er rettferdig, eller en type politiarbeid som er verdig ideen om en samfunnsstruktur som løst forstås som et 'demokrati'.

Jeg tror det kanskje mest effektive argumentet mot både masseovervåkning og hemmelig overvåkning, er ideen om at slikt arbeid i bunn og grunn gjør alle til 'mistenkte', fordi slikt type arbeid nok virker støtende for folks rettferdigshetssans, og så er det nok noe dypt ubehagelig med det hele. Det er ille nok å benytte et Microsoft Windows produkt, som gjør min egen datamaskin til noe som jeg føler at jeg ikke har noen kontroll eller eierskap over.

Av Decoman2

I andre nyheter:

https://www.theregister.co.uk/2017/11/10/cia_kaspersky_fake_c...

Wikileaks påstår at de har dokumenter ("Vault 8") som angivelig skal vise at USA's CIA (Central Intelligence Agency) har kildekode for bruk til å generere forfalskning av digitale sertifikat brukt av bl.a organisasjonen Kaspersky (Russisk antivirus). Jeg skjønner ikke helt hvordan et slikt angrep fungerer, men mener å ha skjønt at man kan forfalske digitale sertifikat for å muliggjøre mann-i-midten angrep, som kaprer et ledd i kommunikasjonsveien og som de-krypterer all trafikk kryptert med TLS/HTTPS kryptering. Dette tror jeg gjør TLS/HTTPs til et gigantisk overvåkningsapparat, pga. hvordan misbruk av digitale sertifikat antagelig fjerner all kryptering over TLS/HTTPS etter behov. Så sitter jeg og lurer på om dette konseptet med misbruk av digitale sertifikat (sånn som jeg forstår det) også kan fungerer på større skala).

Edit: Etter å ha tenkt litt på dette. Jeg får påpeke at jeg skjønner ikke akkurat hvordan man kan forfalske et digitalt sertifikat på den måten som Wikileaks har gjort et poeng av. Uklart for meg hva de mener. Det kan tenkes at dette ikke egentlig handler om noe mann-i-midten angrep med digitale sertifikat over TLS/HTTPSsom sådan, men kanskje bare forfalskede digitale bevis, som kanskje brukes til såkalt "forensics" etter "hacking" angrep.

Så kombinert med andre nyheter fra nylig frigitte JFK dokumenter, som visstnok viser at CIA planla såkalte "false flag" angrep i staten Miami, samt terrorisme mot Cuba (en gang på 60 tallet tror jeg det var), så er det klart at USA med meg har ingen troverdighet i saker slik som "cyber security" eller politikk om dette, når man i disse dager anklager Russland for hacking i USA. Ikke umulig at Russland gjør dette, men det blir umulig for meg å ta USA seriøst om dette, når USA nok ikke engang er i nærheten av å befinne seg oppe i noen moralsk høyborg om slike ting som menneskeverd, fred og sikkerhet.

http://www.miaminewtimes.com/news/jfk-docs-cia-plotted-to-bom...

Av Decoman2

Hrm. I min mening så kommer utbredt bruk av krypterte forbindelser over nettverksprotokoll kommer 20 år for sent. Ikke noe jeg vil rope hurra for. Og i bakgrunnen lusker politistaten og en kan lure på om alle nettbrukerne er mer som føydale undersåttere, når sikkerhet er noe som blir noe mystisk og ukjent, antagelig styrt av nettleser, internettlevernadør, eller nasjonal politikk.

Jeg hadde håpet at internett kunne være en global ting som man kunne stole på, men så virker det for meg å være bare tull når mangel på sikkerhet og privatliv er så utbredt som det er på internett.

Jeg håper noen kan lage en artikkel og forklare hvordan en 'privat' krypteringsnøkkel på avveie for et digitalt sertifikat, kan tillate overvåkning/angrep, og om det er noe med systemet med digitale sertifikat som man kan stole på fungerer som det skal.

Av Decoman2

I andre nyheter: "Microsoft never disclosed 2013 hack of secret vulnerability database"

https://arstechnica.com/information-technology/2017/10/hacker...

"Hackers broke into Microsoft's secret, internal bug-tracking database and stole information related to vulnerabilities that were exploited in later attacks. But the software developer never disclosed the breach, Reuters reported, citing former company employees."

Av Decoman2

Jeg håper redaksjonen slutter å bruke ordet "fantastisk", for ordet betyr fint lite for seg selv, og er mer likt 'fantasi' enn den form for overdrivelse når man sier "fantastisk god". Samme med ordet "incredible" på engelsk. Dette er også et ord om bare er forståelig når man skjønner at man overdriver.

Av Decoman2

Som nevnt og hermed anbefalt:
Philips lysterapilampe (HF3531). Overrraskende effektiv lampe, og tilsynelatende av veldig god kvalitet. Solnedgang-/ og soloppgangfunksjon

Jeg går til sengs kl 10:00 og våkner 04:00. Har insomnia, så dette er noe jeg bare prøver ut. Tidspunktet er satt til slik jeg opplevde sommersola, når sola begynte å skinne på morgenen allerede ved firetida eller så. Det var da det ble mørkt igjen etter sommeren, at jeg så meg nødt til å anskaffe en lysteriapilampe, for da hadde jeg lært at naturlig solskinn hadde en veldig god effekt på meg, til min store overraskelse.

Av Decoman2

Elektrisk eggkoker

Yamaha HS80M Studiomonitorer 8" & DAC

Digital kjøkkenvekt

Digital hygrometer (neppe nøyaktig)

Baderomslampe, LED, med bevegelsessensor

Philips luftfukter/luftvasker

Philips lysterapilampe (solnedgang + soloppgang)

Digitalt lommekamera

Mikrobølgeovn

Elektrisk nesehårklipper

Vannkoker m. temperaturregulering

Oppladbare batterier & batterilader

Laserprinter, sort (går aldri tom tydeligvis, heh, tørker ikke ut som med blekkskrivere)

Sony støykansellerende hodetelefoner & mp3 spiller

Seiko SPC127p1 (armbåndsur) Evigvarende kalender, viser riktig ukedag, dato, måned, samt evt lysårjustering, for de neste 80 årene eller så.

https://s1.postimg.org/373gnuszi7/klo.jpg

Edit: Så, jeg må legge til her, at som voksen, så ER jeg jo bevisst om gleden jeg har med å ha disse tingene, så det vil ikke være riktig at slike 'prylar' er noe jeg ikke tenker på.