Inlägg

Inlägg som ZooN har skrivit i forumet
Av ZooN
Skrivet av Lacke7894:

Jag beställde nyligen ett par DynaVoice Challenger M-65 Ex och okunnig som jag är vet jag nu inte vilken förstärkare jag vorde välja till dem. Det jag letar efter är bra ljud och kvalitet samt 4k-stöd då jag har en LG OLED 55C7V hemma och funderar på att också köpa en UHD BLU-RAY spelare i framtiden. Min budget ligger runt 3000 kr och så vitt jag har förstått blir det med mina krav därför en begagnad förstärkare?

Har du den tvn så missa inte att förstärkare bör stödja HDR och DV utöver 4K, speciellt om du ska skaffa en 4K spelare. Du får nog leta efter en ganska ny begagnad receiver om du ska få in allt det i din budget.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN
Skrivet av Jonathan0101:

Fortsätter här istället för att skapa ny tråd.
Köpte då dessa begangnade Argon Ovtave 5A.
Och efter att ha spelat lite musik har jag märkt att basen är typ helt platt. Finns inget tryck över huvud taget.
Kan det vara jag som har kopplat fel eller kan förra ägaren spelat sönder båda subbarna i dem båda högtalarna?
Diskanten låter hur bra som helst, inga missljud annars över huvud taget.

Skickades från m.sweclockers.com

Du har inte råkat fasvända högtalarna så att dom spelar i motfas? Viktigt att plus på förstärkaren går till plus på högtalaren och givetvis likadant med minus.

Missförstod, trodde det var passiva högtalare

Av ZooN
Skrivet av Bemushroomed:

Skulle gärna ta från NetOnNet. Men fattar inte varför jag inte får handla på kredit med Resurs Bank, aldrig haft en betalanmärkning i hela mitt liv, jag får alltid avslag när jag försökt det genom åren. visst har inte så hög årsinkomst, men ändå. Klarna och alla andra går ju bra.

Antar det inte kommer funka med NetOnNet-kortet heller? Det är väl också Resurs Bank. Sen tycker jag överlag inte om när man skriver 0% ränta och sen direkt efter 11.65% effektiv ränta. Hur kan det då vara 0%...

Resurs har alltid haft något emot mig också. Kan handla på alla andra ställlen utan problem. Har aldrig heller haft en anmärkning och har en ganska bra årsinkomst. Ändå har jag blivit rödflaggad när jag valt faktura hos Netonnet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN

Jag tycker det är helt sjuk att vissa sitter 1m från sin 55”, hade känt att jag hade tvn rakt i ansiktet jag sitter 4m från min 55” oled. Hade nog kunnat flytta fram max 1,5m, sen hade jag nog tyckt det blev för nära.

Enda gången jag suttit ca 1m från tvn var väll när Nintendo 8-bit kom och jag ville se den feta grafiken på min 14” tv

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN
Skrivet av Laxpudding:

@ZooN: Svagheten (tja, många är inte ens medvetna om det) hos LG:s OLED är hur de hanterar skuggtoner där man ankrar svart på nivån av "total" svärta/oändlig kontrastförhållande. Men då försvinner också de allra mörkaste nyanserna av mörkgrått, man klipper mot svart. För att lyfta fram dessa skuggtoner måste man öka på Brightness-reglaget så mycket att man ankrar svart på en nivå som släpper ifrån sig en hel del ljus och den "totala" svärtan är borta. Då svartnivån bli flytande på LG:s OLED, dvs man får den synliga förändringen i hur mycket ljus som släpper igenom i svart.

Ofta vill man bara öka reglaget ett halvt steg, men det finns inte precision där. Detta har Sony och Panasonic åtgärdat, eller åtminstone minskat risken för, med sina OLED-modeller. Även precisionen i reglaget är bättre där. Men ingen DV på dessa.

Att det ser ut som det gör kan ha ytterligare förklaringar som hur ATV 4K fungerar. Men också hur LG implementerar DV. Jag önskar verkligen att Netflix hade testbilder tillgängliga så man kan jämföra.

Har du några exempel med tidspunkter i TV-serien du ser på? Så ska jag försöka komma att kolla. Det är sällan jag får tillfälle att grotta ned mig. Kolla även andra material än just den serien.

Tack för svar och för att du tar dig tid Återkommer igen när jag är hemma

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN

Problem med svärta, Dolby vision

Får inte riktigt rätt på inställningarna på min b6a. Har kollat på en serie (Godless) i 4K DV genom den inbyggda appen och har varit nöjd med bilden. Igår skulle ju fira att Apple TV 4K har fått uppdateringen (som gör att den skickar ut det formatet som filmerna är i), genom att kolla sista avsnittet på denna serien genom min Apple TV istället för den inbyggda Netflix appen.

Har exakt samma inställningar på båda ingångarna för DV. Kollar jag genom inbyggda appen så har jag helt svarta bars(inte mörkgrå, utan ”oled-svarta”) över och under bilden samtidigt som jag har ganska mycket detaljer i mörka scener (ljusstyrka 51).
Kör jag samma inställningar på Apple TVn så har jag mörkgrå bars med mycket brus men nästan samma detaljnivå i mörka scener men med en hel del brus. För att få barsen ”oled-svarta” får jag sänka ljusstyrkan till 49 och då förlorar jag massor av detaljer i mörka scener. Dom blir helt enkelt för mörka för att det ska se bra ut.

Någon som har tips på vad jag kan kika på för att få rätt på detta? Vill helst använda min Apple TV men för tillfället ger det en mycket sämre upplevelse. ( @laxpudding du verkar ja rätt bra koll har jag förstått genom att ha läst dina inlägg)

Edit: märker nu att barsen går från att vara helt svarta till inte helt svarta beroende på om det är ljusa eller mörka scener genom Apple tvn (ljusstyrka 51). Är det mörka scener så är barsen inte helt svarta, är det lite ljusare scener så blir dom helt svarta. Ändras hela tiden..
Bilden ”flashar” också i mörka scener, när den vita texten kommer så lyser även delar av panelen upp och man ser detaljer i mörker man inte såg innan. Sen när texten försvinner så går svartnivån ner, den tonas inte ner utan det är som om någon slår av och på en strömbrytare.

Låser jag Apple TV till 4K sdr eller 4K HDR så försvinner problemet. Verkar vara kopplat till DV.

Av ZooN

Kan ej bifoga vissa bilder iPhone

Hej!
Jag tar väldigt mycket bilder med min mob i arbetet och mailar dom, har aldrig varit några problem.
Men nu helt plötsligt kan jag bara bifoga vissa bilder i mina mail. Vi säger att jag tar tre bilder efter varann, bild 1 2 3 och ska bifoga dom och maila, då kan jag markera alla tre men väl inne i mailet finns bara bild 2 och 3. Backar jag då tillbaka till mina bilder så finns bild 1 där men tittar jag på den kan jag inte ändra bilden eller bifoga. Det finns ingen logik i vilka bilder jag kan bifoga eller ej. Alla är tagna med inbyggda kameraappen och använder inbyggda mailappen.

Fler med samma problem? Lösning?

iPhone 7 128gb

Av ZooN

Haft min oled B6 i ett år, inga problem med inbränningar. Inte lagt märke till några temporära heller

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN
Skrivet av Frecked:

Fungerar såklart med att köra optiskt ljud direkt från TVn men jag vill kunna använda spotify connect på Receivern och UIn på min SamsungTV känns så dålig så vill hellre göra allt genom Receivern.

Är ganska säker på att högtalarna har inbyggd BT, då är det bara att skicka ljudet från mobilen Men, man får givetvis göra precis som man själv vill

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN

Om jag förstår dig rätt så använder du bara din receiver som en Hdmi-växel nu och har alltså inga högtalare kopplade till den förutom dina AP?

Du har inte möjlighet att koppla alla dina prylar med Hdmi direkt till tvn och sen använda tvns optiska alternativt lågnivåutgång?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN
Skrivet av salmin:

Jo min TV har bluetooth. Hade egentligen tänkt mig 2 st mindre högtalare och då kanske det inte går att ansluta två bluetooth högtalare samtidigt. Men kanske kan nöja mig med endast en bluetooth högtalare. Vet du om där finns bluetooth högtalare som man kan väggmontera? Samt är anslutningen stabil på din bluetooth högtalare? Det är den inte på mina hörlurar alltid.

detta skulle nog kunna vara något för dig, två aktiva högtalare med inbyggd BT. https://www.audiopro.com/product/addon-t3-copy/#white

Jag har inte provat så mycket med min lilla Bose men har kört en hel del genom mina trådlösa Sony hörlurar och där har aldrig varit några störningar. Men det beror kanske lite på vad som mer finns i luften och hur långt ifrån dom är osv.

Edit: du har strömkabel till ena högatalaren och sen endast en Högtalarkabel från den högtalaren till den andra. Under 3000 är det nog väldigt svårt att få trådlös överföring från den ena högtalaren till den andra. Skulle du sen vilja ha dom framme vid tvn så finns där bland annat optisk ingång.
Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN
Skrivet av salmin:

Hej!

Behöver lite hjälp att hitta ett par högtalare till min TV med följande kriterier:

- Trådlös anslutning (monteras bakom soffan och vill inte dra sladdar genom vardagsrummet)
- Fast strömförsörjning
- Går att väggmontera
- Styrs via TV:ns fjärrkontroll (iaf volymen)
- Pris högst 3000 kr totalt
- Schysst design som passar inredningen (subjektivt jag vet...)

Kan nämna att min TV är av modell LG UH664V med en "Magic remote" som jag förstått skall kunna styra andra prylar som tex digitalbox och hemmabiosystem.

Har letat ett tag nu och inte lyckats hitta några högtalare som uppfyller alla dessa kriterier så är väldigt tacksam om någon har lite tips.

Har din tv bluetooth? Har själv en LG med bluetooth och har provat att ansluta den till min lilla portabla Bose-högtalare vilket funkade fint. Isf kunde du ju kikat på en bluetooth-lösning.

Finns ju aktiva högtalare med inbyggd BT, då behövs inget förutom ström till högtalarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN
Skrivet av Swe.Stars:

Tack! Ska se om jag tom investerar i en Elite-kontroller, när priset känns lite humanare eventuellt
Hade inte ens hört talas om Xbox Anywhere. Köpte Gears of War 4 för 129:- för någon månad sedan för att spela co-op med en god vän (har dock inte blivit av, j*vla skola efter jobb). Antar att det _inte_ fungerar på PC:n eftersom det krävs att det är digitalt. Men jäkligt smart. Had no idea.

Min fråga då: UHD-BD? Jag trodde alla tittade på strömmande material eller sådant som lånats hem från internet? No?

Jag hostade nyligen upp över 5 laxar för en UHD HDR bluray-spelare 😄 Finns folk som gillar stenåldern fortfarande 😉 Nä men jag är lite kinkig när det kommer till ljud och bild, vissa filmer vill jag njuta fullt ut av.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN
Skrivet av Larsp777:

@ZooN:

Intressant.

Vet du om det fungerar?

Kollar man runt lite på nätet så verkar dom vana PC-lirarna föredra xim4(adapter som du kopplar ditt egen t-bord och mus till).
Dom jag länkade till verkar fungera, men har fått lite blandade betyg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN
Skrivet av Larsp777:

Hej! Är van att spela på dator med tangentbord och mus.

Fick nu bl.a. Just Cause till PS4 men tycker det är svårt att vänja sig vid kontrollerna.

Några tips?

Finns ju detta billiga alternativ https://www.mediamarkt.se/sv/product/_hori-tac-pro-mekaniskt-...

Fanns visst ett som var lite billigare https://www.netonnet.se/art/dator/spelkonsol/tillbehor/hori-t...
Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN

Jag har haft en LG B6 sen slutet av förra året och inte sett någon form av inbränning än. Det finns en funktion som heter "bildskifte" eller något liknande om man är orolig. Den flyttar bilden lite grann i sid/höjdled efter en stund för att förhindra innbränningar.

Jag får väll ändå kalla mig själv för någon form av tekniknörd och har aldrig varit så nöjd med en teknisk pryl som jag är med denna tvn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN
Skrivet av StickanN:

Älskar The Witcher 3, mitt favoritspel

För att jag bara kommer att använda det till exklusiva titlar, jag kommer nog inte att skaffa spel som jag har på datorn till det

Själv använder jag aldrig HBO Nordic eller Netflix eller någon sån där streamingtjänst alls... Tittar aldrig på serier :/

Ja du, om ett enda spel är värt ett helt PS4 blir det nog ett köp förr eller senare.

Skulle Sony inte höja priserna för online också eller vad det var?

Priset per år ändras från 480.00 Kr till 575.00 Kr om året.
- Kvartalspriset ändras från 189.00 Kr till 235.00 Kr per kvartal.
- Månadspriset ändras från 65.00 Kr till 75.00 Kr per månad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN

Jag gillar Sonys bättre, fler funktioner och låter bättre i mina öron. Men båda är bra lurar, åk och lyssna!

http://m3.idg.se/2.1022/1.551771/stort-test-horlurar-for-bast...

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN
Skrivet av Coys:

Hallå där!

Har ett problem med min tv då jag spelar på min ps4, ibland då jag spelar vissa spel (speciellt Fifa 17) så blir skärmen svart en sekund för att sedan komma tillbaka, men den kan hålla på sådär flera gånger.. läst runt lite och jag verkar inte vara ensammen om det problemet, problemet verkar försvinna då jag stänger av HDMI uhd colours på min tv men så ska det inte behöva vara, någon som känner igen problemet och kanske har en lösning ?

Trevlig helg

Jag hade samma problem med mitt ps4 pro, precis som du beskriver. Jag stängde av "deep colour" eller vad det heter i inställningarna till ps4an och sen var det borta.
Kändes då som att kabeln jag använde inte räckte till, och mycket riktigt så efter byte till en Hdmi-kabel som kunde överföra mer data var problemet borta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZooN

@didde31 och @miscann
Tackar!

Slog ett öga på laddarna här hemma och det är inga problem att köra med mob-laddare opraktiskt att ladda med datorn eftersom jag inte använder den längre

Skickades från m.sweclockers.com